Банята - 26-та тема

• 125 754
  • 732
  •   1
Отговори
# 510
наскоро мъжът и се свърза с мен и му обесник къде минават тръбите.Можеше спокойно да се премълча.
  newsm78
Защо е било необходимо да Ви търси?
Всеки етап от работния процес се оснимва и предава на клиента.
 (отбелязват се разстояния спрямо подходяща отправна точка)
Скрит текст:
ПП В случая е ел. инсталация, но същото се прилага и за ВиК.
Снощи прочетох за "развихрилата" се сага с клиент (съфорумец).
Въздържам се за коментар.

# 511
Drago_2008, пръскала съм тавана с препарат Саво срещу плесен. И стените на фугите вместо да ги търкам съм ги пръскала с хлорен препарат без търкане. Но за первазите ще внимавам, а и ще си ги тествам предварително като напръскам  едно парче.
Благодаря за отговорите на всички.

# 512
Ами нашият латекс за баня е противо плесенен и антибактериален. По фугите на места ако ММ не е пускал вентилатора и не съм била дълго време вкъщи за да почистя банята се образуват заченки на плесен, но никога по тавана и ъглите. У нас плесен нямаме слава богу и ме изненада защо ще ги пръскаш...
Най-сигурното както си писала е да си тестваш Peace

# 513
Мия банята с хлорни препарати (най-често Белина или Доместос), няма вентилатор и прозорец, няма и мухъл.

# 514
  • Русе
Barbabelle
От 8 г. имам стиропорени ъгълчета между тавана и плочките. Боядисани са след монтажа с латекс за баня заедно с таванчето. Абсолютно нищо им няма. Понякога децата са ги пръскали и с душа като си играят.
Никога не съм ги търкала с препарати, те са монтирани на височина 2.60 м, може даже и малко повече да е, нямат нужда от търкане. От какво ще ги почиствате с тези хлорни препарати? newsm78

И при нас е така, но и аз не съм ги пръскала, то до там даже и с препарат не съм чистила. Стоят добре, ние ги харесваме.

# 515
От две седмици използвам новата баня и вратата, която си беше сложена, като купихме апартамента - от талашит взе да се раздува и разлепва. Още като я видях за първи път ми мина през акъла, дали няма да и стане нещо от влагата, но после си казах "е, щом са преценили да я сложат, значи са имали предвид, че ще се мокри, все пак банята е под 3 квадрата и няма място дори за някакво стъкло да се сложи." Винаги след като се използва банята се подсушава, защото не обичам да ми е мокро и казах на домоуправителката за проблема, а тя каза, че едва ли строителя ще покрие смяната на вратата. И сега се ядосвам, че ако трабва да се сваля и касата могат да се повредят плочките. И другото, което си мисля, нормално ли е толкова бързо да се получи проблем с вратата?

# 516
Няма такова нещо при тях, че са "преценили". Това им излиза най-евтино. Ако го купувате по време на строежа и имате поглед и виждане за нещата кое как искате/трябва да стане и си кажете, тогава ще го направят евентуално както трябва. В повечето случаи всичко се свежда до лъскава фасада и вместване в  бюджет с цел максимална печалба... Правят се някакви неща, защото трябва да ги има, а после собственикът да му мисли.
Много бързо се е раздула наистина. Ако се мокри нищо чудно, че така се е получило. Отдолу кантирана ли е поне вратата newsm78 ? Ако не е, то това е довело и до още по-бързото ѝ раздуване. Тези врати не трябва да се мокрят или да се оставят във влажна среда...
Старите врати от едно време ги защитаваше блажната боя. Тези сега имат фугички при снадките на фолиото, с което ги облепват и при кантовете, така че водата и влагата имат от къде да пробият.
Утешение е поне, че ви е нов апартамента и касата няма да е кована с пирони, а е монтирана с пяна. Препязва се и се демонтира.... Може да ви потрябват плочки, за да обърнете касата при евентуален монтаж на алуминиева врата, защото тя няма да има первази и каса като талашитената...

# 517
Попрочетох за драмата с избора на майстори - според моя скромен опит не трябва да се викат приятели и познати за ремонти - могат да се получат множество проблеми, които са лесни за избягване, когато си наемеш фирма. Засега от моите майстори съм много доволна - работят сериозно, но аз съм си наела човек, който организира всичко - той намира водопроводчик, електричар и т.н. и си следва етапите. Казал ни е колко плочки иска, колко паркет, какви кранчета и душове - помага ни с практически съвети. Примерна аз за банята не исках душ-слушалка - но не нях се замисляла как ще се мие тази баня в отдалечените краища без слушалка. Стигнахме до консенсус да сложа хем неподвижен душ, хем слушалка. Сутрин в 8 часа точно пристига камиона и работят без никакво моткане. В петък ми се представя сметката за седмицата - колко часа работа е извършена и какво е направено. Носят си храна и си хапват на открито - имат един час почивка. Не са ми приятели - дори не разговарям с тях. Камо ли да сядаме в кварталната кръчма и да обсъждат с цялата махала ремонта. Представили са ми план кога какви материали ще им трябват и мое задължение е да им ги подсигуря. Някои материали и те ги купуват и ми дават фактурата - те пазаруват с намаление 20 % и това много ме устройва. Като свършат ще кача снимки. Засега смениха тръбите в банята и смениха мастото на пералнята и сушилнята. Организаторът живее на нашата улица и е правил къщите на няколко съседи - от там са ми и референциите.

Майтори - българи не наемам поради ред причини. Мотаят се, пушат, искат да си приказват с теб, да им помагаш, не са организирани и ремонтите отнемат много време. Една приятелка вече два месеца прави кухня, горката. Майсторът идва когато си иска, след работа за по час и трябва да му стоиш на главата. Което аз ненавиждам. Щом плащам за ремонт не искам да участвам по никакъв начин.

Последна редакция: пн, 03 окт 2016, 17:14 от зелено мохито

# 518
Кой магазин препоръчвате за покупка на фугиращи цветни смеси? Спешно ми е.  Rolling Eyes bouquet

# 519
Здравейте, предстои ми ремонт на баня - дългоочакван ... избрала съм си плочки и майстор Simple Smile имам колебания естествено относно някои детайли, но мисля че с Ваша помощ ще си отговоря на въпросите
Конкретното ми питане е : хигиенен душ или комбинирана седалка с функция биде. Благодаря ви предварително!

# 520
Моята баня е почти готова! Вече имам плочки, санитария, шкафове... Остана мъжът ми да сложи таван, осветление и една врата в едната ниша, която се образува. Цял месец ни отне от къртенето на старите плочки до края, аз и очаквах, де.
Колкото до бидето - ние сме с хигиенен душ, реших така, защото имаме стъклен параван и исках да имам някакъв подвижен душ да мия тоалетната, плочките и всичко останало в другата част.

# 521
  • Sofia
Попрочетох за драмата с избора на майстори - според моя скромен опит не трябва да се викат приятели и познати за ремонти - могат да се получат множество проблеми, които са лесни за избягване, когато си наемеш фирма. Засега от моите майстори съм много доволна - работят сериозно, но аз съм си наела човек, който организира всичко - той намира водопроводчик, електричар и т.н. и си следва етапите. Казал ни е колко плочки иска, колко паркет, какви кранчета и душове - помага ни с практически съвети. Примерна аз за банята не исках душ-слушалка - но не нях се замисляла как ще се мие тази баня в отдалечените краища без слушалка. Стигнахме до консенсус да сложа хем неподвижен душ, хем слушалка. Сутрин в 8 часа точно пристига камиона и работят без никакво моткане. В петък ми се представя сметката за седмицата - колко часа работа е извършена и какво е направено. Носят си храна и си хапват на открито - имат един час почивка. Не са ми приятели - дори не разговарям с тях. Камо ли да сядаме в кварталната кръчма и да обсъждат с цялата махала ремонта. Представили са ми план кога какви материали ще им трябват и мое задължение е да им ги подсигуря. Някои материали и те ги купуват и ми дават фактурата - те пазаруват с намаление 20 % и това много ме устройва. Като свършат ще кача снимки. Засега смениха тръбите в банята и смениха мастото на пералнята и сушилнята. Организаторът живее на нашата улица и е правил къщите на няколко съседи - от там са ми и референциите.

Майтори - българи не наемам поради ред причини. Мотаят се, пушат, искат да си приказват с теб, да им помагаш, не са организирани и ремонтите отнемат много време. Една приятелка вече два месеца прави кухня, горката. Майсторът идва когато си иска, след работа за по час и трябва да му стоиш на главата. Което аз ненавиждам. Щом плащам за ремонт не искам да участвам по никакъв начин.
Попрочела си, но никъде в тази тема не става въпрос за приятели и познати майстори, коментират се такива, рекламиращи се тук! Непознати! И не виждам никакъв смисъл от писания на лични съобщения, в които се обсъждат надълго и нашироко недоволства, при вече приключени ремонти...изобщо не ме интересуват! За мен беше важно да прочета това, преди да наема някакъв човек, затова и писах в темата, за да кажа моето мнение! Ако имах тази информация предварително, общодостъпна, която получих на лични съобщения, никога нямаше да наема "въпросния майстор" Румен Янков - rumen_iankov

# 522
    За засегнатите незнам, но аз като информираща се в темата съм благодарна на rumen_iankov за винаги компетентното му мнение и смятам, че темата е за взаимопомощ, а не за разправии. Не вземам страна, аз от майстори вкъщи хубаво не съм видяла, но вярвам, че има и добри. Ще си позволя да дам една препоръка към всички майстори и клиенти : Ако искате да се приключи бързо и безпроблемно купете всичко предварително и плащайте на етап от свършена работа. Ние преди около 20 г. като ремонтирахме нашата майстора, въпреки, че беше наш пзнат ни отказа категорично да работи и започна като купихме и аксесоарите. Така си напаснахме всичко и нямахме изненади ( доставката на ваната се проточи и ако бяхме почнали без налична вана, щяхме да сме без баня 2м. , а не 20 дни).

# 523
  • София
Ето банята на Spate по етапи http://rumen1972.snimka.bg/daily/nyak-de-v-sofiya.928952.37471207
Като беше недоволна от мен можеше да кажеш като бях направил още плочките на пода и да се разделим и да си хванеш твоя приятел с фирмата да ти довърши банята.

# 524
    Ако искате да се приключи бързо и безпроблемно купете всичко предварително и плащайте на етап от свършена работа.
 Peace
Скрит текст:
А пък за такова нещо си мечтаех просто:

И последно прекрасно изпълнение:

[/spoiler]
Бил ли е купен моноблока преди да се прави ВиК-то? (1-ва снимка)
Крана е сложен за долно пълнене.
Скрит текст:
Относно 2-та снимка, както писа Румен, ако плочките на пода бяха положени по диагонал
нямаше да има такива разминавания на фуги.
Еле пък как "лесно"се режат тези парченца  ooooh!.
ПП На банята ми, правена преди 16г-18г всички фуги, (стени, под), във всички посоки се събират,
но закупих подходящите по размер плочки!
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 05 окт 2016, 07:30 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт