Нашите орхидеи - страсти, радости и грижи. Тема 19

• 92 350
  • 768
  •   1
Отговори
# 450
  • Ænima/Albuquerque
Идвам да ме успокоите. Счупих покълващия цветонос на най-дашната ми орхидея. Направо ми се реве!  #Puppy dog

# 451
  • Варна
Ееее, то не чупиш ли по някой цветонос от време на време какъв орхидеевъд си Laughing Пък и щом е най-дащната какво се ядосваш, виж, друго щеше да е ако беше счупила някой, дето си го чакала N години Twisted Evil

# 452
  • Ænima/Albuquerque
Уж само връхчето... Има ли шанс продължи да излиза?  #Puppy dog

# 453
Влизам да се отчета - щях да ви пускам снимка на "мухъла"... еми не го намерих.  Laughing
Има някакво побеляване по корите само, ама него не ме питайте що не го снимах (бях в обедна и в главата ми беше само "храна"). Иначе гледах корените, пулих се - нищо.
НО ми изниква цветоносче на по-младата орхидея.  Heart Eyes

# 454
  • Варна
Ще събуди спяща пъпка, почти 100% сигурно.

# 455
  • Ænima/Albuquerque
Ох, Месечинке, как ми падна камък от сърцето.  hahaha

# 456
  • Бургас
А моите две единствени фалчета пускат само листа и корени. Пред ден гледам с надежда за цветоноси - няма и няма. Sad

# 457
  • Варна
По принцип сега започват да излизат. Аз имам някъде 11-12 фалчета, не помня точно, 5 са извадили цветоноси, останалите се ослушват още. Но не се тревожа, нямам ни едно нецъфтящо, ще изкарат и те.

# 458
  • Ænima/Albuquerque
Пък след като се депресирах, като счупих връхчето на цветоноса, видях че единствената цъфтяща пуска и тя новичък. Малко ми размина.  Mr. Green

# 459
Идвам да ме успокоите. Счупих покълващия цветонос на най-дашната ми орхидея. Направо ми се реве!  #Puppy dog
и аз съм го чупила без да искам  smile3511 и ми се доплака, но до счупеното изникна ново  Two Hearts smile3506

# 460
  • Ænima/Albuquerque
и аз съм го чупила без да искам  smile3511 и ми се доплака, но до счупеното изникна ново  Two Hearts smile3506

Мъка... #Puppy dog

# 461
Момичета да се отчета - орхидейките ми се развиват добре, живнаха, пускат листенца, коеренчета. Но по листата им още седят следите от топсина. Мога ли вече да ги почистя?

# 462
  • Пловдив
Здравейте. Днес прибрах една изхвърлена орхидея. Беше в два съда, единия с много вода, черна. Излят водата, оставих я само в прозрачната саксия. Има изгнили корени, но и въздушни, които са зелени, също и един, който е от дъното и излиза навън. Ще ви прочета и старите теми. За сега не знам дори какво да питам.

# 463
  • София

Скрит текст:
Досега не съм използвала никакви торове и ми се иска да пробвам нещо по-щадящо, за да не ги изгоря. Вероятно и аз ще го използвам от дъжд на вятър, но да има там нещо...
Това е въпросната "серия" за орхидеи:
1. Тор за растеж
2. Тор за цъфтеж
3. Спрей за орхидеи – това мисля да го пропусна.
Скрит текст:
@Аktivity, на мен корените ми се струват в добро състояние може би 1-2 да са поизсъхнали, но нищо тревожно. Розетката как е? Ако и с нея всичко е наред аз бих я поляла по-продължително... изглежда много дехидратирана.

А принципно коя тор е за предпочитане: течната или тази на пръчици?
Аз се колебая между и newsm78

Мисля, че пръчиците доста застояват в магазините. Преди  време купих такива пръчици, но за др. цъфтящи цветя - никакъв резултат. Sad

# 464
Мисля, че едната от пресадените орхидеи е изкарала цветонос. Но те са пресадени само от 2 седмици, а пишеше, че бавно се прихващат. Мислех, че ще боледуват известно време.

Общи условия

Активация на акаунт