С какво ви дразнят свекървите- 70

• 80 632
  • 760
  •   1
Отговори
# 195
Тя не го мисли, ами в темата й го напомняме Wink
 Ще пише от време на време за някоя изцепка и толкова. Има хора, които са в по-кофти ситуации.

# 196
  • Варна
Всички сте прави - не го мисля вече. Минало-заминало. Пък и вече не е проблем. Жената наистина схвана каква е целта на упражнението и че никой не иска да смени ключалката и тя да няма достъп до имота си... Wink Идва си, съобразява се, ние с нея също и така. Да ви кажа, този наакания в момента резултат наистина си струваше...  Crazy Сега като се замисля, ако все пак бяхме теглили кредит, не виждам как щяхме да се преборим да я имаме. Вероятно щяхме, ама банката щеше да ни вземе това, което сме купили...
Реших просто да обясня на потребителките, които не си спомнят добре казуса и в частност на Даун. Нямам вече нерви по въпроса и лоши чувства... Wink

# 197
Кали, аз бях писала, че мъжът ти е за бой, защото се е поддал на увещанията на майка си да не плащате наем или ипотека и не сте се изнесли, но като се имат предвид и финансовото положение у нас, и годините, през които сте плащали солидни суми за инвитрото, си вземам думите назад. Много разумно е преценил. Радвайте се на наакания резултат и му нащипете бузите от леля Уишмастърова.

# 198
Ами явно правилно си спомням, а и коментарът ми беше по повод на твоето изказване за свекървати, че искала да се бутате. В крайна сметка от обяснението ти стана ясно, че на нея хич не и се е заминавало на село за постоянно, но заради вас го е направила все пак и по този повод си мисля, че е редно да не говориш така за нея.

За инвтрото, когато го споена в предишна тема аз бях на същата позиция, че наличието на собствено жилище не винаги е възможно и съвети, като - изнасяй се - не винаги са смислени, защото хората имат какви ли не проблеми.

И разбира се, че решението ви си заслужава. Да ви е жива и здрава щерката.

# 199
  • Варна
Ами явно правилно си спомням, а и коментарът ми беше по повод на твоето изказване за свекървати, че искала да се бутате. В крайна сметка от обяснението ти стана ясно, че на нея хич не и се е заминавало на село за постоянно, но заради вас го е направила все пак и по този повод си мисля, че е редно да не говориш така за нея.
Всъщност как говоря за нея? Аз не си спомням да съм я обиждала, наричала някак си и т.н. Споделяла съм, че си е клюкарка по душа, че е със "селски" манталитет (което няма нищо общо с живеенето на село или с произхода от село) и други подобни, които са недостатъци на човека, но пък кой няма недостатъци. Винаги съм казвала, че свекърва ми е добра душа, в никакъв случай не прави нещо със зла умисъл и с цел да нарани, обича сина си, а от там се старае да зачита и избора му на съпруга, обожава внучка си сега... От това по-нормално и по-хубаво - здраве му кажи. Пък че понякога с недомислените си изпълнения (ааааа, казвала съм и че тактичността не й е силна страна също) малко дразни - не е кой знае каква болка за умиране. Темата е за оплаквания - влизам, изпускам парата, нареждате ме колко съм неблагодарна и т.н. и след 2-3 дена ми е минало... Това е.
И да, иска да се бутаме. Това за нея е идеала за голямо, задружно и сплотено семейство. Казвала го е не веднъж в прав текст, та тук няма въобще да се обяснявам защо си мисля, че е така. Тя жената се пробва не веднъж през годините да обяснява, че нормалните и "хубави" семейства (каквото и да значи това определение за семейство), живеят заедно три поколения. Най-старите помагат на младите за най-младите докато могат, после младите гледат най-старите и после когато най-старите си отидат, младите заемат тяхното място, подхващат тяхната роля и започват да робуват на най-младите, за да си създадат още по-млади и т.н. Трябваха доста години и доста нерви, за да схване, че тази й мечта за "хубаво" семейство, ще си остане само мечта...

# 200
Свекърва ми живеят в триетажна къща с партер. Строена е за всяко дете етаж. Брат му е там, толкова са си опънали отношенията, че искри хвърчат, с другата снаха само си правят номера. Когато дойдохме от Бг, каза че си отиват на партера да се разполагаме, нали етажа е наш те така са го планували. Добре, че и мм беше супер против тоя вариант, та не ми се е налагало да го убеждавам. Сърди се малко и моята като се изнесохме, но после заяви, че това е по-добрия вариант, за да не се смразим.
 С какъв акъл правят такива къщи като живота показва, че не е здравословно такова съжителство на семейни братя и сестри, родители и някой дядо за разкош?!

# 201
Кали, нямаш съществен проблем със свеки.
Виж, ако беше довела и дяядото за да сте всички заедно
и да се обгрижвате взаимно, тогава вече е за оплкване.
Радвай се на бебчето !

# 202
Всъщност как говоря за нея? Аз не си спомням да съм я обиждала, наричала някак си и т.н. Споделяла съм, че си е клюкарка по душа, че е със "селски" манталитет (което няма нищо общо с живеенето на село или с произхода от село) и други подобни, които са недостатъци на човека, но пък кой няма недостатъци. Винаги съм казвала, че свекърва ми е добра душа, в никакъв случай не прави нещо със зла умисъл и с цел да нарани, обича сина си, а от там се старае да зачита и избора му на съпруга, обожава внучка си сега... От това по-нормално и по-хубаво - здраве му кажи. Пък че понякога с недомислените си изпълнения (ааааа, казвала съм и че тактичността не й е силна страна също) малко дразни - не е кой знае каква болка за умиране. Темата е за оплаквания - влизам, изпускам парата, нареждате ме колко съм неблагодарна и т.н. и след 2-3 дена ми е минало... Това е.
И да, иска да се бутаме. Това за нея е идеала за голямо, задружно и сплотено семейство. Казвала го е не веднъж в прав текст, та тук няма въобще да се обяснявам защо си мисля, че е така. Тя жената се пробва не веднъж през годините да обяснява, че нормалните и "хубави" семейства (каквото и да значи това определение за семейство), живеят заедно три поколения. Най-старите помагат на младите за най-младите докато могат, после младите гледат най-старите и после когато най-старите си отидат, младите заемат тяхното място, подхващат тяхната роля и започват да робуват на най-младите, за да си създадат още по-млади и т.н. Трябваха доста години и доста нерви, за да схване, че тази й мечта за "хубаво" семейство, ще си остане само мечта...

Кали, всъщност те намирам за интелигентна, а някак излиза, че се заяждам с теб. не е нарочно, но може би, понеже напълно игнорирам очевадно тъпи изказвания се вторачвам в твоите. Израстнах с възрастни хора и разбирам мисленето им по някакъв начин. Разбирам какво казваш за желанието и, но тя все пак ви е оставила. Аз не бих го направила. Ако им се налага, ще ги приютя, но с неудоволствие и изобщо няма да предложа да се местя.

те наистина си мислят за децата и внуците и според мен тя не е много щастлива с изнасянето. А приказките, че ще си отиде на село далеч не са винаги манипулация. Майка ми непрекъснато говореше как ще "си отиде в Пазарджик", ама все нещо и "пречеше". Беше си свикнала в София и така и не се премести, докато не се разболя и на мен ми се наложи да я преместя, за да мога да си позволя грижите.

Не го е казвала с цел да ни освободи апартамент, защото ние от години живеехме в мой апартамент. Може би за това, така "скачам".

Искам да ти кажа, че не питая лоши чувства, но някои изказвания ме провокират и то именно, защото смятам, че си над тях.

# 203
Интересно, но старите поколения наистина смятат, че трябва няколко генерации да живеят под един покрив - така строят и къщите - по етаж за дете. Даже нашият хазяйн беше така строил блока , че апартамента да е за две семейства - не мога да си представя две домакинства с обща кухня ...
Разбира се, децата му се бяха изнесли за Америка и хич не ги бригаше този апартамент ... това си е черта на това поколение, което никога не си е помисляло, че ще дойдат времена, когато хората ще се движат свободно зад граница или ще могат да си купуват собствени имоти. Това според мен е и в основата на много конфликти между поколенията.
 Heart Eyes

# 204
... това си е черта на това поколение, което никога не си е помисляло, че ще дойдат времена, когато хората ще се движат свободно зад граница или ще могат да си купуват собствени имоти.

Много хора по принуда живееха няколко поколения в едно жилище. Докато партията прецени, че имаш нужда от жилище.

# 205
Трещи, точно. Майка ми е ходила в президенството и е говорила лично с Жельо Желев, за да им дадат жилище, че видиш ли са многодетно семейство. На баба ми (пада се зет) ми е разправял, че връзкарите лесно се уреждали, ама... Помня смътно, че на село на времето имаше 15тина стаи, три етажа и на всеки кухня, хол, спалня, абе, палати. И какво? Бабката почина, големите деца избягаха в чужбинътъ, къщата се срути и така. Прави ми впечатление, че модела вече е различен. Аз не познавам "нормално" семейство. Или са като нас - набарбалякани сме до небесата в кредити, с бебе, под наем, докато нашия ремонт приключи и всяка стотинка й правиш сметка и все трябват още и още, или другата крайност - живеят 2-3 поколения и хич не се разбират, защото всеки си иска неговото.
Обаче знам едно - пак бих се заробила, вече знам какво е и предпочитам да си давам последните стотинки за наем, отколкото да живея с някоя двойка от родителите и да се дразним. За спокойствие пари не жаля - веднъж живея, не ща да си кося нервите с родата. Няма кой да ми ги връща на дърти години тия нерви.

# 206
Здравейте!Ако може да се присъединя в групичката:-).Отскоро съм по-активна във форума.И така искам да споделя моя казус. Поптинцип приятелките все се оплакват, че свекървите им се мешат много и т.н. Ние със съпруга му сме заедно 7години, тази сключихме брак.Честно казано не помня от началото на студентските ни години майка му да се е поинтересувала как сме, да направи подарък за мой или негов РД.Когато сме в тях, меко казано се чувствам неканена и съм сигурна, че и той. Той им е единствено дете. Освен да си лайкваме снимки и да да си говорим общи приказки нищо друго.Поскоро ме дразни на мпненти непокизма и към сина си, някак си не си представям, че някой ден мога да имам такава огромна липса на отношение. Не ми се дават примери -доста са. Но ми е любопитно за вас кой тип свеки е по-приемлив и желан. Такава, която се интересува, споделяте си, съзнателно или не нахалства в личното пространство на младите или моя вариант,  честитки и обаждане само за рожденни дни, общи приказки и никакъв уют,  когато сме у тях?

# 207
Здравей, патси!
Аз лично предпочитам да не ми се месят в семейството независимо дали говорим за свекърва, друго родителско тяло или някой друг! Но все пак има разлика между това някой да (не) ти се меси и това да се проявява някакъв интерес към собственото ти дете!
Ти от къде си сигурна, че мъжът ти се чувства неканен? Дали нямат контакти, за които не знаеш?

# 208
Кой тип свекърва ми е приемлив и желан? Тази, която не преминава границите на доброто възпитание и поведение. Но тези граници са твърде индивидуални- неприемливото поведение за мен може да е силно желано от друг.

# 209
Повечето снахи се оплакват от намеса на свекървите. Но, явно има и други. Свекървата е винаги виновна  - меси се, не меси се. Аз съм сдържана като цяло, нямам намерение да ставам близка приятелка със снахата.

Общи условия

Активация на акаунт