За майчината обич...

• 15 058
  • 98
  •   1
Отговори
# 15
Идея си нямам.
Но и не бих се зарекла никога какво бих или какво не бих. Peace
Зависи..от причините, от ситуацията, от мотивите, от разбиранията ми и тн.

# 16
  • София
За какво говорим обаче: престъпление от типа "пържени зелени домати" или такова, което може да се повтори.

Ако си майка на Митьо Очите?  Whistling

Ако баба ми беше мъжка...

Митьо Очите или който и да е престъпник си има дълга предистория в семейството си, после хората, които са го издигнали, средата и въобще 1000 обстоятелства.

# 17
За какво говорим обаче: престъпление от типа "пържени зелени домати" или такова, което може да се повтори.

Ако си майка на Митьо Очите?  Whistling

Въпросът е тя за кои точно убийства знае. В смисъл- сигурно вижда, че момчето й не е академик и шахматист, но и не е безпричинно агресивен.

Светът на мокрите поръчки и мафията е друг.

Не бих простила убийство на невинен, психопатско поведение, използвачество. Ако стане мафиот- има skin in the game и може да го отнесе (то и го отнесе де). Избрал е да вади нож, знае последствията, няма какво да се прощава- пак пази някакъв кодекс на честта.

Но ако е невестулка и само твори злини- тогава не бих простила.

# 18
Майка ми не може да ми прости, че съм се родила, тъй че аз за майчината обич знам от Бамби и каквото съм видяла от родители на другарчета.

# 19
  • София
Като стана дума за невестулки - от няколко години наблюдавам едно "детенце", което спретна такава интрига, че скара 4 семейства. Майка му го мисли за ангел небесен.

# 20
Трябва да гледам пак Секс игри:) там нещата са интереснички, ония минаваха за супер примерни деца. Перфектни направо.

# 21
Ако се стигне до такива престъпления, сигурно първо бих търсила вината у себе си. Как се е стигнало до там, какво не съм дала, показала, направила и т.н. Как не съм усетила и въобще всичко, което ще може да се намери като въпрос.

Дали бих простила е рано да се каже. Детето ми е само на 5 и не знам какво ще ни сервира живота. Нямам идея като какъв човек ще израсте. За сега контролираме всичко, но съм с ясното съзнание, че ако не сме си свършили добре работата, пубертета ще ни разкаже играта.

Съдейки по моето възпитание и семейна среда, съм по-скоро склонна да вярвам, че всичко се дължи на стабилна психика и индивидуални черти на съответния човек. Моите родители не са разбрали що е то тийнейджър, обаче само аз си знам какви съм ги вършила. Оцелях, поумнях, пораснах и се взех в ръце.

# 22
  • София
Майка ми не може да ми прости, че съм се родила, тъй че аз за майчината обич знам от Бамби и каквото съм видяла от родители на другарчета.
уф, ти пък...

мисля, че не знам при какво поведение, обстоятелства и т.н., нещо ще се прекърши в мен, спрямо детето ми.
много е относително, както много други неща.
към момента съм с розови очила и в очакванията си за неговото поведение, и за себе си като реакция...

# 23
  • на брега на морето
Ако убие нарочно брат/сестра/родител?
Имаше филм, забравих му името, пубер ослепи сестра си със стрела, уби баща си и подпали съучениците си. Майка му му прости всичко.

# 24
  • София
Бай, бабо, да не те среща мечка.
Не знам какво бих простила и какво - не, но съм сигурна, че до последно ще търся оправдания за детето си.

# 25

Под "няма да простя" разбирам, че ще ги изгледам, но няма да държа да изградим наново връзка като възрастни хора. Ще изчезна от радара, вероятно няма да ме е грижа да им подсигурявам наследство, ще си изхарча парите или ще ги даря.
[/quote]

И аз така. Не мога всичко да простя.

# 26
Тия дни чух историята на наши познати лекари. Той хирург онколог, майката педиатър, единствен син, който избира кариера на мафиот в бандата на килърите. Заедно със свой приятел син на учителка по математика. Обаче бандата е разбита, сина на учителката успява да се измъкне, никой от семейството му не знае къде е, докторският син е в затвора и единствената му перспектива е да сключи сделка с прокуратурата и да предаде останалите. Педиатърката се разболя от рак и умря, хирургът вече не практикува.
Не знам мен какво ме чака и макар, че аз нямам чак такава кариера съм си обещала да не позволя детето ми да ме съсипе и всичко за което съм се борила да рухне, заради един неблагодарник и мързел.

# 27
Цитат
Защото майчината обич е безкритична, безкористна и саможертвена, майчината обич прощава всичко: гневни изблици, безразличие, неблагодарност или жестокост. Майчината обич е черна дупка, която поглъща всяка критика, опрощава всяка вина, оневинява всяко светотатство, кражба и лъжа и превръща и най-долната постъпка в нещо невинно…
Опа! Нищо не остана!
Дори убийството.

Джоан Харис, sineokomomche

Е, мами, майчета и майки, съгласни ли сте с твърдението, че една майка може да прости абсолютно всичко, дори убийство?
Какво никога не бихте простили на вашите деца?
Какво значи "да простиш"? Прощава жертвата, не майката..А майката рядко е жертвата. А и да е жертвата, за да изпадне до това положение и тя има грехове и знае добре как се е стигнало до там да бъде жертва на собственото си дете, значи съвестта и не е чиста.
Тоест писанията на въпросния господин са тенденциозни.
Пише си нещо господина ей така, да има кво да прави..
Майката това, майката онова.  Все едно говорим за Девата. Майката е човекът, оформил престъпника такъв, какъвто е. Нормално е  да застане на негова страна-едни и същи гени носят. Кръвта вода не става. Каквато майката, такова и детето.

Последна редакция: ср, 31 авг 2016, 00:25 от weissbier

# 28
  • София
еее, weissbier, не само майката формира.

# 29
еее, weissbier, не само майката формира.
Учителят по физическо също.

Общи условия

Активация на акаунт