Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Цветолечението на д-р Бах - 9

  • 79 011
  • 544
  •   1
Отговори
# 540
  • Бургас
  • Мнения: 3 736
Скрит текст:
Аз за първи път пия редовно спешни капки от около седмица. Понеже от години съм с по-силна тревожност, а последните месеци ми се позасили, ме посъветваха вместо индивидуална комбинация да пия първо рескю. Преди усещах силно напрежение почти през цялото време. От малка си гризя ноктите, като беше намаляло доста. Сега се усещах, че почти постоянно имам нужда да гризя нокти, уста. Като пия капките изчезва временно това усещане и понамалява като цяло. Интересно ми стана, че като ли пък станах по-тъжна. По-често ми се плаче. Все едно махнах един пласт и се показва друг отдолу, така се чувствам.

Точно така става, неусетно промяната.Ще се пречистиш, но рескю не са за дълго ползване.
За гризенето на нокти може да пробваш агримония и кестенова пъпка.За тъгата и напрежението има варианти, но зависи от какво са породени.

# 541
  • Мнения: 2
Здравейте, от скоро се интересувам от цветните есенции. Дъщеря ми е на 5.5 години и бих искала да ме насочите към добър детски Бах терапевт, който е логопед и/или психолог. Проблемът при нас е, че детето от 2 годишна възраст започна да заеква, посещава логопед и вече е по-добре, но при нервно напрежение отново заекването се засилва. Така и не се откри първопричината, но най-вероятно е страх и уплах. Сега не се страхува така силно, но не обича да заспива сама в тъмна стая и рядко, но има кошмари. Тя е социална и бъбрива, обича и търси деца за игра, но сега се дистанцираме, защото очакваме ново бебе и не й се отразява добре стоенето вкъщи. Прецизна е, но изключително бавна. Миене на зъби, обличане отнема десетки минути и подканяне. Изпада в истерия и силни писъци, ако някой я накара да се забърза или й отправи забележка, критика. Аз го дължа на нервната й система, но има и голяма доза лигавост, т.е. не приема правила и настоява да стане, какво тя поиска. Вечер, колкото й да е уморена отлага лягането и настоява да подрежда играчките, като го прави бавно и маниакално. Ако в този момент бива прекъсната отново плаче истерично и силно крещи, като агресира към нас. Трудно се успокоява сама. Често е разсеяна и понякога трудно запомня, например да си измие ръцете, да си пусне водата, бърка числата 6 и 9. Но ние се занимаваме с нея и за възрастта си не е изоставаща, има богат речник, познава буквите, сричкува, предполагам ще започне скоро да чете самостоятелно. От всичко, което изчетох за есенциите разпознавам дъщеря си в - Chesnut Pond (едни и същи грешки, разсеяност), Cherry Plum - гневливост, силна нервност, Chicory - много плачлива и капризна, Aspen. Моля за Вашия съвет относно цветни комбинации или специалист към който мога да се обърна в София. Много ви благодаря!

# 542
  • София
  • Мнения: 388
Tintjava, за същия проблем появил се на приблизителна възраст се доверих на д-р Пашкулев. Направи индивидуални капки на дъщеря ми + добави малко билкови препарати за успокоение на нервната система. В комбинация с логопед, да чукна на дърво, проблема отдавна не се е появявал при нас.

Стискам палци да се преборите и вие Hug

# 543
  • Мнения: 2
Много ви благодаря, Алдора. Simple Smile Ще се свържа с него непременно, щом го препоръчвате. Спокойна вечер!

# 544
  • Мнения: 4 171
Можете ли да препоръчате Бахов терапевт от гр. Пловдив.
Приемала съм индивидуални комбинации, определени от мен самата. усещала се е разлика, но напоследък пак ме налегна нервност и избухливост и чак сама не мога да се понасям.

Общи условия

Активация на акаунт