Априлски мами 2016 - Тема 4

• 28 355
  • 739
  •   1
Отговори
# 165
И нашите бебета са на 20ти Simple Smile
Като роди, номера 298 и 299 ли бяха? Simple Smile

# 166
Ще я изчакам да й дойде меракът за ядене. Аз си я храня в столчето. Днес й купих и зимен чувал, че ми се стори студено.
А за форумните майки....има някои, на които определено им хлопа дъската. По едно време убивах време на работа и писах малко в клюкарника......е има доста откачалки и заядливки.

# 167
Адиктед, честита месечинка на Макси и от нас с Мона.
Аз днес предложих купешко пюре и на Мони май повече й хареса от моите.По колко дни предлагате от един продукт? Аз май доста се разбързах  newsm78
Оглеждам се и за стол за хранен,не че имам кой знае какъв избор.

# 168
Ох, като чета как захранвате с това и онова...само аз ли се ослушвам още newsm78 Тя моята е и в края на месеца родена де. Ама не ми се вижда готова още Thinking

# 169
Палитра, здрави кърмени бебета се захранват между 6 и 8 мес. дори. До годинката получават най-важното от кърмата, така че хич не се притеснявай. Може би се гледа и нивото на желязото, но най-важното, бебчо ще ти каже кога е готов.
Извадиха ми мъдреца за секунди, само дето се притеснявах. Попитах каква е упойката и я забравих, иначе щях да проверя в сайтове за съвместимост с кърменето, за които ми казаха днес по телефона от ЛЛЛ. Упойката била силна, доктора просто работи само с нея. Можех да потърся някой, който работи с упойки, съвместими с кърменето, но...следващия път. Малкия не иска да яде от шишето, ако не го залъжа, давам му да помирише зърното, отваря уста и пъхам шишето в устата. Засега работи, но му давам изцеена кърма. Утре сме на АМ, дано да го хареса. Иначе ще викам някоя от вас, дуди, да удари едно...зърно Joy без майтап, помислих си го и това, ако не желае да яде АМ. До 5 часа утре сте добре дошли Hug Laughing

# 170
  • Стара Загора
Палитра, здрави кърмени бебета се захранват между 6 и 8 мес. дори. До годинката получават най-важното от кърмата, така че хич не се притеснявай. Може би се гледа и нивото на желязото, но най-важното, бебчо ще ти каже кога е готов.
Извадиха ми мъдреца за секунди, само дето се притеснявах. Попитах каква е упойката и я забравих, иначе щях да проверя в сайтове за съвместимост с кърменето, за които ми казаха днес по телефона от ЛЛЛ. Упойката била силна, доктора просто работи само с нея. Можех да потърся някой, който работи с упойки, съвместими с кърменето, но...следващия път. Малкия не иска да яде от шишето, ако не го залъжа, давам му да помирише зърното, отваря уста и пъхам шишето в устата. Засега работи, но му давам изцеена кърма. Утре сме на АМ, дано да го хареса. Иначе ще викам някоя от вас, дуди, да удари едно...зърно Joy без майтап, помислих си го и това, ако не желае да яде АМ. До 5 часа утре сте добре дошли Hug Laughing

А какво АМ взе? На мен гастрото ми каза, ако се наложи дохранванване единствено Аптамил АДЦ или Фризопеп за алергични бебета.

# 171
Крисиии да

# 172
Браво за зъба! Simple Smile Хахахха, аз цица давам, ама Тервел дали ще даде Wink

# 173
  • Варна
Зъбите са вече официално 7 броя пробили  newsm47
Ах....момичета току се почесвам аз тея дни по едни места  newsm78...и се чудя що така, а тя каква била работата...много ми споменавате....работата... Joy Joy Joy

Какво чудо ще е кърменето с тези зъби дето ги нареди моята направо не знам, с два отдолу успяваше да ме накара да запея  ooooh!

Вчера бях на ортопед, за пръв път, бяхме при Райков, на две на три - бебто Ви е здраво  Heart Eyes
Каза да я слагам в столче за хранене, на гърне, въобще седнала. Може бънджи и дори проходилка, т.е. да се стимулира детето без притеснение. Някоя мама беше споделила за ходилата някакви грижи, че ги кривило бебчето на някъде - еми доктора каза, че ще си ги криви на всички посоки дълго време докато се научи да стъпва както трябва, не било никакъв проблем това. Когато дойде време за обувчици - равна подметка без сводове и повече ходене боса. Следващият преглед каза да е чак на 3 годинки, няма смисъл от по-ранно гледане.
Тези занимания звучат добре, най-забавно ще ми е ако се срещна с някоя от Вас там  Wink

# 174
  • Владая
Добро утро  bouquet
addicted2U ,радвам се че всичко е минало лесно и безболезнено, милото детенце как ли търси цица Rolling Eyes
 zina ,посръбва те а  Laughing Laughing LaughingТова което споделяш за ортопеда е прекрасно.
А тия 7 зъба  Shocked Shocked Shocked кога успяхте толкова бързо да ги наредите Shocked Shocked Shocked Shocked
Sofinka:-),значи и твоите бебоци са на 20-ти,супер.

Ние изкарахме сравнително спокойна нощ,но за сметка на това момата яде като новородено
в 21.30,в 0.30 и в 5ч Laughing Laughing Laughing сега спи,не усети лакърдията докато каката и таткото се оправяха
за излизане.
Обаче каката се разболява,от вчера я боли гърло,точи сополи,ужас,
уж съм взела мерки и давам превантивно,всякакви витамини,смучещи и прочие,
дано не се влоши че жална ми майка.Ама така е,тук във Владая си е планина,и на вън си е студено,а госпожата по физическо ги е изпружила на двора да обикалят по 3 обиколки,да скачат и т.н.т.
Хайде наоплаквах се,сега да си изпия кафето докато Ивата още спи. Heart Eyes

# 175
Ами...добро утро. Addicted, как сте? Ако имах възможност, бих помогнала, най-малкото с изцедина кърма. Звънни на лекаря и питай за упойката, за да я провериш;може да се окаже, че вече е ок да кърмиш. А бе здраве да е, един ден все ще мине някак
Zina, аз сигурно ще записвам малкия Simple Smile

# 176
Добро утро момичета Simple Smile
Тези дни чета едни статии за захранването-чудех се кога е удачно да се включи грах, зелен фасул, карфиол. Второ дете ми е и съм много объркана. Баткото съм захранвала по схемата сок-плод-зеленчук. Сега следвам зеленчук-каша-плод. Но някой зеленчунчуци се избягват в началото и се чудех кога се дават? А в същото време на готовите пюрета са 4+ - това е за грах, броколи, карфиол, спанак. То е ясно, че производителите искат да си продадат стоката, затова не се доверявам особено.

# 177
Добро утро девойки. СПАХ 10 часа, само с две прекъсвания. Чувствам се като робокоп сега!!!!
Ловеза спокойно. Изкарахме го вируса миналата седмица. И тримата бяхме болни. Аз й кихаш и кашлях на Рада щото просто няма как да ги опазиш. Засега се разминава.

# 178
  • Karnobat
Ние бяхме на ортопед,когато направи 4 месеца и малко. Всичко беше наред. Докторът отрича проходилките ,защото от тях децата се научават да вървят на пръсти,но ако все пак решим да ползваме да е не по рано 7месеца и половина 8. Следващият преглед, когато започне да върви самостоятелно.

Аз започнах с картоф, сега обаче не го харесва чист и го смесваме с нещо което обича

Добро утро, забравих си обноските  Embarassed

# 179
  • Варна
Всеки доктор си пее неговата песен  Laughing Laughing Laughing
На нас Райков ни обясни, че по принцип първият преглед се прави на около 2 месеца, защото ако има проблем, там нещо си не се било втвърдило още и може лесно да се коригира, а следващият преглед се правил на 10 месеца. Но тъй като нашата мома я закарахме чак на 6 месеца и слава богу всичко е ок, няма нужда от този на 10.

Общи условия

Активация на акаунт