Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

"Мини Академия за родители" - обратно на училище

  • 5 492
  • 5
  •   1
Отговори
  • Мнения: 230
За трета поредна година Bulgaria Mall организира събитие, което подготвя учениците и техните родители за предстоящата учебна година. Върнете се обратно на училище на 11 септември, когато ви очаква Фестивал на детското въображение!

А ние сме подготвили страхотна лекционна част, водена от специалисти в областта:

13:00 – 13:30 ч: Музейко: Учене чрез игра

14:15 – 14:45 ч: Калбие Ходжева: За успешна учебна година

15:30 – 16:00 ч: Людмил Стефанов: Стресът при децата и родителската подкрепа

16:45 – 17:15 ч: Цветелина Камова: Как да отгледаме иноватори

Участието е безплатно, но изисква предварителна регистрация.

Очаквайте забавни и образователни работилнички – Rockschool.bg, Компютърна академия It Step, Училище по роботика “Robopartans”, LeadersPlay и Забавна Математика – Fun Mathematics.

Не пропускайте и края на Фестивала на детското въображение, защото тогава пред всички присъстващи ще изтеглим страхотни награди.

Родители, погрижете се отсега за бъдещето и успеха на своето дете! Ученици, започнете учебната година с много забавления и полезни занимания!

Очакваме ви на 11 септември на „Обратно на училище“ от 11:00ч. до 19:00ч. на ниво партер в Bulgaria Mall. Заповядайте, за да се забавляваме заедно!

Последна редакция: вт, 23 авг 2016, 09:16 от Редактор*

# 1
  • Мнения: 230
Знаеш ли, че от теб и твоето дете зависи дали учебната година ще е добра или лоша? Разбира се, всички искаме учебната година да е успешна. Но как? Калбие Ходжева - СуперМама кани теб и твоето дете заедно да създадете предстоящата учебна година, такава каквато си я представяте. Ще ви очакваме на 11 септември, не забравяйте да се регистрирате.

Калбие Ходжева е Акредитиран коуч към Международната коучинг федерация. През последните 6 г. работи с родители в посока как да се разбират с децата си. Вярва, че щастливите родители могат да отглеждат и възпитават щастливи и уверени деца, така че светът да бъде по-спокойно място, изпълнено с детски смях.

Създател на supermama.bg, както и общност за подкрепа на родители www.facebook.com/KalbieSuperMama.

Майка на 19 г. момиче.

# 2
  • Мнения: 230
Освен Мини Академия за родители - обратно на училище, на 11 септември, като част от Фестивал на детското въображение, нашите домакини са подготвили много интересни работилници за най-малките гости.Вижте всички работилнички тук.

Последна редакция: пт, 02 сеп 2016, 16:23 от Академия за родители

# 3
  • Мнения: 230
В почивките между лекциите можете да се запознаете с Еврооптик, които ще се погрижат за зрението на вашето дете с безплатни очни прегледи.


# 4
  • Мнения: 230
Първият училищен ден може да е тревожен за много деца. За стреса и родителската подкрепа в този момент, ще си говорим с Людмил Стефанов от Психологически център "Аз и Ние". Ще ви очакваме, датата е 11 септември, не забравяйте да се регистрирате.

Людмил Стефанов е психолог с над 20 годишен практически опит. Консултира деца, родители, партньорски двойки. Автор е на помагала, насочени към интерактивна работа с деца, превенция на агресията, както и на книгите “Философско четиво за деца” и “Социална работа по законите на семейната система”. Води групи за личностно развитие, обучава родители, учители, социални работници по всички теми, касаещи детското развитие, връзката деца-родители и начинът, по който функционира семейната система. Обучаван е в Позитивна терапия, Краткосрочна терапия, НЛП, Системен подход в психотерапията. Консултантската му и терапевтична практика е свързана с дейността на създадения от него и съпругата му Мариела Михайлова-Стефанова Психологически център “Аз и Ние”.

# 5
  • Мнения: 230
Иноватовността не е дарба или рядко качество на избрани хора. Тя е умение като всяко друго - като работата в екип, като решаването на проблеми, като критическото мислене. А уменията се учат и развиват и всеки може да ги овладее, за да успее напред.

Цвети Камова е майка на Сони (5 г.) и Ани (3 г.). По образование е политолог, след това е специализирала международни отношения в София и европейска енергийна политика в Ница, Берлин, Рим и Брюксел. Дълги години управлява проекти както в сферата на традиционните, така и на възобновяемите енергийни източници, докато не се появява първият й син – Симеон, който преобръща личните ѝ и професионални приоритети.

През лятото на 2015 година Цвети създава Red Paper Plane – нова концепция за учене и игра, които успешно стимулират редица от уменията на 21-ви век. Мисиите са тематични предизвикателства (Мисия: Картограф, Мисия: Космонавт, Мисия: Главен готвач) за цялото семейство, които продължават по 20 мин. на ден, в продължение на няколко дни. Играта е основана на установения процес за решаване на проблеми по креативен начин дизайн мислене (design thinking), който Цвети адаптира за прилагане у дома с деца на възраст между 3 и 6 години.

Една година след старта на Red Paper Plane, страните, в които мисиите се играят са вече 74. Методологията е развита както за игра у дома, така и за работа с група деца в детски градини, общностни центрове и начални училища – от Индия и Южна Африка, чак до Швеция, Сингапур и Австралия. Иновативният подход беше забелязан от най-големите дизайн и родителски сайтове в Америка (Swissmiss, D.A.D., Fatherly) и оценен с голям потенциал от педагозите в Stanford d.school и Harvard Center on Developing Child.

Общи условия

Активация на акаунт