ВТОРИ КЛАС 2016/17 (набор 2008) - Тема 7

• 91 513
  • 750
  •   1
Отговори
# 270
Пари давам, но те не са ежедневно давани, а на куп. Т.е. тя има събрани парички и ако прецени ще харчи, ако не - няма. Тя преценява има ли нужна или не. Като свърши месеца изчислявам дните и давам общо парите за изминалия месец. Ако е ходила на стол през месеца давам само по 0.50 лв за ден, ако не - 3 лв.  Така детето си е събрало доста пари и сега е решило, като и вземаме телефон да бъде с андроид и тя ще си поеме цената му. Днес го поръчахме, дано да дойде. За нас е важно да има, защото тази година (за разлика от предната) трябва да имам възможност да я уведомя, че я чакам пред училище, защото от втори клас вече няма дежурни, които да ги викат.

За включването на татковците в обучението: Нашият татко за сега няма да го занимаваме с малката. То и аз почти се надявам да нямам работа с нея. Той ще се включи като почне да се изучава човек и общество. Сега помага на големия с история и немски език. Останалото е моя грижа, стига да има нужда.  Peace

# 271
  • София
Все се каня да попитам бащите на децата включват ли се в ученето или ангажимента в това отношение е изцяло ваш? 
Аз се изнервям по-бързо и много по-често баща им се занимава с тях или си разделяме, но пак неговата част е по-голяма.

# 272
  • Майничка
ММ се включваше много активно, особено в прогимназиален етап. На голямата развиваше "олекотени" теми по ЧО и ЧП, половината клас учеше по тях. Той я научи и да работи с карта по география.
Аз химия, биология, физика и география не барах, само математика, езици и БЕЛ. Историята я деляхме.

При малката още не се е налагало да обяснява нещо, но ако тръгне да се мотае, я контролира.

Часовете на второкласничката започват от 8,20 - първа, втора смяна - все са така. Почват с три месеца втора смяна, после въртят през месец.

# 273
  • София
С баща си даже учат по добре.Вчера я карах да ми направи преразказ как е минал деня и.Нашата госппожа по занималнята остава в 1 клас и мн ме е яд.Беше мн строга.
Тази година не съм купила почти нищо.Миналата година бях мн ентусиазирана

# 274
  • София
При нас таткото проверява домашни и обяснява, ако има нещо неясно. В общи линии той отговаря за обучението й. Аз бързо губя търпение. Докато те вечер проверяват домашни и изясняват неясноти аз приготвям вечерята. Аз само водя по тренировки и съм насреща когато иска да чете на глас или да й правя компания докато решава тестове...

Имаме си всичко от миналата година и сега чакам само родителската, за да видим има ли допълнителни неща за закупуване.
За парите - миналата година давах па 1 лев и имаше 1 двулевка за вода, ако забравим да сложим в раницата.
Телефон (с копчета) има от предучилищната. Винаги си изключва звука, за да не й се звъни и само тя се обажда, ако има нужда. От тази година сигурно ще е с часовник телефон.

# 275
  • София
Ние с мъжа си разделяме децата - аз работя с каката, той е със сина и двамата отбиваме атаките на малката. Към момента няма как само един от нас да се занимава с тяхното писане/четене.

# 276
  • София, Дървеница
Здравейте!
За юнака почти всичко съм купила, то не бяха много неща де...
Викат го за програмата по случай откриването на учебната година  Hug 

# 277
  • Пловдив
Относно бележниците, нашата госпожа ни каза да купим, макар че все още имало дебати относно това дали да има или няма.
Раздадоха ни учебната програма - Български и Математика е горе-долу всичко  Simple Smile
Домашните в първи клас не изискваха по-специални обяснения, че да работим вкъщи. Но ако се наложи за по-нататък - аз съм по математиката и българския, а мъжа ми по история, география и т.н.  Simple Smile
Джобни давах, около лев-два, телефон от тази година ще носи.
Днес ще взема бележка от личния лекарр и ще ходим на профилактичен на зъболекар.
Особен ентусиазъм няма за първия учебен ден нито от нейна, нито от моя страна.

# 278
  • addicted
Аз се радвам, че имахме родителска среща преди началото на годината, дава ти възможност да се приготвиш по-спокойно, въпреки че нещата за купуване не са толков амного както беше миналата година.

На нас ни обясниха, че бележници ще има със сигурност, промените влизат за първокласниците, които започват тази година, нас не ни засягат.

# 279
Заради неуредици с храненето и с избора на изучаван език ни се наложи да сменим училището. Останах без сили да се боря миналата година. Та сега ново училище-нов късмет. Детето уж много доволно, че го местим - защото и той не се напасна нито със съучениците си, нито с класната си, само учителката по занималня обожаваше.
Ние бележници ще имаме, а на 17-ти е обявен спортен празник.
Да Ви попитам M_I_A, в какъв срок успяхте да си вземете документите за напускане на старото училище, за да се запишете в новото? Питам, защото нашите документи ги бавят вече трети ден /работни/, от администрацията не мога да открия никой на работа.... ваканция са хората...а заплатите си вървят.

# 280
Здравейте и от нас, с набора Кристиян! Или както му казваме Криси.

Тази година ще започнем втора смяна. Госпожата вече е публикувала изискванията за тетрадките, така че тази вечер мисля да ходя до книжарницата. Родителската ни среща ще е на 16,09, тогава ще събираме и парите за помагала.

Иначе мисля да купя само нови моливи и пластилин, а останалите неща да си ги ползва от миналата година.
Пожелавал успешна и спорна учебна година на всички наборчета!

# 281
И двамата с таткото помагаме еднакво, кой както има възможност. Пари има някъде до към два лева, но рядко ги харчи, всичко му е осигурено за ядене. Телефон няма и не мисля за сега да купувам, въпреки, че доста деца имат.

# 282
  • София
Заради неуредици с храненето и с избора на изучаван език ни се наложи да сменим училището. Останах без сили да се боря миналата година. Та сега ново училище-нов късмет. Детето уж много доволно, че го местим - защото и той не се напасна нито със съучениците си, нито с класната си, само учителката по занималня обожаваше.
Ние бележници ще имаме, а на 17-ти е обявен спортен празник.
Да Ви попитам M_I_A, в какъв срок успяхте да си вземете документите за напускане на старото училище, за да се запишете в новото? Питам, защото нашите документи ги бавят вече трети ден /работни/, от администрацията не мога да открия никой на работа.... ваканция са хората...а заплатите си вървят.
И при нас се забавиха доста. Масова практика е да мотаят и отлагат даването на отпусно. Мен срока не ме касаеше защото имах време, но нямат право на такива издънки. Трябва да има някой, който замества отсъстващият и да ви дадат документите. Кажи, че ще сигнализиращ в инспектората или директно го направи ако продължават да те бавят. Та началото на годината е след 2 дни.

# 283
  • София
... нашите документи ги бавят вече трети ден /работни/, от администрацията не мога да открия никой на работа.... ваканция са хората...а заплатите си вървят.
Няма как да няма никой на работа, поне от 1 септември всички са обратно по работните места. Друг е въпросът, че не вдигат телефони  ooooh! А бележки всякакви може да издадат и на момента, въпрос на организация. Отивай и се разправяй на място /май съм от скандалджийките, щом това ми идва първо на ум  Whistling /
Децата ми учат в различни училища. В училището на баткото в канцеларията са изключително любезни и отзивчиви, винаги вдигат телефон, каквато бележка ми трябва - казвам имена и след 30 мин е готова, детето минава и я взима. /искала съм за социално грижи, примерно/. Ако отида на място - я пишат пред мен, на момента. Обаждала съм се за всякакви тъпотии, като коя смяна ще са децата, до колко часа е седмия час - отговаря ми се мило и любезно на всеки идиотски въпрос. В училището на дъщеря ми телефони в канцеларията не се вдигат..никога! Отиваш на крака до училището и там се сблъскваш с охраната, която те гледа все едно идваш да взривяваш училището. Не може да припариш вътре, казваш на охраната какво искаш. Дават ти срок от 3 работни дни. След като изтекат - никога не са готови, започваш да ходиш всеки ден и да вдигаш скандали на охраната, която вдига рамене и казва, че не зависи от нея /то е и така, де/. Но ти достъп до по-навътре нямаш, така че "лицето" на училището е охраната и освен да си излееш гнева на нея - нямаш много опции.

Относно татковците и ангажираността им към учебния процес - нашия татко не успява да работи с Катерина. Много ѝ се кара, нервничи, не им се получава синхрона. Тя се гипсира, започва да рони сълзи и съвсем "изключва". Така че двамата не работят заедно никога, най-много да му прочете нещо, но тя изтъпва при мисълта, че ще "учи" с него  Confused Той се включва с баткото през годината, изпитва по някои разказвателни предмети /обикновено Човек и Природа, География/, по математика да разясни нещо. Аз съм с БЕЛ и история. Но с баткото не се учи постоянно, така че основния ангажимент у нас Катерина, т.е. мой е../ангажимента/
didoni welcome

# 284
Ходихме да купуваме тетрадки с тесни и широки редове, защото се оказа, че ще пишат на такива. Първоначално казаха да купуваме само с широки редове. Мразя промени в последния момент. Ще имат тетрадка по развитие на речта. Не знам какво точно ще пишат в нея. newsm78 Имат предмет Околен свят, това Роден край ли ще рече?

Общи условия

Активация на акаунт