Какво ще стане след Brexit? Как мислите, че ще ни се отрази на нас и на ЕС?

• 280 296
  • 3 540
  •   1
Отговори
# 3 075
Втори референдум?
Англичаните са като котките ми: мяукат до вратата, но като им отвориш, се фръцват и не излизат Smile

Една миналогодишна статия на Политико - по отношение на ЕС и евентуален втори референдум мисля, че с все по-актуална база за размисъл.
https://www.politico.eu/article/why-the-eu-should-fear-a-second-uk-referendum/

# 3 076
# 3 077
Много добре казано!
Една миналогодишна статия на Политико - по отношение на ЕС и евентуален втори референдум мисля, че с все по-актуална база за размисъл.
https://www.politico.eu/article/why-the-eu-should-fear-a-second-uk-referendum/
Много добре казано - от ПиАр гледна точка е добре да останат, но дългосрочно  за самия ЕС не е добре. Но аз си мисля, че най-вероятно от ЕС няма да им дадат същите условия вече, дори и да останат по някакъв начин. Мисля, че беше споменато, че инвойкването на арт 50 е повратната точка и след него следват преговори за всяко възможно бъдещо взаимоотношение. Вече преговаряха за излизането, предполагам, че ще трябва да преговарят и за взаимоотношенията след евентуален  2-ри референдум, защото той няма да е повторение на първия, а ще е с различни въпроси - мисля, че някъде го бях чела. Иначе какво излиза - егати демокрацията, референдуми докато не кажат правилната думичка Simple Smile

# 3 078
  • София
Интересна статия, благодаря, Vapor.
Корбин е поискал вот на недоверие, ще се бори да останат. Аз лично не си представям ЕС без тях..но може би наистина минусите от оставането ще са повече от плюсовете.

# 3 079
Таис, къде да останат - Корбин е заклет евроскептик и брекзитър. Ако спечели вота на недоверие (което ме съмнява) и после спечели изборите (което също ме съмнява), той ще иска излизане, но ще иска нови преговори - нещо, което ЕС досега казват, че е недопустимо.  
Корбин изгуби, Мей остава премиер, щяла да търси друга сделка, която да можела да мине в Парламента. Шоуто, наречено "Брекзит", продължава.

Последна редакция: ср, 16 яну 2019, 21:18 от Анонимен

# 3 080
  • София
Poppea, извинявай, уморена съм и съм писала с краката. Да излязат имам предвид, Корбин драпа много. И аз не мисля, че ще спечели вота на недоверие.

М/у другото, одеве си писах с приятелка англичанка, тя е твърдо за ЕС и има големи надежди за втори референдум. Не ми е удобно обаче да й дам доводите на Вейпър, ще ми се разсърди Simple Smile

# 3 081
  • постоянно
Няма да има  втори референдум .

# 3 082

Предполагам, че няма и отлагане да има заради евроизборите.

Някой да знае със сигурност как ще се пътува до Ингланд след 29 март?

# 3 083
  • постоянно
Нищо няма са се промени веднага . Първо трябва да измислят , гласуват и приемат тези промени , което като гледам новините в момента може да отнеме години . 😤

# 3 084
На мен ми се струва много безотговорно, че най-големите агитатори за Брекзит се оттеглиха от реализацията му.

Доколкото знам (но може и да не знам достатъчно), тяхната теза е, че някой (друг обаче) трябва да договори по-добра сделка.

Обаче аз не виждам какви са козовете и лостовете на UK за по-добра сделка. Те имат повече за губене.

Според мен, двигателите на Brexit-a се полагаше да застанат начело и да доведат започнатото до край - със сделка или без.

В крайна сметка, референдумът беше за напускане - не за напускане при еди-какви-си условия.

Харесвам UK и смятам, че англичаните са дали много на света. Но това е един от най-жалките моменти в историята им.

Предполагам, че ще договорят удължаване на срока до 29 март, но наистина не знам след това какво ще става. Може би е най-добре нови избори, защото не виждам как иначе ще се разблокира ситуацията.

Гледам сега Daily Mail - няма и следа от възторг, че 29 март наближава и ще напускат. Да не са го продали междувременно?

# 3 085
На мен ми се струва много безотговорно, че най-големите агитатори за Брекзит се оттеглиха от реализацията му.
Доколкото знам (но може и да не знам достатъчно), тяхната теза е, че някой (друг обаче) трябва да договори по-добра сделка.
Точно! Особено Фарадж и Джонсън, пълно дебелокожие.

Таис, къде да останат - Корбин е заклет евроскептик и брекзитър.
Корбин е не само евроскептик, а е и дружка с Путин.

# 3 086
  • Bristol
Най-големите агитатор не искат сделка или искат сделка, която да дава повече свобода и да не се третира Ирландия различно от останалата част на страната. По-добра сделка ми се вижда невъзможна, колкото и да отлагат. Само се удължава агонията. А Мей предпочита да има сделка и не им дава думата на големите агитатори 😜

# 3 087

Предполагам, че няма и отлагане да има заради евроизборите.

Някой да знае със сигурност как ще се пътува до Ингланд след 29 март?
Това никой не може да каже. Зависи какво ще се случи до 29 март.

Нещата все повече отиват на втори референдум, нови избори или no deal. Тук всеки иска нещо различно и не могат да се разберат, но като цяло тези които са за no deal са много малка част, обаче ако не се стигне до някакъв консенсус до 29 март, автоматично се преминава на no deal/clif edge/crash etc.

# 3 088
  • постоянно
Мое мнение е, че Мей с това , което " наследи " се справя повече от добре и иска да доведе делото и решението на народа - до край. Не мисля , че в този момент мога спокойно да посоча друг , който би свършил тази работа по-добре.

За мен това , което се случва в монента е като игра на куче и котка. Голяма част от парламента ясно показва, че не искат сделка , и са готови да излязат без такава.

Ако това се случи ще загубят и двете страни , но Англия вече " опипа почвата " с пазар другаде и мисля , че като страна на тях ще им е по-лесно да намерят такъв , отколкото на множеството по-малки Европейски страни , който разчитат на тях като потребител.

# 3 089
Гледам вече е забравено, че ако не беше идиотът Камерън нямаше да има никакъв Брекзит. Удобно се сочат някакви други за виновни.

Общи условия

Активация на акаунт