Банята - 26-та тема

• 125 746
  • 732
  •   1
Отговори
# 495
Имам нужда от съвет! Правим баня и искам душ кабината да я поставим върху плочките.Имаме баня с душ кабина с корито и ми се ще тази да е директно на плочките.Кой е по добрият вариант и има ли нещо специфично при полагането?Мъжът ми ще я поставя,така,че приемам съвети.Благодаря!
Монтирайте я върху готов праг. Директно на земята не е добра идея ако е кабина с колелца и профили. Няма освен това и как да се нивелира на под с наклон за сифон/и. Има и други минуси, които сме обсъждали в предната тема. Аз не бих го направила това. Ето пример за какво говоря. Колелата от многото вода по-лесно се чупят, освен това тези улеи по-които вървят така ще клеясват:

Ако е от този модел ОК

Последна редакция: чт, 29 сеп 2016, 20:47 от drago_2008

# 496
Благодаря, ще погледна предните теми! Ако възникнат въпроси, ще пиша.

# 497
Имам нужда от акъл
Това е нашата вана
Поради факта, че никъде в нея няма улей водата от душа да се изтича във ваната, част от водата се плъзва по горната чисто квадратна повърхност и се излива на пода пред ваната.
Достатъчно да ми намокри любимата постелка от икеа, от плат, много ме дразни това.
Има ли някакъв трик, с който да отвеждам цялата вода във ваната, а не извън нея.
С перде сме, а не с параван.

# 498
     Отново да се включа и аз с моите тоалетна и баня-тоалетната почти я избутахме до плочки, а в банята следва ВИК -то. Имам питане: да сменяме ли подовия сифон, който е ПВЦ, блока е панел от 80 и някоя си година. ММ се притеснява да го разкърти, защото е мозайка и има опасност да направим поразия на съседите отдолу.
    Всъщност сифона като детайл ще го сменяме, но за тръбата, която го присъединява към голямата отходна имаме колебания...

# 499

Chuby, у дома с ваната имаме същия проблем. Старата ни вана, която беше в същата баня също беше така. Единственото, което донякъде спасява нещата е пердето да се пуска вътре във ваната, така локвата е по-малка  Simple Smile

# 500
Chuby, От години съм с вана и перде, но винаги пускам пердето във ванта да виси и няма никаква вода извън нея. Но тогава се иска пердето по-често да се пере.

# 501
  • София
     Отново да се включа и аз с моите тоалетна и баня-тоалетната почти я избутахме до плочки, а в банята следва ВИК -то. Имам питане: да сменяме ли подовия сифон, който е ПВЦ, блока е панел от 80 и някоя си година. ММ се притеснява да го разкърти, защото е мозайка и има опасност да направим поразия на съседите отдолу.
    Всъщност сифона като детайл ще го сменяме, но за тръбата, която го присъединява към голямата отходна имаме колебания...
Къртете смело. В баните има около 10-15см замазка.Сменете пвц тръбите.При някои стари бани тръбите са с обратен наклон.

# 502
Много ми е полезна темата, изчетох я още веднъж отначало.  bouquet
Да върна обратна връзка - купихме хромирани лири, каквито искахме от тук:
http://www.jov.bg/category/6/hromirani-liri.html
Много сме доволни от магазина, имат и всякакви врътчици във всякакви посоки и цветове към лирите.  Simple Smile

Новият ми въпрос е - какво мислите за первазите в горната част на банята - между стената и тавана? Добре ли стоят, от какъв материал има възможност да са и ако са от стериопор няма ли да се сбръчкат, ако ги напръскам с препарат с хлор? Имате ли такива?
Аз не искам такова нещо по принцип, но ММ не иска окачен таван и явно това се налага да се сложи.  Rolling Eyes

# 503
  • Бг-мама
Благодаря на всички включили се по моите въпроси. Някой виждал ли е аскесоари за баня в бял цвят , но не пластмасови. Имам предвид поставката за хавлиите , полицата за шампоаните за тоалетната хартия и т.н Май се водят прахово боядисани , но нищо не откривам.

# 504
  • софия
Благодаря на всички включили се по моите въпроси. Някой виждал ли е аскесоари за баня в бял цвят , но не пластмасови. Имам предвид поставката за хавлиите , полицата за шампоаните за тоалетната хартия и т.н Май се водят прахово боядисани , но нищо не откривам.

Не съм, но не съм търсила, но ако няма в бяло можеш да вземеш това, което ти харесва в наличен цвят и да дадеш за прахово. Не е скъпо и става добре.

# 505
Новият ми въпрос е - какво мислите за первазите в горната част на банята - между стената и тавана? Добре ли стоят, от какъв материал има възможност да са и ако са от стериопор няма ли да се сбръчкат, ако ги напръскам с препарат с хлор? Имате ли такива?
Аз не искам такова нещо по принцип, но ММ не иска окачен таван и явно това се налага да се сложи.  Rolling Eyes
Стиропорът поема големи количества влага. Мисля, че изобщо не е подходящ за баня.

# 506
Barbabelle
От 8 г. имам стиропорени ъгълчета между тавана и плочките. Боядисани са след монтажа с латекс за баня заедно с таванчето. Абсолютно нищо им няма. Понякога децата са ги пръскали и с душа като си играят.
Никога не съм ги търкала с препарати, те са монтирани на височина 2.60 м, може даже и малко повече да е, нямат нужда от търкане. От какво ще ги почиствате с тези хлорни препарати? newsm78

# 507
  • Бг-мама
Званче , благодаря за идеята . Ще се възползвам.

# 508
  • София
Ето на Rosss банята http://rumen1972.snimka.bg/daily/klementina.829069.33708237
тази баня беше доста сложна за изпълнение .От две отделни помещения трябваше да стане една голяма баня.Нямаше как да стане за две седмици.Вариянта беше да се направи като хората или да се претупа работата.След края на ремонта Rosss ме похвали във форума,но след време като и отказах да и правя тоалетната започна да ме оплюва във форума.Въпреки караниците от преди 2 години наскоро мъжът и се свърза с мен и му обесник къде минават тръбите.Можеше спокойно да се премълча.Ако иска Rosss може да потвърди ако иска може пак да ме оплюва.

# 509
  • София
Една тоалетна на офис направена за 10 дена като нямаше забавяне на материали от страна на клиента.Около 40чувала боклук.
http://rumen1972.snimka.bg/daily/ofis-toaletna.928480

Последна редакция: нд, 02 окт 2016, 22:12 от rumen_iankov

Общи условия

Активация на акаунт