Слънцето все по-силно грее, в коремчето на мама ОКТОМВРИйето лудее! - тема 5

• 50 640
  • 731
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте момичета,

Ани,  smile3501 smile3501 браво да добрите новини, пожелавам ти спокойно са минат оставащите месеци от бременността.

Гледам за басейни и море си говорите много се изкушавам и аз, но от басейните винаги съм с лоши спомени освен от минералните, а за морето не знам трябва да пътувам 3 дни до там Simple Smile)), дано се позакрепя и да успеем.
От вчера вече не съм на работа и вече ми е скучно, добре че каката другия месец не е на градина и ще се забавлявам с нея.

Колкото до превеса на момчета тази година, вчера точно коментирах със сестра ми, защото и аз като майката на cristi си мисля, че док може да не е видяла добре, не че не го видях с очите си. Та приятелка на сестра ми, която се занимава с астрология и казала че тази година тенденцията и според звездите е 80%-20%.

Ще споделите как се справяте с дрехите, че аз нещо изведнъж се оказах с 2 панталона, а нещо все налитам на някакви скъпи неща.

ООО забравих да се похваля в Петък колегите правиха изпращане и имам подарък възглавница на Лорели,  Joy newsm68 newsm44 newsm68, е все още спорим с София дали е за мен и бебето или за каката Simple Smile.

Да ви споделя една тайна, която ми каза вчера моята дъщеря, в много странен момент докато я чаках да свърши физиологични нужди, тя ме извика и казва :
" Мамо ще ти споделя една голяма тайна...."
питам "каква" и тя
"Преди аз да се родя ти имаше бебе момче в корема.."
аз взех да гледам странно и тя продължи
"после аз реших, че искам ти да си моя майка и извадих момчето от корема ти и влезнах аз там" - мълчание.
Стана ми смешно после много мило, след което и благодарих, че ме избрала и че е прекрасна.
Та от снощи се чудя какви ли мисли вълнуват по-големите  батковци и каки очакващи бебоци.

# 136
Орлина добре дошла!
За хемоглобина, аз от 2 месеца май вече пия едно- като дозички ябълков сок. Ама въпреки него, пак беше леко паднал, ще видим следващия път до къде сме го докарали. И аз ям фурми, ама дали ще има ефект...
За повивалника, аз съм си харесала един от икеа  този . Приятелка го има и е страшно удобен, всичко може да ти е под ръка.

# 137
Зравейте и моя хемоглобин е нисък и трябва да продължа да пия лекарства, а повръщам от тях и много ми се гади.. от 103 за 10 дни успях да го вдигна на 107 направо си е постижение. Цвеклото е много богато на желязо. Аз не обичам червени меса, но дори и проядох само , за да си го вдигна малко ..
 Днес бях на профилактичен преглед при кардиолог каза,че сърчицето му е добре и да отида пак към 28-30та седмица. Simple SmileSimple Smile и че много ми шава момчето.. май ще е диво и палаво само се моля да е здраво и да спи нощем Simple Smile

# 138
Здравейте момичета, бях се поизгубила малко, ама голям стрес ми докараха Grinning на БХС на едно от бебчетата нухалната гънка беше 3,8 мм, решихме да направим ранна ФМ, дойде време и за нея и тогава ме тръшнаха със съмнения за синдром на Ди Джордж и веднага амниоцентеза. Е мина всичко вече и нищо и няма на палавницата, само главоболия си докарах Simple Smile Но поне камък ми падна от сърцето. Вие как се справяте с тези жеги?

Р_Н за отчета синичко и розовко шъркелче, нашарихме ги разбойниците Simple Smile

# 139
Радвам се,че всичко е наред Simple Smile

# 140
  • София
fiery_smile_88, много се радвам  Party дори не бях чувала това "ди Джордж". Миналата бременност мен ме бяха засилили с диагнозата "микроцефалия", та не можах да се нарадвам спокойно нито на раждането, нито на първите няколко месеца - докато се видя, че всичко е наред  Tired Crazy
Идеално сте ги нашарили  Party bouquet
Аз за хемоглобина пия ферофолгама, 108 ми е.
Орлина, и на всички нови мами от предишните странички - добре дошли!  bouquet
EwaD, ходя си с разкопчани дънки  hahaha Blush и по-дълга блузка. Имам едни дънки, и няколко удобни туники от предишната бременност, и не съм стигнала до това да ги открия де са  Crossing Arms Тази седмица приключвам с работата и съм айляк Wink И старите неща ще намеря, и нови ще си напазарувам  Flutter
p.s. Ерен, сега погледнах повивалника, много функционален изглежда  Flutter

Последна редакция: вт, 21 юни 2016, 14:59 от Marisha*

# 141
fiery_smile_88 как се чувстваш с ферофолагмата? гади ли ти се или си ок Simple Smile

# 142
  • София !
Здравейте!  Hug

Кристи, аз съм си мислила за такава кошарка от плат, но май се отказах. Нали както казах, ние ще си вземем легълце /най-вероятно подобно на твоето/ и отделно за тази кошарка дето мога да я взема от свекърва ми, да ми е 2ри вариант за удобство в началото. Ние на дъщеря ми взехме комбинирано бебешко лего с шкафове. Сега обаче не ми се иска да взимам още едно такова. Смятам тя да поспи в него до другата година, а след това живот и здраве се надявам да стигнем да направим и детската стая! Иначе тази от плат е доста практична за пътуване, особено за хора, който пътуват повечко. Ох, честно казано този път мисля няколко варианта, спирам на един, после на друг  Crazy До края се надявам да реша, че да не тичаме в последния момент, понеже bunny не знае какво иска  Joy

tommi, аз точно това си мисля. Едно хубаво освежаване, ще свърши чудна работа. Освен това тя е доста запазена и добре съхранявана. Даже съм си измислила как точно да я направя. И си мисля, че ще стане много хубаво! Реша ли със сигурност да я ползвам, задължително ще ви пусна снимки, да видите как изглежда и какво ще измайсторя  hahaha

Хемоглобина, последно ми беше добър. Сега на другия преглед, смятам да питам док. да пуснем пак да видим как върви. Ама не мисля, че ще ми се размине и на мен пиенето на нещо. Предния път точно към 6-7 месец започна да пада. Та за това искам да го видя сега как е.

Повивалник, предния път си взех обикновен. Всъщност то това, което взех се води подложка за повиване:

Скрит текст:
. Просто както писах, нашето креватче е комбинирано с шкафове и там над тях си има място за тази подложка. Аз обаче почти не съм я ползвала. Не знам, нещо не можах да свикна и не ми беше удобно. Карах си по старо му, на леглото слагах една кърпа или една от тези еднкоратните пелени /дето си носим и в родилното/ и така си я оправях малката. Така си ми беше удобно просто. Та и може би и сега ще е така.

Ewa, много интересно това, което мисли твоето детенце. Сладурка малка!  Heart Eyes Вярно, като се замисли човек, кой знае какво им се върти в главите хихи.
И моята понякога ги ръси едни бисери  Simple Smile Иначе е много ентусиазирана за бебето! Щяла да го къпе, облича, да сменя памперси, да дава мляко, да го приспива, изобщо пълна програма. Един ден я питах как иска да се казва бебчето, а тя ми отговори: ''бебе'' и аз обяснявам, че няма как да се казва така, трябва да си има име и тя вика ''ами тогава сестричка!'' - това е, рече и отсече детето  Laughing
И честита възглавничка хихи.

fiery smile, милата, голям стрес са ти докарали! Радвам се, че новините са дорби и всички е наред! Все така добре да е до края!  Hug А пък това, че не са еднополови е много готино. Хем двойна радост, хем и от двата пола ще си имаш хихи. Леле, аз колко съм мечтала да имам близначета момиче и момче  Heart Eyes

Жегите и мен са ми много кофти.
Скрит текст:
Нали и килца качих, та си ги усещам, че ми тежат и сега в топлото време съвсем. Честно казано сутрин почти не излизаме. На малката сме и надули басейна и се къпе на терасата, аз седям до нея на сянка и се пръскам с вода от време на време, че не се търпи иначе хах. Другия варинат е да сме в двора /понеже сме в къща/. Имаме пясъчник и тя много обича да си играе там. При него сме сложили чадър, има и къде да се седне, та пак ми е добре на сянка, а и малката не я пече. А пък следобедите тук на улицата излизаме, има много дечица на нейната възраст. Когато бяха бебета обикаляхме с количките заедно. Всичките дечица са на една възраст с +/- 2-3 месеца и пада игра  Simple Smile
Когато беше по прохладно се разхождахме. Поне веднъж в деня правехме една дълга разходка до някоя площадка. Но в тези жеги хич не мога да ходя. Хем на мен ми е неприятно, хем и на детето.
Сега поне баща ѝ като е по свободен и следобед понякога ходим и на язовира или на една рекичка. Ей така на разходка, на въздух, там е и по прохладно. Малката си тича на воля, радва се на водата и е екстра.

Е, изписах се! Simple Smile Аз много точа локуми, обаче съм си такава, винаги се впускам в голямо обяснение и стават едни чаршафи постовете  Simple Smile За това и слагам разни неща по скрити текстове, да не заемам цялата страница  Joy

Хубав следобед ви желая!  preggo pregnant  Hug

# 143
Здравейте момичета! Не съм писала отдавна , но ви чета редовно. Виждам, че пишете за хемоглобина моят в началото на месеца беше 112 и ми изписаха Малтофер 2х1 на ден. За момента пия само по 1 не смея по 2 за да не ме хване някой запек. Едновременно с това започнах да ям овесени ядки с кисело мляко, варени яйца, а от днес си изцеждам и сок от червено цвекло. Надявам се да се размина само с това. На вас как се отразяват тези лекарстваю?
Относно жегите не ми понасят особено добре въпреки, че при нас е по хладно. Вчера ходих сама да си оправям болничния с автобуса и кагато се прибрах ми причерня. и едвам се добрах до леглото. Добре че стана в къщи, явно няма да се излиза сама. Плажът тази година ще го пропусна, а за басейн въобще и не съм си помисляла.
За покупките още не съм избирала все още мисля, че има време, но с моята плацента превия тоталис май трябва да се ориентирам вече за да не ме изненада бебока по-рано.
Май стана дълъг пост така, че спирам да пиша. Стискам палци накрая всички да гушнем едни здрави и пухкави бебоци.

# 144
Аз закрепих на 85. Което за мен е супер. Пия фолиева с витамини от групата Б.

# 145
fiery_smile_88, Анн- много се радвам за хубавите новини!

# 146
Благодаря за отговорите и аз пия Малтофер два пъти на ден по едно,почнах и коприва и червени меса да консумирам пък ще видим какво ще стани

# 147
  • Варна
Зравейте и моя хемоглобин е нисък и трябва да продължа да пия лекарства, а повръщам от тях и много ми се гади.. от 103 за 10 дни успях да го вдигна на 107 направо си е постижение. Цвеклото е много богато на желязо. Аз не обичам червени меса, но дори и проядох само , за да си го вдигна малко ..
 Днес бях на профилактичен преглед при кардиолог каза,че сърчицето му е добре и да отида пак към 28-30та седмица. Simple SmileSimple Smile и че много ми шава момчето.. май ще е диво и палаво само се моля да е здраво и да спи нощем Simple Smile
Tonni_84, къде ходи да гледате сърчицето на бебчето? До колкото виждам си от Варна Simple Smile

# 148
Добро утро, момичета. С голямо удоволствие ви следя и чета.
Гледам, че си пишете за хемоглобина и взех да се притеснявам, че не консумирам почти никакви храни, които да съдържат желязо от тези, които сте изброили.
Иначе за жегите - и на мен не ми понасят. Имам чувството, че от бременността ми е още по-горещо и през деня гледам да се задържам вкъщи или някъде на сянка. Иначе си правя разходки, но след 5-6 следобед.
Гледам, че сте писали и за колички и кошарки. Аз все още не съм харесала нищо конкретно. Влизах тези дни в един магазин, но нищо не ми хвана окото и скоро ще трябва да се заема с по-обстойно обикаляне, за да си набележа някои неща. Аз мисля от другия месец да почна с пазаруването и постепенно да си подбирам необходимите неща, за да не остава всичко в последния момент. Иначе съм влюбена в малките сладки дрешки по магазините и нямам търпение да почна да си избирам.  newsm76

# 149
Някой от вас ще съхранява ли стволови клетки и какво ви е мнението и къде

Общи условия

Активация на акаунт