Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Как да се преборим с инат БНД?

 • 24 757
 • 101
 •   1
Отговори
 • Мнения: 4 091
Здравейте родители отглеждащи сами децата си .Пускам тема ,защото се чувствам в безизходица .
Разделена съм с БНД ,от година имаме решение на съда - родителските права са мои , БНД има режим на свиждане всяка първа и трета събота и неделя ,както и дължима месечна издръжка .Имам и разрешение за пътуване на детето в чужбина с мен от районния съд - дълго и тежко дело .
Та започнаха проблемите :
Първо БНД не взема лично детето ,а изпраща някой от роднините си ,знам ,че имам право да не го дам на друг човек ,но предпочитам да не правя номера и  давам винаги когато идват и търпя обидите и простотиите им
Второ БНД или роднините му не вземат детето в точен час и от дома му , а все измислят причини да се срещнем по-късно някъде си , знам ,че мога да не го направя ,но ги чакам и ходя на въпросното място,което винаги ми създава неудобства ,но пак да няма разправий го правя
Трето - БНД не връща детето в точното време , закъснява с часове , което отново може да не е проблем при положение ,че ме е предупредил ,но не го прави и категорично отказва да го прави .
Четвърто- БНД бави издръжката с по два месеца , месец юни ми преведе априлската , не разбира ,че парите са необходими за детето му и отказва да приеме ,че решението е за ежемесечна издръжка .
Пето- БНД не ми плати разходите по делата които водих и които беше осъден да изплати , уж е безработен (макар да има доходи - неузаконени)и ЧСИ не прави нищо по въпроса , а парите са ми нужни за нещо доста скъпо което трябва да направя за детето .Да не говорим ,че отказва всякакви допълнителни пари за нея.
Шесто- и може би най- гадно, БНД забранява на детето да ми казва къде ще ходят ,забранява и да ми звъни по телефона и когато аз и се обадя стои до нея плътно и слуша  ooooh! Не разбира нуждите на детето , все си мисли ,че тя му прави на пук ,че е навита от мен и т.н.т .Когато малката каже ,че нещо не и е приятно ( да я целува когато е неизбръснат примерно ) ,той започва да и вика ,че била същата "селска мусура" като мен , че съм я научила на лоши неща и т.н.т .Не разбира ,че детето му не е малко и го "забавлява" с бебешки игри от типа на "Лази буболази"  ooooh! и когато дъщеря му му напомни ,че не е бебе започват отново същите приказки "простата ти майка как те отдалечи от мен ,аз те обичам ,а тя не , ти ще разбереш каква е , ще ти кажа някой неща за нея и едни мъже ,но си още малка за това" .Има случаи в които той и предлага да и купи играчка ,а тя му казва ,че няма нужда и има прекалено много играчки и предпочита да и купи кецове и той избеснява " майка ти ли ти казва ,че децата нямат нужда от играчки? " . От миналата седмица имаме случка със сладолед - той иска да и вземе ,но тя казва ,че е пила лекарства 1 седмица и не иска сладолед и се започва " не искаш ли ,защо майка ти ли те кара , как няма да ядеш , ти си дете , не я слушай ,ако тя не ти дава успокой се , тя няма да разбере " . Лято е и е жега и е свикнала да спи сама , той обаче искал да я гушка , тя му отговорила ,че предпочита да спи сама и и чел лекция как той и е баща и има право да я прегръща и да и се радва .Друг е въпроса ,че е момиче и и е неудобно да се преоблича и спи при него . Това е и най-смущаващото за нея. Детето вече е наплашено и е наясно ,че трябва да го слуша за да няма монолози , не и е приятно изобщо.В момента се опитва да му каже ,че не иска да отиде за 1 месец с него извън града ,а той не дава и дума да се каже .С мен категорично не комуникира ,оставя детето пред вратата и след като се качи в колата и тръгне тогава малката ми звъни да я посрещам .Няколко пъти се опитвам да му кажа най-добрия подход към дъщеря му какъв е ,но не иска да говори с мен . Мисля ,че този човек ще ми създава много дълго време неприятности .Детето ни тепърва ще навлиза в трудна възраст и думите "не  слушай майка си , не казвай на майка си " могат да повлияят много лошо .Кажете ми как да се оправя с него  ooooh!  Човека си прави всичко точно на пук .Извън режим за свиждане дори не се обажда и не се интересува болна ли е или здрава ,нито за училище пита, нито за нищо.На едно тържество не е дошъл до сега и не е купил един чифт обувки , но настъпят ли дните за свиждане започва да се бие в гърдите  ooooh! Изпрати ми ЧСИ миналата година за месеца от лтната ваканция в който има право да си я взема ,а тя отказа и аз не я пуснах .Моля ви дайте съвет . Живея в някакъв ужас ,че от ината си ще навреди на детето .

Последна редакция: ср, 22 юни 2016, 22:39 от ЗЛОДЕИДА

# 1
 • Мнения: 438
Ох, съчувствам ти! Наистина най-тежко е отношението му към детето, такова каквото го описваш. Освен да си говорите  нея и да обсъждате как най-леко да минават срещите с него, друго не се сещам.Получаваш ли подкрепа от твоите роднини, родители, може би ако те те подкрепят, ще ти е по-леко.

# 2
 • Мнения: 7 323
Не искам да те отчайвам ама никак. Чакаш детето да порасне и да го отсвири или да си намеря някоя, която да измести вниманието му от теб.

# 3
 • Мнения: 5 492
Не разбрах колко е голямо детето.Ако може да бъде изслушвано се обърнете към адвокат.Не зная колко ще помогне,но аз не бих оставила така нещата.
Търси законов начин за справяне.Но и да намериш битката няма да е лека.

# 4
 • Мнения: 4 091
на  8 е момичета , към агенция закрила на детето съм се обръщала и ви е ясно как не им се занимава и повтарят "говорете с детето , ако имате проблем с детето оставете го тук да работи колега с него " и т.н.т

# 5
 • Мнения: 5 492
Ако го оставиш да говори с техния психолог и разкаже тези неща на него и че го е страх и ,че не иска да ходи ....и психолога установи стрес,напрежение ,тормоз върху детето дали няма да може да заведеш дело за намаляне на свижданията да са в твое присъствие или без преспиване.

# 6
 • Мнения: 4 091
не знам , това значи няколко дни да остане там  Confused

# 7
 • Мнения: 5 492
Консултирай се първо с адвокат.Обясни и питай какво може да се направи.В интернет съм чела за дела ,които са водени за промяна на свижданията,защото са неизгодни за детето.Не помня причините.

# 8
 • Sofia
 • Мнения: 4 620
Ужасно ти съчувствам и на теб, и на детето най-вече, дано намериш решение.

Аз имам доста подобен проблем, бащата плаща издръжката, но се държи като темерут, не иска да комуникира. Взима децата, но директно ги оставя при майка си, а той си отива да си гледа новото семейство, после само ми ги връща. Бабата обаче тормози децата по подобен начин на описания от теб, говори им против мен и новия ми мъж, след това ги кара да крият от мен какво се случва и да лъжат.
Дъщеря ми дълго време беше много затворена и всичко таеше, но преживяваше тежко и това се проявяваше в постоянно главоболие, посещавахме психолог, но не към ДСП. Едва преди седмица ми разкри за какво става дума. И тя мълчи и се съгласява, за да я остави баба й намира. Синът ми е по-малък, той все още се радва да ходи там, но и повече успяват да му повлияят. Като се върне обаче е тъжен и една-две вечери след това изпада в настроения, защото е искал да бъде с баща си, а не е бил.
Мислех и аз да се обърна към Закрила на детето, но звучи доста разочароващо това, което пишеш.

# 9
 • Мнения: 4 091
сега последното което разбрах е втълпяването в главата на детето цитирам " двамата си приличаме , с майка си нямаш нищо общо , ние си хапваме месо и пържолки ,а тя те кара да ядеш плодове и зеленчуци , няма да ги ядеш ,няма да я слушаш ,тя не е никоя "
Добре ,как да не съм никоя ,аз съм човека който гледа това дете . Няма да му втълпява ,че не съм никоя и детето като влезе в пубертета да се възползва .Човека не знам умишлено ли сее тези ветрове , ще пожънем бури . Не вижда ли какво прави , няма ли друга тема на разговор с детето освен за майка и  ooooh!

# 10
 • Мнения: 5 492
В първия пост дето си писала от т1 до т 6 започни да ги спазваш.Като начало.И без това ти лази по нервите и си играе с теб поне да има за какво.Въпреки ,че реално няма да има за какво,защото ще си спазите съдебното решение.

# 11
 • Мнения: 4 091
вчера БНД имаше рожден ден , опитахме се няколко пъти да се свържем с него за да му честити детето му . Тя няма валчер в телефона си и му звъняхме от моя ,но натискаше отказ , искаме да му пишем и във файсбука ,но там ни блокирал .Майка му звънна на обед да  каже не детето да се обади на баща си и да му честити ,обяснихме и ,че не можем да се свържем тъй като не вдига и тя пое ангажимента да го накара да вдигне ,защото имахме уговорка БНД да я вземе за рождения си ден и да я върне след обед .БНД не се обади и последния ни опит беше да пишем смс ,че детето му звъни от моя номер за да му честити и да се уговорят и че вечерта е на тренировка . В това става между 10 и 13 часа .Вечерта в 18:25 ,5 минути преди тренировката на детето звъни сестрата на БНД ,че е пред нас и иска да вземе детето .Обясних и ,че не сме вкъщи и че ще се приберем към 21 часа и естествено излязох лъжкиня и виновна  ooooh! БНД имам планове , но ние не ги знаем , не можем да се свържем с него и си вършим нашите си неща. Не! Трябвало да го чакаме  цял ден ,защото той имал празник и бил неговия ден и т.н.т .Съгласна съм , но нали трябва да има комуникация  ooooh! Момичета вижте с какви глупости ви занимавам и привидно дребни неща ми късат нервите  Cry

# 12
 • Sofia
 • Мнения: 4 620
Не знам как имаш нерви да го търсиш толкова настоятелно. Като ти затваря, теглиш му една и не се занимаваш да го търсиш през сто човека. Че и да ти държат сметка после тия сто човека.
Знам, че е трудно, и аз не успявам особено, но се опитвай да си спестяваш кофти емоции, дори това да значи и ти да не вдигаш телефона.

# 13
 • Мнения: 4 091
търся него по поводите ,защото искам да изпреваря събитията които ще последват ако той не се свърже с дъщеря си , не успявам  Sad Решил е сега да си взема детето август месец за да не е с мен на рождения си ден , детето не иска ,но има право на 1 месец от лятната ваканция , много ми е притеснено

# 14
 • София
 • Мнения: 12 048
В първия пост дето си писала от т1 до т 6 започни да ги спазваш.Като начало.И без това ти лази по нервите и си играе с теб поне да има за какво.
Да, добра идея - с неговите камъни по неговата глава. Ако има някакъв начин децата да запишат него или майка му - още по-добре. Или само го предупреди, че записваш разговора по ГСМ-а. Сестра му за какво ти звъни, вече не си роднина с нея? Да ти се обади лично и само бащата на децата, щом има желание да комуникира.
За това скъпо нещо, което искаш да направиш за детето - изпрати на БНД препоръчано писмо, за да не може да каже, че не е знаел. Ако ти дава парите на ръка - заведи дело за неплатена издръжка за 1 година назад, нека доказва че е платил.
Той като каже едно - ти кажи пет. Лъжи като него, извъртай като него, учи се на тази игра, която не ти си започнала. Ти поне си с децата повече време, говорИ им против него.
Това е война - щом ти отстъпваш, той ще настъпва.

Последна редакция: ср, 29 юни 2016, 12:26 от Cuckoo

# 15
 • Мнения: 1 109
Пусни си отпуск в дните около рождения ден на детето. Няма право да я взема, когато ти си в отпуск.

# 16
 • Мнения: 4 091
лошото е че отпуската ми е в края на юли ,ще пътуваме двете в чужбина на почивка (поради което се водеше дело за заместващо съгласие на бащата) , издръжката ми я плаща по банка с два месеца на зад ,а докато не забави 3 месеца не  мога да го съдя  и да пускам жалби срещу него:ooooh:

# 17
 • София
 • Мнения: 12 048
лошото е че отпуската ми е в края на юли ,ще пътуваме двете в чужбина на почивка (поради което се водеше дело за заместващо съгласие на бащата) , издръжката ми я плаща по банка с два месеца на зад ,а докато не забави 3 месеца не  мога да го съдя  и да пускам жалби срещу него:ooooh:
Не бих искала да си вра носа, но понеже го споменаваш - има много разведени/разделени жени, които трудно се справят с всекидневните си разходи, а какво остава за пътуване в чужбина. Освен ако не го плаща някой друг... Принципно няма нищо лошо, но поне отстрани изглежда, че забавената издръжка едва ли е чак такъв проблем. Е, явно човекът си знае кое ще му се размине, но и ти имаш начини да му ходиш по нервите. Говори с БНД дистанцирано, без емоции и само по същество.
Бях се объркала, че децата са 2 от друга тема, извинявай

# 18
 • Мнения: 4 091
Няма проблем , не съм писала аз обаче че имам две деца  Hug
Пътуването се поема изцяло от родителите ми които живеят в чужбина от 5 години и които решиха да ми направят този подарък ,защото ми дойде в повече  .Аз работя на заплата 500 лв и живея в малък град , не мога да си позволя това , аз дори делата едва си позволих и още ги изплащам ,а разходите от които БНД беше осъден да ми заплати ,така и не ги плати  Confused Забавянето от по два месеца на издръжката ми е проблем ,защото исках да събера няколко издръжки на куп и с тях да платя ортодонтните апарати които трябва да платя за детето .

# 19
 • Sofia
 • Мнения: 4 620
За съдебните разходи пусна ли му съдия-изпълнител?
За отпуската не можеш ли да кажеш допълнително, че си взела още?
Аз трябва до края на май да уведомявам кога ще съм отпуска, намествам си 20 най-удобни за мен дни и тях му казвам, после само аз си знам дали съм си взела реално отпуск тогава. В краен случай може и вашите да заведат дело за лични отношения с детето и да искат през лятото някакъв период да е с тях, така БНД ще трябва да се съобразява с твоята отпуска + тяхното време с детето.

# 20
 • София
 • Мнения: 12 048
Ясно, така си и помислих. Тогава е вариант те да ти помогнат в началото, не е срамота, срамота е да вземаш такава заплата, ама...
Ортодонтските апарати няма ли начин да се платят разсрочено, на вноски?
Трудно е, но си се отървала, това е важното. И не се впрягай за несъществени неща - кой какво казал.
ЧСИ за съдебните разходи и да го гони до дупка.

# 21
 • Мнения: 4 091
На ЧСИ съм го дала , той е осъден да плати разходите ми за адвокат и таксите по делата които съм платила .Боди се безработен  ooooh!
Момичета всъщност аз съм разделена с БНД от както детето стана на 2 месеца , нямаме брак ,но детето е припознато чрез нотариус .Когато малката стана на 5 си намерих приятел и БНД започна тормоза ,заплахи следене , вземане на детето от детската градина без мое знание,писане на доклади в закрилата (без причина) и т.н.т .Не е вземал детето тези 5 години ,нито е плащал издръжка .В годината 2 пъти са се виждали .Реално тормоза продължи една година и когато детето навърши 6 реших да предприема мерки .Накрая се принудих да го съдя за родителските права и издръжка, тъй като не ми подписа декларация за издаване на паспорт на детето , който паспорт ми трябва защото детето танцува в ансанбъл ,с който обикалят в други държави .Исках да го съдя само за заместващо съгласие на райония съд за пътувания и паспорт на малката ,но съда реши ,че преди това трябва да си взема правата ,да му определят режим и издръжка .Детето ми е почти на 8 , две години водих тези две дела и ги спечелих ,но разходите са ми заеми  ooooh! родителите ми ми помагат колкото могат ,но не мога да искам от тях да покриват всичко .Благодарна съм ,че ме поканиха и ми поемат разходите по билетите ,защото искам да си почина малко да се откъсна от всичко .

# 22
 • Мнения: 2 222
Злодеида, не знам. Много сме различни с теб и нямам какъв съвет да дам. Как може на такъв БНД да звъниш да честитяло детето рожденния му ден?? Като стане по-голямо да си му звъни то, като иска, ти какво си длъжна да се измъчваш? Аз нямам контакт с БНД никакъв и просто недоумявам как може да се вре човек сам да се обажда...

Закрила на детето една пародия, извинявам се на малкото свестни хора, които сигурно работят там, но като цяло е пълно с нищо незнаещи и неможещи хора, не бих никога разчитала на тях. За нищо не стават в подобни ситуации.

На първо място ти трябва слонско спокойствие. Знам колко е трудно, но който е ядосан, вече е загубил. На второ - повтаряй си, че детето расте и нещата ще стават все по-лесни. В дните, когато трябва да я взима, а го няма, осигури си свидетел, че не я е взел и толкова. Какви са тия чакания изобщо?

# 23
 • Мнения: 4 091
всичко това е за да се предпазя от проблеми Дана  Cry

# 24
 • Мнения: 7 323
Няма как да се предпазиш от проблеми, защото той винаги ще си търси мотив да ти прави такива. И ще си намира. От постовете ти става ясно, че непрекъснато те провокира и дебне. Това е болно. Както съм споменавала, живяла съм и съм се разделяла с мъж с подобно поведение. И аз бях мила, добра и отстъпчива само и само мир да има. Да ама не. На главата ми се беше качил. Да не говорим колко пъти детето ми е било в риск с него. Сега съжалявам, че толкова дълго време търпях простотиите и истериите му, че и детето си подложих на този тормоз.
С такива ненормалници се действа твърдо. Те от добро не разбират.

# 25
 • Мнения: 6 216
Злодеида, здравей. Не съм разведена, осиновител съм и децата са си само мои, но това за което пишеш е доста сериозно. Не ми се сърди, но на твое място спешно бих говорила с адвокат и психолог. Това, че настоява детето да се преоблича и спи при него не те ли тревожи?!
1.Не пускай детето с него за лятото, против волята й. Така само ще загубиш доверието на дъщеря си.
2. Осигури си свидетели,  когато трябва да взема дъщеря ви и не я пускай с друг или ако закъснее повече от 10-15 минути например. Същото важи и за връщането. Не е нормално да ви разиграва.
3. Колкото и да ти е нужна  издръжката намери начин да не разчиташ на нея. Това е още един начин за психически тормоз от негова страна.
4. Пишеш, че живееш в малък град, а родителите ти са в чужбина. Не можеш ли да се преместиш в друг град, за предпочитане по-далече или да заминеш при родителите си? Това ще промени режима му на свиждане и може да го откаже изобщо.
5.Докажи пред съда и социалните, че вреди на детето и го разстройва. Психическото и физическото здраве на малката са на първо място, а щом не я е търсил 5 години тя няма изградена емоционална близост с него.
6. И последно по-добре изобщо без баща, отколкото с някой, който я наранява.

# 26
 • Мнения: 4 091
Mama Ru  притеснява ме абсолютно всичко и постоянно сънувам разни ужаси които се случват с детето ми .
На издръжката му изобщо не разчитам той я плаща от дъжд на вятър .Трябва да се появи този месец да я вземе за лятото , но няма да я дам ,просто не мога да я дам .

# 27
 • Мнения: 6 217
Има право на 1 месец през лятната ваканция, но във време, което не съвпада с твоята отпуска. Ами тогава вземи си я през август, когато детето има рожден ден. Той трябва да се съобразява с вас, а не вие с него.

# 28
 • Мнения: 4 091
само ,че аз трябвало да го известя в писмен вид с писмо заверено от нотариус какви са намеренията ми за лятната ваканция още  когато тя е започнала- къде ще ходи детето и кога и кога ще си взема отпуската  ooooh!

# 29
 • Sofia
 • Мнения: 4 620
В решението това ли пише? Че трябва дори да кажеш къде ще бъдеш?

Моето е - до края на май да се уведоми бащата кога ще се ползва отпуск. Не пише как, аз уведомявам с СМС, най-много бих се постарала по пощата с обратна разписка. Ако не е уточнено в решението това, което иска от теб, го отсвири директно.

# 30
 • Мнения: 4 091
в моето изобщо не пише нищо свързано с това  Mr. Green адвоката ме посъветва така да правя ,но не смятам да го правя

# 31
 • Мнения: 7 009
Злодеида, твои дълг е да защитиш детето и психиката му! Иск в съда за нов режим, като настояваш детето да бъде изслушано Отделно терапии( не консултации) а терапия с психолог,щото нали...Той е неадекватен, поведението my оставя трайни последствия у детето и за това сте стигнали до там.А може и наистина да има полза за детенце.. От свирване и никакви реверанси повече.Da idva lichno do doma ti, kogato mu e reda da is vzeme. P.p.Да не казвам и колко притеснена мога да го изграя в съда, по отношение на настоятелното му гушкане.Отделно уронване на родителския престиж!Отделно настройване на детето( други мъже,т.е. майката е морално разложена),злословия и клевети. Намерил мухльото църква да се кръсти...


P.p.Sorry za pravopisa.polzvam kredor onlain

# 32
 • Мнения: 4 091
Та да ви разкажа какво стана с едномесечния режим на свиждане за лятната ваканция .Тъй като цяло лято търпяхме тормоз по телефона и му беше предложено да си вземе детето на 1ви юни ,а той не се съгласи , майка му водеше преговори с мен той да си вземе детето на 1ви август и да го върне на първи септември и детето да си празнува там рождения ден който е на 16ти .На 01.08 изобщо не се появи , на 16 - рождения и ден започна звънене на телефона на детето с думите "ти баща имаш ли , ти няма ли да се видиш с баща си , ами като гостите ти са по-важни ще ти изтрия номера и няма да те потърся " ,после обаждане от майка му " кое е по-важно от баща ти , как може д аму кажеш че не искаш да го виждаш ,аааа млчиш ,хубаво ,забрави ,че имаш баба '' .Детето се разстрои , но и мина бързо по време на партито , но де да бяха истина думите им .На следващия ден се започна отново звънене с грозни думи "ти не решаваш къде да ходиш , съда е решил ,че ще си при мен 1 месец , ще осъдя луда та ти майка ,ще я съсипя ако не дойдеш " ,смс-и ми се пращаха да приготвя на детето багаж за 1 месец ,но тя е болна с гнойна ангина и имам бележка за това , при което започна сестра му д ами пише във фейсбук ,че познава личната ни лекарка и лично ще провери дали малката е болна и хиляди съобщения след като оздравее да е готова с багажа .Момичета ,до края на ваканцията не остава един месец , какво да правя ако дойде ? Нямам вече право на отпуска , сигурно ще ме съди , моля дайте съвет  Praynig

# 33
 • Мнения: 7 323
Пусни жалба срещу него за тормоз и към теб и към детето. Тоя е болен, за жалост съм се занимавала точно с такова живото и ..... страшно е. Бори се да му ограничиш правата, защото детето ти расте и ще става все по зле. Не виждам как ще го принудиш на 13 - 15 години да иде при създателя си. Не смятам че е и редно. Намери добър адвокат и воювай. Него и роднините му не можеш да промениш, и на челан стойка да им застанеш пак няма да са доволни.

# 34
 • Мнения: 4 091
а ти успя ли а се отървеш и как ?

# 35
 • Мнения: 7 323
Успях. Трудно беше, но имах късмет. Всъшност получих *помощ от приятел*. Залюби се е моя приятелка да ми отмъщавали щото съм била зарязала и нея така както зарязах и него. Така ми отмъстиха, че ми направиха услуга  Laughing. Нещата се развиха кофти, ама нямаше как да е друго с индивид като тях.
Ти допускаш моята грешка - прекалено си мека и ти се качват на главата. Втвърдиш ли тона мисля, че ще има промяна, поне при мен имаше.

# 36
 • Мнения: 6 216
ЗЛОДЕИДА, попаднала си на мнооого кофти човек и семейство. Бягай колкото се може по-далече от тях!. Ако можеш най-добре при родителите си. Относно ситуацията:
1. Не знам дали ще помогне , но опитвала ли си да записваш някои от тези обаждания? Дори и да не могат да послужат за доказателство в съда, ще са доста шокиращи и запомнящи се, най-вече отношението им към детето - това ли им е любовта, детето се разстройва и т.н.?  
2. Приготви си един списък с всичко необходимо за 15-ти Септември и му го дай, след като иска детето за един месец от тук нататък, но пусни детето само, ако дойде лично и навреме. И непременно си осигури свидетели, дори ако може някой да документира вземането. Нали не си длъжна да я даваш на друг от роднините му? А и защо изобщо ще иска за един месец, след като до сега не е дошъл, а е трябвало да дойде на 1-ви?
3. И му пусни ЧСИ  за старите дългове.
4. Но НЕПРЕМЕННО говори с адвокат! И заведи дело за промяна на режима на свиждане. Цялото им поведение и отношение просто крещи "ТОРМОЗ" над теб и ДЕТЕТО. От страна на цялото им семейство - къде са били през тези години или си връщат за делото за заместващо решение и, че си си намерила приятел?
5. Относно неизплащането на издръжката има вариант общината да я плаща, а после да си я търсят от него.
За съжаление няма да ви е никак лесно да се измъкнете от лапите им и на теб и на детенцето ти. Опитвала ли си да се обърнеш към Анимус, пък и на онзи телефон-горещата линия за деца? Нямате ли роднини, които да ви подкрепят? Някои са много куражлии, но само пред беззащитните, чувстват се силни, като ги мачкат, а психическите тормоз се доказва най-трудно. Но пък същите тези куражлии бързо бият отбой и подвиват опашка, пред някой по-силен от тях. Та мисълта ми е, че като видят, че не си сама може и да кротнат. Успех в борбата!!

# 37
 • Sofia
 • Мнения: 4 620
Да допълня останалите, блокирай сестрата във фейсбук. И телефона им затваряй, ако не спазват добрия тон.

# 38
 • Мнения: 4 091
непременно ще се консултирам с адвокат макар и да нямам и на тях вяра вече ,..
Ще дойде сигурно ,но след като не дойде на първи ние си направихме планове планове - на 2 рождени дни ще ходи на нейните приятелки и часове за зъболекар имаме записани за да оправим кариесите преди училище и доста други неща които трябва да отложим ... защо ? Защото човека не е научен на отговорност и трябва всички да му играят по свирката ли ? Толкова ли сложно беше да се обади и да каже ,че няма да дойде на 01.08 ,а иска еди кога си да я вземе .Това си е чист тормоз според мен .
Той като взема детето излиза извън града и отказва да поема ангажименти за зъболекари ,лекари и т.н.т .Нарочно води детето къде ли не ,защото детето ме търси и той се оправдава с това че са далеч .Последния път като я взеха ,сестра му ми каза ,че отиват на селото си ,а те отили на море , детето без бански ,без шапка , без слънцезащитен крем изобщо без нищо  ooooh!

# 39
 • Мнения: 6 216
Ами добави и тези ангажименти в списъка. Не може да стоите на вратата и да го чакате един месец да благоволи да дойде. Ако е отговорен родител, не че е такъв, да заведе детето на лекар, зъболекар и т.н  Това са неща, които се планират предварително. Както ние си променяме плановете според нуждите на детето така и той ще трябва да го прави. Ако детето ревне, че го боли зъб или се разболее той какво ще прави? И има ли право да я извежда от населеното място, където и двамата живеете и да я води някъде без да те уведоми къде са, за колко време и т.н. ? Все пак ти си родителят, който полага трайни грижи за детето. Не се отчайвайте. Чувства се по-силен, защото има и подкрепата на семейството си. Осигурете си и вие гръб. Колкото повече му отстъпвате само и само "мир да има" толкова повече ще ви мачка. Не му се давай. Ако иска да я вижда да се научи на отговорност:
- да плаща редовно издръжка,
- да я взема и връща на време и лично,
-  да се интересува как е в училище, да посещават тържества и изяви,
- да я води по лекари и зъболекари, когато се налага,
- да е коректен и тактически пред детето по отношение към теб и т.н и т.н.
Щом той може да претендира и изисква прави го и ти. Имаш много повече право от него. За съжаление те е въвлякъл във война, в която жертвата е детето ви. Бъди силна за двама, свикай рода и приятели под знамената и дано да спечелиш войната, за да настъпи мир за теб и детенцето, но ако градът ви е много малък мисли за преместване. Докато живеете в един град и се срещате всеки ден по улиците ще ви тормози.
Документирай всичко:
- какво осигуряваш ти на детето и какво той
- кой и кога я води на лекар, зъболекар, танцова и т.н.
- кога и кой я взема/ връща
- къде я води, когато не са във вашия град - имаш ли точна и своевременна информация за местоположението им и контакт с детето, когато са извън града.
- уважава ли желанията и интересите й, съобразява ли се с нея и социалния й живот - ето вие сте планирали нещо, тъй като не сте знаели той ще я вземе ли и кога.

Последна редакция: нд, 21 авг 2016, 16:38 от Mama Ru

# 40
 • Мнения: 5 492
Да вметна,че с такива хора ,като мъжа и не става с добро и преговори.Един ,човек като реши да се заяжда го прави всячески.Обаче жената няма времето и нервите ,пък и е до пари да ходи по адвокати и др.служби.Не ,че не се налага,но....процедурите са тежки и бавни.Детето е малко да бъде изслушано.
Просто отиди при родителите си в чужбина и не се връщай.

# 41
 • Мнения: 6 216
Това наистина е най-добрият решение, стига да може да изведе детето от страната. Това би променило режима на свиждане, но той пакще има правото да е с нея през лятната ваканция и може да реши да я разиграва, ако тя е в чужбина как ще реагира?

# 42
 • Мнения: 5 492
С надеждата да се откаже изобщо от свиждане и т.н.
Доста ще му е сложно да вземе детето за негова сметка,да го върне.Дори и да не го даде авторката ще му се наложи адвоката да се обърне към нейния адвокат в другата държава.Спаазват се срокове,плаща за превод на документи...
Може да попита в подходяща тема ,ако реши.

# 43
 • Мнения: 4 091
ако имах разрешение за излизане в чужбина преди детето да тръгне на училище не бих се замислила дори , но сега я е втори клас има си свой живот ,приятели танци ,хобита ,как да я върна на зад да учи френски 2 години и да започва от начало ,езиковата бариера там е огромна .Аз си има къща тук и работа и домашни любимци , как да зарежа всичко .Много го мисля този вариант ...
Разрешението е само за 5 години ,след изтичането им ще трябва да се води ново дело за заместващо съгласие .

# 44
 • Мнения: 6 216
Преместването и адаптацията в чужбина са по-страшни за родителя отколкото за детето. Децата са адаптивни и бързо учат езици. Среда ще си намери. Хубавото е, че така ще е не само с теб, но и с баба си и дядо си. Ако сте в столица има българско училище към посолството - може да учи там. Ако няма българско посолство, има руско. В руското училище няма да повтаря години, бързо ще навлезе в езика. Ако няма такъв вариант в ЕС осигуряват на децата допълнително обучение, според програмата на страната от която идва детето. Във Франция още в предприсъединителния период го правеха. Така връщането към бг образователна система след време става възможно. Идеята е, че след като има свободно движение на пазара на труда децата не трябва да се лашкат от една система в друга и накрая да пропуснат училище. Ще има и индивидуални занимания с нея в училище по френски, за да влезе в крак. Западните държави имат изработени стратегии за интеграция на деца от имигрантски семейства.
Ще избягате от тормоза, ще се успокоите и ще се подготвите спокойно за ответна реакция. Веднъж устроили се, по-лесно ще извадиш продължение на заместващото решение - детето се е адаптирало, има среда, по-добро образование и т.н всичко в интерес на детето. А и тя ще е на години, когато ще има право на изслушване в съда. Не се отказвай от този вариант само, защото те е страх от промяната. Спокойствието ви цена няма. Защити детето си и направи най-доброто за него.

# 45
 • Мнения: 5 492
Мама Ру много хубав пост.Чак аз се зарадвах,че някой в нужда може да се възползва от тези неща.Понякога добрите думи дават много сила на нуждаещите се.

# 46
 • Мнения: 6 216
Благодаря Деси,
Това с местенето в друга държава си е страшно, особено за сама жена с дете, но след като има кой да я посрещне и да й помогне адаптацията на детето е най-малкия проблем. Русист съм и следя руска телевизия, така че знам, че те имат проблем с деца на имигранти, когато са много в един клас дърпат назад - съобразяват се с тяхното ниво, подпомагат ги, но не ги записват в първи клас на 12 г. например. Навремето имах съученичка 2-3 клас учи в Коми, не е пропускала години. В наши дни внукът на моята фризьорка замина в Австрия след първи клас, та тя разказва каква подкрепа са имали той и родителите му, в т.ч. от работодателите им. Детето се адаптира много бързо, научи немски, спортува, щастлив е. В класа му имало още едно дете като него. Понякога май собствената ни нерешителност да направим крачката е най-голямият ни враг. Дано авторката намери кураж и сили да се измъкне от така създалата се ситуация. За съжаление, ние реално няма как да й помогнем, само с информация и съвет.

# 47
 • Мнения: 7 323
С мъж като този това местене в чужбина ми се вижда - мисията невъзможна. Дано да греша, ама ...

# 48
 • Мнения: 6 216
Ох, то каквото и да е измъкване от така описаната ситуация си изглежда мисия невъзможна. Ама нали нямало невъзможни неща? Трябва да предприеме нещо, докато не я е сринал психически. Детето също. А тя трябва да се бори сама не само с него, ами и с родата му. Длъжна е пред себе си и пред детето си да направи и невъзможното, но да реши проблема. Иначе как един ден ще погледне детето си в очите? Идеалният момент е бил като е заминала на гости на техните да не се връща. Пропуснала го е. Сега ще е по-трудно. Коректност и нерешителност, това са най-голямите ни врагове. Особено, когато насреща си имаме некоректни хора. Дано да успее.

Последна редакция: вт, 23 авг 2016, 01:20 от Mama Ru

# 49
 • Sofia
 • Мнения: 4 620
За да се премести детето в чужбина за постоянно, не трябва ли промяна на режима на свиждане? Мисля, че само разрешение за напускане на страната не е достатъчно.

# 50
 • Мнения: 1 109
Не е достатъчно. Не се ли върне ще я обвини, че е нарушила съдебното решение, режима за свиждане, възпрепятства достъпа до детето - един вид отвлякла го е  /нищо, че родителските права са нейни/, с това нарушава правото му да вижда детето - нищо,че не е отглеждащият родител, неговите права не са отнети. Пак нея ще подгонят.

# 51
 • Мнения: 7 323
Идеалният момент е бил като е заминала на гости на техните да не се връща.
Това няма как да стане. За да може да изведе детето без проблеми трябва да му отнеме родителските права. Иначе предишната публикация обяснява какво я чака. Не е толкова лесно, колкото го представяш, а този случай е изключително тежък. Мъжът плаща издръжка, макар със закъснение и взима детето - пред съда е съвестен баща и е мотив да и откажат разрешение.

# 52
 • Мнения: 6 216
И аз си мислех за това, честно казано и също не смятам, че е толкова лесно, от юридическа гледна точка. Но, ако е в интерес на детето съдът няма ли да промени режима на свиждане? Когато я посъветваха да бяга  в чужбина попитах какво ще стане, ако пак играе номера. Напр. задържи детето? Злодеида сподели, че е обмисляла този вариант и какво я спира. Само посочих, че адаптацията на детето е най-малкият проблем в случая. Но имам чувството, че докато живеят в един град, а и родителите й са далеч, той ще продължава да я тормози, а и детето. Нещо трябва да се направи. Вече се е обръщала и към "Закрила на детето" в общи линии отговорът им е бил да гледа да се разбере с бащата. Ама с такъв на глава излиза ли се? Вие какво бихте я посъветвали? Как би могла да се отърве от тормоза и да предпази детето докато ние е станало късно?

# 53
 • Мнения: 7 323
Не съм юрист, но от моето дело за извеждане на детето в чужбина разбрах няколко неща -
Но, ако е в интерес на детето съдът няма ли да промени режима на свиждане?
За съда в интерес на детето е да има контакт и с двамата родители.
Това, че той я тормози е трудно доказуемо. Трябват и свидетели и много добър адвокат. Това, което може да направи е да си осигури такива и да започне да го съди, което пак не гарантира благоприятен изход за нея.
Аз писах и по-горе - с такива хора трябва да се действа твърдо. Всичко да става с документи с подпис. Правят споразумение за датата на взимане на детето на месеца с него и го подписват пред нотариус. Не идва на тази дата - много му здраве, губи си правото на този месец. Да иска от него да я уведомява писменно ( имейл, смс ) в колко часа ще дойде да вземе детето, осигурява си свидетели и доказва, че го няма. Никакви тел. разговори нито с него нито с родата, всичко писменно - и .... на война. Сложно е, много е сложно, но ако иска шанс да излезе от този ад, трябва да опита.
Както казах аз допуснат подобна грешка - бях  добра, разбираща, отстъпваща и ми се качиха на главата.

# 54
 • Мнения: 4 091
Момичета , не е така .
Това ,че детето не е в България , не пречи на господина да си спазва режима на свиждане .
Която и да е държава членка на ЕС има като правило свободното придвижване на хората .
Ако режима на БНД е причина детето да не живее в чужбина, при все че това е в негов интерес , то детето се оказва заложник на въпросния БНД и законите на държавата в която е родено ,а това е в противоречие със стандартите на ЕС. Съдииката на делото ми за заместващо съгласие го попита ,защо не пуска детето да пътува , тогава той и отговори ,че никой не му давал гаранция ,че детето няма да бъде отвлечено там .Нейния отговор беше " в живота никой не ти дава гаранция за нищо , елементарен пример - никой не ми дава гаранция ,че като си тръгвам от работа няма да ме блъсне кола , така ,че за да ти гарантирам на теб ,аз не мога да спра детето от възможността да пътува ,опознава други култури и обогатява знанията си, а и Франция не е толкова далеч , винаги може в дните за свиждане да отидеш да я видиш"
Аз паднах като чух това и много се обнадеждих.

Режима на свиждане ,ще се промени ,само ако БНД пусне иск  за това  .

# 55
 • Мнения: 4 091
Не съм юрист, но от моето дело за извеждане на детето в чужбина разбрах няколко неща -
Но, ако е в интерес на детето съдът няма ли да промени режима на свиждане?
За съда в интерес на детето е да има контакт и с двамата родители.
Това, че той я тормози е трудно доказуемо. Трябват и свидетели и много добър адвокат. Това, което може да направи е да си осигури такива и да започне да го съди, което пак не гарантира благоприятен изход за нея.
Аз писах и по-горе - с такива хора трябва да се действа твърдо. Всичко да става с документи с подпис. Правят споразумение за датата на взимане на детето на месеца с него и го подписват пред нотариус. Не идва на тази дата - много му здраве, губи си правото на този месец. Да иска от него да я уведомява писменно ( имейл, смс ) в колко часа ще дойде да вземе детето, осигурява си свидетели и доказва, че го няма. Никакви тел. разговори нито с него нито с родата, всичко писменно - и .... на война. Сложно е, много е сложно, но ако иска шанс да излезе от този ад, трябва да опита.
Както казах аз допуснат подобна грешка - бях  добра, разбираща, отстъпваща и ми се качиха на главата.

това го предприех още първата седмица след излизането на решението за родителски права и режим на свиждане , адвоката ми ми изготви такъв протокол ,когато БНД дойде първата събота и неделя написах датата на идването му и часа и след това трябваше да попълня кога я е върнал ,а той да се подпише , БНД скъса това и се развика ,че детето му не е микровълнова,която разменя , после моя адвокат получи писмо от неговия , че аз го заплашвам ,тормозя ,психически и го карам да подписва неясни документи , той нямало да подписва нищо и никой съд не можело да го накара на това ,защото не било в разбиранията му .

# 56
 • Мнения: 7 323
Попаднала си на страшна съдийка. Такива като нея са рядкост. Въпроса обаче е в разходите, които той може да представи като мотив за възражение, защото Франция - България не е като София - Пловдив и много съдии ще му дадат расон. Не мислиш ли?
А относно подписването на документи - пробвай с адвокат. Щом не ще да подписва това, което му даваш ти - адвокатите ви да се разберат от ваше име. Съда не може да го задължи, но когато свиждането се прави със съдия изпълнител се подписват такива протоколи. Твоя адвокат какво казва по въпроса?

# 57
 • Мнения: 4 091
ако съда ,вземе предвид разходите които той прави , то следва да нарушава правото на детето ми и сам да си е в противоречие , единственото което може да направи ако заведе дело ,при положение ,че ние сме в чужбина ,което не е никак малко , е да промени режима си на свиждане и да я взема цяла лятна ваканция .
В решението на съда , ясно пише ,че БНД ,трябва да взема детето от адреса на местоживеене на майката ,като такъв не е посочен , тоест има опция за промяна .
Адвоката ми нищо не казва ,отдавна не съм ходила при него ,тези дни като се върне от отпуска колежката ми отивам да видя какво стана със исковете към съдия изпълнител които съм пуснала .

# 58
 • Мнения: 7 323
ако съда ,вземе предвид разходите които той прави , то следва да нарушава правото на детето ми и сам да си е в противоречие , единственото което може да направи ако заведе дело ,при положение ,че ние сме в чужбина ,което не е никак малко , е да промени режима си на свиждане и да я взема цяла лятна ваканция .

Дано си права.
Според мен нещата за пътуванията не са доизкусурени или поне по мое време не бяха. Едно е детето да има възможност да пътува и опознава нови места и култури, съвсем различно е да живее постоянно в чужбина. Аз не получих логично обясснение ( в моят случай ) как така хем бащата ще го вижда всяка втора и последна събота и неделя, хем ще живее при мен в чужбина. Имах късмет, че другата страна не беше заинтересована и не ми създаде проблеми, но ако беше някой като твоя бивш нещата едва ли щяха да се получат.

# 59
 • Мнения: 4 091
знам аз кога ще се отървем от него ,ами не е хубаво да се говори така ,за това няма да кажа  Twisted Evil

# 60
 • Мнения: 5 492
Аз мисля ,че този режим е някакво клише.Скоро един познат имаше дело.Майката отведе децата на 250км.Той обаче държи да ги вижда и взема.Грижи се добре за тях.
Съда отсъди същия режим с 1 и 3 събота /неделя....
Бащата работи на смени.Смята,че пътуването по 3ч напред/назад не е удачно за децата особено зимата.Влаковете са със прикачване,а с кола в снега не винаги е възможно.Децата са ученици.
Поради влошените отношения с майката тя няма да ддаде децата да ги вземе друг.Ще използва всячески пропуските му да го лиши от права.
Съдята не е взел предвид нищо от горното и отсъдил клиширания режим.Или може би е попаднал на лош адвокат.Не знам.

Ако бащата не се интересува от децата е лесно.Ние сме със свободен режим.Сестра ми навремето преди 12г също беше със свободен режим за племенницата ми.

# 61
 • Мнения: 7 323
Имам познати, които се разделиха. Фамилията на жената живее на около 700 км. от фамилията на мъжа ( мястото на което са живяли преди и по времето на раздялата ). След голяма война имат споделени права. Тя може да си тръгне, но трябва да остави децата в дома в който съда е определил за техен т.е. общото им жилище, на което и двамата плащат ипотека.
Другата двойка е с родителски права дадени на жената. Бащата има право на свиждане. Тя си намери работа в друг град ( далече ) и не можа да я приеме, защото трябваше да остави детето в селото в което живее за да не възпрепятства срещите с бащата.

# 62
 • Мнения: 4 091
 I.Hr , това за коя държава става дума ?
И как така съда определя адрес на децата , нали адреса им съвпада с адреса на попечителя .Тоест не родителя настойник определя как и къде да си гледа децата ,а вече правото на бившия определя това?
Тоест аз е си работя ,гледам детето ,осигурявам и т.н. , но нямам право да се преместя с детето си въпреки че съм родител настойник ,заради правото  на родителя не настойник???
Мисля ,че има нео сбъркано .Правото на единия , не би следвало да ограничава правото на другия и обратното  Thinking
За да си сменя адреса ,дори в България ,трябва да искам разрешение от съда ли  Thinking Ами че аз примерно живея в дивата провинция ,искам да отида в София , нямам 100 хиляди да си купя жилище там и живея на квартира , така ама трудно намирам хазаи готови да ме регистрират в техния дом , въпреки всичко намирам такива и ме регистрират , само ,че след време се оказват тормозители и с отвратително течаща панелка , ок ... намирам друга квартира и там се навиват да ме регистрират , при всяко регистриране трябва да уведомявам съда ли?И по какъв начин ,чрез писмо или молба за одобрение придружена с хиляди доказателства ,че това е добре за детето ми ли ?? Да не говорим ,че в големите градове се иска да си живееш доста години преди да ти дадат постоянен адрес и гражданство.
Аз мисля ,че не трябва да има такива условия , дори за първи път чувам за такива  newsm78 чак се озадачих , ще имам възможност за работа , но ще трябва да си оставя детето  newsm78 егати несправедливостта ,правото на другия да спира моето развитие и шанса ми като родител настойник да предоставя на детето си по-добър живот  newsm78 Има нещо сбъркано в цялата тази работа ....
Съжалявам за дългия пост ,просто наистина се озадачих  Peace

# 63
 • Мнения: 4 091
Да допълня , в решенията обикновено пише " всяка 1ва/2ра и 3та/4та събота и неделя от месеца от 09ч на съботния до 19 ч на неделния ден с преспиване ,детето да бъде вземано и връщано в дома на майката" .
Ако си сменя адреса едно писмо уведомление изпратено до БНД  е единственото нещо което трябва да е направи .Какъв ще е неговия ход след това  трудно да се каже , наистина има право за заведе иск за промяна на режима си , но едва ли нещо друго  Thinking

# 64
 • Мнения: 7 323
Живея в католическа държава, в която мъжете последно време не искат да се женят, защото .....  Laughing. Шегата на страна, не мога да коментирам правилно или не е решението на съда в тези два случая. Първият - децата са родени и отглеждани в селото в което живеят постоянно. Там е домът им, училището им, приятелите им, средата им. Съда вероятно е приел, че откъсването от средата им ще е травма за тях, а и домът им е там. Както казах правата са споделени между двамата родители. За мен това е мъчение, защото освен, че за нея е невъзможно да отиде при родителите си, делят едно жилище. Не съм говорила с двамата лично по тази тема, защото не ми е работа да си вра носа, мъжът го е коментирал с мъжът ми, а това, което пиша го знам от съседите им ( майки в парка ). Тук тези неща не се крият, селото беше малко и се знаеше всичко.
Вторият случай - познавам майката бегло и определено не ми допада. Правата са нейни, но домът на детето и средата му са в селото по местоживеене на двамата родители и, чвно както в първия случай съда приема че мястото му е там. Тъпото е, че бащата не се интересува много от детето си, но би се възползвал от ситуация за да направи мръсно на майката.

# 65
 • Мнения: 4 091
 егати , не мога да приема ,че външно лице ,не познаващо детето ми ,ще определи съдбата му  Thinking

# 66
 • Мнения: 29
Прочетох цялата тема. Тия гадове в едно и също училище са ходили! Мислех,че съм само аз, но сега виждам, че положението е - хвани единия, удари другия! Толкова са елементарни  #2gunfire   За съжаление Агенция за закрила на детето не може почти нищо да направи.На първото ми дело, съда не взе под внимание доклада им. Понякога си мисля,че единствената оправия с тях е да ги съдиш,съдиш...докато им се завие свят. Или да им теглиш една майна и да си караш живота. По-дразнещо нещо, от това да ни виждат щастливи - НЯМА. След като те не успяха да ни направят такива... По отношение на децата- колко е жалко,че са принудени да изживяват всичко това. Никоя малка душа не трябва да се бори с такъв товар.
Момичета,борете се! Децата са си наши. Не бива да оставяме хора, които даже не ни познават да решават бъдещето ни.

# 67
 • Мнения: 4 091
 kukuvica83  , наистина са едни и същи , много рядко има бащи които стават

# 68
 • Мнения: 29
Лошото е,че си разпиляваме нервите с тия лекета.  ooooh!

# 69
 • Мнения: 4 091
преди малко ми се обади някаква адвокатка и ми се представи за новата адвокатка на БНД и ме питаше дали знам ,че ще ме подведе под съдебна отговорност за това ,че БНД не си е взел детето за лятото .Следяла случея от близо и щяла да ме наблюдава  Joy уплаши ме , простачка като него .Попитах я дали знае за уговорката ни на 01.08 да си вземе детето и тя мълчи ,казах и че малко късно за лятна ваканция и ,че не отговарям за това ,че той не си е взел детето . Няколко пъти ме предупреди ,че следи случея и и викам "госпожо много се радвам ,че ми звъннахте очаквайте сега моя ход" и тя млъкна "айде викам да не ме занимавате имам си адвокат ,а манипулациите ви другия път ще бъдат записани и пуснати в съда "

# 70
 • Мнения: 7 323
Трябваше да и кажеш, че държиш да комуникирате писмено. Да изложи в един имейл това, което иска да ти каже и да очаква отговор по същият начин от твоя адвокат.

# 71
 • Мнения: 4 091
да ,просто се афектирах , вече се изморих от игри на нерви и за това не помислих ,а трябваше точно това да кажа

# 72
 • София
 • Мнения: 12 048
Трябваше да и кажеш, че държиш да комуникирате писмено. Да изложи в един имейл това, което иска да ти каже и да очаква отговор по същият начин от твоя адвокат.
Или без обяснения я запиши, ако ти звъни на ГСМ-а. Колкото по-проста и нахална - толкова по-зле би звучала на съдебно заседание.

Според мен - изнасяй се във Франция, щом можеш. Дъщеря ти е малка и не може да разбере през какво преминаваш заради нея. Тя ти е дете, но не може да решава съдбата ти заради някакви второстепенни съображения.

# 73
 • Мнения: 7 323
Не може Куко, незаконно е. Ако ще я записва трябва да я уведоми и да може да докаже, че го е направила иначе и от това ще извади полза другата страна. За да се разправяш с такива индивиди трябва хладнокръвие, което е почти невъзможно да запазиш подобна ситуация.

# 74
 • Мнения: 6 216
Само мен ли започва да ме гложди съмнението, че така както сме се отплеснали с коментари и съвети публично можем да си вкараме и автогол? "Адвокатката" на бившия й е казала, че следи внимателно случая, но ако следят и Злодеида във форума? Да не извадим очи с нашите съвети вместо да изпишем вежди?

# 75
 • Мнения: 4 091
как ще ме следи , от къде ще знае ,че имам профил ? Аз никога не съм си казвала коя съм и показвала от къде съм тук във форума  Grinning

# 76
 • София
 • Мнения: 12 048
как ще ме следи , от къде ще знае ,че имам профил ? Аз никога не съм си казвала коя съм и показвала от къде съм тук във форума  Grinning
Хората се досещат от нищо и понякога навързват нещата. Откъде да знае ли - ами може и тя да има профил тук, съответно да прегледа форум "Родители, отглеждащи сами децата си" и току-виж разпознала собствените си думи. Нормалната логика сочи, че сама жена с дете е много, много вероятно да е регистрирана тук.
Да не говорим, че сигурно има начин да се проследи IP адрес, но изобщо не съм наясно по въпроса. Важното е, че анонимността е относителна.
Не може Куко, незаконно е. Ако ще я записва трябва да я уведоми и да може да докаже, че го е направила иначе и от това ще извади полза другата страна. За да се разправяш с такива индивиди трябва хладнокръвие, което е почти невъзможно да запазиш подобна ситуация.
Сигурно е така, но може да процедира както мобилните оператори - обявява й, че я записва, ако не друго - адвокатката поне ще се държи по-учтиво. В такъв случай писмената кореспонденция е най-добре, но там всеки е наясно и внимава.

# 77
 • Мнения: 4 091
И да види евентуално някой от тях ,това е недоказуемо .Първо няма да се приеме като доказателство в съд , второ ,трябва специална молба да пуснат да проследят Айпито и да докажат ,че съм аз .И какво доказват ?Отново тормоза им ,който с течение на времето споделяла тук , те доказват моите думи .
Пуснах молба за опис на движимото му имущество ,по делото за едните пари които ми дължи .Ще видим какво ще стане и ще пусна молба и по другото дело ,за парите които ми дължи като разходи по дело .
Вече са около 1500 лв , отделно държавата се присъединява към моето изпълнително дело с дълг към нея от глоби и т.н.т . Очаквам реакция ,която няма да ми хареса , но това ме посъветва адвоката ми , да го притисна за пари за да се уплаши и спре да ни тормози .А дано !

# 78
 • София
 • Мнения: 12 048
И да види евентуално някой от тях ,това е недоказуемо .Първо няма да се приеме като доказателство в съд , второ ,трябва специална молба да пуснат да проследят Айпито и да докажат ,че съм аз .И какво доказват ?
Никой нищо не доказва, аз по-скоро отговарях на поста на Mama Ru, че може да следят какви идеи предлагаме във форума и да са 1 стъпка пред теб, затова казвам, че далеч не сме толкова анонимни. За останалото - да, разбира се, ти можеш да се оплакваш и да говориш каквото и да е, дори да лъжеш (не казвам, че го правиш, а че имаш право)

# 79
 • Мнения: 4 091
Да прави сте за това , наистина ако някой от тях знае коя съм ,ще знаят и плановете ми .

# 80
 • Мнения: 444
Злодеида,какво се случва?Как си?Как се развиват нещата?

# 81
 • Мнения: 4 091
Всичко е точно  Simple Smile защо питаш Радост?

Последна редакция: ср, 12 окт 2016, 14:24 от ЗЛОДЕИДА

# 82
 • Мнения: 444
Радвам се  Hug
Питам,защото не е писано отдавна,а и аз имам подобни проблеми с БНД.
Тепърва започвам-дело за издръжка,психически тормоз от негова и от страна на цялото му семейство.
Всъщност,нищо не ми е ясно още,но се надявам да се оправя и накрая и аз като теб да заявя:
"Всичко е точно!"  bouquet

# 83
 • Мнения: 4 091
Радост , проблемите са по-големи от преди , чак ме е страх да пиша вече  Confused

# 84
 • Мнения: 444
Ще ти пиша на лични да обменим информация.Кой знае-може и да сме си полезни Simple Smile

# 85
 • Мнения: 29
Аз пък се разведох тия дни. Изключително странно преживяване. Така де, вече знам кога, в колко ще взема детето. Както каза адвокатката "Той вече има само задължения"

# 86
 • Sofia
 • Мнения: 4 620
Вземането на детето е право, не задължение... така че задълженията са му изключително малко, да не кажа само едно - да плаща издръжка.

# 87
 • Мнения: 7 323
Адвокатката ти е родила голяма глупост. От тук нататък има само права. Има право да не отказва пълномощни, има право да не се съобразява с твоята програма, има право да не е баща. Задълженията му са това, което той прецени.

# 88
 • Мнения: 4 091
тъкмо това щях да кажа и аз ,адвокатката ти те е заблудила много - той има само права ,дори има правото да ти забави единственото му задължение издръжката с 3 месеца и то безнаказано , задължения имаш само ти , освен към детето ами и към него  ooooh! дано при теб не се получи така  Hug
Момичета много неща станаха ,но ме е страх да пиша тук , мисля ,че наистина може адвокатката му да ме чете  ooooh!

# 89
 • София
 • Мнения: 12 048
тъкмо това щях да кажа и аз ,адвокатката ти те е заблудила много - той има само права ,дори има правото да ти забави единственото му задължение издръжката с 3 месеца и то безнаказано , задължения имаш само ти , освен към детето ами и към него  ooooh! дано при теб не се получи така  Hug
Момичета много неща станаха ,но ме е страх да пиша тук , мисля ,че наистина може адвокатката му да ме чете  ooooh!
Еее, само ни заинтригуваш и после бягаш... Laughing
Сега вече сериозно - ти си прецени, ако искаш, пиши само какво вече е станало, а не за бъдещите си  намерения

# 90
 • Мнения: 27
Много интересна тема, прочетох всички коментари. Аз също имам подобен проблем с тази разлика, че успяваме с бившия да поддържаме някакви нормални отношения. Но не може да се примири с това, че имам нова любов. Както той,, така и цялото му близко обкръжение и приятели. Все са едни заплахи какво щяло да се случи и на новия ми и на мен,  как щял да ме изкара каква ли не с цел да ми вземе детето, как него щял до го пребие и ред други глупости. Не живеем вече 2 години заедно,  но тормоза и следенето ми продължават. Не разбирам защо се месят в моя живот и защо не могат да продължат напред, а са се вторачили в това да провалят моето щастие.

# 91
 • Мнения: 4 091
защото ги е яд на щастието ти

# 92
 • Мнения: 444
Мерри_б , добре дошла в отбора-моя и той продължава да ме тормози.Толкова нагли хора са с майка му,че не мога да си формулирам изречението правилно,защото мозъка ми направо изключва,като се сетя за тях.Нямам никакво логично обяснение,защо го правят-нямам нищо да им връщам,пари не им дължа(БНД ми дължи,но не си ги и искам с надеждата,че ще ме оставят на мира),за детето не помагат финасово...Добре е само,че живеем в различни градове и тормоза в повечето случаи е с смс или обаждане,или ми пише глупости в интернет.Блокирах го,подадох жалба в полицията,с основание телефонен тормоз и убида.Той започна да издирва приятелите ми и да ги заплашва Shocked Shocked Shocked Shocked На една приятелка беше писал стандартните неща,че ще ми вземе детето и тн,но и че съм к...ва,ходя по мъже,щал да ме пребие,да бие и нея #Crazy А това,че ходя по мъже ми го говори,откакто го зарязах-бях бременна и как си представяте в 8-ми месец да ходя?То и сега не ходя,ама айде...

С две думи-нямам никаква идея как да се справим с тези изроди,момичета.

# 93
 • Мнения: 4 091
единствения ни вариант е да идем на църква ,да запалим свещ и с цялото си сърце да им пожелаем да си намерят други жени  Twisted Evil

# 94
 • Мнения: 444
единствения ни вариант е да идем на църква ,да запалим свещ и с цялото си сърце да им пожелаем да си намерят други жени  Twisted Evil
Тук като че ли си много права!Той моя не е спрял да си търси,но като го разберат какъв е недодяланик и му бият шута.Така,че нямам големи шансове май май  Joy Joy

# 95
 • Мнения: 4 091
и моя е така , моля се да не си показва рогата от самото начало на връзките , за да се задържи повече от два месеца и дай Боже да се ожени и бебе да си направи

# 96
 • На черешата
 • Мнения: 8 384
 Такаааа, на БНД му мина към петата година. Спя да се занимава с мен, но си намери и сериозна приятелка де. Горе-долу по същото време реши, че няма да е лошо да се откаже и от едното си дете и реши това да е 13 годишната тинейджърка, която има наглостта да не се съобразява и да му отговаря. Та така, сега имам 2 деца и едното твърди, че БНД не му е никакъв, нарича го по име и не го е виждала от година и половина, а и не иска. Трудно ми беше да обясня защо баща и се държи като идиот, но тя си даде някакви собствени обяснения и го изключи от живота си. Наскоро БНД пак стана баща и направи някакъв опит да говори с вече 15 годишната си дъщеря, но тя не го отрази. За мен нито се сеща, нито си говорим ако не е супер наложително, слава богу. А в началото беше ужаааааас, всичко описано тук умножено по две. Така че ще им мине рано или късно, търпение трябва.  Sad

# 97
 • Бургас
 • Мнения: 338
Отдавна не бях влизала тук, но като гледам не само моя бивш е голям психопат.
При нас проблемите започнаха след като започнах друга връзка /според БНД трябваше да живея сама с децата докато те навършат 18 год./. Вече имам ново семейство, дете от втория мъж, купихме си жилище и БНД откачи. От близо 3 години само се разправям с него и простотиите му, трябва голямо търпение, здрави нерви, финанси и свободно време. За съжаление да се разправям сериозно с него сега ми дойде на дневен ред и смятам да го започвам от новата година. Досега приоритет ми бяха децата и да ходя да се обяснявам по неговите жалби.
На първо място си наясно, че човека не можеш да го промениш, нали!?! Други съвети - инсталирай си програма на телефона за записване на разговорите, колкото повече ти е възможно кореспонденцията да е в писмен вид - смс, е-мейл, вайбър, фейсбук  и  т.н. Нека да си имаш черно на бяло кога иска да вземе детето, кой го взима, откъде го взима, кога го връща и т.н. Опитай се винаги да имаш свидетел/и с теб на предаването и връщането на детето. Знам че е трудно, неудобно ти е и т.н., но го направи - викай твои близки и приятелки. Нека БНД да вижда, че не си сама и дори да пита детето защо са с теб да му казва че са свидетели. Води си редовно записки - за всяко предаване кой е бил свидетел, в колко часа са взети, от кого и т.н.
Постарай се да имаш свидетели и при разговорите с детето, когато споделя какво са му говорили и т.н. Когато събереш достатъчно материал / и кураж/ - подавай жалби.
И говори много с детето, обяснявай защо правиш или не правиш нещо.
Ако с нещо друго мога да съм ти полезна - на среща съм, най-добре на лично.   

# 98
 • Бургас
 • Мнения: 338
О, забравих да напиша и за жените след мен  - намира си ги, но ги използва основно за да ме дразни явно. Например за две от тях се сещам, че бяха писали сведения като свидетелки по разни жалби срещу мен /истинността на твърденията им няма да коментирам/. С другата приятелка пък близо 8 месеца спяха в едно легло четиримата /бащата, приятелката и двете  деца - момче на 5,5 г. и момиче на 7,5 г./. Когато едното дете се осмелило да каже в началото, че не иска да спи с "каката" в едно легло му казали да спи навън при кучето или на улицата. И тази жена /"каката"/ се оказа, че била дори полицайка. Тя ми беше последната известна, но явно и тя му е набила шута, тъй като скоро децата не са споделяли да се е вясвала там.   

# 99
 • Мнения: 29
Класически изрод Злоди?

Това просто не е държава . То им е на тепсия поднесено всичко на изродите. Дори да не искат самите институции сякаш са решили да им помагат със всичко по силите им а то не е малко.

# 100
 • Мнения: 4 091
Класически изрод Злоди?

Това просто не е държава . То им е на тепсия поднесено всичко на изродите. Дори да не искат самите институции сякаш са решили да им помагат със всичко по силите им а то не е малко.
От създаването на тази тема минаха 4 години. Да те успокоя, защото те четох в адвокатската тема - с времето нещата се успокояват. От ойоло 2 години не ни занимава с нищо баща и. Очаквам като пусна дело за подновяване на паспорта да започне отново тормоза, дано не съм права.

# 101
 • Мнения: 29
При нас край няма да има. И като гледам азд тетката нещата директно си отиват на загуба. Даже без да се явява пичагата печели. С едно обаждане до най-работните в държавата. Пък ся че пред полицаи нарушава закона могат само полицаите да го кажат, но няма.
пък пе тормоза е непрекъснат няма значение .легален е.

Общи условия

Активация на акаунт