Кучешка кашлица - Съвет

• 4 992
  • 7
  •   1
Отговори
Здравейте!

Лабрадорът получава пристъпи на кашлица от 3-4 дни.
Доста по-често се случва като се развълнува и пристъпите траят по 1-3 минути все едно се е задавил с нещо. Няма повръщане, иначе е добре като цяло - яде, пие вода, играе.
Говорих с ветеринарката и ми каза, че ако кашля много е добре да дам антибиотик - ципролфлоксацин или някакъв друг - общо 500мг на ден, но каза първия, че препоръчва.
Вие имате ли такива случаи и как сте се лекували?

Мерси предварително!

# 1
  • Sofia
Давала съм синекод капки, но не помня по колко. Аз лично бих го завела на ветеринар да го чуе, все пак.

# 2
Мисля че съм чувала за рецепта с разтворим аналгин, но не се сещам таблетка или ампула и мисля че се даваше с храната.  Peace

# 3
  • Sofia
Не бих давала никакво лекарство без преглед от ветеринар. Имай предвид, че част от човешките лекарства (вкл. и някои детски) са силно токсични за кучета.

# 4
Ами точно с ветеринар говорих, но няма как да заведа кучето при него и това ми каза - ципролфлоксацин .

# 5
Заведи го на ветеринар!Моят бигъл преди години без никакви симптоми направи пронхомневмония и щеше да си замине от нищото. Кашлицата не е безобиден симптом. Нека го преслушат, ако трябва и снимка да направят.

# 6
има упорит грип в момента,заведи го на ветеринар

# 7
Всичко се оправи с антибиотика!
Благодаря Ви! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт