Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 15
  • Sofia
  • Мнения: 9 762
Аз мисля, че всичко е до дете и до конкретна учителка и нейния подход. Няма значение дали е частна или държавна. Моите (сега 2ри клас) смениха 2 ясли, 1 градина и 2 училища до тук. И никъде не са имали проблем с адаптацията, нито са ревали. Има деца, които 4 години са в една градина и не могат да се адаптират до края. Ти най-добре си познаваш детето и знаеш какво може да го притесни. Най-важното е ти да се държиш нормално, не го плаши и не му внушавай, че се случва нещо извънредно. Дръж се както обикновено и то ще е спокойно.

# 16
  • Мнения: 717
Това с помощта и гушкането си е до персонал, не до държавна/частна градина. Храната също си зависи от готвачката. Двете си деца съм давала в държавна градина. От градината на каката не съм доволна. От градината сега, в която ходи дребния, определено съм доволна. Всичко си е до екип, до персонал. Той не можеше да се обслужва сам, като тръгна /почти на 4 г./ - хранеше се сам, но събличане, обличане, обуване, миене на ръце - абе нищо друго не правеше, не можеше просто. Беше с памперс на обяд. Не го изядоха, мен също. Намираха начин да помагат. Претърпя огромно развитие именно в тази държавна градина. И получи огромно внимание, се адаптира страхотно. И сега като се замисля, дори не съм вярвала, че толкова добре ще се случат нещата.

Общи условия

Активация на акаунт