Вярвате ли в конспирации и световни заговори?

• 65 908
  • 935
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Това са само декларираните. Индия и Китай са основни производители на лекарствени субстанции.
Индия има сериозна база и технологии.

# 601
Щом казваш.

# 602
Третия, ти си май от подкованите статистици, дето много добре знаят каква част и коя по-точно от фактите да снесат и пред кого.
На теб лично ти отговорих за Ухан, че още преди 2 години Люк Монтание ги каза тези неща - директно ги каза. А лабораторията там е построена от французи и работи върху много американски проекти.
Подобни лаборатории французите са построили само в страните от Югоизточна Азия - над 15. Естествено, зависи кой поръчител за какво ги използва.
Да не говорим, че Франция изобщо не е лидер в тези технологии, но за лидерите няма ясна информация какво, къде и колко.
Да се информираш (и да информираш другите) за подобни неща от извори в И-нет е проява или на крайна наивност, или по-скоро на манипулативни намерения..

# 603
Кои неща е казал Люк Монтание?

# 604
  • Мадрид / София
Всъщност доста повече. В Китай и Индия са стотици.
Е, стига бе, само няколко са, като от 4 степен е само в Ухан. Другите са 3 и по-малки степени.
Няма нищо общо с болница контрола в такива лаборатории. Но че може да се изтърве - може. Не е лесно, но е възможно.
Сега за тази пандемия, дали са изтървали вируса или кой знае какво, дано научим в бъдеще.

# 605
Кои неща е казал Люк Монтание?

Че лабораторията е построена от французи, че понастоящем работи по американски поръчки, че той самият има познати от тази лаборатория, бивши негови сътрудници, че вируса е плод на генно инженерство и това не е нито тайна, нито нещо изключително, че на много места се работи в областта на генетиката с вируси, най-различни, че той, без да го твърди със сигурност, смята, че изпускането на вируса е грешка, може би от немарливост или моментна небрежност, че по не само негови констатации, в  конкретния вирус има поредица от 1000 секвенции с привнесен, чужд за конкретния вирус, произход. И доста други работи каза, в началото в едно телевизионно интервю, което се скъсаха да трият от ютюб и да опровергават на най-високо ниво, впоследствие ив няколко радиоинтервюта.

# 606
  • Мадрид / София
Ютуб има наложено вето за Ковид 19 и знам, че не може да се споменава в повечето видеа, затова сменят думата с друга, за да не се цензурират видеата. Точно с коя част - дали Ковид или нещо друго ще те излъжа, но със сигурност знам, че не чоже да се употребява свободно. Много е възможно точно по тази причина да са смъкнали видеото от Ютуб.

# 607
Значи от много източници го опровергават, но ти избираш да вярваш на него, а не на тези, които го опровергават. Как решаваш, че той е прав, а не тези, които го опровергават?

Бях постнал в първата тема за вируса видео какво представлява лаборатория 4-то ниво. Ето пак го поствам. Обясняват доста подробно всичко. За да го изпуснат не става с немарливостта на един служител, а трябва едновременно поне няколко души да проявят немарливост.
Дълго е видеото, но е интересно.

# 608
Значи:
Първо - аз не съм вярващ и в този смисъл се опитваш да изопачаваш написаното от мен. Не вярвам, но за неща, които не познавам достатъчно се опитвам да определя възможно най-достоверното мнение сред това на хората, които ги познават. А не да лапам мухите, подхвърляни от средствата за масова дезинформация.

Второ - по дадена тема се опитвам да прочета, видя и чуя информация от различни източници, след което, съобразно собствените ми и със сигурност ограничени способности и познания, преценявам кое ми се струва най-достоверно. До момента, в който не открия нещо ново, изглеждащо по-достоверно.

Трето - никога, НИКОГА, не приемам на сляпо мнение на официално упражняващите власт. Преди 100 години Карел Чапек (в романа си Кракатит) е написал - ако политик казва нещо - вярното е обратното.

Четвърто - човека е НОБЕЛОВ лауреат по медицина за изследванията си върху вируси, по конкретно вируса предизвикващ синдрома на придобитата имунна недостатъчност. (много интересен вирус, доста сходен със SARS-Cov2 в процесите при предизвикване на автоимунни реакции Simple Smile Simple Smile )

Пето - опроверженията са в мнозинството си елементарни клевети и изопачавания, прозрачни даже за мен, с нивото ми биология от средното училище, + лични нападки в стил - "изкукал дъртак, отдавна откъснал се от вирусологията, с деменция и не помнещ какво говори и е говорил" - само като ги прочете човек тия опровержения, от които на опровергателите пяна им капе от бяс, му става ясно, че Монтание нещо ги е настъпил по мазола и им яде от десерта.

Мога да продължа да изреждам доводи до 55-то, но какъв е смисъла? Всъщност въпроса е един - кой и защо би защитавал официалната позиция на властимащите и властупражняващите слоеве?
С една дума, както от известно време има една приказка в България Wink
- КОЙ?
 Trollface

# 609
Защо спорите след като вируса на Ковид-19 е по-слаб и безопасен от обикновения Грип-В?!

# 610
  • Мадрид / София
James42,
Въпросът е, че това е твоята истина. Уважава се, само че The_tird вижда нещата по друг начин и неговата/нейната гледна точка също се уважава. Аз съм по-склонна, по-близко ми е варианта на The_tird, макар и в твоя вариант да има разон. Вероятно истината е някъде по средата, но като не сме специалисти, няма как да усетим вярната посока. И говоря за мнения на специалисти, които не излизат по медиите за да ни диктуват спуснатото от горе.

# 611
Значи:
Първо - аз не съм вярващ и в този смисъл се опитваш да изопачаваш написаното от мен. Не вярвам, но за неща, които не познавам достатъчно се опитвам да определя възможно най-достоверното мнение сред това на хората, които ги познават. А не да лапам мухите, подхвърляни от средствата за масова дезинформация.

Второ - по дадена тема се опитвам да прочета, видя и чуя информация от различни източници, след което, съобразно собствените ми и със сигурност ограничени способности и познания, преценявам кое ми се струва най-достоверно. До момента, в който не открия нещо ново, изглеждащо по-достоверно.

Трето - никога, НИКОГА, не приемам на сляпо мнение на официално упражняващите власт. Преди 100 години Карел Чапек (в романа си Кракатит) е написал - ако политик казва нещо - вярното е обратното.

Четвърто - човека е НОБЕЛОВ лауреат по медицина за изследванията си върху вируси, по конкретно вируса предизвикващ синдрома на придобитата имунна недостатъчност. (много интересен вирус, доста сходен със SARS-Cov2 в процесите при предизвикване на автоимунни реакции Simple Smile Simple Smile )

Пето - опроверженията са в мнозинството си елементарни клевети и изопачавания, прозрачни даже за мен, с нивото ми биология от средното училище, + лични нападки в стил - "изкукал дъртак, отдавна откъснал се от вирусологията, с деменция и не помнещ какво говори и е говорил" - само като ги прочете човек тия опровержения, от които на опровергателите пяна им капе от бяс, му става ясно, че Монтание нещо ги е настъпил по мазола и им яде от десерта.

Мога да продължа да изреждам доводи до 55-то, но какъв е смисъла? Всъщност въпроса е един - кой и защо би защитавал официалната позиция на властимащите и властупражняващите слоеве?
С една дума, както от известно време има една приказка в България Wink
- КОЙ?
 Trollface
Седя тук и се хиля.
В първото изречение заявяваш, че не си вярващ и веднага след това в следващите изречения започваш да доказваш, че си точно вярващ както те определих по-нагоре. Ти просто си избираш от многото мнения тези, които подкрепят мнението в което първоначално си повярвал. Този професор Монтание не съм гледал/чел какво е казал, сега търся интервюто за да видя какво точно е казал, защото това е важното, а не какво твърдят, че е казал разни във фейсбук и подобни места. Не намирам засега интервюто, но се чудя защо твърдиш, че не лапаш мухите от средствата за масова дезинформация и след това си лапнал тази муха. Все пак това не е някакъв научен труд с доказателства, а е точно едно нищо не значещо мнение изразено в интервю в средствата за масова информация.
По втора точка повтаряш същото, което си казал в първа, а аз те разбрах как избираш в какво да вярваш още от първа така че нямаше нужда да се повтаряш.
По трета- Да, политиците послъгват, но не винаги. Не само политиците, а много хора го правят, но пък чак да лъжат винаги, такива са само психично болни хора /срещал съм няколко такива праз живота си, които лъжат и без нужда/. Политиците са склонни да лъжат когато им изнася, когато им изнася да казват истината защо да лъжат? А и в крайна сметка остави ги политиците, повечето учени твърдят същото, което и политиците. Или викаш те и учените лъжат? За тези дето вярват, че всички ги лъжат си има точно определение.

Скрит текст:
Цитат
Параноидното разстройство се характеризира с крайно подозрителни мисли. Хората, които страдат от него, вярват, че другите кроят планове срещу тях, без всъщност да имат основания да го правят. Те изопачават думите на останалите, като намират смисъл или послание, които липсват в действителност. Критикуват много, но не понасят критика. Често се използва метафората „планини от къртичини“, която много точно описва параноичната личност.

Параноидното разстройство не е недостатък на характера. Истинският параноик си изгражда напълно погрешни и фалшиви представи за света, който го заобикаля.

Според проведените изследвания между 15 и 30% от хората постоянно изпитват подозрителни усещания и подозират останалите в нещо лошо. Около 42% от изследваните студенти са категорични, че поне веднъж седмично някой разпространява неверни слухове за тях. Цялостното негативно отношение към хората и света е характерна особеност на параноиците.
От какво се страхуват параноиците?

При всеки от тях параноята се проявява различно. Все пак има няколко типични параноидни мисли:

„Говорят зад гърба ми/ наблюдават ме онлайн или офлайн.“
    „Другите хора се опитват да ме изкарат лош или да ме изключат от групата.“
    „Могат да ме наранят или убият.“
    „Хората използват намеци и двузначни думи или изрази, за да ме накарат да се страхувам и да се почувствам зле.“
    „Околните се опитват умишлено да ме разстроят или раздразнят.“
    „Опитват се да ми вземат парите или вещите.“
    „Другите постоянно ми пречат да мисля.“
    „Контролират ме/ правителството ме е взело на прицел.“

Монтание е Нобелов лауреат заради идентифицирането на вируса на СПИН, това е станало преди 35-40 години. Сега е на 88 и е съвсем вероятно да не е със същия акъл както когато се е занимавал с вируса на СПИН. За сходството на Ковид със СПИН той се позовава на някакво индийско проучване, което е било публикувано преди да е разгледано от академичните ръководители /необходима стъпка преди да се публикува научно изследване/. Та след публикуването на това изследване то е оплюто от научната общност, защото така наречените сходства със вируса на СПИН били банални и такива сходства били често срещани сред вирусите.
Ти между другото ваксиниран ли си или смяташ ли да се ваксинираш ако не си?

П.П. За кой би защитавал официалната позиция на властите виж последната точка в скрития текст.

# 612
Защо спорите след като вируса на Ковид-19 е по-слаб и безопасен от обикновения Грип-В?!

Deaf, явно не съм успял да обясня добре, проблема или спора има много малко общо с ковид, с вируси изобщо, с медицина или с каквото искаш друго.
Има общо с манталитет и с убеждението на някои, че са непогрешимите притежатели на истината. И с усилията им да я наложат тая тяхна истина на всеки, до когото се докопат.
Стигат до там, да изопачават основни понятия и категории.
Не ми пречи различното мнение, но няма как да оставя да ми го налагат, още повече, че освен различно, се основава на изопачаване и крайно избирателно тълкуване на някакви реалности. Които не са моите реалности.
Смей се, Трети, това означава, че все някаква работа съм свършил, защото смеха е здраве, тоест допринесъл съм за твоя емоционално-интелектуален баланс.

П.С. Забравих да отбележа, че съм без шапка.

# 613
Конспирация с Ковид-19 има,но тя не е в безсмисленият въпрос коя лаборатория го била изпуснала навън...

# 614
Фундаментален въпрос е дали Нобеловите награди не се дават за угодни на едрия бизнес разработки, събиране безплатно на научна информация и проекти, политики, манипулации от надправителствени организации?!? От един приятел, които се занимава с наука знам със сигурност, че е много трудно или дори невъзможно да направиш публикация в престижно списание и да се занимаваш с големи неща, без да си покрепен от определен пул от учени и компании, където се попада по спорни критерии - има сериозно лоби, цензура, зависимости, дискриминация и с една дума монопол.

Според някои учени СПИН не съществува и никога не е бил изолиран. Ако това е така, значи Монтание е измамник и не чудно защо приглася на останалите за лабораторията в Ухан. Който следи геополитиката ще знае, че върви една хибридна война за дискредитация и подчиняване на Китай. На Монтание се приписват някои изказвания против Ковид вируса и ваксините срещу него. Предполагам, че или са полуистини (за използване на авторитета му или объркване на хората сред информационния хаос) или е останал извън разпределенито на големите пари или пък накрая е проговорила съвестта му. Кой знае?!? Предстои да разберем в следващите няколко години..

Ситуацията малко прилича на приказката на Ханс Кристиан Андерсен "Новите дрехи на царя":
— Гледайте, гледайте, царят е съвсем гол! — извика изведнъж едно дете.
— Господи, чувате ли какво казва невинното дете! — рече баща му и всички започнаха да предават думите на детето.
— Да, да, царят е съвсем гол! — извика най-сетне целият народ.
Царят беше поразен. Нему също се струваше, че народът е прав, ала си мислеше: „Все пак шествието трябва да се изкара докрай!“.
И прислужниците продължаваха да вървят все тъй тържествено след него и да носят краищата на въображаемата мантия.

Последна редакция: пн, 16 авг 2021, 10:34 от Пух

Общи условия

Активация на акаунт