Априлски мами 2016 - Тема 2

• 31 587
  • 743
  •   1
Отговори
# 525
Мен ме съкратиха точно преди да забременея, но се водя в една фирма на работа и ще си ползвам майчинството до края.Винаги съм си мислила, че след като имам дете, ще искам бързо да се върна на работа, но сега искам да работя от вкъщи. Искам да съм възможно най-дълго време около малкия.

# 526
Аз със сина ми се върнах, като направи 2г. Пуснах го на ясла, но той постоянно боледуваше. Тази зима беше на градина, но долу-горе схемата е седмица там, две вкъщи ooooh! Ако има възможност, бих отложила максимално Naughty

# 527
Искам да се върна на работа, но и не искам. И аз съм на смени, по закон майки с деца до 6 годишна възраст имат право да откажат да работят нощен труд. Вариант с 340  на месец изобщо не знам как ще връзваме двата края...За ясла и на мен ми се иска, но обикновено децата, които не могат да вървят ги оставят в кошарите, защото не могат да смогнат на всички....
За превода има значение с какви дати са самите болнични.

# 528
Аз онзи ден забелязах, че са ми превели парите, но не съм сигурна кога е станало. Иначе мисля, че ще се гледаме с Вики две годинки, но да видим..нищо не се знае.
След като предната вечер ви казах, че се хранихме на час и половина - два бях решила, че поне през деня ще поспи. Е да ама не. За целия ден не знам дали имаше 2 часа сън.  ooooh! Като стана към 6 та чак до 21:00ч вечерта ми идеше да се хвърля през терасата  Laughing #2gunfire да видим днес как ще е...

# 529
Момичета, и аз малко да дам отчет Grinning
Аз смятам да гледам малкия до към две години. Но какво ще стане, това е друг въпрос.
Последните няколко дни много трудно яде през деня. Не е стачка, просто откровено му.е.безинтересно яденето. А нощем става на час и половина, два. Няма дълги паузи, няма такова 'добро утро'. Спи по-неспокойно. Притеснявам се да не ми намалее кърмата така, но се надявям да няма проблем. Постоянно се яде, а нашите пръсти като ги налапа, дъвче настървено. Стиска ме и мен като суче. И си боли даже. Луда работа. Но да са здрави.
При.вас имаше ли ннещо различно при правенето на секс? Извинявам се за въпроса, то е ясно, че ако искате само ще си кажете Simple Smile

# 530
Хмммм, имах спомен , че вчера писах, но явно не съм  Simple Smile Както и да е. Вчера пак мина перфектно с имунизациите, даже вече толкова му се спеше, че го домързя да плаче за второто боцване Simple Smile Е писна малко, но бързо се отказа . Обаче стана друго, което меко казано не ядоса.  Бях решила по ред причини, да не забелвам кожата на Тервел....и педиатърката без да ме пита реши да го направи. По принцип всеки път му гледа пишлето, дупето , както си трябва...но никога не си беше позволявала забелването до вчера........айде , казах си "майната му" ще я предупредя за следващия път, да ама май няма да чакам да мине месец, защото тази сутрин сменям памперса и гледам кожата зачервена, реших да погледна...честито 4 ранички!!!!!! Побеснях!!!! Сега искам не искам ще трябва да се меся там, защото трябва да го промивам , за да го промивам трябва да забелвам....дано скоро утихнат нещата, защото иначе ще трябва да броя до 1000, а не до 10.  Иначе тя разбра още в началото, че съм "модерна" майка и да не ми "пробутва" неща от преди 100 години, защото всичко се променя, както децата ,така и медицината. И всеки път като  ми казва съветите си и завършва, " ти си майката, ти решаваш". За съжаление голяма част от момчетата в последствие с годините получават проблеми именно заради такива насилствени забелвания. Да, всяка майка носи отговорността за детето си и решава кога и как да забели( независими от писаното и казаното). Но е нечовешко да се насилват нещата сега, защото по-малките забравяли бързо и не помнели. Само дето тези 4 ранички на тази малка пишка, може да доведе до куп проблеми като вече наистина патологично срастване( не физиологичното,  с което се раждат 90% от момчетата), инфекции, обезчувствяване на мястото, неправилно зарастване, при което да се образуват груби белези, които евентуално да причинят ред неудобства с годините....така,че момичета, ако още не са нанесли щети вашите лекари, 1во предупредете ако сте като мен и не желаете забелване! От 90те години насам нещата се променят тенденциозно и се отрича аблацията. Дори в предната тема бяха писала за Италия, където  от години забелването става много бавно и внамателно едва след 1та годинка! И статистиката показва, че патологичните фимози и друг вид усложнения при момчетата са намалели драстично!!!!! Бяснаааааааа!!!!! Природата знае по-добре от нас!!! Лекарите не винаги се информират за новите неща( не говоря за модерни изгъзици, а за нови проучвания и методи, които са съобразени с динамиката и променящата се среда на живот и нужди). Аз и за това не давам да ми дават много акъл баби и майки, защото и на времето на момичетата цикълът им идваше 14-16, сега идва 10-11, на времето им опъваха краката да се "изправят", сега се доказа, че са вредяли на тазобедрените стави и т.н......Не питай старило, а патило!!!

# 531

Последните няколко дни много трудно яде през деня.Постоянно се яде, а нашите пръсти като ги налапа, дъвче настървено.

При.вас имаше ли ннещо различно при правенето на секс? Извинявам се за въпроса, то е ясно, че ако искате само ще си кажете Simple Smile
1. Това, което се случва с бебета ни относно яденето , го дават като признаци, че били готови за захранване.  За това сега почвам да мисля схеми, че искам да захранва 6ти месец....
2. Виж на лични, че може на някой да не му понесе откровението  Joy

# 532
Момичета, и аз малко да дам отчет Grinning
Аз смятам да гледам малкия до към две години. Но какво ще стане, това е друг въпрос.
Последните няколко дни много трудно яде през деня. Не е стачка, просто откровено му.е.безинтересно яденето. А нощем става на час и половина, два. Няма дълги паузи, няма такова 'добро утро'. Спи по-неспокойно. Притеснявам се да не ми намалее кърмата така, но се надявям да няма проблем. Постоянно се яде, а нашите пръсти като ги налапа, дъвче настървено. Стиска ме и мен като суче. И си боли даже. Луда работа. Но да са здрави.
И дъщеря ми през деня е доста разсеяна. Сутрин особено суче 2-3мин и се дърпа, започва да се оглежда, да се смее ooooh! А аз точно сутрин нямам търпение да я накърмя, че да ми олекне малко Mr. Green

# 533
Ужасна нощ!Гърдата много ме болеше и вдигнах температура...не е надута ,не е зачервена ,но е болезнена  ..явно от това вдигнах температура!Втресе ме ужасно много!Пих един парацетамол  и известно време нещата се нормализираха!Сутринта ставам пак 39 градуса температура... Shocked Shockedнаправо се чувствам като прегазена от валяк!!!
Сега слагам студени компреси!дано я овладея тази температура!Иначе дребното си спа цяла вечер непробудно до към 6,30 сутринта!

Harista ,ние също забелваме чурчето....правя го не защото не съм съвременна майка ,а защото имам достатъчно опит с баткото !Но при нас до сега ранички не са се получавали нито с баткото,нито с дребния!Идеята е да се прави ежедневно след баня или по време на баня когато кожичката  го позволява и до колкото позволява...не насилствено и болезнено!С баткото до 6м се бях справила и не сме имали проблеми!Всъщност всичко е въпрос на гледна точна!Но съм ставала свидетел на последици от не отварянето на чурчето и  състоянието е много болезнено,а понякога се извършва и оперативна намеса!всеки сам си преценя:hug: Hug HugВ твоят случай не ми харесва ,че педиатърката налага собственото си мнение ,погазвайки и не съобразявайки се с твоето лично мнение! Peace

# 534
Относно забелването, и на мен ми направи същия номер една педиатърка, прри която отидох на частно. Не повторих. Не е адекватно да правят каквото си поискат. Иначе  моята съветва да не се дърпа-единствено леко , колкото да се почисти. Аз веднъж го бях разранила, педиатърката ми каза да слагам напоен памук с риванол по няколко пъти на ден, без да се дърпа пишлето. И така е достатъчна промивката, бързо ще мине .  Hug
Ivan4e, звучи като мастит, възможно ли е   newsm78 Оправяй се бързо.
Аз на 2-3мин. сукане се радвам  Joy
Относно захранването,;аз също чета активно. Смятам да не го бавя много, но не съм решила още с какво ще захраня. Май клоня към зърнена каша. По този повод четох една супер статия. Дано да излезе линка http://www.dnesbg.com/obshtestvo/preporatchitelno-e-bebetata-da- … do-6-mesetsa.html
Има още една, на английски, много е дълга и е за разграждането на амилазата и усвояването на зърнени храни при бебета. Ако някой има интерес, ще му я пусна на лични.

# 535
ivan4e84, аз също съвсем леко отдръпвам кожата, но не забелва, все пак трябва и хигиена... И когато е както трябва в твоя случай- ранички няма( както се стремях и аз)..
Скрит текст:
Не го приемай в никакъв случай като забележка, но аблация( забелване) е насилствено забелване, а издърпване на кожата е не насилствено с цел хигиена Wink Това българския език е като нож с две остриета...друг пример е връща и повръща мляко.
Сега е и много топло, ако можеш да си вземеш и хладен душ поне 1-2 пъти....но без гърдите.... Може някое много малко каналче да е запушено или на зърното да има 'стоп"...

# 536
Статията е страхотна, аз съм много "за" за всичко в нея.
А за промивка си мислех да пробвам с лайка 1во....

# 537

Jane.happy и на мен ми се струва ,че може би е мастит ..ще видим днес какво ще е положението..
Избрах да захраня със сокче, понеже някак си ми се струва  ,че е хубаво плавно да се преминава към пюре или каша!Това си е мое мнение и вътрешно усещане!А и предвид това ,че в момента има страхотно разнообразие от плодове и зеленчуци!А и всичко отглеждат бабите ни на село и мога да  съм спокойна ,че ще е био и еко хаахахах След сокчето ще въведа плодово или зеленчуково пюре ..пак поради факта ,че мога да разчитам на чисти и свежи продукти!

Harista , говорим за едно и също Peace Peace Имам точно това в предвид!не съм за насилственото и болезнено забелване ...говорим за едно и също в такъв случай!Относно разликата в понятията може и да е както казваш ...но важно е какво съм имала в предвид  Peace Peace
Благодаря ти за съветите..дано е нещо краткотрайно защото нямам сила

# 538
 bouquetАз за това ти казах, да не се обидиш, защото не беше насочено към теб лично, а като цяло .

И за захранването съм съгласна, даже си мислех сега докато има и бг продукция по по-малки магазинчета, че аз няма от къде да взема домашни.....даже си мислех, че е удачно да си избера и сезонните плодове и зеленчуци за захранване...замислих се и за сок от диня, но до сега не съм срещала нищо за нея писано. Освен , че някоя от вас сподели, че са и казали да не пие сок от диня.... Rolling Eyes.... И си мислех, че наистина може да купя формички за лед и да сложа после в камерата малко пюренце Simple Smile, за когато ще има предимно внос.

# 539
  • София
Ужасна нощ!Гърдата много ме болеше и вдигнах температура...не е надута ,не е зачервена ,но е болезнена  ..явно от това вдигнах температура!Втресе ме ужасно много!Пих един парацетамол  и известно време нещата се нормализираха!Сутринта ставам пак 39 градуса температура... Shocked Shockedнаправо се чувствам като прегазена от валяк!!!
Сега слагам студени компреси!дано я овладея тази температура!Иначе дребното си спа цяла вечер непробудно до към 6,30 сутринта!

При мен беше същото по едно време.... Започнах здраво да я изцеждам, да пия лецитин и да правя топли компреси... Има един топъл компрес, който също много помогна- сваравяш 1 чаша ориз и слагаш ,докато е поносимо горещо слагаш в кърпа и така.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт