Нашите орхидеи - страсти, радости и грижи. Тема 19

• 92 304
  • 768
  •   1
Отговори
# 315
От раз за два дена се гътнаха. Направо се учудих,толкова години ги гледах...Sad

# 316
От раз за два дена се гътнаха. Направо се учудих,толкова години ги гледах...Sad

Таня се оплакваше че полуумират видимо са без живот.... после пускат кейки и кейкито пак се покрива с рижав прах и умира...опоска й колекцията...има страшни болести...

# 317
Ръждив прах какво представлява?Снимки има ли да сравня?

# 318
Срещала съм го с име ръждиво гниене.

# 319
Добре,ще потърся в гугъл.  Peace

# 320
Nadeto...,
Съжалявам Cry . Изключително неприятно.

Болестите са просто "капака" на тенденцията към некачествени растения в последно време Twisted Evil .

# 321
Привет и от мен!
В крайна сметка как се борите с тези гъби в субстрата? Имам бели топченца и аз  Sad

# 322
Здравейте! Благодаря за темите и полезната информацията, които публикувате  Simple Smile  . Ако някой може да ми помогне със съвет за моя Дендробиум ще бъда благодарна   Grinning . Имам го от 6-7 месеца, при закупуването цъфтеше  и след 2-3 седмици прецъфтя. Оттогава не е цъфтял , израснаха нови цветоноси но са по- малки от другите. Какво да правя  ? Трябва ли да го пресаждам или да отрежа старите цветоноси ? От старите цветоноси ще израстват ли нови цветове? Мисля, че получава достатъчно светлина , сложила съм го  до перваза на прозорец. Поздрави и успешна седмица   bouquet

http://prikachi.com/images.php?images/758/8921758G.jpg

Последна редакция: пн, 26 сеп 2016, 18:08 от moni4ka86

# 323
Как да овлажнявам външните корени? Имам двойна орхидея в една саксия, поливам я отгоре по мъничко и вътрешните корени са зелени. Но външните са бледожълти, почти бели на цвят, сухи и набръчкани. Да я потапям в голям съд и те да се омокрят или да ги пръскам с вода? Какво ще ме посъветвате?

# 324
И двата варианта са подходящи. Аз пръскам с вода, но с това трябва да се внимава, защото лесно попада вода в розетката и може да доведе до гниене. Зависи от конкретните условия, за колко време се изпарява водата.

# 325
Орхидеята е в оригиналната си саксия и съм я сложила в една по-голяма кутия, за да е по-стабилна. Наливам около един пръст вода и не съм обръщала внимание за колко време се изпарява. Поливам пак като посивеят вътрешните корени.

# 326
Имах предвид като се опръскат листата, да се обърне внимание за колко време се изпарява водата от тях. Ако е повече от примерно час-два, не е препоръчителен този метод.
Освен това може да се пълни кутията с повече вода, за да достига всички корени, но след няколко часа трябва да се излее.

# 327
Ще трябва да опитам, за да видя за колко време ще се изпари водата. Не съм го правила досега. Ще налея повече вода следващия път и ще внимавам да не забравя да я излея  Laughing, че съм свикнала да наливам и да оставям.

# 328
Днес ми е орхидеен ден.
Първо, съвсем случайно се сдобих с една миниатюрна и ароматна прелест:
Скрит текст:
Второ, струва ми се, че мини Марка ще развие кейки. Авъх Laughing !

# 329
  • Ænima/Albuquerque
Второ, струва ми се, че мини Марка ще развие кейки. Авъх Laughing !

Дай! Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт