Ако имахте шанс, как бихте поправили живота си?

• 17 449
  • 123
  •   1
Отговори
# 90
Често съм си го мислела това...

На първо място, бих се родила в друго семейство, нормално такова, с глупави проблеми, а не всичко това, което сега трябва да лекувам години наред.
Ако все пак това не е възможно, бих настоявала за развод на нашите по-рано и никаква комуникация между мен и баща ми. Не бих си го причинила.
Бих влязла в друго средно училище, гимназията, която завърших, не ми даде нищо повече от това, което знаех вече. На този етап бих завършила ПМГ.
Бих учила повече и излизала по-малко през тийнейджърските си години. Бих си подбирала приятелите и още по-важно партньорите много по-добре. С тези, с които ми е било приятно да контактувам, бих се опитала да покажа, че значат нещо за мен и да ги търся и аз, не само да седя и да ги чакам те да се свържат с мен.
Бих изчакала две години след гимназия и тогава бих записала висше в същият университет, както и веднага бих приела предложението на настоящият ми партньор да излезем, не да го тормозя и размотавам момчето толкова време.
Бих спестявала мааалко повече, за да не се е налагало да живея с Х сума до заплата от време на време.

# 91
  • Бургас
Точно сегашният момент искам да изчезне. Не искам развод! Не мога да повярвам, че има друга... Иска ми се да се бях усетила по- рано. Да ходим на брачен консултант... Да си даваме повече един на друг, а не да потънем в битовизми и да охладнеем.
Утре искам да стана и да боли по- малко. Да го преживея по- лесно заради детето. 

# 92
  • Бургас
Точно сегашният момент искам да изчезне. Не искам развод! Не мога да повярвам, че има друга... Иска ми се да се бях усетила по- рано. Да ходим на брачен консултант... Да си даваме повече един на друг, а не да потънем в битовизми и да охладнеем.
Утре искам да стана и да боли по- малко. Да го преживея по- лесно заради детето. 

Сигурно много те боли, но не съжалявай за мъж, който те е лъгал и предал. Да си ходи по пътя. Пожелавам ти да срещнеш човек, с който да си истински щастлива.

# 93
Струва ми се че не всички сте докрай честни докато пишете. Айде сега, най- голямата ви драма е че сте записали архитектура, а не геодезия ?
Ако наистина за такива неща се терзаете, вие сте истински късметлии!

Ако имах възможност да поправя живота си, бих си избрала други родители, не че нашите са били някакви изроди, но ми се щеше семейството ни да беше по сплотено и по-здраво. Бих попречил на нашите да се оженят, защото те въобще не са един за друг и са много нещастни.
Би ми се искало да бях по-мотивирана и амбициозна. Би ми се искало да не изпадам в дупки и да съм по-силна. Би ми се искало да показвам повече чувствата си.
И накрая би ми се искало да не съм такъв перфекционист и да прощавам лесно. Всеки ден се чудя дали съм добър човек и умирам от страх да не обидя и нараня някой. Това е тежко бреме.

Кажете ми сега, глупавото ви образование чак такъв проблем ли е? Wink

# 94
Не знам дали е проблем образованието ,но ти определено имаш проблем с това "умирам от страх да не обидя и нараня някой" .а мен такива хора живеят за мнението на другите и имат проблем със самите себе си .Още по-странното е ,че бихте искали всички да смените родителите си  Shocked Не знам лица на по колко години пишат в този форум ,но това е тъпо и детско изказване .
Да аз имам проблем с образованието си , изкарах икономика ,а призванието ми било друго и някъде съм споделила ,че бих учила съвсем друго нещо , но човек в младостта си трудно открива себе си .

# 95
Не знам дали е проблем образованието ,но ти определено имаш проблем с това "умирам от страх да не обидя и нараня някой" .а мен такива хора живеят за мнението на другите и имат проблем със самите себе си .
Злодеида, представи си че по-чувствителните и емоционални хора се чувстват неудобно и  виновни когато нараняват и обидят някого, било то и несъзнателно. Не може всички да сме дебелокожи.

# 96
Струва ми се че не всички сте докрай честни докато пишете. Айде сега, най- голямата ви драма е че сте записали архитектура, а не геодезия ?
Ако наистина за такива неща се терзаете, вие сте истински късметлии!

Ако имах възможност да поправя живота си, бих си избрала други родители, не че нашите са били някакви изроди, но ми се щеше семейството ни да беше по сплотено и по-здраво. Бих попречил на нашите да се оженят, защото те въобще не са един за друг и са много нещастни.
Би ми се искало да бях по-мотивирана и амбициозна. Би ми се искало да не изпадам в дупки и да съм по-силна. Би ми се искало да показвам повече чувствата си.
И накрая би ми се искало да не съм такъв перфекционист и да прощавам лесно. Всеки ден се чудя дали съм добър човек и умирам от страх да не обидя и нараня някой. Това е тежко бреме.

Кажете ми сега, глупавото ви образование чак такъв проблем ли е? Wink

Да, чак такъв проблем е. Защото си е техен проблем.
 Искаш да се надцакваме сега коя е по-нещастна и имала по-скапано детство и гадни белези в душата. Ми, не, мерси -ти си от хората, които обичат да бъдат жертви, цял живот са жертви и все някой ги направил такива.

# 97
Цитат
Не знам лица на по колко години пишат в този форум ,но това е тъпо и детско изказване .
Да аз имам проблем с образованието си , изкарах икономика ,а призванието ми било друго и някъде съм споделила ,че бих учила съвсем друго нещо , но човек в младостта си трудно открива себе си .
Проблемите ви са финансови и психологически, но да ги свързвате с родителите си зрели хора е несериозно
Живота е във ваши ръце но си поставете реални цели, не може да искате всичко !

# 98
Госпожата пусна тема, че е кофти, че е бременна с момче, щото сега трябва да му осигуряват дом. Колко по яко  е да е момиче- да и имат грижи свекърите  Mr. Green

# 99
  • Варна
Има неща които бих променила ако можех. Първо и основно щях да направя така, че бащата на дъщеря ми да не разбере за съществуването и. Освен това бих била много по настоятелна майка ми да отиде на прегледа и нямаше да живеем в кошмар вече 6 години.

# 100
Госпожата пусна тема, че е кофти, че е бременна с момче, щото сега трябва да му осигуряват дом. Колко по яко  е да е момиче- да и имат грижи свекърите  Mr. Green
Язък, затриха ѝ без време темата. А госпожата е такъв чувствителен човек и перфекционистм грижещ се да не нарани някого. С'я много важно, че момичетата кучета ги яли според същата госпожа.

# 101
  • София
Има неща които бих променила ако можех. Първо и основно щях да направя така, че бащата на дъщеря ми да не разбере за съществуването и. Освен това бих била много по настоятелна майка ми да отиде на прегледа и нямаше да живеем в кошмар вече 6 години.
А, не е ли по- резонно да промениш мъжа, когото би допуснала да е баща на детето ти, вместо да го обзавеждаш с " баща неизвестен"? newsm78

# 102
  • Варна
Не. Нямаше да имам точно това дете. А малко по късно детето ми щеше да има истински баща и неговото име. Казах, че от искам да променя само частта с припознаването, но не и по нататъшното и развитие  Simple Smile

# 103
  • София
И аз бих учила ПМГ и после - фармация.
Но всичко идва от "прекрасните" ми родители, които в онзи период се занимаваха да ме мачкат и накрая убиха всякакво желание за учене в мен. После се осъзнах и учих даже 2 висши, но не ми бяха баш по сърце, а второто се оказа неприложимо.

# 104
  • София
Не бих се "бракувала" толкова рано...бих избрала друг баща за децата си Confused
Но, децата също биха били други, нали осъзнаваш?

Общи условия

Активация на акаунт