Пак ли сбърках...

• 18 607
  • 226
  •   1
Отговори
# 105
Цитат
Мъж на 30 години не би се хванал с 20 годишна, ако няма някакъв проблем  Peace
Въобще не би се хванал  Mr. Green
Дали си вярвате?
^ Първосигнално!
За мен подобна връзка може да бъде нормална само при определени условия!!!
----------------------------------
Един 30-годишен мъж е имал поне една сериозна връзка и целенасочено влиза във връзка с 20 годишна
Може да добавим дете от предишен брак / връзка и гледните точки на двамата са различни  Peace
Двадесет годишната тепърва ще осъзнава какви са семейните взаимоотношения.... и е много вероятно да има ''abusive relationship'' (не намирам български еквивалент)
Мъжът на 30 не може да се промени - знае какво иска и от какво се нуждае Peace

Комуникацията и парите могат да превърнат подобни взаимоотношения в дългогодишен брак
Мъжът е склонен да отстъпва ,но до време...
Зависи от хората и от тяхното развитие,характер и т.н

ПП Жена на 20 от село X и 30 годишен мъж от по-голям ''град'' и дете след първите две години - не звучи добре,но всеки може да прави съзнателен избор и да поема последствията!

# 106
За някои обществото може да е деградирало както чета по назад, ..... но  за мен май доста се е консервирало запечатано с няколко капачки
Връзка между мъж и жена с десет години разлика без значение от годините е толкова нормална,  колкото е нормално да минават колите които сега виждам на булеварда през прозореца. И не е нужно на никой да му има нещо.
Живота при всяка една двойка с 10 години разлика ще се развие по различен начин, както се развива различно живота и при двойките  без разлика. Това което си описала missoni не е правилник някакъв за развитие на такава връзка, а някакъв твой субективен усет/случай.
А какъв е проблема с детето на втората година не ми е ясно ...майка на 22 и баща 32, ...но нямам и намерение  да обсъждам въппроса че ще се развихрят някакви фантастики и надграждане на несъществуващи истории като единствено възможни както се изрази една потребителка.

Всички свръх критикари тук нима много добре сте разбирали значението на думите:
цитат:"-майка -баща -семейство -морал -съвест -отговорност"
И сте забременяли чак когато абсолютно всичко ви се е изяснило! Аз не ви вярвам и съм сигурна че и вие сте  се учили в движение!
Много се е изговорило за родителите/родителското тяло. Момичетата нямат никаква вина че родителите им са такива каквито са, ......съответно и човек с идеалните родители няма никаква заслуга че е попаднал точно на такива, има хора пък съвсем без родители те пък каква вина имат за това.
За щастие биографията е по-силна от биологията. На 21 все още всичко и всякакви промени малки или големи са възможни, дори и надскачане на средата от деството.

Цитат
.............................Този начин на живот ви лишава от правото на грешки .... .................
Никой не е лишен от право на грешки.
Безгрешните майки са само във форум бг мама, ама само на екрана с профила си докато се хвалят, защото другия им живот никой не го знае какъв е. Няма гаранция че ако се ражда след 25, всичко това -"майка -баща, семейство, морал, съвест, отговорност" ще е овладяно и разбрано.
Има една приказка "Умен е този който греши, глупав е този който повтаря грешките си" - аз съм привърженик на нея.
Други са привърженици на следното "Умният се учи от грешките на другите" - но това на практика не е възможно като основна житейска максима защото безгрешни няма

Последна редакция: нд, 17 юли 2016, 18:03 от relativity

# 107
За някои обществото може да е деградирало както чета по назад, ..... но  за мен май доста се е консервирало запечатано с няколко капачки
Връзка между мъж и жена с десет години разлика без значение от годините е толкова нормална,  колкото е нормално да минават колите които сега виждам на булеварда през прозореца. И не е нужно на никой да му има нещо.
Живота при всяка една двойка с 10 години разлика ще се развие по различен начин, както се развива различно живота и при двойките  без разлика. Това което си описала missoni не е правилник ......
Много дълъг пост,но няма никакъв смисъл!
Нали всеки има право на мнение..... Wink
За мен НЕ е нормално!
Всеки може да живее живота си както иска!

# 108
Живота при всяка една двойка с 10 години разлика ще се развие по различен начин, както се развива различно живота и при двойките  без разлика. Това което си описала missoni не е правилник ......
Много дълъг пост,но няма никакъв смисъл!
Нали всеки има право на мнение..... Wink
За мен НЕ е нормално!
Всеки може да живее живота си както иска!

Напротив, постът е изключително смислен, особено в частта морал-съвест-отговрност.Не мисля, че човек за който 10 годишна разлика при сключване на брак с по-млада жена е ненормално, може да направи логическа връзка тук.За това, ще помогна, а той да се сети сам.

Майка ми е била на 20/вече сирак, но работеща по техническата си специалност/, а баща ми на 30/работещ студент/, когато са се оженили.Родила ме е на 21.Бяха отлично семейство, в което разликата в годините никога не е било проблем.Бяха равнопоставени, но и много добре възпитани, почтени хора.Това е заслуга на родителите им.Благодарна съм, че имах моите родители и дали някой счита нещо за номално или правилно, може само да ме разсмее. Laughing

# 109
Надя, като станеш на 30 и си сменила минимум 10 тогава ще си достойна да си даваш мнението. Младите майки тук изобщо не са тачени, все нещо не им е наред, коя с психически отклонения, коя с комплекси, коя искала да върже богат мъж. Не може в някакъв момент да си млад, щастлив и с дете Naughty Whistling

# 110
missoni, Защото не забива поста ми в някоя крайност, за това ли няма смисъл!
Ами не съм човек на крайностите и абсолютните категоризации/констатации като някои патологични случаи тук които не могат да погледнат една ситуация от повече от един ъгъл.
Няма смисъл поста ми, защото има много въпроси, на които нямаш отговор.

Десет години.....та той дори и теоретично мъжа не може да бъде баща на жената, че поради липса на любов и грижа да кара жената да търси баща в бъдещия си съпруг. Следващия път наблегни още в самото начало силно на "За мен НЕ е нормално!"
Защото трагедия тук в този случай с десетте години няма......
Следващия път ще си разделя мнението на две ако ти дълго, може да придобие смисъл, знам ли.

# 111
Не,не,не...
Съжалявам! Аз ви казвам, за мен не е правилно!
За вас е начин на живот и аз го приемам, но няма да скрия истината и тя е :
На 15/20 години не приемам за нормално да имаш битови проблеми,скандали,кредити.... и за мен това е НЕМОРАЛНО! На тази възраст трябва да ЖИВЕЕШ ЖИВОТА СИ!
Да си МЛАД,СВОБОДЕН,БЕЗГРИЖЕН!
Не да търсиш същото на 40 години .... Tired

Аз разбирам и уважавам вашия избор!

# 112
А за мен жена, която заживява с някого без ясна визия и обещание за бъдещето няма никакво самоуважение. Заживява се, като е ясно, че ще е завинаги, а не да му готвиш и чистиш и да се чудиш ще реши ли да си му жена или да каже- ами бяхме гаджета, повече не искам, чао...

# 113
Не,не,не...
На 15/20 години не приемам за нормално да имаш битови проблеми,скандали,кредити......

Мисля че не разбра за какво става въпрос. Смяташ че всеки е пристрастен и защитава собствения си начин на живот.
Не! Аз нямам начин на живот нито с 5, нито с 10, нито с 20 или 30 години по голям мъж.
Мнението ми не е такова каквото изложих защото аз съм в така ситуация.

Е чак за 15-20 годишни никой не е говорил, а за 21......

# 114
Не,не,не...
На 15/20 години не приемам за нормално да имаш битови проблеми,скандали,кредити.... и за мен това е НЕМОРАЛНО! На тази възраст трябва да ЖИВЕЕШ ЖИВОТА СИ!
Да си МЛАД,СВОБОДЕН,БЕЗГРИЖЕН!
Не да търсиш същото на 40 години .... Tired

Истината е нещо очевидно за всички, а не нещо, което някой си мисли или приема за нормално.Да комуникираш с истина е, да казваш какво виждаш, не какво мислиш.Другото е гледна точка или мнение.Не си схванала логическата връзка.Опитай пак.Успех!

Последна редакция: нд, 17 юли 2016, 19:57 от catarina

# 115
А за мен жена, която заживява с някого без ясна визия и обещание за бъдещето няма никакво самоуважение. Заживява се, като е ясно, че ще е завинаги, а не да му готвиш и чистиш и да се чудиш ще реши ли да си му жена или да каже- ами бяхме гаджета, повече не искам, чао...
И как се разбира че ще  е за винаги.
Ти защо не разбра още в началото че брака ти с първия мъж няма да е за винаги.....

# 116
Да, но си беше брак, с идеята, че ще е завинаги. А не гаджелък с идеята, че може да не стане. С брака поне има опит и идея, че ще е завинаги. Или че поне трудно ще се развали работата. С втория брак същото: въобще нямах намерение пробно да заживявам с някого, да ме гледа дали ставам. Ако иска- само сериозно. Ако не- кино и вечери, без битовизми.

# 117
Да, но си беше брак, с идеята, че ще е завинаги. А не гаджелък с идеята, че може да не стане. С брака поне има опит и идея, че ще е завинаги. Или че поне трудно ще се развали работата. С втория брак същото: въобще нямах намерение пробно да заживявам с някого, да ме гледа дали ставам. Ако иска- само сериозно. Ако не- кино и вечери, без битовизми.

В днешно време бракът не е задължителен.Съществува форма на съжителство на съпружески начала.Сигурна съм за Германия, Франция и Испания, защото се поинтересувах във връзка с мой спор с една от потребителките тук.Това, че нещо не съществува легално в България не означава, че не е правилно или нормано.Едно нещо е или не е.Нарича се действителност, другата дума за истина.

# 118
Аз в момента съжителствам на съпружески начала, но е друго просто да се "съберат" без идея защо...без възможности за брак и деца...

# 119
Други са привърженици на следното "Умният се учи от грешките на другите" - но това на практика не е възможно като основна житейска максима защото безгрешни няма

Ами, сериозно ли мислиш, че не е възможно?
Гледаш как някой, който не може да плува, влиза в бурно море на дълбокото и се дави, но вместо да си направиш съответните изводи, решаваш да влезеш и ти, за да провериш що така се удави този човек и да докажеш, че безгрешни няма?
А, стига бе.  Laughing
Ами дави се, щом те влече...  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт