Априлски мами 2016 - Тема 2

• 31 585
  • 743
  •   1
Отговори
# 255
Нашата педиатърка е  отпуска и вчера не ходихме на консултация, но според кантара у дома е качил повече от 1кг Simple Smile Вече е поне 6,200-300кг Simple Smile

# 256
Ние също според кантара у дома не сме качили много за 3 седмици около 600гр.  newsm78 Но този месец и Викито мрънка повече, не яде толкова. Не мисля, че е от кърмата...по-скоро от горещините...но ще видим какво ще покаже кантара при педиатърката след седмица.

# 257
Малкият качи 800 гр за 5 седмици и е на АМ така че жегите си казват думата

# 258
Нашето момиче няма 3месеца, но и аз очаквам малко да е качила - покрай намалянето на кърмата и борбата с шишето. Странното е, че не мрънка за ядене newsm78 Аз продължавам да цедя за стимулация. Имам напредък. Предните два дни не съм давала АМ - дохранвах с изцеденото мржду храненията. Чудя се дали почивните дни да не пробвам само от гърда да е. Вероятно ще си ги.изкараме залепени newsm78

# 259
Аз вече спрях да се цедя. До скоро поне от две цеденета събирах 20-30мл,колкото да замести една лъжичка АМ. Последната седмица това количество го събирах 3 дни - на едно цедене и дъното на шишето не се закрива. Обаче под душа като се стисна пак излиза... Страх ме е да не направя някоя беля..

# 260
Аз вече спрях да се цедя. До скоро поне от две цеденета събирах 20-30мл,колкото да замести една лъжичка АМ. Последната седмица това количество го събирах 3 дни - на едно цедене и дъното на шишето не се закрива. Обаче под душа като се стисна пак излиза... Страх ме е да не направя някоя беля..
Кърмиш ли или вече е само на АМ? Попринцип дори да си спряла да кърмиш, производството на мляко би могло да се възстанови и след време. Ако не кърмиш, може да спре и без проблеми, само се наблюдавай.

# 261
Не, от самото начало е на АМ. Може би, ако се цедях по-често в началото, щях да имам повече кърма. Ядях ядки, редовно закусвах овесени, жито си варих - не помогна. Но здраве да е. За второто ще се напъна малко повече Simple Smile

# 262
Ако няма да цедиш или кърмиш повече, по-добре не закачай гърдите, освен ако не чувстваш напрежение. Може да пробваш няколко дни да си слагаш зеле. Някои така си спират кърмата. Иначе има и хапчета за спиране.
Моята щерка сама реши да не пие от шише тая вечер. Общо взето днес сутринта изпи 50мл кърма и после на 2 пъти по 10мл. Останалото си го набави със сукане. Дано се задържим така, че е голямо мъчение с тази помпа.

# 263
Мояра кърма беше така, един единствен път изцедих 50 мл, всички други пъти 20-30 и това е. Спрях да се цедя, но така и не усетих напрежение в гърдите,  нито съм пила хапчета,нито нещо по-специално. Просто спря

# 264
Нямам напрежение. Само онази вечер ми беше нещо не комфортно - изцедих пак 5-10мл и ми олекна  Laughing

# 265
Кепакабана, от къде купихте жирафа Софи, и аз да поръчам?

# 266
Беба има 2 зъбчета.... Нервите са страшни, но като цяло не е голяма драма. Иначе не спира да ме изненадва-преди 2 дни спа до 12 на обяд без да се буди....

# 267
  • София
Иха, много бързо се развиват днешните деца/ за зъбките казвам/.
Цеденето е голяма болка... Радвам се, че рядко се налага, но все пак се налага, защото малчо нещо не го кефи едната гърда, което нямам идея на какво се длъжи! Цокне малко и пищи. Та понеже се запушва няколко пъти вече, цедя след кърмене като ми натежи. Иначе слава богу не произвеждам такива колиества, че да се налага често.
Напоследък много трудно заспиваме - с много рев и много силно люляне. Колики са си май. На Еспумизан сме ама не съм убедена колко помага.

# 268
Ах, тези колики. Уж трябваше да минават, а имам чувството, че се завърнаха с нова сила. Дори когато яде, малко се присвива милото.

# 269
Аз пък покрай другите проблеми взех да забравям да давам капки и така ги спрях. Не виждам промяна в поведението, та може и да са отминали вече при моята бебка.
За зъбите е много индивидуално. Синът ми извади първият на 10м. Последните кътници, които уж до 3г излизат, той ги изкара тази пролет (на почти 4г). Явно е до ген, защото аз помня, че много до късно сменях зъби - 8-9клас Crazy Мъдреците сега ги вадя чак, а наближавам 30 Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт