Боледуване на децата ни - тема 40

• 61 202
  • 728
  •   1
Отговори
# 585
Така е, Лисе....но нали винаги докторите агитират за поставяне на ваксини. А в този случай съм изненадана, че именно те препоръчват обратното...да не се поставя тази ваксина. Странно ми е...

# 586
А ваксината как се казва?

# 587
Месечинке, на крачето е нараняването.
Тете, те ми казаха това, което Месечинката е написала - че се слага само при доказано бясно животно или при много голямо съмнение за бяс, защото тогава всеки страничен ефект, пък бил той и тежък, е приемлив в сравнение с опасността, която носи болестта. но понеже в града няма потвърдени случаи на бяс с години, раните не са дълбоки, промити са и йодирани веднага, смятат, че рискът от зараза е минимален.
ох, благодаря ви за подкрепата, момичета.
Яни, верораб е, тази е одобрена за прилагане у нас, била от най-пречистените и се поема от здравната каса.

# 588
Да де, но те признават, че има тежки странични ефекти значи. Това за рисковете е ясно-кога се слага, кога -не..

Ей, ще взема да си купя някакво пушкало...да стрелям по кучетата или по стопаните им. Доста се наплаших и аз...редовно срещаме кухи лейки, пуснали свободно кучето си пред тях, без намордник, без каишка...и като ме рекнат: "Спокойно, то не хапе" и ми иде да ги заритам буквално..проста работа, няма оправия..

# 589
Тете, то толкова бързо стана случката, че и нинджа да бях, сигурно нямаше да успея да реагирам навреме. домашните кучета подлежат на задължителна ваксинация и реваксинация, отбелязват им го в паспорта, не бива да се плашиш толкова от тях. по-опасни са безстопанствените в райони, в които има лисици (те най-много пренасят бяс).
оф, опитвам се да се разсейвам, клеча във форума, чистя къщата, опитвам се да поработя, но все едно ми се върти в главата, ставам, лягам, все го мисля  ooooh!

# 590
  • София
За кучетата без намордник и пуснати на свобода съм на мнението на тета. И мен много ме е страх. Да не говорим за бездомните. Обмислям да си купя спрей.
sylviana, не знам какво да ти кажа, освен че наистина риска клони към 0. Предполагам и затова лекарите не са никак настоятелни за слагането на ваксината. Знаят доколко е възможно да има бяс в рамките на града. Аз се чудя - тези бездомните кучета нали ги кастрират и маркират - слагат им нещо на ухото. А ваксинират ли ги против бяс? Би трябвало.

# 591
Да, домашните подлежат на разни ваксинации, ама дали бай Пенчо си е направил труда да спази законодателството и да ги постави тези ваксини? Въпросът е риторичен..- Точно колкото спазва наредбите за намордник и къс повод Stop Демек, никак.
За спрей съм си мислила и аз, но ме е страх да не ги раздразня повече с него.
Господ да не дава Praynig

# 592
  • София
За домашните кучета скъпи породи съм почти 100% сигурна, че стопаните ги ваксинират. Домашните безпородни - възможно е и да не са ваксинирани, даже по-скоро клоня, че не са, но пък няма как да са болни от бяс. Остават уличните. В скоро време не съм виждала улично немаркирано куче. Та затова се чудех, ако когато ги маркират, също ги и ваксинират против бяс поне, би било супер. Ако е така, sylviana не би трябвало да се притеснява.

# 593
  • Варна
По принцип би трябвало да се ваксинират. Това е имало маркировка, така ли?

# 594
  • София
За това не разбрах дали е имало маркировка. Надявам се да е имало. Само споделих, че лично аз напоследък (напоследък напоследък - няколко години) не съм виждала улично куче без маркировка. Та дано и това да е било така. Месечинка виторога, и аз си мисля, че би трябвало да ги ваксинират, но знам ли.

# 595
не видях дали агресорът има маркировка, май не  Rolling Eyes. иначе в парка имаше бездомни кучета, които си лежаха спокойно край децата, те бяха маркирани.

# 596
  • shumen
Силве,мисля,че са ваксинирани,ако имат чип тези бездомните кучета.
Тете,и аз си мислех за спрей,но ме е страх да не ги раздразня повече.Още повече сега като работя на смени и ме е страх да не ме нападне някое.
За тези,който си разкарват кучета по паркове и детски площадки нямам думи.Вчера лично на една такава направих забележка,а тя все едно не казах на нея.Само каза няма страшно,то не хапе и отмина.

# 597
  • София
Аз се поразрових и доколкото прочетох тук:

уличните кучета в София при кастрация се ваксинират и против бяс. Виждам, че едната статия е доста стара, на другата не виждам дата, но предполагам, че ако в миналото е било така, то практиката се е запазила.

# 598
момичета, благодаря за съпричастността. аз се обадих и в рзи, и в риосв. успокоиха ме, че няма случай на бяс в софия, даже ми разказаха за нова програма за ликвидиране на бяс, която е започнала да се прилага от тази година (разхвърлят орални ваксини с примамки в крайградските райони, така че безстопанствените животни да се ваксинират като ги хапнат). с две думи, и те се опитаха да ме успокоят, че риск няма.

# 599
Силве, дано дано Praynig Върви да запалиш и свещичка.. а, забравих...ако малечка или ти си се уплашила, вървете да ви леят куршум

Общи условия

Активация на акаунт