Какво ще стане след Brexit? Как мислите, че ще ни се отрази на нас и на ЕС?

• 280 306
  • 3 540
  •   1
Отговори
# 3 090
  • постоянно
Гледам вече е забравено, че ако не беше идиотът Камерън нямаше да има никакъв Брекзит. Удобно се сочат някакви други за виновни.

Защо да е виновен Камерън ? За мен той беше и е  добър политик.

Последният гвоздей в ковчега на ЕС за ЮК беше забит , когато ги накараха да платят по-висока вноска в съюза поради факта , че първи и най-бързо се вдигнаха след рецесията от 2008 година. Това беше като шамар за добре свършена работа. След това последва и референдума.

# 3 091
Забравено е значи.
Камерън е инициатор на референдума, той беше част от предишни негови обещания. Смяташе, че ще бъде референдум, който ще потвърди оставането на страната в ЕС и ще му донесе допълнителен рейтинг. Тогава не послуша предупрежденията на колегите си от ЕС, че няма да стане както се надява и че не бива да го прави. Заради неговата глупост сега ЮК излиза от ЕС.

# 3 092
Забравено е значи.
Камерън е инициатор на референдума, той беше част от предишни негови обещания. Смяташе, че ще бъде референдум, който ще потвърди оставането на страната в ЕС и ще му донесе допълнителен рейтинг. Тогава не послуша предупрежденията на колегите си от ЕС, че няма да стане както се надява и че не бива да го прави. Заради неговата глупост сега ЮК излиза от ЕС.

Точно!

# 3 093
  • София
Здравейте!
А имате ли идея дали АКО мине гласуването и се иниира оттеглянето на Великобритания в ЕС, това ще ни се отрази скоро? Имам предвид на нас, тези които ходим в Англия само на почивка Simple Smile

Планирахме още от миналата година едно пътешествие до там през лятото и се чудя дали има защо да се притеснявам..

# 3 094
Po3u, не, не смятам, че ще се отрази в посока например 'туристически визи'. По-скоро паунда ще поевтинее още и ще ви е дори още по-изгодно да посетите Лондон.

Фирмите, с които работя, отдавна се подготвят за твърд Brexit и дори пишат, че е най-възможният вариант.

# 3 095
Ето какво четох аз за пътуването дотам

https://edition.cnn.com/travel/article/how-brexit-will-affect-travel/index.html

Явно и някакви проблеми с полетите могат да възникнат...

# 3 096
  • постоянно
Идеята за референдум не идва от Камерън ,  по неговото  правителство " се случи " . Още по времето на Желязната лейди  е имало преговори за по- добро членуване .

Рози,
 аз мисля , че с години нищо няма да се промени. Hug

Паунда ще падне след 75 дни , но аз го виждам след 10 години да е по-висок от това , което е бил за последните 10. Дано сме живи и здрави  и все още тук да видим кой ше излезе прав Hug

# 3 097
  • София
То и аз така си мисля, най-малкото АКО им се получи работата и скъсат с ЕС, една такава промяна би отнела поне една година докато всичко влезе в рамките на уж нормалното.
Ама знам ли... То наистина, като гледам как всеки ден се фръцва някой, ще има да си играят на котка и мишка.... докато се изтърпят.

# 3 098
Мое мнение е, че Мей с това , което " наследи " се справя повече от добре и иска да доведе делото и решението на народа - до край. Не мисля , че в този момент мога спокойно да посоча друг , който би свършил тази работа по-добре.

Предполагам, че е така. Със сигурност множество по-малко опитни политици нямаше да могат да преглътнат егото си и щяха драматично да минат в задните редици, за да казват от там какво тия отпред трябва да направят.

Тая жена изглежда сякаш е готова да яде бодлива тел, за да направи, каквото мисли, че е правилно за страната й.

# 3 099
До колкото съм чела коментари и мнения под статиите, един от основните проблеми на твърд Brexit е липсата на търговски споразумения и митнически тарифи между кралството и 3ти страни + ЕС. В момента всичко е под шапката на EC. Например, EC има спогодба с Канада. UK излиза и трябва отново да преговаря с Канада за търговията (внос/износ) и мита на стоки - това отнема време. Не става от днес за утре.

Друг момент е т.нар. passporting rights за финансовите институции. FCA (британския регулатор, т.е. британският вариант на КФН) писа изрично, че от тяхна страна ще дадат гратисен период на европейските финансови институции.

Но EC в това отношение е категоричен, че ако финансова компания не е регистрирана в рамките на EC, то няма тези passporting rights. А много американски корпорации са открили техни head offices в Лондон, точно за да имат достъп до пазара на ЕС и да предлагат финансови услуги. И в момента вече повечето от тях имат регистрирани фирми в различни европейски столици. За сега победителите са: Дъблин, Франкфурт, Париж, Мадрид. Има и в Холандия, Швеция. Ефектите от Brexit вече на лице.

Относно ЕС - много е наивно от страна на англичаните да мислят и да се надяват, че ЕС ще облекчи условията. ЕС няма интерес да направи живота лесен при излизане на кралството, защото това ще е първата стъпка към разпадането на ЕС. Напротив, колкото повече се провали сега кралството след Brexit, толкова по-здрав и обединен ще е ЕС. Това ще е урок за другите страни членки на ЕС - 'вижте какво ще се случи с вас и вашата икономика ако напуснете ЕС'.
Така че който и да е преговарящ Мей или друг, ЕС е в изключително изгодна позиция при преговорите: ако не ви харесват условията -> твърд Brexit.

# 3 100
Друго, което ми се мярна като информация, е, че тяхната здравна каса и други важни държавни предприятия вече започват запасяване и зареждане на складовете с лекарства и други стоки от първа необходимост, точно заради липсата на митнически спогодби при твърд Brexit.

Иначе това, което си мисля, е че англичаните бяха подведени и манипулирани целенасочено, за да гласуват за Leave. Не беше им предоставена пълната информация за всички последици от правна и икономическа гледна точка. Шоумените, които агитираха за Leave, после просто напуснаха сцената.

Сравнително скоро дори президентът на тяхната централна банка беше дал изявление за проблемите, които ще възникнат при твърд Brexit и как те работят в посока минимизиране на щетите и туширане на икономическия хаос. Коментарите на потребителите по-долу бяха от сорта: това е 'project fear', т.е. този човек е седнал да ги лъже и да ги плаши. До такава степен са успели да манипулират част от англичаните.

Другаде някъде ми се мярна, че около самата дата на Brexit ще има пълна мобилизация на всички военни, т.е. подготвят се за потушаване на граждански безредици и разработват планове и програми за овладяването им. Вероятно ще има военни по улиците.

# 3 101
Скрит текст:
До колкото съм чела коментари и мнения под статиите, един от основните проблеми на твърд Brexit е липсата на търговски споразумения и митнически тарифи между кралството и 3ти страни + ЕС. В момента всичко е под шапката на EC. Например, EC има спогодба с Канада. UK излиза и трябва отново да преговаря с Канада за търговията (внос/износ) и мита на стоки - това отнема време. Не става от днес за утре.

Друг момент е т.нар. passporting rights за финансовите институции. FCA (британския регулатор, т.е. британският вариант на КФН) писа изрично, че от тяхна страна ще дадат гратисен период на европейските финансови институции.

Но EC в това отношение е категоричен, че ако финансова компания не е регистрирана в рамките на EC, то няма тези passporting rights. А много американски корпорации са открили техни head offices в Лондон, точно за да имат достъп до пазара на ЕС и да предлагат финансови услуги. И в момента вече повечето от тях имат регистрирани фирми в различни европейски столици. За сега победителите са: Дъблин, Франкфурт, Париж, Мадрид. Има и в Холандия, Швеция. Ефектите от Brexit вече на лице.

Относно ЕС - много е наивно от страна на англичаните да мислят и да се надяват, че ЕС ще облекчи условията. ЕС няма интерес да направи живота лесен при излизане на кралството, защото това ще е първата стъпка към разпадането на ЕС. Напротив, колкото повече се провали сега кралството след Brexit, толкова по-здрав и обединен ще е ЕС. Това ще е урок за другите страни членки на ЕС - 'вижте какво ще се случи с вас и вашата икономика ако напуснете ЕС'.
Така че който и да е преговарящ Мей или друг, ЕС е в изключително изгодна позиция при преговорите: ако не ви харесват условията -> твърд Brexit.
Точно така е, само че хардбрекзитърите упорито отказват да видят действителното положение и продължават да твърдят, че no deal ще им е изгоден, защото щели да имат свои търговски споразумения. Само че докато ги проимат и не е ясно с какви условия, дотогава ще търгуват с всички без споразумения. Самият бизнес, много от депутатите, Корбин дори осъзнават опасността от no deal, само тори-хардлайнерите продължават да са ок с това.
Забавно е как след толкова време, изяснени факти и позиции хард-бекзитъри като her_76 продължават да смятат че 1) ЕС е в по-лоша позиция и се нуждае повече от ОК и 2) че ОК ще излезе без проблеми с no deal и това даже ще е по-добре за тях - и то след като кой ли не от бизнеса на самото ОК излезе да предупреди, че това е катастрофален сценарий за самото ОК, ЕС може и да губи, но ОК губи много повече. Делюзията е много трайно състояние, явно. Казвам го само като наблюдение, няма да влзиам в дискусия по това.

# 3 102
Не зная кой точно е в основата на тази добре организирана Leave кампания.

И друго, което ми е интересно: без търговски споразумения и при положение, че спешно се нуждаят от тях - защо си мислят, че така ще се поставят в изгодна позиция за преговаряне с третите страни (като Канада например)?

Някой на сила изкара ОК от ЕС. Имам предположения, но не мога да съм сигурна. Не следя нещата в големи подробности.

# 3 103

И друго, което ми е интересно: без търговски споразумения и при положение, че спешно се нуждаят от тях - защо си мислят, че така ще се поставят в изгодна позиция за преговаряне с третите страни (като Канада например)?

Е, ясно, че няма да е изгодна. Ама той и референдумът не беше вчера. Минаха повече от две години все пак.

Точно така е, само че хардбрекзитърите упорито отказват да видят действителното положение и продължават да твърдят, че no deal ще им е изгоден, защото щели да имат свои търговски споразумения.

Това е абсурдно. Неслучайно тия, дето го твърдят, го правят някъде зад завесите и не искат да поемат отговорност.

Но мисля, че е добре да изпият горчивата чаша - щото следващата популистка глупост, вдъхновена от същите настроения/места, вече може да струва човешки живот, а не само пари.

# 3 104
  • постоянно
Скрит текст:

Точно така е, само че хардбрекзитърите упорито отказват да видят действителното положение и продължават да твърдят, че no deal ще им е изгоден, защото щели да имат свои търговски споразумения. Само че докато ги проимат и не е ясно с какви условия, дотогава ще търгуват с всички без споразумения. Самият бизнес, много от депутатите, Корбин дори осъзнават опасността от no deal, само тори-хардлайнерите продължават да са ок с това.
Забавно е как след толкова време, изяснени факти и позиции хард-бекзитъри като her_76 продължават да смятат че 1) ЕС е в по-лоша позиция и се нуждае повече от ОК и 2) че ОК ще излезе без проблеми с no deal и това даже ще е по-добре за тях - и то след като кой ли не от бизнеса на самото ОК излезе да предупреди, че това е катастрофален сценарий за самото ОК, ЕС може и да губи, но ОК губи много повече. Делюзията е много трайно състояние, явно. Казвам го само като наблюдение, няма да влзиам в дискусия по това.

Попея ,
ще те замоля да не  ми слагаш определения като гореспоменатите. Ти беше зад гърба ми когато гласувах ли , че не се сещам да те видях там Joy
Изразявам лично , обективно ( за мен ) мнение.

Ти вярвай в каквото си искаш , остави МЕН - на мира.

Общи условия

Активация на акаунт