При ОКТОМВРИйките настава оживление, стягаме се за родилно отделение

• 69 220
  • 738
  •   1
Отговори
# 165
Нито един болничен не съм платила ...  newsm78

Аз също. Зависи от къде се взимат болничните.

Аз днес бях на преглед и запис на тоновете. Изместихме секциото за още по-скоро -21.09, тъй като шийката ми е силно скъсена, но според доктора може и до тогава да не остискам. Та от днес съм в очакване  Rolling Eyes Хем се радвам, че ще си гушна бебка по рано, хем нещо взех да се спичам  #Crazy Дано поне до тогава да си стои в тумбака. Praynig
За кърмата и аз все още нямам нищо.
А вие подготвяте ли гърдите си по някакъв начин? Мажете ли се с някакви кремове?

# 166
купих си крем за зърна и тъй седя и си го гледам - абсолютно нищо не съм правила , четох някаква идиотщина в нета, че трябвало зърната да се загрубеят с търкане с хавлия преди кърменето  moresmile

Четох доста по темата и мнението на повечето спецове е , че зъ,ната се на,аняват, когато бебето не засмуква п,ави.но, тогава може да се ползва такива к,мове иначе не би.о нужно

# 167
Ооо това със търкането и аз го срещнах някъде  #Crazy. Звучи ми болезнено а и предизвиквало контракции, така че ще си го спестя.

# 168
  • Пловдив
Полагат се 14 дни болнични по закон, след него се дава само след лекарска комисия от трима лекари, който важи за 30 дни, за което в някои болници се заплаща. След 180 дни от комисия, вече трябва да се премине ТЕЛК. През периода, в който се взима, дните не трябва да се застъпват или да остават дни "дупка". А 45 - дневния преди термин си е част от "майчинството" и се полага на всяка мама  Peace

# 169
На мен ми се получи една дупка от два дни пък всичко си е ок..

# 170
kalla аз имах на предвид, че този болничен си е по закон и е задължителен. другите болнични ти ги дават ако ти поискаш или лекаря ти настоява за да си почиваш.

аз сега като споменах че имам коластра вече да не решите че който няма , няма да има кърма. това няма общо!!! предния път кърмата ми слезе 2дни след раждането и кърмих успешно 13месеца.

и сега и предния път съм правила само 1 нещо - веднъж в седмицата (от началото на 9м) мажа зърната с лансинокс. такива търкания с кърпа и тн според мен са прекалени и наистина предизвикват контракции

# 171
Аааа за тези болнични ... това ме навежда на спомен, че в началото на бремеността ходих при една прехвалена докторица и тя веднага се юрна да ми дава болничен, но не уточни, че той се плаща по 30 лв.
Аз си работих до седмия месец, но в жегата на август вече ме мързеше ужасяващо, а ни предстоеше и местене и ремонти и тогава взимах болнични, даже и 30 дневен с комисия, но от поликлиниката, където си ходя на ЖК и нищо не съм платила. Laughing

# 172
Аз съм решила нищо да не правя със зърната.
После ако се разранят ще взема някакво кремче да ги мажа.Като цяло за седмица нещата се нормализират.
Относно имането или нямане на коластра преди раждането нищо не означава.

# 173
  • Пловдив
На мен ми се получи една дупка от два дни пък всичко си е ок..

Може и да не е проблем   Peace
На мен счетоводителката ми така ми каза, може би защото съм самоосигуряваща се, сигурно е по - лесно за нея така  newsm78

# 174
И аз имах дупка от 4 дни преди 45 дневния. Пуснах си отпуск за тях и нямаше проблеми.

# 175
Момичета знаете ли къде в София има  магазин с голям избор на сгаваеми легла. Решила съм такова да взема , ама нищо не харесах за сега. А то време не остава , много се замотах нещо ..... #Crazy

# 176
Има един магазин в софия с ликвидация на всички стоки, 80% отстъпка. Ще затварят магазина... обаче сега забравих как се казва, нещо с П... ако някой се сеща да го каже. Ако не аз после ще пиша като се сетя!

А някой с ужасни горещи вълни, не нормални, а направо да не можеш да дишаш, седиш, спиш и тн....? Много ми е гадно, направо завирам!

# 177
За мамите на държавна работа дупката от 1 ден дори е проблем, така че трябва да се следят тези неща. Иначе и аз никога не съм плащала болничен, а излязох още в края на 4ти месец.
Иначе онзи ден взехме една кошара сгъваема за в майка ми да стои и това нещо след като го разгледах по-подробно ми се стори абсурдно да се ползва за постоянна кошара - неудобно ми изглежда, ниско, нестабилно... аз взех дървена, горе-долу класическа, но във всички магазини и всички приятелки ми опяваха как сгъваемите били по-удобни. Само аз ли съм лудата, че съм на коренно противоположното мнение?
На тонове още не съм ходила, утре може да ми е първия път и мисля вече да уговоря доктора да се чувства ангажиран с мен.
А бебко си рита ли рита, не спира този малкия... а мама е все по-тромава. Онзи ден се претеглих и се изумих как за 6 дни съм качила 2.5кг. Това въобще реално ли е според вас? То ако продължавам с това темпо и ако изкарам целия 9ти месец аз няма да мога да мина през вратата да вляза в родилното..  #Crazy newsm78 #2gunfire

# 178
  • София
Premaman е магазинът с до 80% отстъпки. Аз обаче останах разочарована - нещата, които ми трябваха, не бяха хубаво намалени, а качествените стоки бяха със свалени етикети и разпределени за връщане към доставчика (т.е. не се продаваха).

# 179
Иначе онзи ден взехме една кошара сгъваема за в майка ми да стои и това нещо след като го разгледах по-подробно ми се стори абсурдно да се ползва за постоянна кошара - неудобно ми изглежда, ниско, нестабилно... аз взех дървена, горе-долу класическа, но във всички магазини и всички приятелки ми опяваха как сгъваемите били по-удобни. Само аз ли съм лудата, че съм на коренно противоположното мнение?
Аз съм на същото мнение. Взех дървена + сгъваема за игра/пътуване/друга стая, но основното спане ще е в дървената.

Килата може да са от задържане на вода.

Общи условия

Активация на акаунт