Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Как да се преборим с инат БНД?

 • 24 873
 • 101
 •   1
Отговори
# 60
 • Мнения: 5 492
Аз мисля ,че този режим е някакво клише.Скоро един познат имаше дело.Майката отведе децата на 250км.Той обаче държи да ги вижда и взема.Грижи се добре за тях.
Съда отсъди същия режим с 1 и 3 събота /неделя....
Бащата работи на смени.Смята,че пътуването по 3ч напред/назад не е удачно за децата особено зимата.Влаковете са със прикачване,а с кола в снега не винаги е възможно.Децата са ученици.
Поради влошените отношения с майката тя няма да ддаде децата да ги вземе друг.Ще използва всячески пропуските му да го лиши от права.
Съдята не е взел предвид нищо от горното и отсъдил клиширания режим.Или може би е попаднал на лош адвокат.Не знам.

Ако бащата не се интересува от децата е лесно.Ние сме със свободен режим.Сестра ми навремето преди 12г също беше със свободен режим за племенницата ми.

# 61
 • Мнения: 7 323
Имам познати, които се разделиха. Фамилията на жената живее на около 700 км. от фамилията на мъжа ( мястото на което са живяли преди и по времето на раздялата ). След голяма война имат споделени права. Тя може да си тръгне, но трябва да остави децата в дома в който съда е определил за техен т.е. общото им жилище, на което и двамата плащат ипотека.
Другата двойка е с родителски права дадени на жената. Бащата има право на свиждане. Тя си намери работа в друг град ( далече ) и не можа да я приеме, защото трябваше да остави детето в селото в което живее за да не възпрепятства срещите с бащата.

# 62
 • Мнения: 4 091
 I.Hr , това за коя държава става дума ?
И как така съда определя адрес на децата , нали адреса им съвпада с адреса на попечителя .Тоест не родителя настойник определя как и къде да си гледа децата ,а вече правото на бившия определя това?
Тоест аз е си работя ,гледам детето ,осигурявам и т.н. , но нямам право да се преместя с детето си въпреки че съм родител настойник ,заради правото  на родителя не настойник???
Мисля ,че има нео сбъркано .Правото на единия , не би следвало да ограничава правото на другия и обратното  Thinking
За да си сменя адреса ,дори в България ,трябва да искам разрешение от съда ли  Thinking Ами че аз примерно живея в дивата провинция ,искам да отида в София , нямам 100 хиляди да си купя жилище там и живея на квартира , така ама трудно намирам хазаи готови да ме регистрират в техния дом , въпреки всичко намирам такива и ме регистрират , само ,че след време се оказват тормозители и с отвратително течаща панелка , ок ... намирам друга квартира и там се навиват да ме регистрират , при всяко регистриране трябва да уведомявам съда ли?И по какъв начин ,чрез писмо или молба за одобрение придружена с хиляди доказателства ,че това е добре за детето ми ли ?? Да не говорим ,че в големите градове се иска да си живееш доста години преди да ти дадат постоянен адрес и гражданство.
Аз мисля ,че не трябва да има такива условия , дори за първи път чувам за такива  newsm78 чак се озадачих , ще имам възможност за работа , но ще трябва да си оставя детето  newsm78 егати несправедливостта ,правото на другия да спира моето развитие и шанса ми като родител настойник да предоставя на детето си по-добър живот  newsm78 Има нещо сбъркано в цялата тази работа ....
Съжалявам за дългия пост ,просто наистина се озадачих  Peace

# 63
 • Мнения: 4 091
Да допълня , в решенията обикновено пише " всяка 1ва/2ра и 3та/4та събота и неделя от месеца от 09ч на съботния до 19 ч на неделния ден с преспиване ,детето да бъде вземано и връщано в дома на майката" .
Ако си сменя адреса едно писмо уведомление изпратено до БНД  е единственото нещо което трябва да е направи .Какъв ще е неговия ход след това  трудно да се каже , наистина има право за заведе иск за промяна на режима си , но едва ли нещо друго  Thinking

# 64
 • Мнения: 7 323
Живея в католическа държава, в която мъжете последно време не искат да се женят, защото .....  Laughing. Шегата на страна, не мога да коментирам правилно или не е решението на съда в тези два случая. Първият - децата са родени и отглеждани в селото в което живеят постоянно. Там е домът им, училището им, приятелите им, средата им. Съда вероятно е приел, че откъсването от средата им ще е травма за тях, а и домът им е там. Както казах правата са споделени между двамата родители. За мен това е мъчение, защото освен, че за нея е невъзможно да отиде при родителите си, делят едно жилище. Не съм говорила с двамата лично по тази тема, защото не ми е работа да си вра носа, мъжът го е коментирал с мъжът ми, а това, което пиша го знам от съседите им ( майки в парка ). Тук тези неща не се крият, селото беше малко и се знаеше всичко.
Вторият случай - познавам майката бегло и определено не ми допада. Правата са нейни, но домът на детето и средата му са в селото по местоживеене на двамата родители и, чвно както в първия случай съда приема че мястото му е там. Тъпото е, че бащата не се интересува много от детето си, но би се възползвал от ситуация за да направи мръсно на майката.

# 65
 • Мнения: 4 091
 егати , не мога да приема ,че външно лице ,не познаващо детето ми ,ще определи съдбата му  Thinking

# 66
 • Мнения: 29
Прочетох цялата тема. Тия гадове в едно и също училище са ходили! Мислех,че съм само аз, но сега виждам, че положението е - хвани единия, удари другия! Толкова са елементарни  #2gunfire   За съжаление Агенция за закрила на детето не може почти нищо да направи.На първото ми дело, съда не взе под внимание доклада им. Понякога си мисля,че единствената оправия с тях е да ги съдиш,съдиш...докато им се завие свят. Или да им теглиш една майна и да си караш живота. По-дразнещо нещо, от това да ни виждат щастливи - НЯМА. След като те не успяха да ни направят такива... По отношение на децата- колко е жалко,че са принудени да изживяват всичко това. Никоя малка душа не трябва да се бори с такъв товар.
Момичета,борете се! Децата са си наши. Не бива да оставяме хора, които даже не ни познават да решават бъдещето ни.

# 67
 • Мнения: 4 091
 kukuvica83  , наистина са едни и същи , много рядко има бащи които стават

# 68
 • Мнения: 29
Лошото е,че си разпиляваме нервите с тия лекета.  ooooh!

# 69
 • Мнения: 4 091
преди малко ми се обади някаква адвокатка и ми се представи за новата адвокатка на БНД и ме питаше дали знам ,че ще ме подведе под съдебна отговорност за това ,че БНД не си е взел детето за лятото .Следяла случея от близо и щяла да ме наблюдава  Joy уплаши ме , простачка като него .Попитах я дали знае за уговорката ни на 01.08 да си вземе детето и тя мълчи ,казах и че малко късно за лятна ваканция и ,че не отговарям за това ,че той не си е взел детето . Няколко пъти ме предупреди ,че следи случея и и викам "госпожо много се радвам ,че ми звъннахте очаквайте сега моя ход" и тя млъкна "айде викам да не ме занимавате имам си адвокат ,а манипулациите ви другия път ще бъдат записани и пуснати в съда "

# 70
 • Мнения: 7 323
Трябваше да и кажеш, че държиш да комуникирате писмено. Да изложи в един имейл това, което иска да ти каже и да очаква отговор по същият начин от твоя адвокат.

# 71
 • Мнения: 4 091
да ,просто се афектирах , вече се изморих от игри на нерви и за това не помислих ,а трябваше точно това да кажа

# 72
 • София
 • Мнения: 12 087
Трябваше да и кажеш, че държиш да комуникирате писмено. Да изложи в един имейл това, което иска да ти каже и да очаква отговор по същият начин от твоя адвокат.
Или без обяснения я запиши, ако ти звъни на ГСМ-а. Колкото по-проста и нахална - толкова по-зле би звучала на съдебно заседание.

Според мен - изнасяй се във Франция, щом можеш. Дъщеря ти е малка и не може да разбере през какво преминаваш заради нея. Тя ти е дете, но не може да решава съдбата ти заради някакви второстепенни съображения.

# 73
 • Мнения: 7 323
Не може Куко, незаконно е. Ако ще я записва трябва да я уведоми и да може да докаже, че го е направила иначе и от това ще извади полза другата страна. За да се разправяш с такива индивиди трябва хладнокръвие, което е почти невъзможно да запазиш подобна ситуация.

# 74
 • Мнения: 6 233
Само мен ли започва да ме гложди съмнението, че така както сме се отплеснали с коментари и съвети публично можем да си вкараме и автогол? "Адвокатката" на бившия й е казала, че следи внимателно случая, но ако следят и Злодеида във форума? Да не извадим очи с нашите съвети вместо да изпишем вежди?

Общи условия

Активация на акаунт