Днес ходих на хомеопат, след като ми направи някакво "лекарство" ми каза, че не трябва да ям и пия нищо, в което има мента - пасти за зъби, бонбони,дъвки, напитки, чайове ,храни. Замислих се, защо е забранено и ментата е враг номер едно на хомеопатията ментата я дават като лек за много неща.
Здравей didddinkaaa,не само мента,а и шоколад,черен чай,кафе,силни миризми...това е май.Моята хомеопатка ми обясни,че гореизброените са мн.силни и неутрализират действието на капките. Виж темата за класическата хомеопатия,там ще ти обяснят по подробно.
Точно. За да има ефект хомеопатичното лекарство трябва да се приема "чисто" т.е. гореизброените да не са в прием около мин преди и след хомеопетичното лекарство , защото ще унищожат действието му .
Днес ходих на хомеопат, след като ми направи някакво "лекарство" ми каза, че не трябва да ям и пия нищо, в което има мента - пасти за зъби, бонбони,дъвки, напитки, чайове ,храни. Замислих се, защо е забранено и ментата е враг номер едно на хомеопатията ментата я дават като лек за много неща.
Не само ментата би антидотирала. Силни миризми като белина, стресът също и т.н.. Както и не винаги е проблем да се употребява ментова паста, кафе, шоколад при ХЛ.
Минерални? Интересно. Предвид какво точно означава думата "хомеопатия, не си предсгтавям минералите да предизвикват болести, но знае ли се, може и такива чудеса да съществуват. Това е още един довод да бъда мнителна към този вид "лечение".