Всяка мама гушка вече малко ЮНСКО човече

• 42 821
  • 769
  •   1
Отговори
# 210
За зърната ползвам кремче линолин на Лансинох.

Имам такова кремче недокоснато. Някой, ако има нужда да ми пише - подарявам го. От София съм, а между 04,08 и началото на септември съм във Варна.

Аз и друг път съм писала, че много страдах, като установих, че нямам достатъчно кърма, а и мъниците много късно засукаха. Нямаха сили да дърпат и зарязваха гърдата - от болницата свикнаха на шише и после беше голяма драма. Започнах да изпадам в депресия мислейки си, че не мога да дам най-доброто на децата си. Изцеждах се, мъчих ги на гъда, дохранвах, пих чайове, хомеопатия и тъкмо реших да стигна и до консултант, когато един ден просто ми писна и реших, че е по-важно да съм спокойна и да ми остава време и за друго, освен само за драматично хранене на бебетата (защото тъкмо нахранех едното и идваше време за другото - много бавно ядяха). Липсата на време ме съсипваше, защото първо страдах от драстично недоспиване и второ нямаше кога да ям и да пия дори една вода - все неща, които са жизнено важни за наличието на кърма. Бях попаднала в един порочен кръг. Един ден се събудих и казах "край, стига толкова !". Оставих ги само на АМ и започнахме да влизаме в ритъм. Повтарям си всеки ден, че не съм лоша майка.  Има толкова много други неща, които са нездравословни за децата и биха могли да навредят на имунитета им, че от едната кърма едва ли ще живеят 150 години... Дано не съм засегнала никой.  Peace

# 211
  • България
Естествено,че няма лоши майки  Hug
И аз това казвам, когато мама е спокойна и щастлива и бебчетата са, независимо  на кърма или АМ  Hug

# 212
  • Русе
Второ бебе гледам само на кърма, но винаги съм била на мнение, че най-важното е спокойни мама и бебе! Пък дали на кърма или АМ или и двете няма значение. Не съм фанатизирана кърмачка, нищо че кърмих над година голямата. За мен това е начин на хранене. Така че не се обвинявайте, момичета, че сте по-малко майки като не кърмите! И не позволявайте на някой друг да го прави! Бебетата ни ще си станат чудесни малки човечета, важно е да се наслаждавате на майчинството, не да сте изнервени и т.н.

# 213
Отдавна не съм писала в темата. Попрегледах я и моля, ако не съм нанесла някого на първа страница да ми пише пак и ще се коригирам.  Blush

Аз имах невероятното желание да кърмя. Не съм допускала, че има вариант да не кърмя. В болницата бебка беше само на кърма (коластра по-скоро). Не са й давали и капка АМ. Изписаха ни и всъщност след коластрата кърма не потече. Бебка захапваше правилно, дърпаше като помпа, изпомпвах се отделно от това, пих лактогонни чайове, соли, ядки,ядох дини, пъпеши и всякакви такива, вкъщи бях подкрепяна от близки и не съм имала някакви емоционални сътресения..... е, не и не, кърмата вместо да "слиза" тя изчезна.  Tired  Маги отслабна, а аз бях на ръба да се депресирам.  Sad
Всъщност осъзнах се, когато моя мъж ме "разтресе" и каза, че майка не се става с количеството изпита кърма и ме подкрепи да давам АМ. Сега сме само на АМ, растем, щастливи сме и отскоро раздаваме усмивки на всички.  Grinning

Гледам, че се чудите и притеснявате за морето.
Ние живеем на морето и все пак ходихме "на море" (в друг курорт) на 1 месец и 1 ден. На плаж също. Най-големия проблем бяха... нахалните хора, които само минаваха и "аууу какво малко бебе, на колко е?" и това 100 пъти. Ама, хора, майката на това бебе има нужда да е сама с мислите си, а не да я занимават непознати! Много досадно!  Crossing Arms След това ходехме само на басейна от 8 до 9 ч (когато другите закусват   ) и си изкарахме много добре. Дори малко тен имам.  Sunglasses

# 214
Благодаря ви момичета Hug
Учудващо но цикълът ми дойде вече а нали казват,че когато ти дойде цикъла -спира и кърмата. Аз си имам все още по 10-20мл..не е спряла напълно.
Ядосвам се,когато всеки който ни види и пита кърмиш ли го,има ли мляко и тем подобни.. Crossing Arms

# 215
Учудващо но цикълът ми дойде вече а нали казват,че когато ти дойде цикъла -спира и кърмата. Аз си имам все още по 10-20мл..не е спряла напълно.
Ядосвам се,когато всеки който ни види и пита кърмиш ли го,има ли мляко и тем подобни.. Crossing Arms
Ах тея въпроси с - " има ли мляко ", " дали е достатъчно " , направо ме карат да полудявам!

# 216
Абсолютно се присъединявам към ядосването по отношение на тези въпроси. Първото,което ме питат е това. А за цикъла,предишния път ми дойде преди да ми спре кърмата,която дефакто не спря,а синът ми реши,че му стига толкова сучене, така че това не е категоричен показател. В крайна сметка,каквото такова Simple Smile Да сте здрави и усмихнати!

# 217
  • София
Няма такова нещо за цикъл и спиране на кърма. И на мен ми дойде...точно както и с баткото Sad И една пълна година без цикъл не можах да направя. Но си кърмя без проблем.

# 218
До колкото знам кърмата може леко да намалее по време на цветните дни, но не и да спре.Мен само 1-2 жени са ме питали дали кърмя, казвам да и толкова. Не знам какви нахални съседи имате, че да се изпада в такива подробности  Shocked

# 219
Има много несъобразителни хора. Бебо се разписка тъкмо пред входа и една баба(непозната!!) вика - Качвай се и му дай топла кърмичка и ще спре... Кипна ми, мразя нахалници. Може и от хормоните да е , но напоследък много хора ме дразнят... Embarassed

И също като кажа, че вече не кърмя ми хвърлят един обвинителен поглед... #2gunfire

# 220
Има много несъобразителни хора. Бебо се разписка тъкмо пред входа и една баба(непозната!!) вика - Качвай се и му дай топла кърмичка и ще спре... Кипна ми, мразя нахалници. Може и от хормоните да е , но напоследък много хора ме дразнят... Embarassed

И също като кажа, че вече не кърмя ми хвърлят един обвинителен поглед... #2gunfire
От хормоните е  Wink мен съседи не ме питат ( Слава Богу ) ами близките и, когато кажа, че бебка плаче, съответно от др страна ме питат да не би кърмата да е малко , да не стига #Cussing out
Мамета, забелязвам, че бебонка усилено се лигави от около седмица, всичко става мокро   newsm78

# 221
Аз пък забелязвам, че моите мушмороци будуват все по-често и дали от скука или от нещо друго, през деня го обръщат на дълъг и напоителен рев на пресекулки.  Rolling Eyes Вашите бебоци как се справят с бодърстването ?

# 222
Аз пък забелязвам, че моите мушмороци будуват все по-често и дали от скука или от нещо друго, през деня го обръщат на дълъг и напоителен рев на пресекулки.  Rolling Eyes Вашите бебоци как се справят с бодърстването ?

Моя е същия. От седмица е така. По цял ден бодува и ако несъм около него пада голямо реване  Simple Smile . Но мама трябва да чисти вкъщи и му пускам клипче с шум от сешоар, биберона в устата и след 5 мин е заспал.. но не всеки път минава номера . А и има още колики и като се напъва и пръцка не може да заспи. А за лигавенето и той е така ,от 2 дни , дали се потготвя за зъбче.. на някои избивали по рано - към 4тия месец. Може да сме от "късметлиите"  Mr. Green

# 223
  • Русе
Дребосъчка май доста стои будна. Каката повече спеше, ама пък тя искаше да я тръска количката иначе ревеше. Беба сега си лежи, разглежда понякога заспива, понякога се изнервя и започва да мрънка, та леко полюшвам да заспи, но е много рядко. Дано така си остане, че голямото диване без клатене не заспиваше девет месеца! Сега се опитвам да оставям малката сама, но и тя се поддава. Добре че е така, че покрай каката нямам време да приспивам и дребчи...

# 224
Моите бебоци търпят биберон, само ако няма как да падне от гравитацията - иначе не успяват да го задържат в устата. Яд ме е, защото залъгалката ги приспива на фона на шум от сешоар, но трябва нон стоп да им я  придържам. Може би ще са от тези деца, които ще отхвърлят биберона - племенникът ми е същият. Преди си поспиваха добре в количката и ако се размрънкат, един тегел с раздрусване решаваше проблема, а сега малката много нахитря и вече не се хваща на номера. Иска да я нося на ръце, за да разглежда наоколо и след 10 мин, като се отегчи, надува пак гайдата.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт