Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори

Анкета

Какво да бъде заглавието на следващата ни тема?

Опции:

# 15
 • Мнения: 4 998
Аз не разпалвам страстите, аз давам добронамерени съвети подкрепени с две статии на лекари. Пък който иска и в 15 часа да си води децата голи по пясъка, ама намазани, държим да се подчертае. Като е намазан, значи няма нужда ни от памперс, ни от шапка. Или е голо по шапка? Опитвам се да си го представя просто. Всъщност съм го виждала, та не е трудно да си го представя.  Sick

# 16
 • Мнения: 217
Запис от мен.
На плажа малкият беше с бански с ув фактор, блузката беше с дълъг ръкав. Във водата задължително с памперс за плуване и бебешки пояс и с банския. Ходехме сутрин, най-късно 11:30 си тръгвахме, понякога ходехме пак към 17:00.
Аз не мисля че им е рано за топване във водата, но може би ако имах момиченце щеше да ме е повече страх от инфекция.

# 17
 • Мнения: 4 998
Не е рано и това, което описваш, е правилното поведение на плаж!  Peace

# 18
 • Мнения: 714
Да, а пък ответната реакция е все едно съм го хвърлила в доменна пещ.
Както  и да е, съжалявам, че изказах личен опит в тесногръдо общество.
Със здраве!  Whistling

# 19
 • Мнения: 2 161
Скоро може и да оставим само един потребител да си пише и отговаря в темата, че други мнения освен своето не приема и размахва пръст, ако някой не е на нейното мнение.
Това което си написала е точно така, но тона не е хубав.
Изкажи си личното мнение без да омаловажаваш това на другите. Всеки си има глава на раменете и решава как да си гледа детето.  Wink

# 20
 • Мнения: 577
И ние ходихме на моренце. Излизахме намазани със слънцезащитен крем. Ходехме до 12ч и след 4ч. Под чадър. Случвала се да поседи малко извън чадъра. Цопнахме в морето с бебешки пояс и без пояс. Много й хареса всичко да си играе с пясъка, да си играе в бебешкото басейнче на плажа и вътре в морето. На два плажа ходихме където е плитко и няюа вълни и там я пробвах във водата, като я държа, ами веднага се отпусна на водата и започна да мята ръчички и крачета. Направо ме изуми.
Е хвана ни там и морско вирусче, но мина много бързо. Брат й го изкара преди да тръгнем а ние с мм като се прибрахме, затова не смятам че е точно от морето. Щяхме да го изкараме и в къщи. Всички познати тук с или без море го карат или са го изкарали преди нас.

# 21
 • Мнения: 1 209
Момичета, не се ядосвайте, моля ви. Не приемайте твърде лично мнението на другите. Тук просто обменяме опит и естествено, че накрая всеки сам решава как да постъпи.

На мен лично форумът и вашите съвети са ми ценни.

Групата ни е чудесна и нека я запазим такава.

# 22
 • Мнения: 230
Запис и от мен!
Напълно съм съгласна с Бебоче. На мен също вашите съвети са ми много от полза!
За кръщенето: Кръстихме Гого точно когато беше на 3 месеца. Мина прекрасно в тесен кръг. Той беше малък и му беше много интересно да гледа. Скоро присъствах на друга кръщенка на дете на 1 година е казвам ви скъса се от рев през цялото време. И на мен сърцето ми се късаше. Аз съм привърженик на колкото по-рано, по- добре от личен опит.
За морето: водили сме го на море и ни предстои да ходим пак. Харесва му във водата. Забавлява се много. Мисля че са достатъчно големи за плаж и не им е рано. Дори мисля преди морето ( защото ще е късно чак септември) да ходим на планина за 4-5 дни. Нали така се препоръчва. Simple Smile
Да ви се похваля вчера с мъжа ми официално сключихме граждански брак.  Flutter

# 23
 • София
 • Мнения: 438
Ние също водихме малката на море и много и хареса,  направо се сърдеше когато я изваждахме от водата.

# 24
 • Мнения: 217
Честито, Ина! С моя мъж също нямаме брак, но живот и здраве искаме да сключим догодина.
Аз за кръщенето забравих -малкият го кръстихме на 5 месеца. В тесен кръг, в манастир Св Мина, там имат отоплени зали, че си беше зима. А и това си е моето място, аз не бях кръстена и го направих преди 2 години, защото щях да ставам кръстница! Тогава бях в тежък период, който отмина, за това смятам Св.Мина за наш закрилник. Иначе, не съм дълбоко религиозна, бих казала, умерено.
Малкият доста си поплака, но не толкова от самата процедура, ами от песнопенията, които я съпровождаха. И аз съм на мнение, че колкото по -малко е детето, толкова по-добре.

# 25
 • Мнения: 3 895
Благодаря за отговорите ! Ние ще я кръстим на годинка най-вероятно. В Св. Мина бяхме на чиста молитва, и кръщенето май ще бъде там.
На море окончателно не сме решили дали ще отидем, по-скоро догодина.

# 26
 • Мнения: 1 209
Честито, Ина! Желая ви много любов, щастие, разбирателство и успехи! И нека съхраните за цял живот взаимното си уважение един към друг и доверието!

Днес малката е страшно кисела и нервна. Падна страшен рев. Носих я по пътя чак като бяхме на разходка. И от нашите реве, защото реално не ги познава и помни. И реално изобщо не мога да почина и поспя през деня, както си мислех.

Мисля, че страшно я мъчи зъб, защото по принцип не е такава нервна и ревлива. Давам й Дормикинд днес и Калл огел.

# 27
 • Мнения: 3 895
И ние бяхме на гости днес и като ни посрещнаха бебето се разплака. Леля й щеше да ревне също, а не е като да не се виждат всяка седмица почти.
Аз да чукна на дърво, не ми се е случвало да й давам нищо за зъбките. Нервните изблици породени от такива обстоятелства ги овладявам засега. С кътниците не знам как ще бъде..

# 28
 • Мнения: 230
Благодаря много за милите пожелания!!
Ние мислехме уж преди да се роди детето да сключим брак, но така и не го направихме. Та сега дойде момента. Искам много и църковен брак, но ще е може би догодина, защото в нашия край кумовете трябва да имат също църковен брак. А нашите туко що се сгодиха!
За зъбите и аз мажа Калгел, но в последно време имам чувството, че става по-нервен от него. Друго не съм давала. Мъчат ни отново долни зъби. Отново сме в период на мрънкане в количката. Една нормална разходка не можем да направим. Все трябва да го нося.
Миналата седмица бахме на гости в Пловдив и Гого поплака в началото. Сигурно им е трудно в началото да свикнат и да се климатизират.
Аз доста се отплеснах, но да ви попитам как пътуват вашите бебоци в колата? Мрънкат ли или заспиват при пътуване?

# 29
 • Мнения: 130
Честито Ина!
Ние с мм също нямаме брак, но не сме и мислили да сключваме за сега.. 
Малкия много обича да се вози в колата рита си с крачета и си разглежда, но преди заспиваше много лесно, а сега до като не се приберем да го сложа в кошарата или пък където да си полегне удобно не заспива само мрънка.
За морето не сме обмисляли, но сигурно ще пропуснем тази година. ММ е в командировка и най-вероятно ще го отложим за другото лято. Много ми се искаше да отидем с бебко да се порадва, тъй като той много обича да си плацика във водата, но явно ще се задоволи с басейнчето в домашни условия Laughing

Общи условия

Активация на акаунт