Банята - 26-та тема

• 125 746
  • 732
  •   1
Отговори
# 480
Сърдечно благодаря за отговорите  Simple Smile
А вчера най-сетне попаднах на компетентен служител в магазин (да похваля човека в Баумакс Пловдив) и вече си изяснявам нещата. Оказва се, че завъртането на разпределителя на моя стар душ е просто по-старо изпълнение, вече не ги изработвали така...
Благодаря drago_2008 за идеята, нужен ми е само смесител.

# 481
  • софия
Здравейте . И ние в момента се измъчваме с направата на баня , която сринахме из основи . И аз имам дилема относно паравана дали да избера матово или чисто стъкло или матово с някаква шарка. Човека който сме избрали да ни го прави твърди че има продукт който при напръскване на стъклото отблъсква водата и не оставя следи върху него. Каза ми ,че цената е около 35 лв и стигал приблизително за около година ползване. Някой чувал ли е за подобно чудо и ако има такива които са го ползвали да споделят за ползата моля. При нас водата е страшно варовита и се притеснявам от почистването .
Купихме и линеен сифон на Танушев и с мъжа ми решихме да го сложим вертикално на мокрото помещение почти по средата с идеята до паравана почти да не стига вода. Дали и с това не сбъркахме незнам.
Ние сложихме покритие на стъклата, което уж отблъсква водата, но още не ползваме банята. Четох, че се "изхабява" след определено ползване. Можеш ли да питаш и да кажеш какъв е този препарат?

# 482
  • Бг-мама
Да ще питам , аз направо ще си и поръчам, когато дойдат да взимат размерите.  Ще дам и отзив , но след време.

# 483
Ние имаме изградена душ кабина от итонг и плочки. Не съм поръчвала все още стъкла, защото ще си купуваме окомплектовка и ние ще си я монтираме. За сега съм се спряла, стъклото да бъде бронзе, защото банята ми е в бежовата гама. Не знам дали да поръчваме стъклото да има покритие, което отблъсква водата. Някой ползвал ли е бронзе и дали има някакво мнение. Смятам, че така по-няма да се вижда, отколкото ако е прозрачно стъклото.

# 484
Днес бях в една позната, която имаше чистачка за душ кабина. Много интересно, не бях виждала такива досега. Имате ли идея откъде мога да си купя такава?

# 485
И в Икеа продават чистачки за прозорци. Струва 3 лв е и върши работа.
http://m.ikea.bg/bathroom/Bath-Shower-and-Toilet-Accessories/Sho … ries/23480/24611/

# 486
Да, всеки си знае за почиствачката за прозорци. Преди имах такава, но когато си намерих иноксова със стойка за вратичката на душ кабината, прецених, че при баня за няколко хил, мога да се поглезя с една почиствачка, която да не се набива на очи и да върши идеална работа. Качих снимката за идея, все на някой може да се понрави. Няколко секунди отнема да свалиш водата от стените и вратичките на душ кабината.
Имам още няколко неща, които са ми полезни, ще ги снимам утре- за идейки

И при нас линейният сифон е по протежение на стената под душа. Имаме още един скрит сифон/канал под тоалетната. Това по бг стандарт си го искахме. В зап Европа, ако има вана например, то сифон на пода в банята няма. Втори сифон сложихме с цел предотвратяване на наводнение, а не че ще тръгна да мия банята извън душ-кабината със струя вода. Почиствам си я като всички останали помещения.

# 487
  • софия
Да, всеки си знае за почиствачката за прозорци. Преди имах такава, но когато си намерих иноксова със стойка за вратичката на душ кабината, прецених, че при баня за няколко хил, мога да се поглезя с една почиствачка, която да не се набива на очи и да върши идеална работа. Качих снимката за идея, все на някой може да се понрави. Няколко секунди отнема да свалиш водата от стените и вратичките на душ кабината.
Имам още няколко неща, които са ми полезни, ще ги снимам утре- за идейки
Да. Обичам полезни аксесоари и ще ми бъде интересно Simple Smile Почиствачката е такава като тази, която драго 2008 предположи, че е ли? Защото за стойката при нея ми се струва, че се дупчи, а при теб е сложена на самия параван?
Скрит текст:
zvanche
Това е показано.... има ги при някои производители към сериите с аксесоарите за баня:
https://www.amazon.de/gp/product/B001CNQXQY/ref=oh_aui_detailpag … ie=UTF8&psc=1

Зечова, ето такова е покритието, което направихме на паравана.

Последна редакция: чт, 29 сеп 2016, 04:31 от zvanche

# 488
За пореден път ми помогнахте. Благодаря ви, страхотни сте.  Hug

# 489
  • В полите на Витоша :)
И на нас ни предложиха да сложим сифона в сухата част на банята под тоалетната чиния, но се притеснявам, че при евентуално запушване, няма да имаме удобен достъп до него.

# 490
zvanche,

Правилно си забелязала, че тзаи нзакачалка не е с пробиване. А само съм я закачила отгоре на вратичката.
Ето снимка на самата закачалка:
Скрит текст:

това е гърба на закачалката. сложено е нещо мекичко, за да не надира стъклото предполагам:

в този ъгъл от външната страна съм сложила подобна закачалка, когато се събличаш да има къде да си закачиш дрехите.

Нямам закачалки по стените или вратата. Закачалките за хавлии/халати са тип иноксови топчета. Купуват се на бройка и се завиват лесно между ребрата на радиатора, на височина, избрана от теб. Нещо не мога да кача снимката. Ще опитам по-късно пак

# 491
rosss от къде ти е тази закачалка, вижда ми се мнго удобна ?

# 492

ето подобна:

http://promo-zona.com/product/%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D1%87%D0% … D1%82%D0%B0-8592/

като зададеш на търсачка "закачалка за врата на душ кабина" - излизат много подобни.

# 493
Имам нужда от съвет! Правим баня и искам душ кабината да я поставим върху плочките.Имаме баня с душ кабина с корито и ми се ще тази да е директно на плочките.Кой е по добрият вариант и има ли нещо специфично при полагането?Мъжът ми ще я поставя,така,че приемам съвети.Благодаря!

# 494
  • софия
Благодаря, Рос! Ние сложихме закачалка за хавлиите, но тази за дрехи, която си сложила на паравана е удобна и е чудесна идея. Ще сложа и аз, но по-нататък. В момента сме в преместване. Уж се подготвях, уж имах план, вятър работа. Изобщо не знам от къде сме насъбрали толкова боклуци. Ад е.

Общи условия

Активация на акаунт