Нейтив учител по английски за деца

 • 4 592
 • 7
 •   1
Отговори
 • София
 • Мнения: 1 635
Здравейте дами,

Търся подходящи уроци по английски за голямата си щерка (7г) и за момента ми се струва, че най-добре ще ѝ се отразят частни уроци с нейтив спикър или същото в малка група. Чудех се дали можете да ми препоръчате някой фриланс преподавател, който идва у дома за уроците?

Видях офертите на Интернешънал хаус, но цената им никак не ме устройва. Ако всички са така ще се наложи да се откажа от тази идея. newsm78

# 1
 • На Дунава
 • Мнения: 268
Знам, че не е баш същото, но ако се насочиш към студенти от СУ и сходни? Много от тях говорят превъзходен английски, а и биха се навили да идват у вас... На някой нейтив спийкър не ми се вижда вероятно да му се  иска да преподава на цена, която бихме приели за добра: за чужденец си е риск да влиза в дома на непознат, чужди квартали и хора, никаква сигурност. Отива много време в пътуване, освен, ако не живеете на близо.... Надали финансово ще е опрял до този доход.
Иначе на пазара вече има немалко добри курсове по английски в групи, водени от нейтив спийкъри и не само. Хелън Дорън за по-малките деца например. Аз лично съм доволна от него, а и не е единственият. Успех!

# 2
 • Варна
 • Мнения: 4 977
Ние също есента тръгваме в Хелен Дорон, въпреки, че сме на 2г. Там цената е по-висока от масовите школи, т.ч. нейтив едва ли ще се намери на ниска цена.
Щом още е идея ще си позволя да изразя мнение като майка, която от рано мисли и се заела с обучението на детето си и търся подходящо място за това, като не желая вкъщи по самоинициатива на родителите детето да се учи. Единствено бих подкрепила процеса с точни рамки, които да не объркват детето. Доста търсих и аз и проучвах като за начало където би било ефективно и изобщо възможно обучението на малко дете, а отделно и вариянтите. Не стигнах до добри отзиви за тези въпросни носители на езика, защото не са филолози, а много малко (ако изобщо някои са) са педагози. От там излязоха въпросите какво правим, щом стигнем до граматика. Дали факта носител на езика е достатъчен.
Ще следя темата с интерес за мнение с този вид обучение, а на авторката успех с избора и нека бъде най-правилния.

# 3
 • София
 • Мнения: 1 635
Благодаря за бързите мнения. В момента още проучвам как стоят нещата с курсове, частни уроци, за да уцеля най-добрия за нас вариант.

Bibiana_, изобщо не се бях сетила за варианта със студенти от СУ. Hug Мислех за българка учителка по английски, която дава частни уроци, но тогава пък реших, че ако ще е гарга - да е рошава.

eli70o0, по-принцип търся учител по английски, който си е учител, а не просто нейтив. Искаше ми се все пак да напредва по малко.

Може би е добре да споделя някакви подробности. Щерка ми говори свободно английски, чете и пише (не толкова добре). В училището, което сме избрали ще започнат да учат английски от трети клас, така че искам да намеря вариант да поддържам езика през следващите две години в най-лошия случай или да напредва в по-добрия. Нямам против организираните групи от по 5-6 деца, но не знам колко лесно ще намря подходящата група, която и да е в определени часове на всичко отгоре.

# 4
 • Sofia
 • Мнения: 15 638
Видях офертите на Интернешънал хаус, но цената им никак не ме устройва.

   Какво разбираш под "приемлива цена"? От любопитство питам, нямам нищо предвид. Simple Smile

# 5
 • София
 • Мнения: 1 635
Видях офертите на Интернешънал хаус, но цената им никак не ме устройва.
Какво разбираш под "приемлива цена"? От любопитство питам, нямам нищо предвид. Simple Smile

Хмм, честно казано нямам представа. Предполагам, че някъде двойно на часовете в група.
Но все пак да не е 50 лв. на час.

# 6
 • Sofia
 • Мнения: 15 638
   Ясно. Peace Ами, 50 лв. са си доста, да.

# 7
 • На Дунава
 • Мнения: 268
Може би е добре да споделя някакви подробности. Щерка ми говори свободно английски, чете и пише (не толкова добре). В училището, което сме избрали ще започнат да учат английски от трети клас, така че искам да намеря вариант да поддържам езика през следващите две години в най-лошия случай или да напредва в по-добрия.
Сега разбирам... Имам същия проблем със сина ми, също на 7 години. Просто не съществува курс по английски, който да е подходящ за деца, които вече свободно говорят езика. Слава Богу, имахме късмета да ни приемат в училище, в което учат английски от първи клас с нейтив спийкър. Не учат целенасочено английски, а учителят влиза в нормален час (математика, физическо, музика, рисуване) и работи с децата по предмета, както би го направил редовният им учител.
Може би и за вас това би бил вариант - някой да се занимава с детето по математика и на други теми, но на английски, без да се търси целенасочено учене на граматика или думи. Това с малко късмет и студент би могъл да го направи, стига да има желание да се подготвя.

Общи условия

Активация на акаунт