Много ли са 220 лв. за пломба ?

• 6 518
  • 32
  •   1
Отговори
След бременност поднових ходенията при невероятния си стоматолог, обаче ме застреля с новите цени за пломба- от 220-260 лв. За справка, през 2014-та бяха 180 лв. За мен не са малко пари, имам толкова зъби за правене и подменяне на пломби (само подменянето пак е над 100 лв), корони, след това импланти, че ме е страх да си помисля какво следва. Въпросът ми е, дали наистина са много парите, тъй като мои познати дават по 80 лв. и са силно стресирани, след като аз кажа по колко плащам.

# 1
На мен ми се виждат страшно много Shocked

# 2
Стоматолога ти като цяло си държи високи цени. И през 2014 е била скъпа пломбата при него, сега още повече.

# 3
  • Sofia
Ако е с вадене на корени и т.н. не ми се вижда чак толкова много, ако е добър зъболекарят. На мен един зъб ми беше излязъл към 500 лв, изприщих се от сумата, обаче зъбът е идеален. Друг подобен зъб направих на друго място за 80-100 лв и сега все едно имам буца в устата.  Confused

# 4
Изглежда държи много много хай ниво. Дано поне и по отношение на качеството да е така, а не само ценово. Това да е някаква частна стоматологична клиника за богаташи?

# 5
Зависи какво разбираш под пломба. Тя пломбата е последния стадий от лечението на зъбите.

Ако е кариес е едно, ако е пулпит или гангрена, вече съвсем друго. С коронка и импланти цената става още по-висока.

Ако пък е правен зъб, отваря се, отпушват се вече запълнени канали, лекуват се отново, запълват се, щифт, пломба, коронка - цената до края може да скочи до 400-500лв.

# 6
не много ами ТВЪРДЕ много!!! newsm78

# 7
  • София
Ако е пулпит или гангрена, то тогава са нормални 200 лв., аз дадох 190 и то в провинцията за пулпит и изграждане.

# 8
Под пломба - кариес и кариес без предишна пломба. Без пулпити, без допълнително лечение на канали.
Клиниката му е хубава, в апартамент, в центъра, работи с платна (никога не ми бяха поставяли платно в устата), оглежда постоянно с микроскоп (не знам как е професионалното наименование на уреда, но предполагам нещо подобно), всичко трае най-малко час, с упойка. Изобщо, само по филмите съм виждала подобен професионализъм, точно затова го посещавам.  Но и преди само за кариеси ми взимаше по 180 лв. И тогава ми се учудваха, а сега още повече. Не знам какви са цените в други клиники, но ще се поинтересувам, чисто статистически.

# 9
Какво е платно?

За едно ходене ли ти прави зъба? Това, което сме  коментирали с моя зъболекар - при едно ходене е съвсем нормално да се отвори зъб, почисти, лекува и затвори. Цената - около 200 лв., но поне от раз приключваш. И пак зависи от кариеса. Ако е само на повърхността поражението минава леко, обаче ако е стар кариес, може пак да се наложи вадене на нерви и т.н. с всички екстри.

Аз от май месец съм все по зъболекари.
Бяхме на гости при моите родители, заболя ме зъб и отидох на зъболекар. Там за два дена ми съсипаха 3 зъба, защото не уцелиха кое ме боли, защото венеца ми покривал болния зъб - това за венеца го разбрах по-късно. Като се показах на моя си запуших ушите да не чувам как псува. Бяха ми разбили правена от него коронка, при което се стигна до вадене на направения зъб, операция на въпросния венец /тя е била неизбежна/ и т.н. Още не съм приключила възстановяването на това,  което за два дни разрушиха.
Като цени.
1. При пишман зъбарите - 200лв
2. Лечение на истински болния зъб - 200 лв
3. Вадене на разрушен зъб и операция по здравна каса - 80 лв
4. Възстановяване на другия разрушен зъб - 100 лв

Ще имам подготвяне на съседен здрав зъб, за да държи моста който ще ми сложат - около 100 лв.
Мост около 720

Бих се разминала само с точка 2, ако зъба ме беше заболял у дома и ми го беше направил моя зъболекар, ама имала глава да пати......

Последна редакция: вт, 13 сеп 2016, 14:47 от deskatta

# 10
Аз съм преживяла всичко възможно- от кариеси, пулпити, гангрени, йонофорези, вадене с грануломи от дете, така че ми е известно как се процедира. Само веднъж за час и това е. Чистене на кариес.
Само правене на кариес - без вадене на нерви и чистене, пълнене на канали и пр.

# 11
Е това пък ако не е Smile Centre Family  Laughing Аз съм много доволна от тях, заслужават си парите.
Аз отидох при тях след като смених трима "зъболекаря". Даже единият ми отказа да направи мост, след като ми извади един зъб, не можело  #Crazy Другият пък само гледаше да закърпи положението и постоянно си ходех с болки.

# 12
Какво е платно?

За едно ходене ли ти прави зъба? Това, което сме  коментирали с моя зъболекар - при едно ходене е съвсем нормално да се отвори зъб, почисти, лекува и затвори. Цената - около 200 лв., но поне от раз приключваш. И пак зависи от кариеса. Ако е само на повърхността поражението минава леко, обаче ако е стар кариес, може пак да се наложи вадене на нерви и т.н. с всички екстри.

А аз пък ако ти бях зъболекар, щях да ти пускам приказки от рода че 40 мин е оптималното време и всичко над този интервал е чисто протакане от страна на зъболекаря и че нормалната и реалистична цена гарантираща качество е 300 лв.

ПС Нали се сещате че всеки може да си говори каквото му скимне, не им се връзвайте толкова лесно. Гледайте критично, а не наивно.

# 13
Ами бъркаш се Алексей.

Зъболекаря ми го каза това по повод случката, която описах. Пита ме какви пари съм дала, за да ми разбият 3 зъба в устата. Отговорих 200 лв. Той само каза - за 200 лв. и ако правилно бяха прочели рентгеновата снимка, можеха да те оправят за един ден и да забравиш, че нещо те е боляло. В устата като се погледне зъба, не се вижда, че е болен, защото половината е под венеца, но на снимката се вижда идеално къде ти е проблема.

# 14
Е това пък ако не е Smile Centre Family  Laughing Аз съм много доволна от тях, заслужават си парите.
Аз отидох при тях след като смених трима "зъболекаря". Даже единият ми отказа да направи мост, след като ми извади един зъб, не можело  #Crazy Другият пък само гледаше да закърпи положението и постоянно си ходех с болки.
Не е тази клиника. Аз принципно започнах да го посещавам заради това, че работи с лицево-челюстният ми хирург. А от него нямам думи да опиш колко съм доволна. Извади ми 2 кътника наведнъж, не само, че не се подух, ами и антибиотик не пих. За мен, а и не само е най-добрия в България, но да не измествам темата.
Около час работи по дълбол кариес, тъй като спира и оглежда с уреда, който виси над мен.
А платното ми го опъват в устата преди да започне работа. Ама и аз как лаишки обяснявам...

Общи условия

Активация на акаунт