Какво ще стане след Brexit? Как мислите, че ще ни се отрази на нас и на ЕС?

• 280 422
  • 3 540
  •   1
Отговори
# 2 925
Медиите по цял свят днес се занимават да изреждат гафовете на Джонсън - освен това с Ердоган и козата, казал, че Обама мрази ОК заради кенийския си произход (Кения е била английскa колония), че Клинтън е изрусена, със стоманен син втренчен поглед и прилича на садистична сестра от лудница (предполагам, търсил е алюзия със сестра Рейчъл на Кен Киси)

Ей тука изброяване на гафовете му, освен Ердоган. Материалът дава и предполагаема причина да бъде назначен.

On other occasions, Johnson has insulted Barack Obama, Hillary Clinton, Donald Trump, George W. Bush, Nicola Sturgeon, Papua New Guinea, black inhabitants of the Commonwealth, and Liverpool. During the referendum, he drew a parallel between EU politicians with ambitions to unite Europe with Adolf Hitler.

http://www.independent.co.uk/news/uk/politics/boris-johnson-fore … -50-a7137291.html

Според мен е умен ход на Мей, но по други причини (поне две), а не тази на Лейди и Хър. И обяснява неочакваното оттегляне на Ледсъм (освен нейното назначение, разбира се).

A ти не си ли изненадана, прайм министър поддържащ оставането да назначи най-върлия противник, и ако това не е изненада.

Не е съвсем така и по двете точки - Мей е била неактивна в кампанията и понеже е била "на задните пейки", по-скоро е изчаквала да види накъде ще се обърне вятърът и да го използва за платната си. Тоест, не е нито едното. Но все пак носи етикета "римейнър", затова сега, за да си развърже ръцете да действа и да усмири мнозинството от 52 %, трябва да назначи отявлени лийвъри в правителството. А и вероятно това е била част от сделката да елиминира Ледсъм (харесвана от грасруут торите). И не иска да повтаря грешката на Гоув.  Политика му викат Simple Smile

Ако пък президент стане Тръмп тогава шоуто ще е още по-голямо, само накрая да не плачем всички.

Оказва се, че Джонсън е успял да обиди дори Тръмп Simple Smile, казал, че проявява “stupifying ignorance". Обаче споко, в политиката няма чувства. Щом е външен министър, ще се срещат и ще си говорят, и ще се усмихват, и чай ще пият. Поне това. По-нататък ще видим.

Последна редакция: чт, 14 юли 2016, 22:19 от Анонимен

# 2 926
Не е съвсем така и по двете точки - Мей е била неактивна в кампанията и понеже е била "на задните пейки", по-скоро е изчаквала да види накъде ще се обърне вятърът и да го използва за платната си. Тоест, не е нито едното. Но все пак носи етикета "римейнър", затова сега, за да си развърже ръцете да действа и да усмири мнозинството от 52 %, трябва да назначи отявлени лийвъри в правителството. Политика му викат Simple Smile

Много е двояка - за оставане /от гледна точка не икономика и сигурност/, но с отказ от европейския съд и Европейската конвенция за правата на човека и с ориентиране към водеща роля на Британия в ЕС  и работа за ограничаване на правомощията на Европарламента и спиране на разширяването.

Тук една реч от април https://www.gov.uk/government/speeches/home-secretarys-speech-on … lace-in-the-world

# 2 927
Vapor, да  Peace Мерси за линка! Много интересно четиво  Peace 

И поредната ирония в кейса Брекзит - ОК излиза от ЕС под предлог, че ЕС е недемократичен, защото органите му били не-избираеми (което е погрешно като цяло, ЕС повтаря структурите на парламентарните демокрации в него), а самиото ОК е търсило намаляване на демократичността в ЕС чрез намаляване влиянието на изборния орган - ЕП, и на третата, независима власт, Court of Justice, за сметка на Комисията (назначаема). Демократичността престава да е от значение, ако Комисията е доминирана от ОК Simple Smile

Последна редакция: чт, 14 юли 2016, 23:19 от Анонимен

# 2 928
За мен не е изненада - все пак този кабинет ще работи за излизане от съюза, а не за оставане. Съвсем логични е водещата фигура за излизане да е в кабинета.
Той нали е външен министър, а не в екипа по излизането от ЕС? Може и да съм разбрала грешно, де, но тук цитират съвсем други имена в това ново "министерство", което се занимава само с напускането.

На мен, каквото и да ми разкажете за него- че бил умен, че бил ексцентрик, че бил не-знам-си-какъв, никак не може да ми стане симпатичен. Най-малкото, защото е плюл и по българите.

# 2 929
Да, казаха изрично, че по отношение на Брекзит преговорите Джонсън ще има подчинена роля, под отговорния за това министър, Дейвид забравихмуфамилията.

# 2 930
  • Bristol
Той излиза с типично английските майтапи, които можеш да ги чуеш между близки познати или от stand up comedians. За официални позиции и изказвания, аз лично мисля, че тези майтапи не са подходящи, трябва по-въздържано държание  Confused

Екипът за Брекзита са Борис, Дейвид Дейвис и Лиам Фокс и тримата са евроскептици. Да, Дейвис явно ще е водещ:
http://www.bbc.co.uk/news/uk-politics-36785814

# 2 931
Той излиза с типично английските майтапи, които можеш да ги чуеш между близки познати или от stand up comedians.
не е реплика към Мери персонално, но мен лично мнгоо ме дразни този начин да се покаже като един от нас, като част от народа, обикновен човек. И у други политици се наблюдава, е реално човекът не е случаен или обикновен по никакви параграфи, и ако не се лъжа е съученик на Камерън. С народни шегички или не, социалното и материалното му положение си остават.
Горе долу толкова ми е неприятно, колкото и демонстрацията на прибори за омари:)

# 2 932
  • Bristol
Борис, Камерън, Осборн... всичките са възпитаници на Оксфорд, а преди това частни училища и тн... Борис е журналист, търси внимание и успешно го намира. Него или го мразят или го харесват, средно положение няма май. Дори са искали да го изключат от партията заради това му поведение, но му се е разминало, а след това новите лидери го харесали. Той не е типичен консерватор и често застава в опозиция на съпартийците си, което съчетано с начина му на изказване го прави толкова противоречива личност.

# 2 933
  • На село (близо до Лондон)
Ех Борис, на мен ми харесва  Wink, интересно ми е да го слушам и е по-различен от останалите скучни политици.
Беше и много добър кмет на Лондон, града много се подобри, той два мандата изкара.
Не се взима хич насериозно кой друг политик ще се качи на зип въже с флакчета и каска на главата за Олимпийските игри?! Е хайде не броим кралицата, която на 86-7г с парашут се спусна при откриването им Laughing

# 2 934
  • постоянно
Ех Борис, на мен ми харесва  Wink, интересно ми е да го слушам и е по-различен от останалите скучни политици.
Беше и много добър кмет на Лондон, града много се подобри, той два мандата изкара.
Не се взима хич насериозно кой друг политик ще се качи на зип въже с флакчета и каска на главата за Олимпийските игри?! Е хайде не броим кралицата, която на 86-7г с парашут се спусна при откриването им Laughing

И аз харесвам Борис  Peace

# 2 935
Е, ние в България от години си имаме такива, претръпнали сме. Дойде време и англичаните да махнат шапките и да разрошат косите.

# 2 936
Борис, Камерън, Осборн... всичките са възпитаници на Оксфорд, а преди това частни училища и тн... Борис е журналист, търси внимание и успешно го намира. Него или го мразят или го харесват, средно положение няма май. Дори са искали да го изключат от партията заради това му поведение, но му се е разминало, а след това новите лидери го харесали. Той не е типичен консерватор и често застава в опозиция на съпартийците си, което съчетано с начина му на изказване го прави толкова противоречива личност.
Освен това е много добър историк. Преди време имаше исторически предавания водени от него и бяха много интересни.

# 2 937
Освен това е много добър историк.

Тихо, че "уволнен от първата си работа за лъжи" май е точно в тази област.

# 2 938
Няма пълно щастие. Или ще е "ливърите се уплашиха от резултата и побегнаха,  нито един няма в управлението", или ще е - "назначаването на ливъри на правителствени постове, отговарящи за Брекзита, е изненада".

Peace

Аз смятам, че е правилно лийвърите да са в момента в управлението - независимо колко са странни. Така е... хм, не знам... честно?

# 2 939
Брекзит - заради нещо, което те знаеха, а ние не - и на ключовия въпрос защо - ето че отговорите започват да изплуват - дестабилизацията на Балканите и новата студена война с Русия...  Като по учебник... Ще има и още...  Дано да можем да поживеем, че да видим и другите защо-та... Само, че Турция не е Сирия... Става страшничко...

Общи условия

Активация на акаунт