Пак ли сбърках...

• 18 626
  • 226
  •   1
Отговори
# 60
Едно време баба ми им викаше бараби- хора, които не са научили добрите практики в живота, блъскат си главата, затъват в хаос. Хора, които не могат да поддържат нивото на цивилизацията. Нямат стандарти и идеи, нямат мотивация, правят всичко на принципа проба-грешка. Живот, пълен с драми, в резултат на всичко. Може да стигнат и до консуматорство, и до чалга, и до разводи, но важна е причината, а тя е- липса на вяра, възпитание, граници и цели. Не говоря за материални цели, разбира се.

Да се надяваме авторката на темата да се измъкне от тоя сценарий.

# 61
не искам да приема че цяла година съм се залъгвала и наистина не му пука...

Да, отново си сгрешила.Прибързала си да заживеете заедно.Разбирам, че разстоянието е изиграло своята роля, той от едно място, ти от друго.Това е твоята единствена грешка.Имаш отлична интуиция по отношение на това момче.

Приключи отношенията и с него, защото на инициативен тип като твоя, най-малко му подхожда инертен, какъвто е сегашният ти приятел.Нито ти, нито той ще се промените, но страдащата ще си ти, защото ще те завлече надолу и финансово и психически.Приключи отношенията и с другия, защото да забравяш и прощаваш лошите неща, които хората ти причиняват означава, да се лишиш от ценен опит и да повториш грешка, а това вече е недопустимо.За това,  ако работата ти е добра, а градът голям, остани там, но сама.Потърси различна среда и нов кръг от хора.Търси хора, които да те теглят напред, не да те дърпат назад.Учи, развивай се и не мисли, че зад ъгълът те чака някакво  върховно щастие, което друг ще ти достави.Мисли с главата си и свикни да разчиташ на себе си.Грижи се за здравето си въпреки младостта и опитай да култивираш един по-ведър и отворен нрав.Усмихвай се на хората и те неволно ще ти отговарят по същия начин.

Запомни едни нещо от мен по повод хора които те нападат с цел да те унижат.Те го правят с надеждата, че така издигат себе си за твоя сметка.Те излагат себе си и възпитанието си на показ, не унижават теб.Успех момиче!

# 62
  • град-държава
Интересно ми е какво се разбира под "бял боклук".
Буквално бяла жена, която спи с черни мъже.  Laughing

Авторката, чудя ти се защо се занимаваш с глупости, предвид това което разказваш за себе си. Живей самостоятелно, учи, харчи си парите за себе си и се забавлявай.

# 63
  • София
Интересно ми е какво се разбира под "бял боклук". За мен лично обиждащият също е такъв ако не и повече .
Изразът го има още в Отнесени от вихъра, не се пали толкова. Или там беше "бял измет", което предполагам, е същото - white trash. Ето:
Скрит текст:
— Сички ли ще вървим у мистър Уайндър? Щот ако е тъй, знайте, че гладни ще си останеме — намеси се Джиймс. — Готвачката им умряла и още не са си купили друга. Сега са зели няква полска работничка и негрите ми рекоха, че им се подигало от нейните буламачи.
— Боже мили, защо не си купят нова готвачка?
— Отде пари за негри у тоя бял измет? Че те никогаж не са имали повече от четирима роби.
В гласа на Джиймс звучеше нескрито презрение. Неговото обществено положение беше осигурено, тъй като Тарлтънови притежаваха сто негри и, както всички роби на богати плантатори, той гледаше отвисоко на дребните фермери.
— Ще ти смъкна кожата за тия приказки — кресна Стюарт вбесен. — Да не си нарекъл още веднъж Ейбъл Уайндър бял измет. Той е беден, то се знае, но не е измет. Проклет да съм, ако позволя на някого, бил той черен или бял, да го обижда. Няма по-достоен мъж от него в целия окръг. Защо иначе Ескадронът го избра за свой лейтенант?
— Туй се питам и аз де — отвърна Джиймс, без да му мигне окото, че господарят го навика. — Се си мисля, че офицерините трява да ги подбират измежду богатите господа, а не сред тоя измет от блатата.

# 64
Точно в годините, в които носиш отговорност само за себе си и можеш да правиш това, което пожелаеш, ти се вкарваш в някакви сапунени опери и се товариш с проблеми и драми. Защо???
Работи, живей сама (при родители) в спокойствие, излизай след работа с приятели, забавлявай се, прави неща, които носят положителни емоции. Отиди да работиш на морето (ако това искаш), персонал се търси здраво и квартира осигуряват. Научи се сама да управляваш живота си. Не се набутвай в къщата на непознати, някъде си, разчитайки на човек, с който си се виждала броени пъти. Какво очакваш, да си мизерувате, да работиш, переш, чистиш и готвиш и за капак да вземеш и някое дете да родиш. И да седнеш на 22-23 г да си жалиш живота и безпаричието. Уреди си живота, учи, живей пълноценно. Зависи само от теб. В безразборни или протяжти и измъчени връзки, щастие няма да намериш, а само драми без чет.

# 65
Едно време баба ми им викаше бараби- хора, които не са научили добрите практики в живота, блъскат си главата, затъват в хаос. Хора, които не могат да поддържат нивото на цивилизацията. Нямат стандарти и идеи, нямат мотивация, правят всичко на принципа проба-грешка. Живот, пълен с драми, в резултат на всичко. Може да стигнат и до консуматорство, и до чалга, и до разводи, но важна е причината, а тя е- липса на вяра, възпитание, граници и цели. Не говоря за материални цели, разбира се.

Да се надяваме авторката на темата да се измъкне от тоя сценарий.

Имам такава позната "бараби". Липсата на възпитание и модела на майка й какво трябва да бъде жената я доведоха до нивото - няма къде да живее. Точно защото години наред като малка е гледала майка си, по този начин, ту с баща й, ту при някой любовник. Този любовник винаги се менеше, не беше едно лице и винаги след 2 срещи той беше "МЪЖЪТ" и след това отново баща й беше "мъжът". Оправна е както авторката, ако можем да вярваме на това което прави но точно както написа "Живот, пълен с драми, в резултат на всичко............." и т.н целия пост.
 Точно тази "бараби", която познавам, винаги се нагаждаше според новото гадже, нов град, нова работа, друг университет, облекло и т.н. и никога не си взимаше поука от старата връзка.
 Авторката сама трябва да разбере, че е твърде малка още.

# 66
Интересно ми е какво се разбира под "бял боклук".
Буквално бяла жена, която спи с черни мъже.  Laughing

Не, такава жена се казва "mudshark". Уайт траш е синоним на trailer trash, ниска прослойка, ама ниска не само заради пари. В България е прослойката на барабите и мъстийките.

И няма нужда да се обиждате- в България лесно се минава между класите, образование има за всички, не се делим чак толкова по произход, но вече има едни хора, които държат на хаотичния начин на живот, въпреки че могат да не го правят.

Не го разбирам това заживяване под един покрив (и последваща раздяла): или правите семейство, или се гаджосвате лежерно, защо са тия битовизми, когато хем няма намерение за истинска връзка за цял живот, хем обаче ставате прекалено близки. Ако няма ясни намерения, няма да заживявате заедно.

Последна редакция: пт, 15 юли 2016, 12:29 от The Siren of Titan

# 67
Щом няма замесени деца , аз не виждам кой знае каква драма. Драма би било - връзка --> дете --> раздяла(развод) --> нова връзка и деца от друг мъж ... Загуба на работа, финансова зависимост от грубиянин ... Ето това за мен е драма в живота, която се случва и на най-интелигентните индивиди.
Момичето е на 21 , има време за всичко и да се осъзнае, и да учи. Щом досега не се е вързала с някое дете или деца , определено не е сексуално неграмотна . Без деца е и по-лесно да се измъкне от всякаква ситуация. Сама е сглупила , но щом си осъзнава грешката , това е добър знак. И най-важното няма невинно дете , въвлечено в нейната грешка. Peace  

# 68

Момичето е на 21 , има време за всичко и да се осъзнае, и да учи. Щом досега не се е вързала с някое дете или деца , определено не е сексуално неграмотна .

Като се погледнат мненията ѝ отпреди 2 години съвсем друга изглежда картинката. Дете няма само поради стечение на обстоятелствата.

# 69
  • София
От нашия вход 2 момичета след у-ще заживяха някъде другаде. Не вярвам просто ей така да са решили да живеят отделно сами, а доколкото зная - родителите нямат друго жилище.
А трета вече е с детенце, има-няма 25.

# 70
Към авторката:
 Аз също съм на 21. В девети клас се запознах с едно момче, което беше с четири години по-голямо от мен. В началото всичко беше перфектно и аз малка и глупава почти заживях у тях. Той е от едно село не много близо до града, в който живея и това пречеше на обучението ми. Ходех рядко на училище, но въпреки отсъствията изкарвах добри оценки. Той започна малко по малко да си показва рогата. Занимаваше се с наркотици, не работеше и разчиташе само на баба си, която работи в чужбина. Искаше да заминем при нея, когато завърша 12ти клас. Аз знаех, че не е за мен, но той ме заплашваше, че ако се разделим, ще се самоубие. И аз му вярвах. Няколко пъти прави опити с хапчета. Завърших с отличен и въпреки, че той не искаше, се записах да уча. Важното беше, че аз го исках. Заживяхме при нашите в града, аз си намерих работа, а той ходеше на различни места за по два/три дни и все нещо не му изнасяше, я работата, я заплащането. Покрай връзката ни бях прекъснала контакта си с приятели и покрай работата отново започнах да общувам с хора. В последствие точно тези хора ми вдъхнаха сили да прекратя връзката си с този паразит. Така след много молби, сълзи и заплахи (от негова страна) се освободих от тази връзка, която продължи три години.
  Причина да го напусна беше и едно момче, всъщност  мъж. След раздялата се събрах с него. Разликата беше огромна. Заживях веднага с  него, защото той така искаше. Подкрепя ме за всичко, когата се издъня на някой изпит даже ми се "кара". Сега чакаме дете и сме ужасно щастливи. Нямаме драми и скандали.
  С това искам да ти кажа, че всичко е поправимо. Ще сбъркаш, ако останеш със сегашния ти шриятел. Ще сбъркаш, ако се върнеш и при предния. Започни нов живот и виж как всичко ще се нареди. Успех!!!

# 71
От нашия вход 2 момичета след у-ще заживяха някъде другаде. Не вярвам просто ей така да са решили да живеят отделно сами, а доколкото зная - родителите нямат друго жилище.
А трета вече е с детенце, има-няма 25.

Това проблем ли е?

# 72
Като ти се роди детето, а може и второ- ще видиш проблем ли е или не. Пък тогава да видим мъжа, който си избрала, колко ще е подкрепящ и стабилен. Да видим как ще те подкрепя при рев в 3:00 нощем, липса на доходи и други екстри. Е, може и да ви се получи де...ако е наистина стабилен. Само че в твоята глава "стабилен" е много разтегливо понятие- то повечето са стабилни в сравнение с дребните престъпници и наркоманчета.

# 73
Защо толкова нападате младите майки? Има ли значение дали ще родиш на 20, 30 или 40?

# 74
Като ти се роди детето, а може и второ- ще видиш проблем ли е или не. Пък тогава да видим мъжа, който си избрала, колко ще е подкрепящ и стабилен. Да видим как ще те подкрепя при рев в 3:00 нощем, липса на доходи и други екстри. Е, може и да ви се получи де...ако е наистина стабилен. Само че в твоята глава "стабилен" е много разтегливо понятие- то повечето са стабилни в сравнение с дребните престъпници и наркоманчета.

Защо така, може пък наистина да е стабилен и да не прави драми че бебето ще реве цяла нощ.Даже може и да и помага.Защо веднага с негативизъм.

Общи условия

Активация на акаунт