Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Любими откъси, мисли, цитати, с които живеем - 6

 • 190 125
 • 732
 •   1
Отговори
# 1
 • Бургас
 • Мнения: 6 423
 "Човек не винаги трябва да чуе трясъка, за да разбере, че вратата е затръшната." — "Особени сезони" /Стивън Кинг/

"С цялата си несигурност, в едно съм сигурен: под горния пласт на своята слабохарактерност хората искат да бъдат добри и да ги обичат. Повечето пороци практически са опит да стигнат по най-късия път до обичта. Стигне ли човек до смъртта, нищо, че е бил може би способен, с влияние, гениален, умира ли необичан, животът му положително изглежда провал, а самата смърт – смразяващ ужас. И ми се струва, че ако вие или аз трябва да избираме между два пътя на мисълта и действието, длъжни сме да помним, че ще умрем, следователно нека се опитаме да живеем така, че нашата смърт да не носи облекчение на света.
Една единствена приказка. Всички романи и стихове са изградени на неспирния конфликт между доброто и злото у нас. И ми хрумва, че докато злото трябва постоянно да се оплодява, доброто, добродетелите са безсмъртни. Порокът вечно се прикрива с нов, привлекателен и жизнен лик, докато добродетелите, за разлика от всичко друго на света, са вековни."

" Много е лесно от леност и слабост да се хвърлиш в скута на божеството и да кажеш: "Нищо не можах да сторя, така било писано." Помислете обаче за величието на избора! Тъкмо той прави човека човек."
"На изток от Рая" / Джон Стайнбек/ 

# 2
 • в 1001-та нощ
 • Мнения: 14 473
Никога не е късно да имаш щастливо детство Simple Smile Но второто ти детство зависи само от теб и от никой друг!

# 3
 • На изток от Рая
 • Мнения: 1 271
"Думите звучат добре, но действията говорят."

# 4
 • Мнения: 1 580
"Невъзможно" – тази дума може да съществува само в речника на глупаците."
Наполеон Бонапарт

# 5
 • Мнения: 7 201
Благодаря за любимата ми тема, Мон... bouquet

"- На жените, които обичах, подарявах залез...
– Защо не изгрев?! Символично е, начало... Начало на нов ден.
– Защото да подариш залез, е обещание. Обещанието, че ще бъдеш до нея в тъмното, което идва. Каквото и да крие в себе си. Обещанието, че няма да се събуди сама. Повярвай ми, всяка жена чака този, който иска да ѝ подари залез. Жените са уморени от изгреви с мъже, с които не са залязвали. Прииска ли ти се да подариш залез на жена, не се питай повече дали я обичаш."

Мария Лалева

# 6
 • Мнения: 507
– Дали е трудно да се лети? – каза Пипи
– Човек сигурно би могъл да се научи да лети надолу ,но положително е по-трудно да се лети нагоре.  Laughing
Пипи дългото чорапче/Астрид Линдгрен/

# 7
 • Мнения: 4 743
Има предмети, аромати, песни , които отново ще те пратят там ... в миналото, ах онова минало, носталгично, далечно, бленувано.

/Неизвестен автор/

# 8
 • Край морето... при пясъка и сините вълни
 • Мнения: 6 520
" - Всичко, което не ни убива ни прави по - силни;
....и по - зли и по - подли и равнодушни и..... по - добре да ни беше убило....!!!!!"


Сергей Бодров младши

# 9
 • София
 • Мнения: 4 348
ЛЮБОВТА ПЕЧЕЛИ МНОГО БИТКИ, НО ПОНЯКОГА ЕГОТО ПЕЧЕЛИ ВОЙНАТА.

# 10
 • Мнения: 3 599
"Ако разбираш всичко, значи си грешно информиран."

# 11
 • Бургас
 • Мнения: 6 423
Често не изживяваме мечтите си, защото сме прекалено заети да изживяваме страховете си.

# 12
 • Мнения: 4 570
"Да така е - съгласи се Сам – и изобщо нямаше да сме тук, ако знаехме повечко, преди да потеглим. Но предполагам, че често става тъй. Юначествата в старите приказки и песни, господин Фродо –аз ги наричах приключения. Мислех си, че чудесните герои в легендите ходят да ги търсят, защото ги желаят, защото са вълнуващи, а пък животът им скучничък и трябва малко развлечение, дето се вика. Но не е така в истинските легенди, в ония, които остават в паметта. Обикновено хората сякаш се заплитат в тях – такъв път им е бил отреден, както казахте. Но предполагам, че са имали безброй възможности, също като нас, да се върнат назад, само че не са го сторили. А ако бяха отстъпили, нямаше да знаем, защото щяха да потънат в забрава. Ние чуваме само за ония, които просто са си вървели напред… и не винаги към щастливия край, забележете; във всеки случай не към онова, което героите (а и слушателите) биха нарекли “щастлив край”. Нали знаете, да се върнат у дома и да заварят всичко наред, макар и попременено – както старият господин Билбо. Но това невинаги са най-интересните приказки, ако и да изглеждат най-приемливи за героя! Питам се в каква ли легенда сме попаднали?
- И аз се питам – каза Фродо. – Но не знам. В истинските легенди винаги е така. Погледни коя да е от любимите си истории. Ти можеш да знаеш или да се досещаш каква е, щастлива или печална, но героите не знаят. И не ти се иска да узнаят.
-Не сър, разбира се, че не. Берен например – той не си е мислил, че ще вземе Силмарила от Желязната корона в Тангородрим и все пак го е сторил, а там е било къде-къде по-лошо място, изпълнено с по-черни заплахи от нашите. Но разбира се, оная легенда е дълга, минава през щастие и скръб и продължава отвъд тях … а Силмарилът е стигнал чак до Еарендил. Ама как не се сетих досега, сър! Ние имаме … вие имате от неговата светлина в оная звездна стъкленица, която ви подари Владетелката! Ами че като си помисли човек, още сме в същата легенда! Тя продължава. Нима великите легенди никога не свършват?
-Не, легендите не свършват! – каза Фродо. – Само хората идват и си отиват, когато ролята им свърши. И нашата ще свърши… рано или късно."

# 13
 • Мнения: 2 718
Умирай със спомени, а не с мечти

# 14
 • Бургас
 • Мнения: 6 423
"В този свят може да си само един човек, но за някого ти си целия свят."

"Най-лошият начин да ти липсва някой е да бъдеш с него и да знаеш, че никога няма да е твой."

"Не плачи, защото е свършило. Усмихни се, защото е станало."

"…И двамата научиха едно: че мъдростта идва, когато вече не служи за нищо."

"Беше още твърде млад, за да знае, че паметта на сърцето отхвърля лошите спомени и преувеличава хубавите, и че благодарение на това изкуство успяваме да понесем миналото."

"Научих, че всички искат да живеят на върха на планината, без да знаят, че истинското щастие се намира в начина, по който изкачваш стръмния склон."

МаркесОбщи условия

Активация на акаунт