Всяка мама гушка вече малко ЮНСКО човече

• 42 827
  • 769
  •   1
Отговори
# 195
Ех ... и аз си мислех, че няма да кърмя навън, но като писна бебонка веднъж в парка, та се наложи да се престраша  Wink и от тогава съм имала 2-3 кърмения и не ми пука особено.
Иначе и аз се замислям за банския. Като седна и коремчето ми заема една кофти поза, та днес видях страхотен, черен, елегантен, цял бански в магазините Никол 😉 И тук е време да се похваля- днес с бебе София направихме първата разходка в мола, беше много послушна, тате се оказа прав, казвайки, че няма жена, която да не обича разходка в мола 😀

# 196
Забравих да кажа за акитата. Не знам дали давате био Гая, но ми направи впечатление, че София ака всеки ден, ако не й го давам, иначе през ден. Вчера дори 3 пъти я свърши тая работа. На цвят са жълтички и миризливички  #Crazy

# 197
  • София
тате се оказа прав, казвайки, че няма жена, която да не обича разходка в мола 😀

Ааа има, има...Simple Smile Моята, също като батко си, е ок по коридорите в мола. В момента, в който вляза в някой магазин и започва да мрънка и да недоволства Wink

# 198
Ние пък сме само на АМ и  ходим по 4-5 пъти на ден, даже придоби навик посреднощ на храненето да ака .Септември мислим за 1-2 дни да отидем на море, макар че ме е страх май -май

# 199
 Моя бебок си ака по 3-4пъти на ден , на АМ Нан сме и давам Биогайа +Колийф.

# 200
Ние акаме веднъж  на 2дни но не е твърдо ако а или течно или като каша. Не знам на какво се дължи. Момичета дайте ми съвет! Кърмата ми намаля дотолкова ,че имам около10-20мл най-много на ден. Има ли смисъл изобщо да продължавам и като я стимулирам да тръгне повече или да прекратя.  Ям сурови ядки мисля да си взема и лактогонни чайове но при тези мл ме съмнява изведнъж да се напълня и да забравим за.това АМ.. вие какво ще кажете?

# 201
  • България
Чак да забравите за АМ едва ли, но не ти пречи да даваш АМ и да си кърмиш. слагай колкото се може по-често на гърда да суче и малко или много ще се увеличи.А дори и на смесено хранене да е ,то антителата от кърмата пак ще си ги получава.  Peace

# 202
Моята като започна да спира пиех чай на Хип за кърмачки и нямаше особен ефект. Пак си спря.

# 203
  • Сф
То само с чай не става. Когато няма кърма трябвамного воля, желание и упоритост, за да се задържи и увеличи количеството.

# 204
То това ясно , несъм разчитала само на чая , но като няма НЯМА , ако с желание се увеличаваше щеше да е супер ама на . В момента бебчето ми е на АМ и видимо хапва добре, харесва му . Няма го това кривене от като беше на кърма. И видино не се наяждаше, затова не се обвинявам. И това че не кърмя не ме прави по малко майка ! Другите да ме извинят , но ме напрегна последния пост.

# 205
  • София
Имаше един период в който и моята кърма намаля много. Чак стигнахме до фризопеп. Започнах да пия по 3,5л вода на ден и допълнително по 3-4 чая за кърмачки "Teekanne". Държах малката на гърда, а когато не е тя се цедях с помпа или с ръка. Резултата беше свръх лактация.

# 206
https://m.facebook.com/profile.php?id=491271921080654
Ася Демирева - консултант по кърмене. Моя много близка приятелка,с която се запознахме тук преди 11 години. Изключително слънчево и всеотдайно същество. Ако някой има нужда от помощ по отношение на кърменето,тя ще се отзове веднага. С големия ми син нямах проблеми с кърмата,но този мъник сега е мързеливичък. Ася ми помогна много,иначе отдавна да цедя само капки. За съжаление ЛЛ-и не дават адекватни съвети,а просто казват АМ. Преди три седмици ми казаха това,защото не беше наддал по представите на личния лекар,но аз подминах акъла му и продължих да кърмя. Естествено,консултирахсе с Ася. Сега за 3 седмици вече е наддал 1100 гр.! Майките,които на
е кърмят,не са по-малко майки! ЛЛ са за трепане. Не е престъпление да храниш детето си с АМ. Важното е мама да е спокойна. Но неадекватността на понечето лични ме вбесява.

# 207
  • Пловдив
Пак се натрисам от друг форум, но имам нужда от помощ. Моят бебок се роди  този понеделник и всичко до сега вървеше по мед и масло. До снощи, когато ме втресе и вдигнах температура. Много ме болят зърната -имам рагади. А гърдите все са твърди и пълни. Знаете ли някакво ефикасно средство против рагади?

# 208
  • Сф
Маги, никъде не съм казала, че некърменето те прави по- малко майка, няма за какво да се напрягаш. Под желание визирах не само да имаш повече кърма, но и да пиложиш усилията за това. Но когато наистина искаш да кърмиш правиш всичко, за да се получи- консултанти, цедене, чайове, храни, вода, масажи и какво ли още не. Аз също съм се консултирала с Ася, наистина невероятна енергия и жена.
Постът ми не беше нападка към теб, просто отбелязах, че от един чай няма как да се очакват чудеса.  Peace

За зърната ползвам кремче линолин на Лансинох. Ако имаш темп. Може да имаш запушване на каналче, не само рагади. Попитай в темата за бързи въпроси за кърменето.

# 209
  • България
Не искам да нападам никой,з нам колко сме чувствителни всички в този период,особено мамите с първо бебче.Аз имам огромно желание да кърмя, доставя ми голямо удоволствие.С каката направих и невъзможното да е на изключително кърмене, но не се получи +дохранвах и какво от това,кърмихме се 1г.4м.
Сега си бях казала че каквото, такова.Основното им ядене е от АМ, но пак се кърмим и то по много пъти на ден и на нощ.Затова не разбирам защо като намалее кърмата се минава на АМ. Или бебчетата ви като свикнат на биберон отказват гърдата? Моите също трудно свикнаха в началото,защото ми ги дадоха чак на третия ден да ги кърмя, но аз вече имах опита и огромното желание и за няколко дни свикнаха,но моите са си ящни де.
И пак казвам никой не искам да обвинявам.това си е лично решение на всеки,важното е майката и бебето да са спокойни.
А пък се обвинявам за каката,че не започнах да я дохранваме по-рано навремето, а се измъчихме само на кърма.

Общи условия

Активация на акаунт