Априлски мами 2016 - Тема 2

• 31 592
  • 743
  •   1
Отговори
# 270
Ах, тези колики. Уж трябваше да минават, а имам чувството, че се завърнаха с нова сила. Дори когато яде, малко се присвива милото.
Същата работа днес два часа и половина пищя като луд
Адиктед подарък ми е от снаха ми, но ще я питам

# 271
Аз вече поръчах. В понеделник ще е при нас и ще му я давам да гризка.
Ние утре сме при гастроентеролога. Аз тази вечер се наядох с домати, сирене, пъпеш и шоколад. Дали ще ми се скара Laughing Не мисля, че моята храна дразни стомаха му. Дано да съм права!

# 272
Май, само аз съм пропуснала снимката с жирафа....... newsm78, обичам жирафи искам и аз да видя снимката  Laughing
Момичета...някой от Пловдив с двор да си търси куче....днес намерихме страхотно мило и нежно женско куче кръстоска ловни породи....Няма къде да я прибера Sad Имам вариант до утре до 8 сутринта, след това ще трябва да я закараме в приюта  #Puppy dog newsm45 Не можехме да я оставим да я сгазят, а тя само се вреше между колите, които фучаха. Няма чип, а дори и да има стопани едва ли са съвестни, защото беше толкова стегнато вързана със сезал, че едва го одрязах. Колкото съм жалостива за животните......няма да мога да спя спокойно в скоро време, освен ако не я осинови някой  Praynig

# 273
  • София
Здравейте, има ли мами от Манастирски ливади запад? Писах в темата по квартали ама тя е стара 😕 . Иска ми се да има с кой да се разхождам, че квартала е смотан и си бутам количката по улиците, няма градинки 😒

# 274
  • София
Май, само аз съм пропуснала снимката с жирафа....... newsm78, обичам жирафи искам и аз да видя снимката 

То и аз съм изпуснала снимката на жирафчето, дали може и аз да погледна,моля Embarassed Hug

# 275
Снимката не е само на жирафчето, ами на едно сладурче, което държи жирафчето Софи - няколко стр. по-назад Wink
Днес ходихме на гастроентеролог. Каза, че е почти сигурен, че малкия има алергия към белтъка на кравето мляко и както той се изрази - към моята кърма. Почти щях да се разплача, когато ми каза, че за да му се оправи чревната флора, трябва да спра да кърмя най-малко за месец. Само му казах, че не съм склонна да спирам (дано не се влошат нещата с малкия Praynig) и нататък просто престанах да слушам. После вкъщи четох мнения на различни потребителки, както и на Хедра, според които с подходяща диета мога да продължавам да кърмя. Аз, без да съм лекар, също смятам така и се надявам да съм права. Защото никой не може да ме убеди, че природата допуска подобни грешки - бебе да е алергично към кърмата на майка си. Всъщност то е алергично към нещо, кото преминава в кърмата. Аз до вчера бях убедена, че храната ми няма как да дразни неговия корем, обаче ето какво се оказва. Ще правим изследвания за алергия към различни храни. Обаче може би ще ги направим след 1-2 седмици, просто ми трябва почивка, чувствам се скапана вече. Първо борихме вирус в болницата, сега и вероятна алергия ще борим Crossing Arms

# 276

Не мога да не ви покажа как се бори да налапа топката  Laughing Laughing Laughing
Адиктед, защо не спреш, тъжно е и аз се борих с кърмата но уви

# 277
  • Стара Загора
Снимката не е само на жирафчето, ами на едно сладурче, което държи жирафчето Софи - няколко стр. по-назад Wink
Днес ходихме на гастроентеролог. Каза, че е почти сигурен, че малкия има алергия към белтъка на кравето мляко и както той се изрази - към моята кърма. Почти щях да се разплача, когато ми каза, че за да му се оправи чревната флора, трябва да спра да кърмя най-малко за месец. Само му казах, че не съм склонна да спирам (дано не се влошат нещата с малкия Praynig) и нататък просто престанах да слушам. После вкъщи четох мнения на различни потребителки, както и на Хедра, според които с подходяща диета мога да продължавам да кърмя. Аз, без да съм лекар, също смятам така и се надявам да съм права. Защото никой не може да ме убеди, че природата допуска подобни грешки - бебе да е алергично към кърмата на майка си. Всъщност то е алергично към нещо, кото преминава в кърмата. Аз до вчера бях убедена, че храната ми няма как да дразни неговия корем, обаче ето какво се оказва. Ще правим изследвания за алергия към различни храни. Обаче може би ще ги направим след 1-2 седмици, просто ми трябва почивка, чувствам се скапана вече. Първо борихме вирус в болницата, сега и вероятна алергия ще борим Crossing Arms

И на мен гастрото веднага ми пробута хипоалергенно АМ специално за деца с алергии, но казах, че няма да стане и съм на специална диета. Ние чакаме нашите резултати за алергии към група храни в понеделник. Дано всичко е наред и бебетата са здрави. Може да се включиш в една група във ФБ казва се "Родители на деца с АБКМ". Има много полезна информация и съвети.

# 278
Какви бяха симптомите, за да ти препоръча спиране на кърменето? Слуз и зеленикаво ако ли? Извинявай, че те каран да повтаряш, но ми е трудно да върна назад, защото съм от телефона. Според мен ако много те притеснява потърси мнение и на друг лекар. Не мога да повярвам, че лекар е дал такава странна препоръка. Но всякакви ги има.
Хариста, голямо ли е кученцето? Може да ми пишеш и на лични.

# 279
  • Стара Загора
Какви бяха симптомите, за да ти препоръча спиране на кърменето? Слуз и зеленикаво ако ли? Извинявай, че те каран да повтаряш, но ми е трудно да върна назад, защото съм от телефона. Според мен ако много те притеснява потърси мнение и на друг лекар. Не мога да повярвам, че лекар е дал такава странна препоръка. Но всякакви ги има.

При нас беше зелено ако (понякога доста течно), слуз и кървави нишки колкото косъмче имаме от 3 дни, като всъщност има кръв в 2 1-2 памперса на ден. Пуснахме ПКК и желязо и всичко е в норма освен тромбоцитите, които са доста увеличени.
Посявката за чревни бактерии беше отрицателна (преди 3 седмици). В зависимост от резултатите за алергии към храни ще видим ще пуснем ли пак една микробиология. След 3 седмици безмлечна диета (всякакви млечни продукти, яйца и масло) акото отново стана жълто.

# 280
Природата прави много по-големи грешки....за съжаление както примерно кръвните групи и несъвместимостта с белтъка на резуса, така и с млякото. Просто малко се говори и пише за това и още не е прието, че майчиното мляко може да действа добре на бебето. Но ти си майката и ти взимаш решенията! Хубаво правиш, че се информираш, но понякога е по-добре да " Let it go"..... Много грешно е насложено в напето общество, че ако не правиш това и това , то ти не си добра майка.....или много се дразня на изречения, "Не си жена ако не родиш едно дете" Ами има жени с проблеми, какво те не са ли майки на децата, които отглеждат.....че тука запалих сега и на тема приказки, как навсякъде мащехата е лоша.....( само да кажа нямам личен опит). Та същото е с раждането нормално или секцио, кърмене или некърмене.  В живота си се сблъскваме с много трудни решения, сега трябва да ги взимаме и за друго живо същество. Но освен сърцето и майчинското чувство съм "за" добрата информираност. Simple Smile
Да ви кажа честно, вече съм почти убедена, че го мъчат венците.....днес нарочно си вкарах пръста в устата му, само дето не го изяде, така взе да се чеше. Дадох му и един биберон с 4 различни накрайника и там се чеса, дадох му от онези охлаждащите се гризалки и нея хапа настървено....почна да си иска и на всеки час, днес плака "без причина"....

# 281
Симптомите бяха като при бебчето на Декуто плюс желязодефицит. Включих се в групата във фейса, благодаря  Hug внимавам какво ям, а в сряда ще посетим педиатърката, за да изпише нещо на малкия за вдигане на желязото, а аз може би ще трябва да приемам някакви витамини.Декуто,  по въпроса с ваксините какво следва - ще изчакате ли преди следващите?  Ще ти бъда благодарна, ако споделиш какво хапваш, особено кои плодове са позволени, понеже без плодове не мога да живея.

# 282
Абе как се казва групата във фейсбук? Аз как така не съм там, не знам  Laughing

# 283
Аз се включих в група за деца с алергия към млякото. Ти имаш предвид групата с априлските мами, нали? Не знам как се казва, тук има ли някой, който пише и там?

# 284
  • Стара Загора
Симптомите бяха като при бебчето на Декуто плюс желязодефицит. Включих се в групата във фейса, благодаря  Hug внимавам какво ям, а в сряда ще посетим педиатърката, за да изпише нещо на малкия за вдигане на желязото, а аз може би ще трябва да приемам някакви витамини.Декуто,  по въпроса с ваксините какво следва - ще изчакате ли преди следващите?  Ще ти бъда благодарна, ако споделиш какво хапваш, особено кои плодове са позволени, понеже без плодове не мога да живея.

Аз си правих ПКК и желязо и моите изследвания са в нормите. На Мила желязото е 11.44, а хемоглобинът й се е вдигнал и сега е 97. Аз спазвах единствено безмлечна диета (никакви млечни, яйца и масло), но си хапвах всякакви плодове. Знам само че бананът е забранен, ако детето е алергично. Най-добре виж файловете в групата за позволени и забранени храни или пиши директно за съвети. Ние имаме някаква непоносимост към соя, но все пак ще се срещнем с гастро отново.. Резултатите не показват алергия към белтъка на кравето мляко, но от другите майки знам, че резултатите на такова малко бебе обикновено не показват вярно  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт