Пак ли сбърках...

• 18 608
  • 226
  •   1
Отговори
# 75
Защо толкова нападате младите майки? Има ли значение дали ще родиш на 20, 30 или 40?
Не се притеснявай.Моята дъщеря роди на 22 и сами се справяха със съпруга и.Живеят в чужбина и наистина няма кой да им помага.Справят се чудесно.

# 76
Защо толкова нападате младите майки? Има ли значение дали ще родиш на 20, 30 или 40?

Значение на колко ще роди момичето горе-долу няма. Добре е да е след 25, та поне да може да си завърши образованието, че с 1-2 деца е по-трудно. Значение има възрастта на бащата на децата й. Дали той е достатъчно улегнал и готов да поема отговорности. Защото ако не е - жална й майка на момичето. Тогава хем ще трябва да се грижи за децата, хем за дома, хем за сметките, хем мъжа си доизживява младините, а жената се заравя вкъщи и няма мърдане. А от такава връзка вече доста по-трудно се бяга, когато има намесени деца. Тогава жените са склонни да търпят доста повече в сравнение с връзките, при които няма деца  Peace

# 77
  • София
От нашия вход 2 момичета след у-ще заживяха някъде другаде. Не вярвам просто ей така да са решили да живеят отделно сами, а доколкото зная - родителите нямат друго жилище.
А трета вече е с детенце, има-няма 25.
Това проблем ли е?
Не, наблюдение. За мен да се хванеш да обгрижваш някой мъж на тази крехка възраст е безсмислено. Въобще не говоря за проблеми с ученето след гимназия, защото подозирам, че точно тези въпросни момичета няма да го направят. Пък знам ли - може и да надскочат средата си, трудно е, но се случва.
Из народното творчество:

Невеста шета по двори
и на гугутка говори
Кога съм била при мама леле
И аз така съм гукала

Моминство, мила мамо - везирство
Ергенлък, мила мамо - пашалък

# 78
Добре де, къде гледат тия родители, когато ученичката им заживява с мъж, пък после и с друг...

Че и не се пуска от клона, преди  хване следващия, пак без да го познава достатъчно, все едно ги избира на тото.
Това е егаси родителското безхаберие. Знаеш кога ще се навия дъщеря ми в девети клас да прибягва да живурка с некъв пласьор в селото му.

# 79
Не нападаме младите майки, а младите неопитни момичета, решили още на по 19-20 да си играят на семейство.
Ето твоя случай е същия.От дете с едно гадже, 3 години, после срещаш друг, зарязваш първия, забременяваш от втория.....Кога опозна живота, кога опозна мъжете, откъде си сигурна, че ще е добър и грижовен съпруг, баща, стабилен мъж и отговорен човек?
Жени на по 30 години и нагоре, с достатъчно връзки  се подлъгват по неподходящи мъже и влюбени-глупави-слепи, не виждат очеизвадните им недостатъци, та какво остава за едно 20 годишно момиче без никакъв опит с мъже и връзки.
Да, може да си уцелила джакпота и той да е наистина страхотен.
Ама има абсолютно същата вероятност, след като те "върже" с бебето, да се окаже всякакъв, от егоист до наркоман, на когото още не му личи, че се друса.

# 80

Защото умираме от страх, че щерките ни на 18 ще живеят с батковци, с наркомани, пък накрая ще родят на 20.

# 81
Едни срещат подходящ мъж на 20, други на 30. Вече две години сме заедно и съм го опознала достатъчно.
Относно родителите ми сте прави. Те са разведени, всеки си гледа живота и им беше все едно каде съм. Чакам момиче и дори не мога да си представя да я оставя така без контрол.
 Колкото до мъжа, да, достатъчно отговорен е. Имаме общи планове за бъдещето, вече имаме и собствен дом. Също така и бебето направихме целенасочено. Няма смисъл да се отлага за по-късно. Тъкмо като завърша ще ми е свършило и мсйчинството и ще мога да работя.

# 82
 Nadya_95, тук се критикува не толкова младостта на майките, не дори лошия късмет да срещнеш неподходящ мъж (такъв може да се срещне и на 30, и на 40; може пък десетилетие той да е за пример, а после да се окаже с непоносими черти, хората се променят и гаранция няма за нищо). Основната критика е, че момичета като авторката, като теб, занимавайки се усилено с мъже, пропускат развитие на умения, учене, избор на професия - все неща, които се правят през 20-те години. Тоест, пропускат възможността да натрупат компетенции, които ще са им полезни и решаващи за по-нататъшния живот, включително и ако се окажат без мъж. Все някак трябва да умеем да се справяме и сами.

# 83
Nadya_95, тук се критикува не толкова младостта на майките, не дори лошия късмет да срещнеш неподходящ мъж (такъв може да се срещне и на 30, и на 40; може пък десетилетие той да е за пример, а после да се окаже с непоносими черти, хората се променят и гаранция няма за нищо). Основната критика е, че момичета като авторката, като теб, занимавайки се усилено с мъже, пропускат развитие на умения, учене, избор на професия - все неща, които се правят през 20-те години. Тоест, пропускат възможността да натрупат компетенции, които ще са им полезни и решаващи за по-нататъшния живот, включително и ако се окажат без мъж. Все някак трябва да умеем да се справяме и сами.

Не съм съгласна, че това е предпоставка за пропускане на личностно или професионално развитие. Аз уча. Уча със желание и то точно това, което искам. Знам какво искам да работя, както и какво искам от живота. Нито бременността, нито бъдещото дете ще ми попречат да уча. Има ли желание има и начин!!!

# 84
Едни срещат подходящ мъж на 20, други на 30. Вече две години сме заедно и съм го опознала достатъчно.
Относно родителите ми сте прави. Те са разведени, всеки си гледа живота и им беше все едно каде съм. Чакам момиче и дори не мога да си представя да я оставя така без контрол.
 Колкото до мъжа, да, достатъчно отговорен е. Имаме общи планове за бъдещето, вече имаме и собствен дом. Също така и бебето направихме целенасочено. Няма смисъл да се отлага за по-късно. Тъкмо като завърша ще ми е свършило и мсйчинството и ще мога да работя.

Ясно. Според мен си търсиш нещо като бащинска фигура, която ти е липсвала. Той искал веднага да заживеете заедно, кара ти се за изпит, вероятно той те е убедил, че няма смисъл да отлагате детето. Казваш, че не се карате, но дали не е, защото той те .глези, а ти се съгласяваш за всичко важно с него? Много по-голям ли е?

Възможно е да имате хубаво семейство и всичко да е наред, обаче. Все пак сто пъти по-добре от пласьор самоубиец.

# 85
 Nadya_95, тук вие описвате ситуации, в които заживявате с мъже още като ученички. Е, какво ще е това учене? Тук не говоря само за вземането на изпити и фиктивни дипломи (приемът в университетите у нас вече е толкова занижен, за съжаление, че не се и съмнявам, че с диплом може да се сдобие всеки). Идеята е зад този документ да стои реално умение. Идеята е с това умение в един момент да можеш да живееш и самостоятелно, ако се наложи.

# 86
Само това ти изречение е достатъчно да покаже колко малко знаеш за живота и хората, и какво хлапе си всъщност още.....     Grinning   с най-мило чувство към теб.
Аз съм омъжена от 28 години и все още не мога да твърдя, че съм опознала съпруга си достатъчно.
Както и да е, пожелавам ти всичко при теб да е наред.      Hug

# 87
Не им се налага да живеят самостоятелно, Аглая. Все някакъв следващ мъж винаги има. С кредит, без кредити, такъв който им прави още едно дете и заеми, но без мъж не се остава.
Феномен.

Надя, не го казвам специално за теб, сигурна съм че ще си щастлива с бебето, успешна бременност ти желая.

Последна редакция: пт, 15 юли 2016, 14:45 от Iris04

# 88

Ясно. Според мен си търсиш нещо като бащинска фигура, която ти е липсвала. Той искал веднага да заживеете заедно, кара ти се за изпит, вероятно той те е убедил, че няма смисъл да отлагате детето. Казваш, че не се карате, но дали не е, защото той те .глези, а ти се съгласяваш за всичко важно с него? Много по-голям ли е?

Възможно е да имате хубаво семейство и всичко да е наред, обаче. Все пак сто пъти по-добре от пласьор самоубиец.
Разликата ни е десет години. Важните неща ги обсъждаме заедно, не се съгласявам за всичко с него. Бебето първо аз го поисках първа. Когато се събрахме бях много слабохарактерна и се съгласявах със всичко и именно той ми помогна това да се промени и да защитавам възгледите си. Не се караме, защото и двамата сме израстнали в семейства, в които скандалите за битовизми и пари са били ежедневие. Иимаме си пример какви да не станем и как да не живеем.

# 89
Nadya_95, тук вие описвате ситуации, в които заживявате с мъже още като ученички. Е, какво ще е това учене? Тук не говоря само за вземането на изпити и фиктивни дипломи (приемът в университетите у нас вече е толкова занижен, за съжаление, че не се и съмнявам, че с диплом може да се сдобие всеки). Идеята е зад този документ да стои реално умение. Идеята е с това умение в един момент да можеш да живееш и самостоятелно, ако се наложи.

Под учене имам предвид точно учене. Както в училище, така и сега в университета,  всяка една оценка е заслужена. Аз също съм против взимането на изпити, колкото да минат, защото това, което сега учим на теория, ще трябва да го прилагаме на практика на работа.

Общи условия

Активация на акаунт