Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 15
 • Мнения: 1 811
Именно. Три години е давността на периодичните плащания.

# 16
 • София /Абсурдистан
 • Мнения: 7 132
Нищо няма да ви направят, но ще има звънене и психически тормоз. Това са мутренски организации, кой ги знае.
Аз платих едни 15лв към бившата БТК, защото след разговор с адвокатката ми, разбрах, че всяко дело ще ми струва много повече. Не трябваше да го правя, още повече, че бяха минали 10г, но реших да си запазя спокойствието.
Свалете си приложение Блек лист и слагайте вътре всеки номер, от който ви звънят.

# 17
 • Мнения: 13
Определено ще си сваля приложението и ще ги насъбера вътре... Благодаря за съвета Simple Smile

# 18
 • София /Абсурдистан
 • Мнения: 7 132
Те ще звънят от различни телефони, след всяко позвъняване, номерът се "прибира" вътре и няма да могат да се свържат с вас. И си проследявайте дали не са ви дали на съд, че все пак в Абсудистан живеем. От моята адвокатка знам, че всичко може да се поправи, ако е реагирано на време и в срокове. Ако не сте получили призовка, водите се нередовно призован и пак може, но си е повече разправия.
Успех!

# 19
 • Мнения: 27
Не знам, но браточедка ми работи от дълги години в колекторска фирма. По нейни думи такива вземания към мобилни оператори не се дават на цесия, а просто ти звънят да съберат парите.
Но не знам къде е истината.

# 20
 • Мнения: 1 811
За по-големи суми се дават. Понякога продават пакетно. Но такива изостанали, с изтекла давност и т.н. просто правят опити само със звънене, специално С.Г., за да кажат, че ето, признаваш за дълг , прекъсва се давността и трябва да платиш.

# 21
 • Мнения: 1
добър ден днес мен търсеха за някаква сума от а1 или бившия м.тел и ме заплашваха че на кой адерес живея ще ме хърлят в софиския съд  съдя изпланител ще дойде ще ме бият и ще ми вземат пари на сила аз им обясних не работя за сега и това са много пари 985 лв той ще станат 1500 лв и ще ги дадеш на сила незнам но това са мутри и мошеници

# 22
 • Мнения: 13
От началото на месец септември С.Г.Груп ООД започва да образува изпълнителни дела срещу длъжници, дори в случай, че задълженията им да не надхвърлят 20лв. Поканата към длъжниците да погасят задълженията си доброволно е първата стъпка по пътя на събирането и ако до две седмици резултата е нулев предприемаме съдебни мерки. Принудителното събиране се осъществява от съдебен изпълнител, който запорира заплата, банкови сметки, вещи и движимо и недвижимо имущество на длъжниците. Много често таксите и разноските по делото са по-големи от целия дълг, но те са изцяло за сметка на клиента, който изрично е предупреден за това.

От миналата година до сега осъдените лица са се увеличили двойно а крайната сума на дълговете им надхвърля 3 млн. лв.

В момента има образувани над 8000 съдебни производства и броят им се увеличава ежедневно.

През миналата година делата са били над 9000, а от началото на тази година са заведени нови 8972.

Задълженията са както на частни клиенти, така и на юридически лица развиващи или с прекратена дейност.

# 23
 • Мнения: 1 811
Даниел, при заплахи директно подайте жалба в полицията. Дела ще водят, ама 90% няма да ги спечелят. Да си заплашват колкото искат. До съдебен изпълнител се стига чак след дело, решено в полза на кредитора.

# 24
 • Мнения: 13
Здравейте,  знаете ли дали от  С.Г.Груп ООД имат право да се обаждат по телефон на друго лице за да ме търсят. Мисля че имат право само с писмо  да ме известяват. Дали имат право да записват разговора без да са ме предупредили. От няколко месеца съм приключила с Мтел имам документ, обаче никой не ми се е обадил докато не ме потърсиха от тази  С.Г.Груп ООД .

# 25
 • Мнения: 1 811
Могат да се обаждат на длъжника. На друго лице вече минава към тормоз. А откъде му имат номера? Нямат право да записват без предварително предупреждение.

# 26
 • София
 • Мнения: 151
Здравейте,  знаете ли дали от  С.Г.Груп ООД имат право да се обаждат по телефон на друго лице за да ме търсят. Мисля че имат право само с писмо  да ме известяват. Дали имат право да записват разговора без да са ме предупредили. От няколко месеца съм приключила с Мтел имам документ, обаче никой не ми се е обадил докато не ме потърсиха от тази  С.Г.Груп ООД .

По всяка вероятност след като МТел са продали взиманията, има в договора и принципа на суброгацията. Това представлява правото на закупилия цесията, след като е заплатил продажната цена на текущия кредитор, встъпва в правата на това лице/фирма по отношение на трети лица, без значение дали е бил изрично упълномощен за това.

Или казано по-друг начин. МТел е продало задължението (друг е въпросът дали го има) на колекторската компания и та има право да Ви издирва по всички начини, разрешени от закона.

# 27
 • Мнения: 3
Интересно ми е, как МТел са си позволили да продават лични данни? Казусите по които можем да заведем дела срещу С.Г.Груп ООД стават няколко. За тормоз, за изтичане на лични данни, за изтекъл давностен срок, за ненавременно уведомяване за дължими суми. А при мен и за още един, който ще спестя.

# 28
 • Мнения: 1 811
За тормоз - жалбата е към СГ Груп. За личните данни - формално с договора се съгласяваш. Вероятно на повечето хора, на които звънят, са дали само име и телефон, без ЕГН и пр. Макар че при новите регулации в ЕС и телефонният номер може да се приеме. Ненавременно уведомяване - това си е работа на кредитора, като не иска да напомня, не е задължен, то това е в негова вреда. За давност - няма пречка да се търсят и много стари дългове, тя не отпада автоматично, само се подава възражение и показва, че са изтекли трите години.

Чисто имиджово и морално е много лошо поведение от страна на Мтел. Както е лошо от страна на БНБ, че такива като СГ Груп са на практика без надзор, без никакви изисквания и контрол.

Общи условия

Активация на акаунт