Вярвате ли в конспирации и световни заговори?

• 65 805
  • 935
  •   1
Отговори
# 780

Това е и моето мнение по въпроса. Вярвам, че вирусите се създават, за да си пробутват гадните лекарства.

Аз пък не, защото това означава че са набъркани страшно много хора по веригата, а когато са толкова много няма как да не изтече информация. Струва ми се невъзможно "тайната" да остане скрита сред толкова много посветени в нея, при положение че не е някаква военна структура с нейни си закони.
Няма свидетел няма проблем. Ето елементарно решение за нещо да остане в тайна.

# 781
Не вярвам на абсолютно нищо, което се излъчва по телевизията, всички медии са платени. Случват се изключително много неща по света в момента, слънцето е тръгнало да изгрява, дано успее.

# 782
Има един канал "Цанов напред и нагоре". Там говорят за много такива теории. Много е интересно за гледане. Понякога са представени двете гледни точки на нещата, а човек сам да си реши. Но май повечето теории клонят към "да" на конспирациите.

# 783
Не вярвам на абсолютно нищо, което се излъчва по телевизията, всички медии са платени. Случват се изключително много неща по света в момента, слънцето е тръгнало да изгрява, дано успее.
Ако телевизията излъчи репортаж, показващ как преди 20 години Майк Тайсън нокаутира претендента пред 50 000 публика, и същевременно всеки от тия 50 000 души единодушно потвърждава, че е видял лично как претендента се простира като жартиера на ринга, и няма нито един очевидец, който да твърди, че всъщност Майк Тайсън е загубил, би ли повярвал на някакъв сайт, поддържан от някой, който дори не е бил роден по време на срещата, и твърдящ, че не само че Майк Тайсън е загубил, но дори е бил убит, и оттогава насам сме виждали само двойника му?

Щото това излиза от писаното тук - телевизионните репортажи се потвърждават от стотици хиляди очевидци, и няма нито един очевидец, който да поддържа конспирационните теории за 9-11- всчки те се поддържат от хора, които в повечето случаи не са и стъпвали в Ню Йорк.

# 784
Ако телевизията излъчи репортаж, показващ как преди 20 години Майк Тайсън нокаутира претендента пред 50 000 публика, и същевременно всеки от тия 50 000 души единодушно потвърждава, че е видял лично как претендента се простира като жартиера на ринга, и няма нито един очевидец, който да твърди, че всъщност Майк Тайсън е загубил, би ли повярвал на някакъв сайт, поддържан от някой, който дори не е бил роден по време на срещата, и твърдящ, че не само че Майк Тайсън е загубил, но дори е бил убит, и оттогава насам сме виждали само двойника му?

Щото това излиза от писаното тук - телевизионните репортажи се потвърждават от стотици хиляди очевидци, и няма нито един очевидец, който да поддържа конспирационните теории за 9-11- всчки те се поддържат от хора, които в повечето случаи не са и стъпвали в Ню Йорк.
Всеки дам решава в какво да вярва и в какво не.

# 785
Пак опряхме до вярата.
Има един канал "Цанов напред и нагоре". Там говорят за много такива теории. Много е интересно за гледане. Понякога са представени двете гледни точки на нещата, а човек сам да си реши. Но май повечето теории клонят към "да" на конспирациите.
Изгледах му предаването на този за 9/11. Повтаря с патос и натъртване същите съшити с бели конци теории, които се въртят навсякъде в мрежата и които се оборват с лекота. Е поне не е толкова загубен, че да твърди, че кулите са ударени от крилата ракета или че има анимации, че съвсем би олекнал.

# 786
Те хората вярваха и в светлото бъдеще, други вярват, че таласъми живеят под леглата им.
Не отговори на въороса ми обаче.

# 787
Не точно! Всеки вярва в това което по един или друг начин потвърждава неговия мироглед.

Земята е плоска - нали знаете? Интересно, защо никой не може да ми покаже карта на плоската земя по която мога да измеря дори приблизително разстоянието между две произволни точки.

# 788
Когато останалите са сбръчкали гнусливо нос и не се включват в темата от неудобство, разбираемо най-вряскащите ще да се сметнат за прави, разчитайки на притихналата публика.

За да разсеем малко каубойските божествени амброзии се сещам за една друга конспирация, която аз лично намирам за малко вероятна, но все пак очарователна - Елвис. Става дума за смъртта му - че е инсценирана, че всъщност не е умрял тогава, а е отпрашил нанякъде под закрилата на ФБР, които преди това на няколко пъти са влизали в живота му. Почитателите на краля (сред които и аз разбира се) знаят тази теория, според която Елвис често е използвал името Джон Бъроуз. Във времето около смъртта му някакъв си Джон Бъроуз се появил на летището. И е те така...

# 789
Не знам доколко е вярно, но четох, че Бил Гейтс иска да финансираа проект за затъмняване на слънцето. Технологията ще има за цел да отразява повече слънчевата светлина, предизвиквайки глобален охлаждащ ефект.

Stratospheric Controlled Perturbation Experiment (SCoPEx), разработван от учени на Харвард, ще разпръсне нетоксичен прах от калциев карбонат (CaCO3) в атмосферата - аерозол, отразяващ слънцето, който може да компенсира ефектите от глобалното затопляне.
Звучи ми като филм, но като нищо може да се окаже истина

Тва е старо. Още от първата Матрица.

С толкова много хора на тая земя в момента, винаги може да се разчита, че някой не е прочел книга или научил нещо, и да му се пробута нещо невероятно като истина.

Другия момент е, че народа масово се е измързеливил, не ще да бачка, само простотии му идват на акъла.
Всъщност току-що цитирах мисъл на Достоевски, Дневник на писателя, 1873, 1876 г.
Отворете записаното за Сократ, същите неща ще прочетете.
Само заменете ракетата Томхоук с копието на Ахил Simple Smile Simple Smile

Тоте,  на който не се интересува от Тайсън, позволено ли е да не му дреме жив ли е, умрял ли е?

# 790
Вярването в конспирации е най-лесното и безгрижно обяснение.

# 791
  • инфантилно и разглезено хлапе
Изгледах му предаването на този за 9/11. Повтаря с патос и натъртване същите съшити с бели конци теории

Да бе, разбрахме ти теорията, не е нужно да повтаряш едно и също през няколко поста.

По твоята логика атентатите на американците не били конспирация, щото преди 20 години сте ги гледали по телевизията на черно-бял руски телевизор.
 Обаче според теб пачките евра в шкафа на Борисов са конспирация, независимо че стотици хиляди хора ги видяхме по телевизията...

Странна логика...

Последна редакция: сб, 18 сеп 2021, 22:25 от BlueIce

# 792
Спрете да подхвърляте тези теории през няколко поста и аз ще спра. Той повтаряше същите приказки като теб за контролирания взрив, само дето намеси и термита, а ти него го пропусна. А за Борисов и пачките нямам спомен да съм изказвал мнение. Ако случайно съм се изказал и съм забравил можеш да ме цитираш.

# 793
Изгледах му предаването на този за 9/11. Повтаря с патос и натъртване същите съшити с бели конци теории

По твоята логика атентатите на американците не били конспирация, щото преди 20 години сте ги гледали по телевизията

Странна логика...
Wink
Тц.
Забравяш да добавиш, че това, което ние гледахме по телевизията преди 20 години , са го гледали на живо по същото време наши познати.
Ей тука ти издиша яко “теорията”, че не се е случило...

# 794

Как така? Все пак дали нещо се е случило и по какъв начин са се развили определени събития, може да се разбере именно от свидетелства на очевидци, материални следи, в по-ново време снимки и видеозаписи.

Няма как само понеже сте решили да вярвате в определено нещо и то да стане истина, нещата не работят така.

Общи условия

Активация на акаунт