Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 14

• 40 047
  • 736
  •   1
Отговори
# 45
Мария-Магдалена Константинова Христоделова и на таткото не му стигна мястото в предвиденото поле. Mr. Green

Ех, тази ме води с цели 5 букви в дължината. Познавам го това чувство, да не ти стига мястото никъде да си запишеш имената. В университета трябваше да ми съкращават името в програмите, защото не им стигало мястото...

# 46
  • Countryside
Наскоро се запознах с Цанета, на около 30г Shocked

Последна редакция: сб, 24 сеп 2016, 13:59 от Сиренце

# 47
Полин (момиче)

От тук се сетих, че на мен са ми странни Паула за българче, и съответно ПаОла, което ми звучи като ПаУла с правописна грешка, и ПаОлина...

# 48
  • Countryside
Полин (момиче)

От тук се сетих, че на мен са ми странни Паула за българче, и съответно ПаОла, което ми звучи като ПаУла с правописна грешка, и ПаОлина...
Познавам Евелин, млад мъж вече. Мисля, че името се среща вече и в двата варианта, за момиче и момче  Thinking
Аз не харесвам женски имена, завършващи на съгласна, звучат ми недовършено.

# 49
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Златуст  #Crazy
Мисля,че в една от темите бях писала за една моя позната Палмина.Харесва ми името.

# 50
Дъщеря ми се казва Полин.Мъжа ми настоя да я кръстим на майка му Павлина,но категорично отказах и се започна едно мисленеее...Някой му подхвърли Паолина,Паулина,Паола и Паула,но на мен въобще не ми харесаха и в края на бременността не спрях да плача от яд,че или трябва да кръстя детето си с име,което не харесвам,или в родилното да дам име,което ми харесва и да се скарам с мъжа ми.Полин беше спасението!И отива на дъщеричката ми,малко сладко Поли. Simple Smile

# 51
  • София
Едно време, още в началното училище, преподавателките ми изговаряха името ПУлина, което звучи отвратително. При това в класа бяхме една Полина и една Паолина- винаги ни бъркаха, коя как се казва, даже до края имах съученичка, която ме наричаше Паолина. Другото което е- роднините на галено ми казват Поля- също ужасно! Та от дете не си харесвам името. Само Поли е къде, къде по- добре, Паолина също ми е по- добрия вариант, но пред Полина и Полин май предпочитам Полина.

# 52
Ако има тема "Харесвате ли си името?" сигурно 80% от пишещите ще отговорят отрицателно. Това обаче е от факта, че сами не можем да сторим това, да си го изберем.
Познавам български турчин с името Елвис, на около 50 г. Ами не си го харесва човекът и не звучи добре с Мустафов Мехмедов. Майка му обаче харесвала Елвис и напук на всички го записала така.

# 53
Аз пък си харесвам и името и фамилията и всичко, и даже се чудя ако тръгна да се омъжвам, да си оставя моята си фамилия, защото прави страхотен ансамбъл с другите имена.

За Паула и Паулина дойдох аз, не знам - Паула ми звучи не както трябва сякаш за бг име, Паулина ми е по-добре. А вариантите ПаОла и ПаОлина ми звучат като горните две, само че все едно с правописна грешка...

# 54
  • Countryside
Аз пък си харесвам и името и фамилията и всичко, и даже се чудя ако тръгна да се омъжвам, да си оставя моята си фамилия, защото прави страхотен ансамбъл с другите имена.
Аз не си го смених, новата фамилия нещо не ми хармонираше с другите имена. А и смяна на документи, вадене на бележки за дипломи и т.н. бумащина....тц.

# 55
  • София
На предишната си работа срещнах много хора с необичайни имена. По-запомнящите се бяха Благонадо, Вихър-Бенедикт и Полка.  Сигурно има и още, но не се сещам в момента Grinning

# 56
Аз на старата работа имах три момичета на по 18-20, които при запознанство се представяха като Ради, Коки и Таня. Случайно разбрахме по някоето време, че Коки не е от Колина/Калина/Красимира, а от Кичка. Ради не е от Радина/Радослава а от Радка, и Таня въобще не е Таня, а Станка... Имахме и Сашка, която не си го кри, но и въобще не гореше от желание някой да и казва цялото име...

Как ще причиниш такова нещо на децата си, да се срамуват да си кажат името, и да го крият ревностно от всички и да молят шефовете на баджовете им да не си пишат истинските имена...
И в училище имахме такова момиче, представяше се като Антония (Тони на кратко) Когато се разбра, че е Тонка, момичето избяга от час да плаче в тоалетните...
Никога не съм разбирала тези остарели бабешки имена защо още се дават на децата сега, при условие, че има такова разнообразие. Като видя 20 годишни Ганки, Станки и Пенки и ми става толкова жал за тях... И абсолютно никой не може да ме убеди, че тези деца си харесват имената...

# 57
  • София
Защото за нещастие все още има свекърви (например) с остарелите разбирания, че внучето трябва задължително да е кръстено с цялото име на свекъра да речем- както е в нашия случай. Само, че моята свекърва не е случила на снаха, която да й играе по свирката  Mr. Green, но има такива послушанки, които слушкат и изпълняват и щом свекъра се казва Тольо и внучето ще се казва Тольо, та ако ще и Льольо да се казва.

# 58
Аз просто благодаря на всички възможни богове, че майка ми не е от тези слушащите, защото дъртата кукумявка на баща ми майката като викна - или на мен да е, или се изнасяй от тук с бебето, майка ми и каза, че ако трябва в общежитие ще живее с мен самичка, ама Жечка няма да си кръсти дъщерята...

# 59
Аз просто благодаря на всички възможни богове, че майка ми не е от тези слушащите, защото дъртата кукумявка на баща ми майката като викна - или на мен да е, или се изнасяй от тук с бебето, майка ми и каза, че ако трябва в общежитие ще живее с мен самичка, ама Жечка няма да си кръсти дъщерята...
Поздравления на майка ти!
Тук или в друга тема бях споменала за едно момиче Радка и момче Минчо/около 20-25 годишни, които за мен са неподходящи. Имаше съфорумци, на които не им било странно или остарели, още по малко пък такива, от които да се срамуват.
Едва ли обаче биха записали децата си с такива имена!

Общи условия

Активация на акаунт