Боледуване на децата ни - тема 40

• 61 214
  • 728
  •   1
Отговори
# 570
Tete Peace

Яни май си се объркала. Точно толкова ме вълнуваш колкото всички останали виртуални персони.
Реагирах защото се оплакваш от някаква глупост и следващите 2 поста са свързани с плюенето по тази лекърка.
А пък аз се чудя като не я храсвеш, като не ти е спечелила доверието, като не изпълняваш нейните предписания защо не водиш детето при друг? Аз такъв мазохизъм не бих издържала.

Силве  Hug

# 571
Я кажете за тази ваксина против бяс....не намирам много информация защо е толкова опасна? newsm78
Винаги ме е било страх от кучета и бягам надалеч, но не сме застраховани, за съжаление...

# 572
Явно толкова и ме четеш...В предния си пост писах,че ако имах алтернатива нямаше да си го причинявам.
В по-малките градове няма голям избор.А всеки месец не мога да го водя на частни прегледи,че и лекарства за 100лв. да купувам.А и в крайна сметка аз искам само едно адекватно отношение и лечение.Нищо повече!

# 573
  • Варна
Единствено в Уикипедия намерих информация, че слагането и може да предизвика онзи синдром, който Силвито беше споменала, не помня точното име. А той си е доста хммм.... неприятен. Иначе за други странични ефекти не прочетох никъде, в листовката пък нищо особено не се казва.

# 574
  • София
Скоро ме ухапа куче (но домашно), та питах в кучешката тема. И там казаха че от много много години бяс в София няма. Уж четох за ваксината тогава, но не попаднах на информация дали е опасна или не.

# 575
Тете, не точно, че е опасна, но има странични ефекти. съдържа и албумин (белтък), който е силен алерген, преди поставянето се прави задължително тест за алергия. при предразположени към алергия се подхожда много внимателно, защото приемът може да доведе до анафилактичен шок. може да отключи автоимунно заболяване, което засяга периферната нервна система и се проявява в парези, загуба на чувствителност и т.н. докторите ми казаха, че ваксината не е безобидна дори и за възрастни, затова ако няма данни за бяс, е препоръчително да се избягва. при данни за бяс просто няма избор, защото без поставянето ѝ леталният изход е гарантиран.
единствената ми надежда е, че в града няма бяс (поне по официални данни).

# 576
Намерих, че Пролетен дъждец май си я е слагала...в една тема я мернах.

# 577
да, и аз видях, но не искам да я притеснявам с моите терзания, за да не ѝ изкарам акъла излишно. надявам се да не чете тук, въпреки че написаното се отнася за понясането на ваксината от детски организъм.
аз вече съвсем параноясах. напът съм да клеча в храстите и да диря животно, което да прилича на онази гад...

# 578
  • shumen
Леле,Силве ужас.Аз ако бях щях да поставя ваксината,за да ми е мирна главата.Надявам се наистина да няма бяс в София.
Мен също много ме е страх от кучета и все бягам далече от тях.
Яни,сменяй е тази лекарка.

# 579
Дани, и моята първа реакция беше да сложим, но след като получих повече инфо, започнах да давам назад. Ще чакам и ще се надявам на хубавото. И ще полудявам, но то това не е важно, важно е детенцето ми да е добре. Дано си остана само с огромните притеснения  Praynig

# 580
  • Варна
Силве,
точно това щях да предложа, щом животното е било в парка най-вероятно това му е районът и е много веероятно да го откриете... Чак да клечиш в храстите не, но разходете се и вижте дали няма да го разпознаете. Но действително вероятността градско куче, пък било то и безстопанствено, да е болно от бяс клони към 0.

# 581
  • София
Силве, ама разбира се, че ще си останеш само с притесненията. Вчера, вървим с Али към урока по балет и насреща ни иде едно куче. Огледах го хубаво - беше просто поредното бездомно куче, което въобще не приличаше на бясно - в София пак има много такива. Сега си плюй в пазвата, както се казва, и всичко ще бъде наред. Милата ...

# 582
Аз щях да пиша същото като Месечинка - че кучето е много вероятно да се намери в района, в който е станал инцидента Peace

Вируса на малкия прелетя снощи и покрай мен и покрай ММ...

Да ви кажа хич и не знаех за тези странични ефекти на тази ваксина против бяс. Даже се съмнявам, че и лекарите тук, в нашия град, го знаят и могат да дадат подробна информация и указания за това Tired Само не разбрах за тази конкретна ваксина, която се прилага в наши дни, ли важи този страничен ефект-синдрома на Гален-Бери или...замислих се за ваксините, бити на сестра ми преди 30 години newsm78

# 583
То май не само от ваксината за бяс има странични ефекти ,но ...   ooooh!

# 584
  • Варна
Е, сега, конкретно противобясната ваксина е единственото спасение, ако те ухапе доказано бясно животно. Каквито и странични ефекти да има са пренебрежимо малки в сравнение с гарантирания изход без нея. Въпросът е, че в случая вероятността кучето да е било бясно е изключително малка, най-добре наистина да се направи опит да се открие и проследи състоянието му.
Силве,
къде е ухапването?

Общи условия

Активация на акаунт