С какво ви дразнят свекървите- 70

• 80 624
  • 760
  •   1
Отговори
# 435
  • при късмета
Съчиненията са твои, както казах и друг път съм го давала за пример. За твое сведение, с въпросното дете всички родители на площадката бяха забранили на децата си да да контактуват. Аз оставих моя сам да си прецени. С нагласата, че детето не е виновно и прочие глупости. Той е неспасяем случай, не само според мен. Не само, че го оставях да контактува с него, го оставих и на рождения си ден да го покани. Можех ли да се наложа и за двете, можех. Направих ли го, не. Обяснявам причините за мнението си, но го оставям сам да си направи изводите. Така сам се убеди и се отдръпна. Като започнаха и него да избягват, заради другото дете, сам спря да контактува с него.
И така е било винаги. След време дори не очаквам по мои критерии да си избира жена. ще знам, че ще го направи по негови и те ще са наистина негови, а не втълпени от някого, било то и от родител.
Ти като си толкова убедена, че хора, които не са подписали не а семейство, защо сина ти живее без брак? Толкова ли нечитав родител си и не можеш да си коректив за собствения си син, та си тръгнала други да определяш, както винаги "компетентно"?

Кои според теб са читавите родители? Които налагат собствените си възгледи на сила на децата си? С всякакви средства?

# 436
  • София
Много си забавна! hahaha

# 437
Голям смях с Ма Ко хахахахах! " Другарко АбсурТ, ама те и другите родители така правят! :35
Страхотно да обясняваш на 5-годишното си дете, че не харесваш друго такова. Интересно ми е как се аргументираш? На какво се учи детето ти от малко?
Иначе мен захапа в друга тема на какво съм щяла да науча децата си. Смешка!
 Джули, нямам нищо против, само че моята ще е по-голяма с година и знам ли може да предизвика свекървенски гняв. По бургаска и гръцка линия ще си паснат. А аз с удоволствие ще й давам съвети как да се справя с теб Mr. Green

# 438
  • при късмета
То където е Зои, там и Абсурд. Вече дори никой не чете, знае предварително какво пише.
Даже Зои чака Абсурд да напише нещо, че да го повтори, иначе току виж се объркала. Нали няма свое мнение, а то все е наложено чуждо
Голям смях с Ма Ко хахахахах! " Другарко АбсурТ, ама те и другите родители така правят! :35
Страхотно да обясняваш на 5-годишното си дете, че не харесваш друго такова. Интересно ми е как се аргументираш? На какво се учи детето ти от малко?
Иначе мен захапа в друга тема на какво съм щяла да науча децата си. Смешка!
 Джули, нямам нищо против, само че моята ще е по-голяма с година и знам ли може да предизвика свекървенски гняв. По бургаска и гръцка линия ще си паснат. А аз с удоволствие ще й давам съвети как да се справя с теб Mr. Green
И не ти и хрумна даже, че има причина всички родители да дръпнат детето си от въпросното, така ли? Елементарно е, че има

# 439
  • Бургас
А, какво има да се справя с мен. Пращам ви го синковеца у гръцко, само да ми го храните и да ми го гледате добре на мама дИтетУ. Ние с теб няма какво да се занимаваме и да ги мислим. Тя свекърва ти хубаво ще ги оправи младите  Laughing

# 440
А тя към новото поколение ще е по-мека, ама поне гладни няма да останат Simple Smile
 Ма Ко, каквото и да правят всички други родители, няма как да кажеш на 5-годишното си дете, че не харесваш друго дете на неговата възраст. От малко му вменяваш да е избирателно, да харесва и да не харесва. Това изобщо не е свобода на избора, а напротив-манипулация е! Не казваш как си се аргументирала за нехаресването си. Да е тийн да кажеш ОК, ама на 5-годишните не им вменяваме кофти нагласи към околните. После ще е кофти учителка, кофти продавачка, кофти баба-свекърва и вече си изкривила мирогледа на детето си. Толкова ли не го разбираш?

# 441
Ще ме извинявате, ама ако синът ми попадне в компания на наркоманчета или дребни обирджийчета, например, хич няма да се притеснявам дали ще му изкривя мирогледа. Байте, да не ви стига мечка, както казваше баба ми.
Беше малко по-голям от детето на ма ко, когато започна да излиза сам пред блока и винаги съм държала компанията му под око, защото така могат да го хлъзнат, че да се чудим откъде ни е дошло.
Освен това, тя написа, че въпреки всичко не се е намесила и е оставила детето да покани другото дете.

# 442
Интересно как наблюдаваш компанията, дебнеш с часове на прозореца ли? Едно време играехме пред блока, сега 6-7 годишно без надзор за мен не е приемливо. А и за наркоманите възрастта мисля е друга.
 Интересно е какво се казва, ама чакам да ми отговори- Не харесвам Иванчо защото....., а май детето го харесва щом иска да го кани на РД.

# 443
  • при късмета
.
Освен това, тя написа, че въпреки всичко не се е намесила и е оставила детето да покани другото дете.
Написано е, но се чете избирателно само за спора.

Аргументирах се с постъпките и държанието на конкретното дете Зои, с какво друго. Нещо друго?

Въпросното дете беше отглеждано от 10 годишната си сестра, която зад блока стоеше с 14-15 годишните, излизащи от училището. Площадката ни беше м/у техния блок и оградата на училище. По цял ден децата се мотаеха сами из квартала, а майка им често се прибираше пийнала. Дядото ако има време ги нагледа, ако не, по цял ден сами зад блока. Малкия го отглеждахме майките на площадката, че кака му хващаше на някъде без да го вземе.
И аз отначало си казвах, че детето не е виновно, просто е попаднало в такава ситуация, но стана абсолютно неуправляем. Трагична история. До последно имах надежди детето да се повлияе от другите деца на площадката, но то разбира се се повлия от приятелите на сестра си, които бяха ДО училището, вместо В него по време на часовете.
Хубаво бяхме повече майки на площадката през учебно време, но дойде лято и столичани в повече си отиват по родните места. Тук остават децата, които просто няма на кого да се оставят. На самоотглеждане. А децата са навън повече време през лятото, но остават малко.
Моя както вече казах сам се отдръпна от въпросното дете именно заради държанието и постъпките му. Оставих го сам да си прецени и да се убеди.

# 444
Говоря с него, Зои. Питам го как е минало, какво са правили и т.н. И го слушам.  Освен това съм предупредила бабките пред входа и майките на по-малките деца, които стоят с тях навън, ако забележат нещо съмнително, да ми кажат. Та няма нужда да го следя, системата за видеонаблюдение работи. Mr. Green
Относно наркоманите - могат да го използват да носи дози тук-там, да краде за тях и други подобни.

# 445
Много сме ми интересни. Верно.
Естествено, че ако едно дете на мен не ми хареса, ще направя всичко възможно и децата ми да не общуват с него. Давам пример- нечистоплътно и постоянно с въшки. Искате да кажете, че ще си обремена детето като му кажа да не общува с него, защото е мръсно и въшлясало ли? Или ако детето е лигаво и невъзпитано.
Едно такова дете в училище удряше всички момченца по тестисите им. Ми намесих се. Оказа се, че и други са се намесили. Нямаше да се намеся, ако беше инцидент, ако детето после се е извинило, ако е станало по време на футбол и т.н., но всичките деца имаха еднакво изградено мнение за детето без да са обременявани от родителите си.
Прекалявате във философстването си. Айде, изяжте ме!

# 446
Ако един ден детето ми общува с невъзпитано, нечистоплътно, разлигавено и т.н. дете, ще му обясня защо според мен не трябва да общува с въпросното. Хич няма да се водя по тези книжки за модерно възпитание, да го оставя да си изпати и тогава да си изгради мнение защо трябва или не трябва да се прави нещо, защото покрай познатите ми има доста неконтролируеми дечица, именно след опит за такова възпитание.

Не вярвам Зои да остави детето си в лоша компания, никоя интересуваща се от детето си не би, просто много обича да "хапе" Ма ко и в момента няма за какво друго.

# 447
Имах такъв проблем някога,леко подскачах вътрешно и  изразявам недоволство,но бе дружба от детството  до  края  на тийн периода.Не  ми харесваше влиянието,компанията,макар да  бяха в нормите на местната среда.Отвикна  сам,сега са на здрасти,ако се видят случайно.
Не  е кеф.И аз не съм привърженик на  модерното,сякаш  аристократично виждане за отношения,защото имат  мястото си,ако всички хора ги  спазват,прилагат.Когато  някой  не играе по тези правила,резултатът е нулев.Децата трябва внимателно  да бъдат информирани,че  хората са различни и  не всички са позитивни и  добри.Другото е заблуда.Трябва да виждат разликите,какво не е редно и  приятно чак толкова да се прави.И не става дума за палаво дете,а  за опасна среда.Която подхлъзва и може да навлече маса неприятности.
Конкретно,родът има склонност към пиене,средата  толерира  тази склонност,не мина границите,но пък снахата  успя да го откаже тотално от пиенето,че и от пушенето.До  ниво да не ги понася.
И тази бивша компания може само да даде  старта и после те да са  в опасна среда,тоест моето да стане опасното,да ги увлече.
Дано го написах разбрано.
Ученикът може да надмине учителите и да ги увлече той  занапред.
Не  се стигна  до това,но ми бе страха дълго...

# 448
Пустинно лале, ще му обясниш, това е разликата. Едва ли ще изтърсиш, че не харесваш Пенчо и забраняваш да играят заедно. Въшлясало и разлигавено може да е някога и моето и твоето, няма да ти е приятно някоя друга майка да лепне етикет на твоето от такъв момент, нали?
 То в дебелите книги за хубаво пише и не е лошо да се чете, има сто други начина да отдръпнеш отрочето от лоша компания. Трудно за асимилиране е от 5-годишно, защо майка ми не харесва някое приятелче. Така разказано още по-зле- Ами няма родители и контрол, затова не го харесвам! В нормалния случай да бяхте уведомили социалните, майките от градинката.
 Изместихме темата отново и да припадам с разсъжденията на въпросната потребителка, изключително колоритни са Simple Smile

# 449
Аз пък искам да питам Зои и Абсурд в качеството си на какви са се вживяли та си позволяват да критикуват Ма Ко как да си гледа нейното дете? Вие някакъв еталон ли сте за възпитаване на деца?
Пари взимате ли? Че моето дете е малко още, но то ще порастне и ако се наложи да го науча на нещо да се обърна към вас, а не към баща му, с когото сме го създали? Изпратете си номерата на банковите сметки да ви преведа някой лев капаро и да ме имате впредвид.  Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт