Априлски мами 2016 - Тема 4

• 28 361
  • 739
  •   1
Отговори
# 195
Момичета, полезно инфо сте споделили. Благодаря!  bouquet
Еднокомпонентни зеленчукови пюрета: http://babyfoodsrecipes.blogspot.bg/2012/10/ednokomponentni-zele … ureta-za.html?m=1
Попадна ми една книга за захранването. Мога да я пратя, ако някой я иска...но как? Мейл?

# 196
Днес пробвах с намачкване с тоя уред с дупките и вилица на леко топъл картоф и му го дадох и пак не му хареса. После го пробвах и то си имаше бучки вътре. Малки картофени недомачкани бучици. Картофа ми е от тези дет остават по ножа следи, така че май с повече нишесте. Нещо се чувствам като идиот. Уж било лесно да направиш пюре. Sad

# 197
Днес пробвах с намачкване с тоя уред с дупките и вилица на леко топъл картоф и му го дадох и пак не му хареса. После го пробвах и то си имаше бучки вътре. Малки картофени недомачкани бучици. Картофа ми е от тези дет остават по ножа следи, така че май с повече нишесте. Нещо се чувствам като идиот. Уж било лесно да направиш пюре. Sad
Joy chef Спокойно, картофеното пюре далеч не е толкова лесно  Simple Smile, особено ако държиш да няма бучки .....

# 198
Според мен пробвай да го смесиш с нещо... Примерно тиква. Тя сладнее и ще има вкус цялото нещо. Картофът сам по себе си не е особено вкусен за децата. Иначе моето дете днес само си плюеше пюрето. И много се отчайвам, че не мога да стерилизирам бебешки бурканчета, би ми било много полезно като направя по-голяма доза.... Ако има тънкости казвайте Simple Smile

# 199
А какво АМ взе? На мен гастрото ми каза, ако се наложи дохранванване единствено Аптамил АДЦ или Фризопеп за алергични бебета.
Фризолак взех без много да му мисля. Ще видим какъв ще е резултатът.
Нощта я изкарахме в миене на шишета и 2 пъти правене на АМ, и изцеждане на гърди също! Спокойна нощ, спокоен ден също. Преди малко му дадох кърма, минаха 24 часа.
От 4 дни му давам оризова каша, от вчера до днес беше на АМ. Акото му е малко по-различно. Има едни много тъмни дебели "червейчета". Моля мамите, които вече захранват или които са на АМ да кажат дали е нормално, на снимката в долния край се вижда само едното ''червейче", в сгъвката на пелената има още. ТОВА Е СНИМКА НА АКОТО, моля на който не му е приятно да не отваря:
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 06 окт 2016, 18:07 от addicted2U

# 200
  • Владая
Моля мамите, които вече захранват или които са на АМ да кажат дали е нормално, на снимката в долния край се вижда само едното ''червейче", в сгъвката на пелената има още. ТОВА Е СНИМКА НА АКОТО, моля на който не му е приятно да не отваря:
Скрит текст:

При Ива,след първия прием като сменихме АМ от Хип на Фризолак,имаше подобни нещица в памперса.
Не виждам нищо притеснително  Hug

# 201
  • Karnobat
А какво АМ взе? На мен гастрото ми каза, ако се наложи дохранванване единствено Аптамил АДЦ или Фризопеп за алергични бебета.
Фризолак взех без много да му мисля. Ще видим какъв ще е резултатът.
Нощта я изкарахме в миене на шишета и 2 пъти правене на АМ, и изцеждане на гърди също! Спокойна нощ, спокоен ден също. Преди малко му дадох кърма, минаха 24 часа.
От 4 дни му давам оризова каша, от вчера до днес беше на АМ. Акото му е малко по-различно. Има едни много тъмни дебели "червейчета". Моля мамите, които вече захранват или които са на АМ да кажат дали е нормално, на снимката в долния край се вижда само едното ''червейче", в сгъвката на пелената има още. ТОВА Е СНИМКА НА АКОТО, моля на който не му е приятно да не отваря:
Скрит текст:

Тези " червейчета" да не са слуз. На  нас от някои зеленчуци ни се появят слузести жилки аз го отдавам ,че са малко по агресивни към стомахчето му. Освен това от АМ,ние ядем НАН ни стана тъмно зелено. Дано съм дала някакъв ориентир

А вашите деца искат ли да сте постоянно при тях, аз на моменти до WC не мога да стигна,то е едно дране. Тази вечер такъв рев рева да го вземем,но не може постоянно на ръце. Как мислите, дали ще се отучи

Спокойна нощ на вас и бебоците ,дано поспят повече неспящите.

# 202
При нас всичко е на периоди-сега сме в подобен период-иска да го гушкам повече, почти не седи сам и трудно върша каквото и да е. В количката още от самото начало не му харесва. Изкарва малко време и го гушкам. Нося го в слинг. Така е доволен и спокоен.

# 203
Цитат
А вашите деца искат ли да сте постоянно при тях, аз на моменти до WC не мога да стигна,то е едно дране. Тази вечер такъв рев рева да го вземем,но не може постоянно на ръце. Как мислите, дали ще се отучи
За мен е нормално. И Тервел имаше такъв период, растат и разбират какво сме за тях и имат нужда от близост, още нямат познанието за това, че ние сме там ако не ни виждат. Скоро и това ще стане, ще знае, че си там дори да не те вижда в момента. Щом има нужда да се гушка едно бебе нека бъде гушкано. Трудно е и понякога е много трудно да се справиш наистина, защото спокойно до тоалетна не може да се отиде, да не говорим за готвене, шетане и т.н. Но щом има нужда да знае, че си близо , нека да е така Wink
По принцип и прегръдката е за това- успокоява. Прегръдката за бебетата е като това да се чувстват като в утробата- близо до майка си. Дори има обяснено в подобен дух и прегръдката при възрастните Simple Smile

# 204
  • Karnobat
Благодаря ви мами. Вече бях решила,че само моята кокушинка реве и търси постоянно внимание, вече си мислех, че бъркам някъде. И в количката бързо му омръзва,особено, ако вървим дълго време

# 205
  • Нейде из лудите гори...
Жарката както беше супер самостоятелно оглеждащо се бебе, така в момента изисква постоянно внимание. Нямам против, като гледам кака й сама се гледа вече, а след дни ще навърши само 5. Бебетата са за гушкане, че много бързо растат.  Crazy

Addicted, в гащите на бебето има какво ли не. Точно тези нишки не знам какви са, но според мен е нормално да се появяват такива неща след прием на различни храни. От банан са нормални, заради хистамина. В последния наакан памперс имаше настъргани моркови  Mr. Green

През октомври априлчетата ще станат на 6, с какви чувства си спомняте раждането? Какъв е най-силният ви спомен, помните ли болките като болки или просто се сещате, че ви боля? Такива неща си мисля днес Simple Smile

# 206
Тервел май е 1то априлско бебе( не броя тези, през март )в групата.....Точно днес една майка ме пита какво е било, защото тя е била с лекарства, системи,упойки....
Най-гадното беше след изтичането на водите, това беше най-ужасната болка, а после пък като проряза главата и тръгнах към магарето ми се прищипа нерв и не можех да си движа левия крак...получих и много силна крампа в него  Joy и си мислех, че ще трябва да го родя права преди да стигна родилна зала. От време на време кръста ме срязва и сега по същия болезнен начин както тогава:), но поне е за кратко.
Точно чакахме мъжът ми да замине по работа за две седмици и се шегуваше, че ако ще се ражда да е сега, да може да го види Wink И Тервел реши,че ще излезе. 1ва болка в 04:30..... Целия ден бяхме с ММ заедно, приготвих се,ошетах, сготвих му, стегнах багажа, пооправих се  и по обяд отидох да ми проверят разкритието. Беше малко и предпочетох вместо да съм на системи да се разходим, да хапнем. Няма да забравя как ме гледаха едни момичета в мола като получих контракции в тоалетната...хахха hahaha, те си бяха на често, ама исках колкото може да издържа извън болницата. Видях се и с колежки, половината решиха, че няма да раждат нормално, защото както се смеем и почвам да се прививам, чудеха се дали не се бъзикам с тях. Мъжът ми вече му беше много болно да ме гледа как пъшкам и в седем и половина вечерта реших, че ще вляза вече в родилно. И после в 22:20 изплака Тервел. Искам дамо да си отидем в стаята и да заспя....но уви.....няма заспиване!  newsm78 Той спи, аз не .... Болеше, но ми беше и супер забавно:) ИИи добре, че ми беше останал половин сандвич Събуей, че така зверски огладнях после Simple Smile

# 207
  • Нейде из лудите гори...
Чудесна история,  но питанката ми е за усещания. И мен ме хванаха контракциите в Лидл и след час и поливина бях родила,  помня как се превивах, кляках и опъвах, помня че ме боля, но самата болка не я помня.
Това и подтикна въпросите ми. Нали казват, че болката се забравя. Някой помни ли я?

# 208
Минава си времето...
Болката я помня. Абе, болеше си, ама не чак толкова сякаш. Пък и при мен много бързо се случи всичко - в 18:10 ми текнаха водите - болка никаква, 1см разкритие. в 20:00 - 1см разкритие, още няма болка. В 21ч - 5см и почва да болиии. В 22:40 всички болки ми минаха  Heart Eyes
Когато мъжът ми влезе при мен, беше по-шашнат от когато и да е било. Никога няма да забравя физиономията му  Heart Eyes  Пита ме: Ти раждала ли си?!  Laughing Аз вече бях толкова щастлива и като се гледам на снимките съм ухилена като ряпа  Mr. Green Даже не исках да се снимам, щото не съм гримирана и сигурно съм гадна след раждането  Joy
Като чаках да ми дадат Даниелчо, си мислих, че ще е най-красивото бебе на света. Нали си е нашето! Пък то... Едно никакво, мъничко, слабо, сбръчкано, с голяма коса и нокти. Хич не ми беше красив  Mr. Green Даже си помислих, че е грозен  и чак ми стана тъпо, че не е толкова хубав, колкото съм си представяла Joy На другия ден вече по мязаше на човече.
А сега е най-прекрасният!  Heart Eyes

# 209
Моето дете от раждането си до  три месеца беше основно на ръце. Първата нощ спа на гърдите на баща си, защото аз бях уморена от раждането. От там нататък това стана ежедневие. Спеше на мен, на него, висеше на гърдите ми почти постоянно.Мислех си, че ще продължи вечно. Беше на 4 месеца, когато започна да се задържа за по дълго в шезлонг, люлка и тн.Смятам, че всичко е на периоди,който идва и отминава, за това с баща й откликваме на всеки нейн плач и нужда. Не се притеснявам, че ще я разглезим. В момента в който започне да върви, изобщо няма да иска да я носим.Не мога да кажа, че не ми е идвало множко, но мисля за това, като за период, който ще отмине,а и сега ми се е паднало. Не се знае къде ще я отвее вятъра един ден. Аз съм на 5000  километра от моето семейство и се гушкаме само на лято... ох,... разчувствах се!

Ахах, значи не съм единствената. Дали от вливките, умората и напрежението, ама и аз , като видях беба...абе не беше любов от пръв поглед. Embarassed  Беше посинена, издрана и там където е била заклещена, главата й беше една издължена. Сега ми е смешно, но тогава си помислих: "абе,тея да не ми смениха бебето".?! Само след около 30-40 минути я видях пак и ми се стори най-прекрасното създание. Heart Eyes

Последна редакция: пт, 07 окт 2016, 01:56 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт