Последните пет книги, които прочетох #3

• 187 907
  • 741
  •   1
Отговори
# 735
Лично мнение, но понеже много книги съм си харесала след коментар от темата, мисля, че такива резюмета и мнения са от голяма полза.

По принцип си има теми за резюмета и мнения .
------------------------------------------------------------------------------------------
1. Скандален - Л. Дж. Шен - 3,5*
За мен не беше нещо уау , но става за разпускане .
15 год. разлика , мисия , която трябва да се изпълни , любов и щастлив край .
2. Тихи години - Алена Морнщайнова  - 5 *
Преплитане на 2 повествователни линии , проследявайки съдбите на двамата герои - баща и дъщеря .
Един вечно сърдит баща , една загадъчна история .
3. Мечта за Тоскана - Т.А. Уилямс - 4*
Много лека и приятна книжка . За мъж ми харесва как пише има любов , но не се натрапва . След тежък инцидент две момичета биват изпращани във вила в Тоскана, където срещат един черен лабрадор и доста приятни хора .
4. Грехът на монаха - Ваня Бойчева - 4,5*
Това е книга ураган , която те връхлита още от първите страници . Книга за българския дух, за трънливия път , за любовта и надеждата , които ни крепят в онези черни дни за България във времена на робство .
( Хареса ми има диалог , а не само празни сентенции като други автори )
5. Частица от миналото - Мария Цикалова - 5*
Вдъхновяваща история за художничка, която обича своя най - добър приятел и своята първа любов , но живота и го отнема по жесток начин . Засегната е темата и за донорството . След време художничката среща друг човек , който носи частица от миналото и .

Последна редакция: ср, 12 фев 2025, 08:53 от ֍₰꙳꙳ Alisa ꙳꙳₰֍

# 736
1. “Цветя над Ада” - Илария Тути - 5*
2. “Спящата нимфа” - Илария Тути - 5*
3. “Икономката” - Джой Филдинг - 3,5/4*
4. “Задънена улица” - Джой Филдинг - 5*
5. “Всяка сутрин пътят към дома става все по-дълъг” - Фредрик Бакман - 5*

Поредицата на Илария Тути ми хареса страшно много. “Икономката” не бе никак лоша, но героите бяха основно неприятни. “Задънена улица” много ми хареса, съвсем не е обрат след обрата, но е много човешка според мен и ме замисли, че никога не знаеш какво е в дома и в душата на един човек. На Фредрик Бакман толкова много ме трогна, въпреки че е под 100 страници. Много ме развълнува и ми стопли сърцето.

# 737
  • Mediterraneo
1. В тихи води- Вивека Стен 5/5
2. Лотарията- Дейвид Балдачи 4/5
3. Абсолютна памет- Дейвид Балдачи 4/5
4. Има ли все още секс в града- Кандис Бушнел 2/5
5. Кърваво наследство- Пол Клийв 4/5

Нова тема?

# 738
1. В тесен кръг - Вивека Стен - 2/5
Стори ми се мудна, твърде подробна, финалът беше скучен.

2. Преди кафето да изстине - Тошиказу Кавагучи - 4/5
Много ми хареса - и стилът, и трогетелните истории, които са преплетени по любопитен начин.

3. По слънчевата страна на улицата - Дина Рубина - 5/5
Впечатляваща книга, многопластов роман, в който действието е като вихрушка. Засяга много теми по един човечен и толкова достъпен начин.

4. Човекът, който виждаше отвъд лицата - Ерик-Еманюел Шмит - 5/5
Любим автор с поредната книга, в която поставя въпросите си за Бог, хората и връзката помежду им.

5. Зовът на кукувицата - Робърт Галбрейт - 3/5
Добре написана, интригуваща история, която задържа интереса до развръзката. Приятен стил, но на моменти твърде подробен. Вече започнах втората книга от поредицата.

# 739
1. "Пътят на душите", Майкъл Нютън - 2*
2. "Изборът: За свободата и вътрешната сила", Едит Егер - 3*
3. "Вкусни разкази", Катерина Хапсали - 2*
4. "Истината за случая "Хари Куебърт", Жоел Дикер - 4*
5. "Книга за Балтиморови", Жоел Дикер - 4*

# 740
Новата съседка - Мария Пеева - 5/5 Инцидент в Мадрид - Мария Пеева - 3/5 - Не ми беше толкова интересна, колкото втората
Присъдата е смърт - Антъни Хоровиц - 5/5 - Любим Хоторн
Тайните убежища - Жером Лубри - 5/5 - Тази книга ме накара да се съмнявам в здравия разум. 😃 Много добра!
Съвършени останки - Хелън Фийлдс - 5/5 - нямах очаквания, много ме впечатли и определено ще прочета и другите две. Много добре изгладени герои, според мен, заплетен сюжет.

# 741

Общи условия

Активация на акаунт