Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 11 септ. 2016, 08:56 ч.

Австрийска тема - №53

 • 74 155
 • 469
 •   2
Отговори
# 465
 • Мнения: 2
Здравейте момичета ! Четох, четох и не можах да намеря точен отговор на няколко въпроса за бременността и майчинството в Австрия, и ще бъда много благодарна ако някоя от вас успее да ми отговори! Мъжът ми заминава за Линц след три седмици, а аз съм в 7-ма гест. седмица, плануваме до 2 месеца и нас със малкия да ни вземе...Въпросите са ми - имали срок до коя гест. седмица трябва да се регистрирам като бременна в Австрия , за да мога да ползвам майчинство и задължителни ли са биохимичен скрийнинг и феталната морфология за да взимаш майчинство? Благодаря предварително и желая на всички ползотворна и усмихната предстояща седмица!!!

# 466
 • Пловдив
 • Мнения: 2 729
Колкото по -рано , толкова по-добре. Преди майчинството има доста др неща . Да си здравно осигурена към мъжа ти например, за да може да ходиш на прегледи без заплащане. Дават след 8 г.с един паспорт и в него при всеки преглед слагат печати. После с него се получава и майчинство.  Освен гинеколог трябва и избор на личен лекар, защото и той слага печат в този паспорт. Общо взето към 4-5 задължителни прегледа, задължително изследване за гестационен диабет, задължително даване на кръв, гинеколога те праща , когато си трябва. Скрининг и фет морфология ако искаш. Платена е и тук фм. Днк тестове и прочие също като в Бг са си платени и по желание.

# 467
 • Мнения: 228
Има изискване за регистриране на бременност и получаване на паспорта.

Die 1. Mutter-Kind-Pass-Untersuchung sollte bis zum Ende der 16. Schwangerschaftswoche durchgeführt werden. Dabei werden neben einer ausführlichen Anamnese auch sämtliche Risikofaktoren erhoben. Außerdem führt der Arzt eine Blutuntersuchung und eine gynäkologische Untersuchung durch.

Значи преди 16 трябва да е издаден и да е минал първият преглед по него. Аз имам някакъв бегъл спомен, че ми бяха казали, че до 12 седмица трябва да ми е издаден паспорта, но не можах да намеря сега такова нещо в интернет и не съм на 100% сигурна... Имайте предвид, че регистрирането към здравната осигуровка на съпруга Ви отнема известно време, може би около седмица. Освен това ще Ви вземат и пари за нея за 6 месеца назад ако ведната отидете на лекар и я ползвате, при мен беше такъв случая - карах си с българската, защото не ми трябваше тукашна здравна до този момент, но като разбрах,че съм бременна и го направихме веднага онлайн и след няколко дни като дойде картата си запазих час и още в 1 месец от издаването и бях ходила на лекар. После идва писмо, че трябва да платиш 6 месеца назад, за да си ползваш адекватно осигуровката веднага.

# 468
 • Мнения: 2
Мхм , това за здравната осигуровка към мъжът ми го знаехме ,че ще отнеме към седмица ,но че плащаш 6 месеца назад не го знаех...Значи ако се регистрирам след 16 г.с. може би ще изпусна майчинство?! Благодаря ви за информацията, желая ви всичко хубаво!

# 469
 • Виена
 • Мнения: 296
Здравейте, може би има такава тема, но аз бих искала да ви помоля да споделите своя опит в избора на начално училище. Искам да избера добро начално частно училище във Виена или в Клостернойбург. Детето ще е първи клас през учебната 2021 - 2022, за много училище моментът за изборът е тази година. Бихте ли споделили мнения за добри частни училища. Държавните училища в нашия район не ми харесват, нямам предпочитания за локацията на препоръчаните от вас, може да са във всеки виенски бецирк, Клостернойбург или прилежащите Кирлинг, Критцендорф и т.н. Държа обаче образованието да  е на немски език

Общи условия

Активация на акаунт