Пак ли сбърках...

• 18 587
  • 226
  •   1
Отговори
# 90
Ти може да си щастливо изключение. Надявам се да е така. Ние обаче тук описваме масовия сюжет, осреднения случай, който обикновено не се развива щастливо; който чертае някаква върволица от мъже, безперспективност, изнурителна физическа работа и на зрели години, усещане за пропуснати възможности. Затова не давай себе си за пример, не е педагогическо, така да се каже, може да заблудиш някое лутащо се момиче.

# 91
Nadya_95, самият факт, че не виждаш нещо нередно в действията на авторката говори, че някъде грешиш, без въобще да вземем предвид всичко останало...Дори тя го осъзнава.
Колкото до прослойките на обществото, какви прекрасни лекари, съдии и полицаи си имаме. Бих се доверила на касиерката от "плод и зеленчук", ако не се налагаше обратното. Искам да кажа, че ще мине много време, докато всеки свестен човек заеме място по призвание, а не по други заслуги. И най- вече, когато майките на бъдещото поколение осъзнаят цената си. Аз си мислех на 18, че съм готова на семейство с приятеля си и какви хубави деца щяхме да имаме...Слава богу, разделихме се на много по- простичък етап в човешките отношения. От тогава не съм спирала да се убеждавам, че единственото просто нещо в тях е, че могат с лекота да съсипят най- малко два живота и да провалят някое друго дете. Освен това, читавите мъже не уважават интелектуално недоразвити жени, които са готови да бачкат като волове, само и само на мъжът да му е сготвено.
Обратно към авторката- дори да идваш от най- прецаканото семейство, винаги можеш да си преподредиш приоритетите, да се превъзпиташ и да живееш нормално, с мисъл, която си е само твоя, без излишни емоции. Трябва воля и мисъл, това е.

# 92
Дадох моя пример за да покажа на авторката,че ако се оттърве от тези двамата може да има доста по-добър живот  Peace  не съм казала и че не виждам нищо нередно в историята й. Просто се опитах с добър пример да постигна това, което вие постигате с критики - да и покажем, че не е права и може повече!

# 93
Nadya_95, самият факт, че не виждаш нещо нередно в действията на авторката говори, че някъде грешиш, без въобще да вземем предвид всичко останало...Дори тя го осъзнава.
...

Точно така е: получава се нещо просто -  Nadya_95 се идентифицира с авторката; описва ни идиличния си живот, а самият факт на идентификацията вече говори за комплекси, за незараснали рани. Аз искрено ѝ желая животът ѝ да бъде друг, да е действително щастлив. Но ще е такъв с малко повече рефлексия от нейна страна, с признаване, че ученическият ѝ път е бил погрешен; с опит да предотврати и други такива криввания, а не с толерирането им.

# 94
На мен винаги ми е било чудно какво е това бързане от страна на младите момичета да създават семейства и да раждат деца. Нищо против нямам младите майки, но за всяко нещо си има време. Има време, в което да се учи, има време в което да се поживее и време, в което да се създаде семейство. Защото с появата на децата нещата винаги стават по-трудни. Веднъж, като се създаде семейство и се появят децата нещата коренно се изменят и това е за цял живот. То рано или късно се случва на всеки - защо трябва да се бърза  newsm78 Нито прането ще ви избяга, нито готвенето, нито висенето по градинките с другите майки, нито неспането по цяла нощ покрай бебето.

Nadya_95 - уважавам мнението ти и решенията, които си взела за живота си. Но когато сте млади е добре да се вслушате и в нещата, които ви казват жени, които вече са минали по този път. Защото е много лесно да спориш с всички преди изобщо да си имала дете. Но като се появи детето сама ще осъзнаеш, че нещата изобщо не са такива, каквито си си ги представяла. Даже са толкова различни, че и най-богатото въображение на може да си ги представи преди да се сблъска с тях

# 95
Дадох моя пример за да покажа на авторката,че ако се оттърве от тези двамата може да има доста по-добър живот  Peace  не съм казала и че не виждам нищо нередно в историята й. Просто се опитах с добър пример да постигна това, което вие постигате с критики - да и покажем, че не е права и може повече!

Да, обаче я съветваш да си намери трети!
Аз те съветвам никога да не си напълно сигурна в правотата си спрямо други хора, винаги имай едно наум, което да е вратичка обратно към теб. Да можеш да разчиташ единствено на себе си, преди всичко.

Разбирам желанието за такива импулсивни постъпки, донякъде съм минала през това, но за мен беше достатъчно някъде дълбоко да се прокрадне едно съмнение, че не е правилно. За едно или друго нещо, всеки човек се пуска по инерция, просто да опита и когато опитът е неуспешен, се чудим после "ама защо така стана". Няма страшно, няма нищо фатално, стига да знаеш какво искаш. Тъжното е, че родителите не обясняват такива неща навреме, не те карат да се замислиш, а повеляват нещо, което няма как да разбереш в онзи момент, просто защото не си минал през това.

Последна редакция: пт, 15 юли 2016, 15:18 от Leaves

# 96
  • София
Каквото и да си говорим - на млади години голяма част от самочувствието идва от вниманието на другия (или същия в по-редки случаи  Laughing) пол. Та няма лошо да си намери ако не сериозна връзка - поне гравитиращи около нея мъже, но такива, от които може да научи нещо.

Нормално е Nadya_95 да спори, защото тук ние индиректно атакуваме нейния избор. Аз принципно също съм против, особено с такава разлика, но не познавам хората, може да са моногамни и привързани към семейството, семеен тип.
Щом тя е млада - по-лесно ще се напасне към съпруга си, а той като си има млада жена, няма да заглежда чуждо. Може това да не е моят модел на семейство, но аз съм си чепата, а има улегнали хора още на 20+ години.

# 97
Сегашният добър живот на Надя се дължи не на личните ѝ усилия, а на чиста случайност: заживяла като ученичка с някакъв, занимаващ се с наркотици, не ходела редовно на училище; успяла някак да се отърве от този мъж и веднага заживяла с друг... Не личи особено да е размишлявала около новото си обвързване, чист късмет е, че той се е оказал свестен, можеше да бъде като втория мъж на авторката на темата. Всичко това оставя усещане за безразборност и безпътност, ако трябва да се изразявам по-меко.

# 98

Не, такава жена се казва "mudshark". Уайт траш е синоним на trailer trash, ниска прослойка, ама ниска не само заради пари. В България е прослойката на барабите и мъстийките.

И няма нужда да се обиждате- в България лесно се минава между класите, образование има за всички, не се делим чак толкова по произход, но вече има едни хора, които държат на хаотичния начин на живот, въпреки че могат да не го правят.

Не го разбирам това заживяване под един покрив (и последваща раздяла): или правите семейство, или се гаджосвате лежерно, защо са тия битовизми, когато хем няма намерение за истинска връзка за цял живот, хем обаче ставате прекалено близки. Ако няма ясни намерения, няма да заживявате заедно.

Хм, мастия не означаваше ли помиярка/улично куче без порода/?Имам някакви бегли детски спомени от селото на моята баба.Тя сега щеше да е ведра 104 годишна пенсионерка.Хем не се делим по произход, хем мастии и бараби.Я пак си помисли.Никой не обиждаш, излагаш себе си в момента.

# 99
Да напиша ли разликата между улично куче и домашно в период на разгонване?Хайде, няма.Не е по темата и може да ми изтрият коментара. Laughing

# 100
Интересно ми е какво се разбира под "бял боклук".
Буквално бяла жена, която спи с черни мъже.  Laughing

Не, такава жена се казва "mudshark". Уайт траш е синоним на trailer trash, ниска прослойка, ама ниска не само заради пари. В България е прослойката на барабите и мъстийките.

И няма нужда да се обиждате- в България лесно се минава между класите, образование има за всички, не се делим чак толкова по произход, но вече има едни хора, които държат на хаотичния начин на живот, въпреки че могат да не го правят.

Не го разбирам това заживяване под един покрив (и последваща раздяла): или правите семейство, или се гаджосвате лежерно, защо са тия битовизми, когато хем няма намерение за истинска връзка за цял живот, хем обаче ставате прекалено близки. Ако няма ясни намерения, няма да заживявате заедно.
Абе, жена, с цялото ми уважение,  ама голяма чест ли ти прави да обиждаш? Във всяка тема те гледам как се чудиш да принизиш някого по всевъзможни начини, но досега толкова ниско не си падала. От най-високата класа си ти, да знаеш! Добре, че са тия като тебе, дето сочат с пръст, измисляйки най-цветущия епитет, че майко мила, докъде щяхме да стигнем без светлия ви пример. Уж зряла жена, ама само в гимназията съм виждала подобно грозно поведение. Момичето поне не вреди на никого, освен на себе си, ама тия като тебе само се чудят по кого да плюят. Едно е да си глупав и наивен, съвсем друго е да си искрено злобен човек.

# 101
  • София
На Мамасита все ѝ е крив светът. Време е да си смени ника.

# 102
Към двете 21 годишни момичета.
Има и нормални мнения в темата, но и много кокошкарстване е паднало.
Според мен най-важния извод който трябва да запомните от тази тема момичета е следния цитат на една от потребителките по назад
Цитат
цитат:Запомни едно нещо от мен по повод хора които те нападат с цел да те унижат.Те го правят с надеждата, че така издигат себе си за твоя сметка.Те излагат себе си и възпитанието си на показ, не унижават теб.Успех момиче!

На някои хора угодия няма. Заяждат се с тези които са родили на 40 равни, критикуват грозно и бременна на 21 , критикуват и решилите да раждат след 30. Тяхното раждане най-правилно!
Надя, не мисля че едно дете може да те спре да се усъвършенстваш по нататък. Аз не съм раждала на 21, но мой набор/съученичка роди на 20-21, в момента е университетски преподавател в университета по архитектура, строителство и геодезия, роднина роди на 20 и е от години работещ адвокат. Един пример с популярна личност Йордан Караджов от Сигнал и жена му са заедно от ученическите си години и до ден днешен са заедно и си живеят добре.
Няма такъв закон в живота който искат да ти наложат тук не малко потребителки, че детето което носиш ще провали едва ли не живота ти и че много рано си заживяла с мъж, нещата са мнооооооого относителни.

Другото момиче авторката на темата учи в трети курс е, трудно лесно няма значение издържа се сама. Оправна е все пак и е само на 21. Има шансове за много неща за напред.

Не може да се живее само с планиране и контролиране, само със спазване на правила и норми защото така било прието в обществото като най-правилно. Щастието е в спонтанноста най-вече, и в уникалността на всеки.
Тук някои хора от патологично планиране и контролиране на ситуациите в живота си са се превърнали в безчуствени роботи/машини, имам чувството че са планирали дори и кога ще умрат.

Има една песен на Милена Славова със заглавие "Истина"
Част от нея:
"...................
Припев:
а-а Някой ден сърцето
ще поиска ей това,
което ти си му отнемал,
без дори да си разбрал.
о-о Някой ден сърцето
ще те съди за това,
затова че много си го лъгааал

Никога не казвай да,
когато чувствата ги няма в теб
.........................
........"

Особено при заживяването с партньор "Никога не казвай да,
когато чувствата ги няма в теб", само със сметки колко е  богат и перспективен не става.....
Няма лошо да е образован, богат и перспективен, но това не е достатъчно условие, .....е за някои е.
Някои ще започнат да развиват теории че чувствата и влюбването са до време и изчезвали, не изчезват трансформират се в други приятни чувства с годините ако се задържи връзката, но когато ги е нямало в самото начало няма в какво да се трансформират.....
Планирането и контролирането трябва да са с мярка...

Последна редакция: нд, 17 юли 2016, 01:40 от relativity

# 103
Осъзнавате ли колко е деградирало обществото, в което живеем?!
Търпимостта към ''лошият живот'' се увеличава.
За съжаление, тези хора живеят в своя '' илюзорен свят '' с морала на своето семейство (приятели)....

Цитат
Да възприемаш единствения избор означавало да възприемеш робството. Само страхливите хора били хора на единствения избор.

Липсата на любов и грижа кара малолетни момичета да търсят подкрепа в 22-30+ годишни ''мъже''
Мъж на 30 години не би се хванал с 20 годишна, ако няма някакъв проблем  Peace

Това което авторката нарича ''добър живот'' и реалността са ДВЕ различни неща!
ЗА ВАШЕ СЪЖАЛЕНИЕ Rolling Eyes вие не разбирате значението на думите:
-майка
-баща
-семейство
-морал
-съвест
-отговорност

Надявам се, че детето ще ви научи да обичате !
Защото вие търсите това.... детето ще бъде вашия ''житейски учител''

Искаше ми се българските родители да можеха да дадат добър пример, за да не трябва децата да повтарят грешките на своите родители.

Този начин на живот ви лишава от правото на грешки ....

# 104
Цитат
Мъж на 30 години не би се хванал с 20 годишна, ако няма някакъв проблем  Peace
Въобще не би се хванал  Mr. Green
Дали си вярвате?

Общи условия

Активация на акаунт