Любители на Котки - Тема 105

• 48 867
  • 746
  •   1
Отговори
# 570
  • Варна
Късметка ще да е, лятото на 2014г. се презентирахме, коте на темата бяхме в един момент Simple Smile

# 571
  • София
 Hug Hug Значи правилно се сетих. Прекрасна е пораснала!

# 572
Късметка ще я изям.
Котето с катерицата. hahaha hahaha
Топи днес става на 1 годинка. Laughing  bigdance2

# 573
  • Пловдив
Здравейте пак от мен. Не издържа семейството и си взехме друго коте. Най-много зор да намеря друго коте изненадващо ми даде мъжо, което искрено ме учуди. След дълго ровене си намерих една шарена (отново) красавица. Родена е в двор, заведох я да я обезпаразитят, след две седмици ще я ваксинирам. Обаче е слабичка милата. Гладна е, пък не знам колко да ѝ давам. И от вчера не съм я видяла да ака. То не мога да разбера и пишкала ли е. Беше много уплашена вчера от пътуването с кола в най-голямата жега, от ветеринаря, от най-малкият ми дзвер също.  Grinning Днес вече е бойна мадама, дъвче кабели и крака извън джапанки. Та по колко храна да ѝ давам? Паучове съм взела. Ето я и Дори.
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

# 574
  • Варна
Честита годинка на Топчо и добре дошла на новата грация  Hug

# 575
Красавица, ще я изям. kiss kiss
Петя, защо вместо паучовете не й даваш месо и хубави гранули, за да си набавя полезни вещества. Малка е и й трябва хубава храна за да расте. Хранила съм Топчо и с консерви, но не всички ги ядеше, това отначало когато бях прясна коткопритежателка. Сега яде само месо и гранули. И по-изгодно ми излиза. Peace
Мира, благодаря.
Момичета относно темата, която подхванахме преди няколко страници за кастрирането. Кастрирайте котката, ако не искате да има поколение. На една моя позната тук сега й се реве и съжалява много, че не я е кастрирала. Оперираха котето от тумор, уверяват я, че няма разсейки, засега писаната е добре и дай Боже да е така. Ветеринара е казал, че ако са били я кастрирали това нямало да се случи. Tired

# 576
  • на брега на морето
Да ви е жива и здрава котчицата  Heart Eyes
Рафаела беше на около 3 месеца, когато я взехме и й давахме по 2 пауча от по 100 гр на Dein Bestes за малки котенца, разделен на няколко хранения. В ДМ ги продават. Много пръцкаше от тях  Grinning Докторката ни каза да я храним 2 дни в седмицата с гранули, другите дни с пауч. Взехме й гранули Аплауз и сега й ги даваме според упътването. Засищат я и започна да пие вода покрай тях. При всички случаи й давайте храна за малки котенца.
За изхождането - мисля, че е добре да я следиш. В началото все някъде ще се "разпише".
Когато беше на само на пауч Рафа си набавяше течности от него и не пиеше вода.

п.п. Ами тя е още кърмаче, питай доктора дали да не й давате и адаптирано за котенца мляко с биберон + другата храна.

# 577
  • Пловдив
Ами не знам не е ли малка за гранули? На около 2 месеца е. Но месо ще ѝ дам, не съм се сетила. Да сваря пилешко? Да сложа ли някакъв зеленчук? Предната котана само консерви ядеше. То с моето домачадие, честно казано не ми се готви и за котето отделно. Ама засега докато закрепне ще ѝ взема месце.  Simple Smile

# 578
Moжеш да сложиш морков към месото, тук в темата казаха, че е полезен за тях. Ние вече сме 2-3 дена на много добре сварено пилешко месо (заради евентуална алергия към нещо в месото) и 3-4 дена гранули. Купих на Acana, досега не съм й давала, да видим дали ще ги хареса. Минаваме на такъв тип хранене, защото ако е само на месо, ака катранено черна диария, която била симптом на язва или разязвяване. Не съм я водила да й вземат кръв за изследване, с гранули акото е нормално засега, дано да няма отново проблеми. Миличката обаче си търси месцето, хич не е доволна в дните, когато е на гранули, но така ще е.
ЧРД, Топи bdbaloni

# 579
Честито  годинка на Топи.
Добре дошла на Дори,много е красива и палава ми изглежда. Heart Eyes А за гранули не е малка,сложи и да видиш ,че ще хапва.
Мира много е сладка.Така спи тези дни и моята,ама в банята на плочките.
Обаче кой и е крив като не иска да стои в стаята на климатика,чак вчера влезе и веднага зае мястото на стола си.Обаче вечер не иска да спи в стаята,а в коридора. Laughing
А за кастрирането  вече съм с две ръце и съм доволна ,че решихме така,вярно имаше притеснения след нея как ще се развие,но само това остана.

# 580
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Честит рожден ден на Топчо!  Hug
Да е жив, здрав, мек, пухен и любвеобвилен за радост на цялото семейство!  Grinning Peace

Не помня вече Аканата от какъв клас е  Thinking, ама май беше от добрите. newsm78 Жалко, че месото й действа така. Адиктед, а телешко пробвала ли е? И от него ли така й става?

Петя  Hug, прекрасна е Дори, прекрасна!  Heart Eyes Ще стане Писимунде №2. Crazy Grinning
Понеже е още мъничка, мисля все още можеш да й предлагаш да посуква с биберон мляко - адаптирано котешко (от вет или ветеринарна аптека) или адаптирано човешко. Може и по някоя чаена лъжичка кисело мляко да й даваш да изближе. Вареното пилешко може да се дава с варен морков, варен грах, варена царевица, варено жито, разбира се без сол и подправки. "Добавките" трябва да са малка част спрямо месото, например 1/5. Понеже е мъничка може да пасираш или смелиш ситно манджата, като добавиш малко адаптирано мляко. Ако затвориш сместа в малки бурканчета от детско пюре докато е още гореща, ще имаш за цяла седмица от едно готвене. Има и бебешки гранули, и паучове за бебешоци. Като са малки ядат много, не се шашкай. Щом е гладна - храни я!  Peace

# 581
Благодаря.  bouquet
Котьо не вкусва нищо друго освен пилешко и риба. Давала съм му и телешко и заешко, но не иска да яде.

# 582
  • Пловдив
Ами палава ще е, ако я остави на мира дребното. Сега се крие от него, ама той е много шумен. Ще ѝ сваря месце, благодаря ви за съветите. Тя майка ѝ я е отбила ли, оставила ли я, не разбрах точно, но не сучела вече със сигурност. Ще ѝ взема и хубави гранули утре.
ЧРД на Топи!  ura

# 583
  • София
Ивекс, да е живи здрав Топи!  bouquet

Мира, дългата ви база предразполага към зверско гнявене.  Laughing

Петя, много сладко Дори  с доста палав поглед.  Hug

# 584
Аканата е висок клас, да. Поне според чуждестранните ревюта и класации, които съм чела. Останала съм с впечатление, че я хвалят повече от Орижен и Аплаус. А телешко не обича да яде, свинското и рибата също не са й любими, но хапва по мъничко от тях де. Да се надяваме, че поне с ранулите ще й осигуря разнообразно хранене.

Общи условия

Активация на акаунт