Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 495
 • Мнения: 2 470
Точно тези филми за Аспаруховци, Асеновци и подобни ми бяха най-ужасни. Може би защото чисто кинематографично бяха мъчно гледаеми. Аз бих гледала нещо не за самите владетели, а за обикновените хора по онова време. Как са живели, бита им.

# 496
 • Мнения: 1 777
Аз бих гледала сериали по книгите на Вера Мутафчиева. Особено "Летопис на смутното време" ще е много интересен. Може да се направят и не толкова драматично-черни, примерно по "Чичовци", нещо забавно за годините след Освобождението. В една документална книга имаше толкова интересни неща за бита в София в края на 19 и началото на 20 век.

# 497
 • София
 • Мнения: 5 261
Ама историята на България не се изчерпва само с двете световни войни и османското владичество... 😁 много е смешно да се каже, че “няма какво да се екранизира”. Да не говорим, че и войните не са само военни действия. Това, че в момента само Ботев, Левски и Паисий са “модерни” като тема, а някои учители не могат да предадат на учениците ценността на останалата част от 13-вековната ни история, не прави историята ни безинтересна. Прави я непозната, включително сред хората, които създават кино и сериали, завършили са университети и уж са чели много книги.
Съвсем отделно е финансирането принципно за такъв тип “костюмни” драми. Да не говорим, че има такива сериали и те са много добри за времето си. Не по-различни от тези на аналогична тематика в другите държави.

Аз бих гледала, стига да са направени добре и ако може актьорите да не са като на сцена в театър, защото декламирането ясно и отчетливо дори и във въпросният лекарски сериал, ме убива!

Последна редакция: чт, 13 сеп 2018, 14:12 от В@ня

# 498
 • Вестерос
 • Мнения: 27 256
Това с декламирането ме отказа да гледам бг сериали преди години. Затова казах, че всичко е много драматично и т.н. Grinning

# 499
 • Мнения: 2 470
То в старите сериали/филми декламирането беше още по-голямо. Да не говорим, че диалозите бяха едни такива безумно книжовни.

# 500
 • София
 • Мнения: 122
"Дървото на живота" беше един много добър сериал.

# 501
 • Мнения: 1 777
За Дървото на живота автора на книгите беше много огорчен как са му изкривили романа и не са се съобразили с него. Аз опитах да го гледам, много изкуствено ми стоеше. Книгите от поредицата съм ги чела частично - те се развиват в много дълъг период от време, общо три части са. От това, което съм чела, може да се направи много интересен сериал, но не и с декламиращи артисти и бутафорни декори.

А тук сме имали и траки, и въобще толкова богата история - само за сюжети.

# 502
 • Мнения: 3
  Филмът за Аспарух, ако не се лъжа, е по книгата на Вера Мутафчиева- "Предречено от Пагане". Книгата е интересна, динамична и много силна. Филмът е стар, но за времето си добре направен.
 В нашата история има много материал за филми. Аз искам да видя съвременен филм за Калоян и Балдуин I (според легенда, убит заради любовна интрига, заплетена от българската царица). Залавянето на граф, кръстоносец, от български цар в комбинация с любовни трепети и интриги, може да стане добър сценарий.
 Скиптично съм настроена не към историята ни, по-скоро ми липсва доверие в правещите кино в България.

# 503
 • Мнения: 366
Бих се израдвала на нова, с модерен комерс прочит, костюмна драма по сватбите на Иван Асен (ака 'Тюдорите'), пък нека е недостоверна  Mr. Green Искам и комедия на историческа тематика в стил 'Ало, Ало' и 'Злостър, черното влечуго', ... щот' тъй се превъзмогват тежки драми, стари рани и преодоляват компекси  WinkНе ми допадна новия Панаир на суетата  от пилотката още Thinking Някак бутафорно ми седеше  newsm78, заради снимачна техника ли, грозни актьори и костюми ли  Embarassed ooooh!, не знам... Peace Поамериканчено и без атмосфера  newsm78


В Мери Шели обаче всичко ми хареса  Heart Eyes

# 504
 • Мнения: 858
Здравейте!
Някой гледал ли е ето този сериал:
https://www.imdb.com/title/tt1077744/
Има го в Рутракер с озвучаване,както и с руски и анаглийски субки.Чудех му се.Ако някой е гледал ,моля  да сподели мнение!
Свалих си първа серия на :
https://www.imdb.com/title/tt3098842/
Отдавна му се каня ,но още не съм го гледала.

# 505
 • Мнения: 2 470
Здравейте!
Някой гледал ли е ето този сериал:
https://www.imdb.com/title/tt1077744/
Има го в Рутракер с озвучаване,както и с руски и анаглийски субки.Чудех му се.Ако някой е гледал ,моля  да сподели мнение!
Свалих си първа серия на :
https://www.imdb.com/title/tt3098842/
Отдавна му се каня ,но още не съм го гледала.

Първия съм го гледала по AXN, за съжаление даваха само първи сезон. На мен ми беше много интересен.

Втория го гледах по HBO GO. Не зная дали все още го има. Не беше лош. Малко странен, но иначе добре направен. За разлико от първия, който е малко лековат, този е по-драматичен и тежък.

# 506
 • Мнения: 2 470
Гледах The Woman in White, със смесени чувства съм. Сюжета беше толкова баван и протяжен, че едвам изтърпях петте епизода. Предполагам, че са се придържали към книгата, защото съм чела друг роман на автора - "Лунния камък" и там действието беше също така мудно и няколко пъти я изоставях и започвах да я чета. От друга страна обаче чисто кинематографично сериала беше много добре направен, актьорите си личи, че доста се стараеха, на моменти преиграваха, а Чарлс Данс направи страхотна роля.

# 507
 • Мнения: 1 777
Някой да знае снима ли се трети сезон на Babylon Berlin?

# 508
 • Мнения: 67
Здравейте ! Обръщам се е молба към Вас за информация относно един сериал.Къде и дали  ще мога да намеря и изтегля Полдарк. За мен този сериал е голямо откритие. Не знам как до сега се съм  раз брала и открила,че са го давали преди време.
Ще бъде много жалко,ако никой не го е качил.
Ще се радвам, ако полyча отговор.
 

# 509
 • Вестерос
 • Мнения: 27 256
В замунда го има.

Общи условия

Активация на акаунт