Пак ли сбърках...

• 18 581
  • 226
  •   1
Отговори
# 135
Ами тя вечерта си е легнала в три, душа, затова. Аз на 20 излизах към девет вечерта и спях до късно също.

Пак по-добре, отколкото да си играеш с някой на семейство и да не знаеш бебче ли искаш или аборт.

# 136
  • София
Сирен, ти си имаш 3 деца и задачи за деня - тя няма. Ти може да имаш сума ти планове, тя няма, и за двете ви е ОК.
Преекспонираш планирането на живота. И след като не си вече на 20, няма начин да знаеш как щеше тогава да погледнеш на някого. Като си била толкова организирана и нехаотична - как така не срещна г-н Перфектния веднага, ами трябваше втори опит? Или и това е част от съвършения ти план?

Имам си вкъщи една такава, която спи до 11, и на мен понякога ми идва в повече, но си трая - пълнолетен човек е все пак.

Последна редакция: пн, 18 юли 2016, 13:58 от Cuckoo

# 137
Като за организирана 20-годишна по-големият мъж всъщност е доста перфектен. Даже в това е проблемът- че получаваш някои неща веднага, а нормалното е да си ги изработиш след няколко години брак, да пораснете заедно. Ама тогава не го знаех.

Въпросът е, че има една такава идея, че между 20 и 30 си е време за губене и пълна хаотичност.

А иначе и тогава, и сега, се дразня на загубени дни и мотаене. Някъде четох един съвет- истинският креативен човек винаги става най-късно в 8:00, независимо кога си е легнал. Дори да нямаш перфектни планове за живота, не може да си хабиш дните.

# 138
Защо се сравняваш въобще с тези момичета? Очевидно средата им е такава, зарязани са от родителите си или родителският пример е такъв - да родиш на 20. Винаги е имало такива хора, моя съученичка роди на 16г, в 10 клас, май завърши като частна ученичка. Други две се ожениха след бала, имаха си сериозни приятели от 2-3 години.

# 139
Тук основният въпрос беше безпътицата, в която се е озовала авторката, която е вследствие на погрешни решения - не на 20 години, а когато е била още непълнолетна. Та, ако има критика, тя е срещу бурния интимен живот в ученическа възраст, живеенето с мъже - по села и по паланки, напускането на дома на 15- 16 години, честата смяна на партньорите. Както и да го погледнеш, този начин на живот не е ок. Той е поправим, разбира се, но е нужно в един момент да има осъзнаване на грешките.
Съгласна съм на 100% с това, но ако не се лъжа прочетох едни настроения от сорта на 'ма, как може да си толкова глупава на 20 да си имала сериозна връзка, сега ти е времето да ги сменяш'. 

Мамасита не очаквайте да се преоткрие с такива момичета, ние сме уайт траш muhi

# 140
Не всички жени с ранна връзка са уайт траш, но доста от уайт траша имат ранни и неподходящи връзки. То си личи защо е във връзка и дали е съзнателно решение или е безизходица, навик, някакъв неясен импулс, някой я е грабнал и излъгал...

# 141
Сирен, не е така, повярвай. Аз лично на тази възраст си получих суровия урок и разбрах "що е то мъжът?" и то с 12 год. по-голям от мен. Въпреки, че аз учех(2ри курс), работех, помагах на нашите и не бях изобщо хаотична. Е, случи ми се, не съм живяла с него но вече обсъждахме когато се появи една жена по-голяма от мен с 8 год. и започна да ми обяснява за паралелни връзки и какъв уайт траш съм, че толкова време не съм разбрала. И не искам да ме осъжда някои за това. Урока, които получих е, че съм толкова малка, колкото и наивна бях. Другото е, че разбрах какво е да те сочат прибързано, че си уайт траш защото никой тогава не виждаше колко уча, колко яко бачкам и колко старателно си гонех целите. Е, радвам се за едно, че си научих урока без да стане белята, и беше от първия път а авторката да се замисли, на колко е год. и колко и е капацитета на таванското помещение защото изобщо не осъзнава колко малка е все още за такива обременяващи връзки.

# 142
Как` Сийка,.
НЕ СЪМ ЗАЯВЯВАЛА НИКЪДЕ че цялата информация с която се сдобива човек в живота си  трябва да е задължително от грешки или в по голямата си част.

Погледни от къде започна ?разговора? ти с мен. Дали от потребител  който твърди че бременната 21 годишна няма право на грешки. Или от някакви мои смотанячески изказвания че човек за да разберял дали е отровен цианкалия трябвало да го опита. 
Дали в тази тема се обсъжда възпитание на 2-5 годишно дете защото твоите постове са за такава тема, или поведението на 21 жени на които им е пределно ясно че печката е гореща и ги вълнуват вече други неща по съответстващи на възрастта им.
Явно си същата като Сирената  доставя ти удоволствие да унижаваш хората за да издигнеш себе си. Да изкарваш хората невменяеми, едва ли не разбирали ножа остър ли е чак като се срежат, никой не ме е освидетелствал още.
Никой не може да и отнема правото на живот и грешки на бременната 21 год. млада жена, ……много ясно  че ти няма как да си признаеш каква си била като млада/по млада.
Мъжа с който живее и от който е забременяла нямам намерение да го коментирам както си позволяват с лекота други, аз не го познавам човека за да знам  става или нестава.
Знам само че момичето  е отличник от средното образование, студентка е и знае какво иска да работи.
Вие ги изкарахте едва ли не луди тези млади жени
За толкова раздели и разводи съм чела тук, за първи за втори мъж, за повече мъже, не се ли чувствате неудобно някои тук като искате от хората да са направили непременно правилния избор.

Според теб/вас какъв е изхода да махне детето ли и да се раздели с този мъж въпреки че тя твърди че е щастлива с него, само защото ти и още няколко патологично самовлюбени мислите така. Много ясно че в случая ще бъде грешка да се поучи от теб/вас и вашия живот и съвети, ………и е правилно да следва своя си път/усет и възможни бъдещи грешки.

# 143
А авторката на темата защо да изпуска питомното и да гони дивото, грешките и са на лице/факт, явно неизбежни благодарение на средата, явно и много повече от съобщените в темата. Вместо да се замисли/осъзнае  върху собственото си поведение да ходи да се рови в други животи да разбирала как да реагира.
И всички хора които се хвърлят от висок етаж осъзнават какво ще им се случи, но въпреки това го правят.  
Не всички са като вас с идеален живот, на някои миналото им родителите и средата ги тласкат към самоубийство, на други към заживяване на всяка цена с мъж на 20 годишна възраст …….за да се „спасят“ от усещането за нищо.  Пътя им може да не е правилен, но няма и как да стане правилен със съветници като теб/вас………едва ли не че са утайката на обществото.

Зависи и кой какво разбира под думата грешка ако се коментира тази дума принципно…..за някои е  синоним на смотан и глупав човек,  повод за майтап и присмех, …за други е учител.
Според моите разбирания грешката не е най-лошото нещо даже и не е лошо нещо а неизбежна част от живота искаш или не искаш, по опасни са еднородността, еднообразието.
И тези мои разбирания не са повод за присмех Как Сийка със сигурност.
До колкото повече социални контакти, преживявания  и информация се докосне човек, толкова повече се запълва репертоара му с всевъзможни реакциии и отговори на съответни социални/житейски ситуации.
Трябва задължително да има раздвижване може и в смисъла който съм описала в горното изречение без да има големи драми е емоции, ...............но раздвижването в отрицателен смисъл не трябва да се приема непременно като провал, а по скоро като шанс. Понякога преминаването през грешна постъпка е единствения начин за осъзнаване по съответен казус при този или онзи човек, понякога дори може да е по бързия начин........Грешката внася смут и хаос, хаоса насърчава към търсене, търсенето набира нова информация. И Тази информация е новото зареждане с енергия/опит с която се е сдобил човека благодарение на грешката.

Не грешат само тези които тъпчат на едно място или  не са честни пред себе си. Никой не си планира грешките че да ги избяга предварително, те са по скоро спонтанни и при ?умни? и при ?глупави?

Последна редакция: пн, 18 юли 2016, 20:22 от relativity

# 144
relativity, категорично отказвам да нося отговорност за комплексите ти, както и за странните изводи, които си правиш от моите постове.
Твое право си е, само не ме забърквай в проблемите си с четенето, живота и всичко останало, каквито и да са те.  Peace

# 145
relativity, категорично отказвам да нося отговорност за комплексите ти, както и за странните изводи, които си правиш от моите постове.
Твое право си е, само не ме забърквай в проблемите си с четенето, живота и всичко останало, каквито и да са те.  Peace

Явно си винаги на пост.
А ти само не ме забърквай в странните си представи за комплексирани и проблемни хора.
Както ника ти така ми мисленето ти е клюкарско.

# 146
Не всички жени с ранна връзка са уайт траш, но доста от уайт траша имат ранни и неподходящи връзки. То си личи защо е във връзка и дали е съзнателно решение или е безизходица, навик, някакъв неясен импулс, някой я е грабнал и излъгал...
Ако това е уайт траш, то какво ли е да си излъгана , подведена жена с приключила връзка и деца от нея. Мега уайт траш? Кой е имал само успешни връзки питам се аз. И на 25 , и на 30 може да започнеш неподходящта връзка с идеята да е стабилна, процъфтяваща и т.н. То и разведените едно време са били уайт траш. Peace

# 147
Спекулативно защитничките на авторката на темата изместват основния въпрос. А той не е нашето "порицание" на младостта или критиката на ранния брак (мнозина студенти в първи, втори курс решават да се оженят и в това няма нищо извънредно, някои от тези бракове са и успешни).

Тук основният въпрос беше безпътицата, в която се е озовала авторката, която е вследствие на погрешни решения - не на 20 години, а когато е била още непълнолетна. Та, ако има критика, тя е срещу бурния интимен живот в ученическа възраст, живеенето с мъже - по села и по паланки, напускането на дома на 15- 16 години, честата смяна на партньорите. Както и да го погледнеш, този начин на живот не е ок. Той е поправим, разбира се, но е нужно в един момент да има осъзнаване на грешките.

Ти дали не се увличаш малко с този бурен сексуален живот на момичето?Написала е, че 4,5 години е била с първият си приятел и той й е изневерил, не тя на него.Момичето е имало двама сексуални партьори, не повече.

Имаме срещу себе си млада почти 21 годишна жена, която учи, работи и си плаща потребените сметки както е редно и прави всеки здравомислещ човек, не някаква уличница, която спи с всеки срещнат.Тя няма как да е в безпътица, защото животът е път по който срещаме много и различни хора.Някой доброжелателно настроени, други не толкова.Няма как ние да сме причната всеки път, когато другият ни причинява различни неща, да си го правим сами.За някой неща причината е в нас, за други в другия.

Не мога да приема, че една пенсионерка например, може да бъде ограбена от един хашлак и причината да е в нея, а следствието да бъде ограбена.Толкова по въпроса с причнно-следствените връзки.

# 148
Няма как ние да сме причната всеки път, когато другият ни причинява различни неща, да си го правим сами.За някой неща причината е в нас, за други в другия.

Не мога да приема, че една пенсионерка например, може да бъде ограбена от един хашлак и причината да е в нея, а следствието да бъде ограбена.Толкова по въпроса с причнно-следствените връзки.

Да! В живота всичко е отражение на нашите действия....
Всеки има свободен избор!
Всеки сам определя съдбата си!
Да общуваш с наркомани е избор... тя ''привлича'' такива хора и има нужда от тях. (това е житейски урок) Не може да го пренебрегва или да му се противопоставя- трябва да се осъзнае смисъла на съдбата и хората да се стремят към съзнателен живот.

# 149
Айде ако може без да изпитваш на гърба си общуването с наркомани заради безценния опит.

Всеки с малко мозък може да се поучи от това, което се е случило и се случва при общуванията от този вид на околните и без да се вкарва в подобни "изпитания".
Не всичко, което ни се случва е изпитание, голяма част от сакатлъците са последица от чиста глупост.

Общи условия

Активация на акаунт