Пак ли сбърках...

• 18 604
  • 226
  •   1
Отговори
# 150
...
Имаме срещу себе си млада почти 21 годишна жена, която учи, работи и си плаща потребените сметки
...

Момиче образец е тя, направо въплъщение на морала - ако така напиша, ще се успокоиш ли? И с желанието си да обърнеш на 180 градуса постановката за това кое е "добро" и кое - "зло", кое е "почтено" и кое "безпътно", дали помагаш на младите момичета, дали с ръка на сърцето ще им кажеш, че описаният от авторката на темата път е посоката, която трябва да следват?

Само че самата авторка на темата е недоволна от тази посока. И затова пусна темата.

# 151
Няма как ние да сме причната всеки път, когато другият ни причинява различни неща, да си го правим сами.За някой неща причината е в нас, за други в другия.

Не мога да приема, че една пенсионерка например, може да бъде ограбена от един хашлак и причината да е в нея, а следствието да бъде ограбена.Толкова по въпроса с причнно-следствените връзки.

Да! В живота всичко е отражение на нашите действия....
Всеки има свободен избор!
Всеки сам определя съдбата си!
Да общуваш с наркомани е избор... тя ''привлича'' такива хора и има нужда от тях. (това е житейски урок) Не може да го пренебрегва или да му се противопоставя- трябва да се осъзнае смисъла на съдбата и хората да се стремят към съзнателен живот.

Съмнявам се, че изобщо осъзнаваш това, което си написала, за това няма да споря с теб, че в света има добро и зло.

# 152
  • София

Явно си винаги на пост.
А ти само не ме забърквай в странните си представи за комплексирани и проблемни хора.
Както ника ти така ми мисленето ти е клюкарско.
Ай, сега, като нямаш аргументи, се хвани за ника и мисленето! Mr. Green

# 153
...
Имаме срещу себе си млада почти 21 годишна жена, която учи, работи и си плаща потребените сметки
...

Момиче образец е тя, направо въплъщение на морала - ако така напиша, ще се успокоиш ли? И с желанието си да обърнеш на 180 градуса постановката за това кое е "добро" и кое - "зло", кое е "почтено" и кое "безпътно", дали помагаш на младите момичета, дали с ръка на сърцето ще им кажеш, че описаният от авторката на темата път е посоката, която трябва да следват?

Само че самата авторка на темата е недоволна от тази посока. И затова пусна темата.

Авторката на темата задава въпрос, дали е сгрешила отново.Не пита за "изворът" на своите грешки, за да я връщате 5 години назад и да й вменявате вина, каквато тя няма!Разказва за двете си връзки без обидни квалификации, вероятно с надеждата да бъдем обективни!И да, тя е образец, който си е изплатил сам бързият кредит, за да плати освен своя, но и покривът и сметките на любимия си.Плаща всичко почти година, докато същото това "съвестно" момче си изплаща само собственият кредит и изнемогва от работа и учене.В последствие, когато кредитът му е приключен той иска да скочи на нов, вече жилищен и това същото оплювано от някой от вас момиче, трябва да му стане поръчител.На всичко отгоре той се цупи и муси, като незадоволена госпожица.Върни се и чети!
Ако някой се отнася така с детето ти и го подлага на финасов риск, физическа и психическа преумора, ти пак ли ще се чудиш къде е доброто и злото?Полът тук няма значение.Когато любимият е затруднен и изнемогва, редно е и другият да се напъне, за да бъде преодоляна ситуацията, не да се скатава и да го мятана на ново "изпитание", защото го е преценил добре като съвестен и отговорен човек!Така са живяли почти цяла година и аз не съм оптимист, че ще има положителна промяна в момчето за в бъдеще.

Това е връзката:морал-съвест-отговорност.

Сами си намерете морала и кой е снабден със съвест и кой не е.За мен темата е приключена.

Последна редакция: вт, 19 юли 2016, 21:02 от catarina

# 154
.

Връзка между мъж и жена с десет години разлика без значение от годините е толкова нормална,  колкото е нормално да минават колите които сега виждам на булеварда през прозореца. И не е нужно на никой да му има нещо.
Вкл. между момиче на 15 и момче на 25?

Не го бях видяла това. Ами това  е тема за мъже и жени в случая за млади жени, а не за деца/юноши.
Но дори и  момиче на 15 и момче на 25  поне според моите разбирания са абсолютно в нормата като приятелство.........стига да не става въпрос за бременност и деца.
Аз като бях в средното образование началото на 90-те най малко 5-6 момичета си имаха приятели, става въпрос за възраст под 18 години. Още тогава  имаше настроения  че едва ли не ако до 18-20 годишен си девствен си вече малко или повече задръстен и не си в крак с модата, а след 20 направо  ти има нещо на психиката, ..
Сега настроенията са още повече в тази насока поне според моите наблюдения......изключително голяма  част си губят сега девствеността между 14 и 18, някои и по рано.
Наскоро гледах Черешката на Тортата джуниър с деца на популярни хора. Най голямото дете беше на 14. Две от момичетата заявиха че имат приятели, според майките им било само приятелство без секс, ама те пък да не мислят че им се казва всичко. Особено едното дете на Екимова беше толкова надменно дори и нагло опита се да се разграничи от останалите деца че не са на нивото и като най-зряла цитирам и "отворена" като характер,  и  аз лично не вярвам да не е правила секс още, дори се учуди  че едно от момчетата си няма приятелка.
Бременност не е нормално на тази възраст, но в приятелство  със или без секс трагедия не виждам. Според мен колкото е нормално приятеля на една 15 годишна да е на 15-17, толкова и на 25.

# 155
Тук има някои  хора за които думи като чувства/чувствителност/щастие са за глупаци и наивници,  но чувствата са елемент от човешката душевност, независимо от тях.
Нямам предвид теб в горното изречение Iris04 но ми направи впечатление това за наркотиците, сигурно имаш здрава или сравнително здрава чувствителност колкото и абстрактно да ти звучи това словосъчетание, защо да те влекат наркотиците теб специално. Имаш си вероятно неща които да осмислят живота и ежедневието ти които пак могат да се приемат като вид зависимост, но приятна и която не вреди. – ти нямаш нужда от урок наркотици. Вероятно от уроци на друго ниво/категория имаш нужда не те познавам.
Непонятно ти е защо тези хора взимат наркотици.
На тях пък им е непонятно как се стига до състояние на чувствата и мисълта да се чувстваш щастлив и добре  в кожата си, трябва да си избият някъде смазващото чувство за празнота, някои в наркотици, други в алкохол, трети в хранителни разстройства , четвърти във фатални действия и т.н, някои които не са си намерили отдушник ги връхлитат доста силни тревожни или депресивни състояния с психосоматична телесна симптоматика. А и факт е че наркотици се взимат от всякакви хора и неграмотни и  образовани, така че абсолютна зависимост между наркотици и интелект аз лично не виждам.
На тези хора това им е шанса. Някой да ги разбере защо се чувстват така и да им окаже адекватна психологична помощ да им помогне да се запознаят малко по добре със себе си за да се измъкнат.

Авторката на темата е потърсила помощ от форумни разбирачки. Но ако беше потърсила помощ от професионалист,  няма уважаващ себе си психотерапевт или психолог който да извади  наръчник с готови рецепти от други житейски опити и да налее мозък на клиента си без той да си троши главата и мисленето.
Ще върти ще сучи разговора, ще подава помощни и провокиращи въпроси, до като клиента му сам осъзнае кое е най добре за него.
А осъждането, етикирането и склоняването към конкрете/единствен  начин на мислене от терапевта са направо забранени в тази професия , и дори могат да са повод за отнемане права за работа, ........етикети като "дебил", "нещо зло" и подобни каквито виждам по назад са немислими при една професионална помощ
Здравата или нездрава чувствителност се създават  с доста упорита трайност  в детската и юношестка възраст основно, докато едното не е проблем другото макар и трудно има на къде да се промени малко или много.

# 156

Явно си винаги на пост.
А ти само не ме забърквай в странните си представи за комплексирани и проблемни хора.
Както ника ти така ми мисленето ти е клюкарско.
Ай, сега, като нямаш аргументи, се хвани за ника и мисленето! Mr. Green

Ти преди да започваш пак да адвокатстваш се запознай подробно със случая. И виж наистина кой няма аргументи и отива към най първосигналното и елементарно, че ответната страна била комплексирана и проблемен човек....

# 157
Да.бе. Точно повярвах, че 25 годишен мъж ще има приятелство с ученичка осми клас.

Нормално друг път.

# 158
Да.бе. Точно повярвах, че 25 годишен мъж ще има приятелство с ученичка осми клас.

Нормално друг път.

Явно си изпуснала  най-важното. Най-малко три пъти съм посочила че това е според моите разбирания и усет за живота.........че не намирам 25 годишния за особено възрастен и престарял. Нито мисля че болшинството от днешните 14-18 годишни момичета са девствени.

А ти си забравила да посочиш и един път дор,и че не е нормално но според теб.

# 159

relativity, не си ли чела Чудомир?

# 160
Много е опасно, когато някой е чел-недочел психология...че и с елементи на карма и мистика.

Това не ти е игричка, да си чепкаш душата и какво искала да каже, като те кара да се обвържеш с неудачник.

Има си пет прости хитринки, спазвай ги и се обади след 10 години дали ти е зле. Не ги спазваш- чудиш се откъде ти е дошло...

# 161
Не искам да адвокатствам на ничия страна , но ми стана интересно кои са тези "прости хитринки" !  Thinking
И ако са толкова прости - нека ги прочетем и да предодвратим на 100 процента провала в живота на хората. Peace

# 162
Баба ти не ти ли е казала? Не се омъжвай/жени за външен вид; не взимай стиснат...ей такива работи. И- мъжът да слуша и да ти обръща внимание. Факт е обаче, че "мъжете за брак" понякога изглеждат скучни. Но може да си вземеш мъж за брак, който също да притежава достатъчно добър вид и чар. Но няма да е неустоим като лошото момче. Ще си скучаеш, обичана и обгрижена. Друго си е за 10 години да те състари с 20 с драмите си.

# 163
  • София
Нормално друг път.
Явно си изпуснала  най-важното. Най-малко три пъти съм посочила че това е според моите разбирания и усет за живота.........че не намирам 25 годишния за особено възрастен и престарял. Нито мисля че болшинството от днешните 14-18 годишни момичета са девствени.
А ти си забравила да посочиш и един път дор,и че не е нормално но според теб.
Явно не разбираш нито мен, нито Ирис, или поне се правиш. Та да ти кажа в прав текст:
Не, 25-годишният не е престарял, направо си е младеж. Обаче не съм съгласна да ходи с 15-годишна, която пък още е донякъде хлапе.
Разликата между възраст 15 и 25 е много по-голяма, отколкото между 40 и 55.
Да си ходят с момчета, по-близки до тяхната възраст. Знам, че не са девственици, м/у другото аз не съм чак толкова против трупането на опит, сексът се учи както и много други неща, но  - не с чичковци.
А Ива Екимова е такава еманация на кифла, че лично за мен нито тя, нито дъщеря й могат да бъдат пример за нещо...освен за тоалет може би

# 164
  • София
Ще си скучаеш, обичана и обгрижена. Друго си е за 10 години да те състари с 20 с драмите си.
А скучаенето води до кръшкане... И пак драма. Не подценявам обгрижването, но бих искала и аз да обичам някого, а не само да съм "обичана".
Баба ми казваше: Жените в нашия род се женим късно и си взимаме млади мъже - да ни слушат.

Общи условия

Активация на акаунт