ИЗМЕННИК НА РОДИНАТА /Vatan Haini/ - нов сериал с Халит Ергенч и Бергюзар Корел

• 92 534
  • 736
  •   1
Отговори
# 300

Страхотна е Елен!

# 301
Добро утро, момичета! wavey
Прекрасна съботна сутрин! Hug
Пожелания за хубав и спокоен почивен ден, без лоши новини! Hug Praynig Hug

Истанбул - от Ферзан Й.
------------------

Днес кафето е от Джихангир - от четвъртък кафенето работи... Grinning

Скрит текст:

# 302

Добро утро и хубав уикенд!  Hug Hug

Закъсняла, но много хубава снимка на Али и Халит.

Когато се появи новината писаха, че Халит помагал на Али да си обуе шортите, но нямаше фото.  Grinning Grinning

В Лондон е 27 градуса. Хубав летен ден желая и на тях.  Hug

# 303

Последни данни от сайта Хабертюрк

Закрити са

- 35 здравни заведения

- 934 училища

- 109 младежки общежития

- 104 фондации

- 1125  асоциации

- 15 университета

-  19 синдиката

# 304
Отново много лоши новини... ooooh!
Жалко, много жалко за интелигенцията... Sad

=============

И нещо много неприятно - поредна атака с/у Берг и Халит, по повод пътуването.. Cry

---------------
Знае ли някой, от кога е тази снимка  newsm78

Последна редакция: сб, 23 юли 2016, 17:33 от HELEN60

# 305
"Приятна почивка!
По време на протестите край Гизи вие бяхте най-отпред.
Народът е по улиците и бди.
Не ни мислете!"

Joy
Луди хора!

Берг и Халит са знаели, че ще има такива реакции.

Добре е, че не са се поддали на психологическия тормоз и си продължават живота, както смятат за добре.

Аз освен певицата Хадисе, футболистът Арда Туран и Мурат Йълдъръм други известни имена не съм видяла да излязат на площада. И това е много показателно.

Арда изпрати едно възхваляващо писмо на Ердоган. Днес гледам, че го е приел в президенсткия дворец да му благодари.

Другият голям поддръжник на Ердоган е шефът на ТВ 8.

..............................

Днес са задържани за разпит и съпрузите / съпругите на арестуваните участници в метежа. Така наречи участници, бих добавила.

Цитат
Жалко, много жалко за интелигенцията

Прави ми впечатление, че още не са засегнати театри, кина, телевизиите /освен уволнените в държавната телевизия/ и другите културни институти. Но в артистичните среди има най-много противници на Ердоган. Не вярвам да ги подмине. Явно сега се разправя с армията, държавния апарат и образованието.

# 306
Бахрейн, 03/2016 - с фенове Grinning

# 307
В Учанкуш Бирсен пише, че снимките на нашия сериал трябва да започнат на 15 август, най-късно в края на месеца. Спирането на излъчването на реклами по телевизиите е довело до голямо сътресение в дизи сектора.

В района на Бейкьоз продължава строежът на снимачните площадки за нашия сериал. Бирсен е писала, че режисьорите продължават подбора на каста. Успехът на сериала би бил голяма крачка напред сега, когато "търсим със свещ  хубавите стари дни на дизи индустрията".

Говори се, пише Бирсен, че след опита за преврат ше бъде проблематично сериалът да излезе в ефир с предварително обявеното име. Според слуховете най-вероятно то ще бъде променено.

.........................

И аз така смятам.

........................

Говорителят на Ердоган заяви в интервю, че не се очаква нов преврат, но е възможен опит за атентат срещу президента, затова се вземат всички превантивни мерки.

Лидерът на кюрдската партия заяви, че са против опита за преврат, но ще продължават да се противопоставят на управлението на Ердоган, чиято политика до голяма степен е станала предпоставка за последните събития. Затова са гласували против указа за въвеждане на извънредно положение.

..............................

Един от самолетите F-16, прелетели в небето над Истанбул в нощта на преврата, е бил управляван от Кериме Кумаш. Днес е била арестувана в Ялова и обвинена в опит за насилствена промяна на конституционния ред. Била е единствената жена сред военните пилоти, дипломирали се през 2010 година.

Последна редакция: сб, 23 юли 2016, 20:02 от varna_2

# 308
 wavey   Hug

varna_2 , благодаря, че споделяш с нас новини и коментари.  bouquet

Как  ще живеят нормалните хора в такава държава ooooh!

и колко ще издържат ?  newsm78   

Страхът от арести и безпочвени обвинения ще бъде постоянно с тях. Hug

Колко невинни хора ще пострадат. ooooh!

Дано да има наказание свише за този психопат, който върна

Турция в средновековието. 

# 309
Варна bouquet  благодаря за новините и преводите Hug

Строежа на декорите продължава, каста също- това е хубава новина Peace  но в тия смутни времена всичко е под въпрос. Rolling Eyes

Следя във ФБ профилите на няколко дами, които живеят в Турция. Новините са различни с тия в медиите Thinking

Българка, писателка, омъжена за турчин, живее в Анталия- пише , че всичко е спокойно и това което пишат българските медии за Турция не било вярно. Тя самата е против Ердоган и политиката му, дори писа в деня на преврата, че го иска на закуска Mr. Green но в случая го подкрепя. Защото ако преврата е бил успешен, оня тип, който живее в Америка бил за радикален ислям, а Ердоган за демократичен ислям Mr. Green  за това ли говореха нашите , че подкрепят демокрацията newsm78 не знам дали демокрацията на Ердоган е по- малкото зло като гледам какви "демократични" методи твори тия дни... ooooh! и други , живеещи в Турция, за които знам, че са против Ердоган, казват , че военният преврат е по страшен...
много е объркано... и самите турци може би са объркани... или може би там на място, нещата изглеждат по друг начин...

Аз лично, разбрах ,че нещата не са толкова страшни, когато видях снимката на Халит и Берг, които спокойно си продължават ваканцията извън страната. И надеждите ми ,че сериала все пак ще го има- са по- големи...  Peace

# 310
И Гюлен, и Ердоган са един дол дренки.

За какъв демократичен ислям говорят? Ислям и демокрация са две взаимоизключващи се неща.

Съвсем вярно е, че хората не  одобряват преврата. Независимо от убежденията си.

Но как  точно беше доказано, че той е инспириран от Гюлен? Държавата го посочи с пръст и всички заповтаряха официалната версия като папагали.

Аз съм твърдо на мнение, че демокрация не бива да се изнася. Това, което правеше Америка и нейните съюзници години наред. Да се опитват да "инсталират" демокрацията в страни, където представа си нямат какво е това и като манталитет и култура изобщо не са в състояние да я възприемат.
Така че и в Турция, ако искат да живеят в западна демокрация, гражданите й трябва сами да си я извоюват. Но точно там никога няма да има достатъчно прогресивни хора, за да се случи това. Прекалено силни са патерналистичните настроения, те са свикнали да си имат бащица, да раболепничат, да се навеждат, "да целуват ръка" . Да не говорим за религиозния фанатизъм, за примитивизма в мисленето, породен от него, за национализма. Дори и по-будните и интелигентни хора са националисти. Само степента на агресивност на националистическите чувства е различна в различните обществени слоеви, но присъства във всички. Винаги ще изберат държавата пред демокрацията.

Утре предстои митинг на основната опозиционна партия на площад "Таксим".

Лидерите й призоваха хората да носят само турското знаме и плакати на Ататюрк.

Последна редакция: сб, 23 юли 2016, 21:45 от varna_2

# 311
Цитат
Утре предстои митинг на основната опозиционна партия на площад "Таксим".

Лидерите й призоваха хората да носят само турското знаме и плакати на Ататюрк.

Най- после някаква реакция Praynig  нали има забрана за масови протести и митинги newsm78 няма да се размине без екшън Praynig

# 312
Лека нощ с две усмихнати слънца Grinning

# 313
Привет! wavey

Варна, благодаря за всички новини и преводи! Two Hearts
Благодаря на всички за коментарите! Hug

Усмихнете се и си представете, че днес ще се случи нещо хубаво! Grinning Grinning
Да се заредим с положителна енергия и емоции! Heart Eyes
Чудесен  неделен ден за всички! Hug

Скрит текст:

# 314
Привет Hug

тази статия е нова от 24 юли- но има ли нещо ново Thinking не ми позволи да копирам текста и не съм го минала през Гугъл Wink

http://televizyongazetesi.com/darbe-girisimi-halit-ergencin-dizi … ge-yol-acti/60479

Общи условия

Активация на акаунт